ΑΙΣΧΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Έντονο προβληματισμό, αλλά και σκεπτικισμό έχει προκαλέσει η στάση επώνυμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έναντι του επικεφαλής του συνδυασμού Με τους πολίτες Μπροστά Κώστα Λογοθέτη.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στο loutraki-press μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπαδοί, κάποιοι μάλιστα και οργανωμένοι, εκφράζουν την απορία τους, γιατί τηρείται αυτή η εχθρική στάση έναντι του Κώστα Λογοθέτη. Κατονομάζονται μάλιστα ποιοι δείχνουν και προτρέπουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται τα ονόματα γιατί θα εγερθεί θύελλα αντιδράσεων.
Είναι κοινό μυστικό, ότι επίσημα οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, είναι ελεύθεροι να κινηθούν κατά βούληση. Ωστόσο, ψιθυριστά, ένα υψηλό ποσοστό -αυτών που τείνουν ευήκοον ους- που υπερβαίνει κατά πολύ τους μισούς δείχνει να υπερψηφίζει το συνδυασμό της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης του Παύλου Παύλου, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρέπει να έρχεται πρώτος. Άλλο ένα πολύ μικρό ποσοστό, που κατακεραύνωνε σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας και μέχρι πρότινος τον Γιώργο Γκιώνη, έχει κατευθυνθεί -λόγω της έχθρας που τους «μπολιάζουν»- υποστηρικτικά προς το συνδυασμό του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις και εκτιμήσεις φαίνεται να είναι τρίτος.
Έτσι, μόνο ένα ποσοστό που δεν ακούει τα κελεύσματα - εξαμβλώματα, κινείται υποστηρικτικά προς το συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά του Κώστα Λογοθέτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και προβλέψεις, ο Κώστας Λογοθέτης δείχνει να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και να περνάει στο δεύτερο γύρο, προτιμώμενος κι έχοντας αποδοχή από το εύρος της κοινωνίας και διαστρωματικά, γεγονός που ενισχύει ότι η πρόβλεψη θα γίνει πραγματικότητα.
Γιατί λοιπόν αυτή η έχθρα κατά του Κώστα Λογοθέτη από τους συντρόφους του; Τι συμβαίνει; Αντί να τον ενισχύουν, καθ’ ότι ομοϊδεάτες, καταβάλλονται προσπάθειες να τον κοντύνουν; Τι μίση και πάθη είναι αυτά; Στοιχειωδώς απαράδεκτα.
Όποιος νομίζει ότι διαθέτει τις ικανότητες μπορεί και δεν τον εμποδίζει κανείς να κατέλθει στον πολιτικό στίβο και να αναμετρηθεί. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ωστόσο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει σε κανέναν να εκτεθεί και να μετρήσει τις δυνάμεις του. Είναι αισχρό και κατάπτυστο, από το παρασκήνιο, να γίνεται προσπάθεια να τρωθεί ένα πρόσωπο που εκτίθεται και βγαίνει στην πρώτη γραμμή για πρώτη φορά.
Οι επαΐοντες του τοπικού ΠΑΣΟΚ, ας αφήσουν ελεύθερους τους ψηφοφόρους και να σταματήσουν τις υποδείξεις και κατευθύνσεις από το παρασκήνιο.
Αν ήθελαν και κράταγαν τα πόδια τους ας εκτίθονταν.
Δεν είναι σωστό την ανικανότητα τη δική τους, ή άλλου είδους σκοπιμότητες να τη βγάζουν με έχθρα σε βάρος του προσώπου του Κώστα Λογοθέτη.
(271010)




ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Ποτό, συζήτηση, ζωντάνια και καλή μουσική αποτελεί το κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά Κώστα Λογοθέτη στη νεολαία για μια ξεχωριστή βραδιά απόψε στις 9.30 απόψε το βράδυ στο club Altera.
(271010)




ΠΛΗΡΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Σε κλίμα νίκης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά στους Αγ. Θεοδώρους.Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε θερμά τον υποψήφιο δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη, δημιουργώντας παράσταση νίκης για τις προσεχείς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ο Κώστας Λογοθέτης με έμφαση υπογράμμισε την πολιτική ταυτότητα του συνδυασμού.
«Η κίνηση με τους Πολίτες Μπροστά είναι ένας συνδυασμός πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους, αποφασισμένος να εργαστεί με ανιδιοτέλεια και δυναμισμό για το νέο δήμο. Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της κάθε διοικητικής μονάδας.
»Δεν εννοώ, δεν εννοούμε, να χρωστάμε ως τοπική αυτοδιοίκηση τα πολιτικά γραμμάτια της ύπαρξής μας σε κανέναν. Δεν εννοούμε να χάσουμε την αυτονομία μας, την αυτοτέλειά μας. Πολύ περισσότερο σήμερα που χρειαζόμαστε δημοτικές αρχές διεκδικητικές, δεν εννοούμε να αποτελούμε το μακρύ χέρι κανενός στις τοπικές κοινωνίες.
»Δεν εννοώ, δεν εννοούμε να αναπαράγουμε την παθογένεια τόσων χρόνων. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το άθροισμα κάποιων ομάδων, κάποιων συντεχνιών, αλλά ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων των κοινωνιών. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας της κοινωνίας των πολιτών».
Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμου για τους Αγίους Θεοδώρους, τονίζοντας με νόημα: «Εμείς μιλάμε για μία καινοτόμο αστική ανάπτυξη των Αγίων Θεοδώρων. Για ένα σχέδιο που εδράζεται στην χωροταξία, εδράζεται σε ένα σύνολο ενεργειών, σε ένα ενιαίο συντονισμό όλων των πεδίων. Της πολεοδομίας, της περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, της διαμόρφωσης και επέκτασης των συγκοινωνιακών και οδικών δικτύων, της ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, της επένδυσης στη σύγχρονη, βιώσιμη, ανθρώπινη πόλη, ένα σύνολο 5 προτάσεων, υποδομών δηλαδή, που θα αποτελέσουν τους πυλώνες της ταυτότητάς μας. Αυτό το σχέδιο θα αναπτύξουμε σήμερα εδώ. Γιατί εμείς είμαστε ταγμένοι στη δημιουργική πολιτική, στην πολιτική των προτάσεων, των λύσεων, των συνθέσεων.
»Αρνούμαστε πεισματικά να πάρουμε μέρος σε κοκκορομαχίες.
»Αρνούμαστε πεισματικά να βάλουμε πάνω από τους Αγίους Θεοδώρους, να βάλουμε πάνω από το νέο δήμο, προσωπικές αντεγκλήσεις και προσχηματικές κόντρες.
»Αρνούμαστε να σας δείχνουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος».
Αίσθηση στην τοπική κοινωνία με την τοποθέτηση του Κώστα Λογοθέτη προκάλεσε η αναφορά του στα σενάρια αποχής που αναπτύσσονται.
Σήμερα η αποχή έχει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά τόνισε ο Κώστας Λογοθέτης. Δεν είναι αδιαφορία, όπως ίσως παλιότερα υπογράμμισε. Είναι θυμός. Είναι πολλές φορές οργή. Υποσχέσεις που αθετήθηκαν, οράματα που προδόθηκαν, πολιτικές ηγεσίες που κρατούσαν απόσταση από τους πολίτες, θύμωσαν τον κόσμο, πλήγωσαν τον κόσμο, απογοήτευσαν τον κόσμο. Είναι συνηθισμένη πια η έκφραση απέχθειας με απόλυτη διατύπωση: «Δεν πάω να ψηφίσω», επεσήμανε.

Πρόσκληση στην κάλπη
Αγαπητέ φίλε, εσύ που το σκέφτεσαι αυτό, εσύ που το διατυπώνεις αυτό, το ξέρεις καλά ότι όταν κοιμάσαι κάποιος άλλος γράφει ιστορία. Και αυτή η ιστορία είναι κόντρα στα συμφέροντά σου.
Αγαπητέ φίλε , κάθε ψήφος που απέχει είναι μια γνώμη που δεν κατατίθεται, είναι μια άποψη που δεν διατυπώνεται, είναι μία θέση που δεν εκφράζεται.
Οξεία υπήρξε η κριτική του υποψηφίου δημάρχου στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας. «Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα. Όλοι οι άλλοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φυλλομετρούν τις σελίδες του παρελθόντος. Ενός παρελθόντος 16 χρόνων κατά το οποίο χάθηκαν και ξαναχάθηκαν ευκαιρίες, είπε ο Κώστας Λογοθέτης. Πρόκειται για πραγματικές ευκαιρίες, καθώς εξόχως πολλά ήταν τα χρήματα που διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση.
Αναφερόμενος ο Κώστας Λογοθέτης στο Λουτράκι υποστήριξε σε υψηλούς τόνους ότι θα έπρεπε να είναι ήδη ένα δήμος πρότυπο σε ό, τι αφορά τις τεχνικές υποδομές, όπως ο περιφερειακός, οι θέσεις στάθμευσης, η μαρίνα, οι αναπλάσεις, ο υδροφόρος ορίζοντας, αλλά και σε ότι αφορά στις κοινωνικές υποδομές, όπως η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, τα σχολεία, τα γήπεδα, οι πολιτιστικοί πολυχώροι.
Το Λουτράκι όμως καθηλώθηκε λόγω της έλλειψης σχεδιασμού και έχασε μια φορά το τρένο της δυναμικής εξέλιξης, πρόσθεσε.
Ο Κώστας Λογοθέτης ιδιαίτερα αιχμηρός για την τελευταία τετραετία του Γιώργου Γκιώνη τόνισε ότι το Λουτράκι καθηλώθηκε στο πρόσφατο παρελθόν από εξαρτήσεις που δεν ταιριάζουν σε δημοτικές αρχές, από λανθασμένες επιλογές που δε δικαιολογούνται από δημοτικές αρχές, από πρόχειρα και αποσπασματικά έργα που ενώ εκτοξεύουν το κόστος δε λύνουν το πρόβλημα, από κακή οικονομική διαχείριση που μετέτρεψε σε νάνο ένα πραγματικό οικονομικό γίγαντα. Κι έτσι έχασε το τρένο για άλλη μία φορά.
Το κλείσιμο της ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου με τους Πολίτες Μπροστά, Κώστα Λογοθέτη, ήταν ένα προσκλητήριο συμμετοχής και αγώνα για την αλλαγή, για την επόμενη ημέρα του νέου διευρυμένου δήμου.
Ξεχωριστή δε, υπήρξε η υποδοχή του κόσμου στους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
(271010)




ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ…

Άλλη μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση τόσο σε πλήθος όσο και σε παλμό πέτυχε ο υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων Παύλος Παύλου το Σάββατο στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Λουτράκι.
Το ελπιδοφόρο μήνυμα νίκης που στάλθηκε από τους Αγίους Θεοδώρους είχε και συνέχεια. Σε μια εποχή που κάποιοι λένε ότι πλέον ο κόσμος δεν συμμετέχει μαζικά σε συγκεντρώσεις και απέχει από τα κοινά, οι δημότες του νέου μας δήμου απέδειξαν το ακριβώς αντίθετο. Δημιούργησαν ένα πολύ θερμό κλίμα το οποίο και διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του Παύλου Παύλου.
Αυτό που εντυπωσίασε, εκτός του όγκου της συγκέντρωσης, ήταν και η ποιοτική σύνθεση του ακροατηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέστη και προσφωνήθηκε και ο πρώην δήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Ιωάννης Σιαγγανάς ο οποίος δήλωσε τη στήριξη του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνδυασμό της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης.
Ο Παύλος Παύλου μίλησε εφ’ όλης της ύλης: έκανε μια αναδρομή της τετραετίας Γκιώνη υπενθυμίζοντας τις αστοχίες της, τις παραλείψεις της και την πρωτοφανή αναξιοπιστία της, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε ως αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο ο συνδυασμός του οποίου ο ίδιος ηγείται και υπογράμμισε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την οικονομική κρίση και την ταυτόχρονη εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και τις συνενώσεις δήμων.
Κατέληξε τονίζοντας ότι ειδικά τώρα υπό αυτές τις συνθήκες ο τόπος δεν αντέχει άλλα πειράματα, αλλά χρειάζεται ένα δήμαρχο που από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του θα ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ώστε να μη χαθεί ούτε μία ημέρα.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι όπως είχε δεσμευτεί, άνοιξε το μικρόφωνο για τους πολίτες οι οποίοι και είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν.
Ο Παύλος Παύλου εισέπραξε το έντονο χειροκρότημα των παρευρισκομένων σε πολλά σημεία της ομιλίας του, κυρίως όμως όταν μίλησε για τη βούληση του ιδίου και του συνδυασμού του να βάλουν οριστικό τέλος στην υποτέλεια που παρατηρήθηκε από τη δημοτική αρχή Γκιώνη κατά τη διάρκεια της θητείας της.
Τέλος, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι υποψήφιοι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ενώ αίσθηση έκαναν και σχολιάστηκαν πολύ θετικά τόσο ο ακομμάτιστος χαρακτήρας όσο και η μεγάλη ανανέωση που επιχειρήθηκε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
(271010)




…ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στους Αγ. Θεοδώρους, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης.
Ο Παύλος Παύλου κατάφερε να κάνει μια πρώτη γνωριμία της παράταξης της οποίας ηγείται στους κατοίκους της περιοχής, τονίζοντας τόσο τον ενωτικό ρόλο που αυτή διαδραμάτισε κατά την περίοδο του «Καποδίστρια Ι», όσο και των «έργων και ημερών» του Γιώργου Γκιώνη στο δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας.
Μεγάλη αποδοχή φάνηκε ότι είχαν οι θέσεις και δεσμεύσεις του Παύλου Παύλου για την περιοχή των Αγ. Θεοδώρων, αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά και στο πρόγραμμα του για την περιοχή. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η αναφορά του ότι ο Γιώργος Γκιώνης μετά την οικειοποίηση των έργων που επιχειρεί στο Λουτράκι, τώρα τελευταία προσπαθεί να κάνει δικά του και κάποια έργα που έγιναν από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Σοφία και μάλιστα όχι κατά την τελευταία αλλά κατά την προηγούμενη θητεία της!
Οι άνθρωποι των Αγίων Θεοδώρων μιλούν για ένα πρωτόγνωρο κλίμα αισιοδοξίας και συμμετοχής.

(271010)




ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ & ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Έξι συναντήσεις στο πλαίσιο του το δημοσίου διαλόγου με φορείς και συλλόγους εργαζομένων του νέου διευρυμένου δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων, έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα με φορείς της πόλης ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου Νέα Πορεία, Γιώργος Πετρίτσης.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού μεταξύ άλλων συναντήσεων έχει ανταλλάξει απόψεις με τέσσερα σωματεία εργαζομένων, με συλλόγους διδασκόντων, γονέων και κηδεμόνων σχολείων, καθώς επίσης και το ΚΑΠΗ Αγ. Θεοδώρων.

Με το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου. Η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αφού τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους φορείς τους είναι σοβαρά και αφορούν στο σύνολό τους όλη τη τοπική κοινωνία.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο θέμα στέγασης του Εργατικού Κέντρου και του κτιρίου για τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Η διεκδίκηση υποκαταστήματος ΙΚΑ, παραρτήματος Επιθεώρησης Εργασίας, η κατασκευή Εργατικών Κατοικιών που θα εξυπηρετήσει συνδημότες μας με χαμηλό εισόδημα, αλλά και η επαναλειτουργία του παραρτήματος της ΔΕΗ είναι μερικά από τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου, τα οποία βρήκαν σύμφωνο τον Γιώργο Πετρίτση.
Η συζήτηση απέκτησε έντονο ενδιαφέρον, γιατί έγινε αναφορά σε ζητήματα και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας (πάρκινκ, καθαριότητα, αστυνόμευση και ασφάλεια, προστασία περιβάλλοντος, ιαματικός τουρισμός κλπ ).
Ο υποψήφιος δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα σταθεί αρωγός στο Εργατικό Κέντρο και στα Σωματεία των Εργαζομένων γιατί θεωρεί ότι αντικατοπτρίζουν ένα μεγάλο μέρος του δήμου μας.
Η πρόταση για τη συμμετοχή φορέων στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα δρώμενα του δήμου μας, θεωρήθηκε από τον Γιώργο Πετρίτση επιβαλλόμενη και αυτονόητη.

Με το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου
Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Πετρίτσης στη συνάντησή του με το σύλλογο εργαζομένων του δήμου Λουτρακίου στους οποίους επανέλαβε την πάγια θέση του για τις άριστες σχέσεις που πρέπει να διέπουν και τις δύο πλευρές, τονίζοντάς τους εμφαντικά ότι τους θεωρεί πολύτιμους συνεργάτες στην υλοποίηση του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής.
Στα δίκαια αιτήματά τους, γνωστά στον ίδιο λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας, πρότεινε πρακτικές, άμεσες και εφικτές λύσεις ώστε εικόνες υπαλλήλων του δήμου εργαζομένων σε υπόγεια, να αποτελούν παρελθόν.

Με το Σωματείο Εργαζομένων της PEPSI
Ο Γιώργος Πετρίτσης στη συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων της PEPSI Λουτρακίου δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μια νέα πολιτική για το Νερό, η οποία θα αφορά πρωτίστως την προστασία του Υδροφόρου Ορίζοντα, αλλά και τη σωστή διαφημιστική προβολή του αγαθού αυτού.
Αναγνώρισε τη φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου, αλλά και το γεγονός ότι η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη ποιότητα του νερού με συνεχείς ελέγχους.

Με το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Λουτρακίου
Την Πέμπτη ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Πετρίτσης με οκτώ συνεργάτες του συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Λουτρακίου.
Οι εκπρόσωποι του Σωματείου έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους, όπως η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τις σχέσεις τους με την διοίκηση του Καζίνο, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.
Η διεκδίκηση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων την οποία οι εργαζόμενοι με επίπονες διαδικασίες διεκδίκησαν, αλλά τελικά μετά από λάθος χειρισμούς της δημοτικής αρχής του Γιώργου Γκιώνη δεν τελεσφόρησαν, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν επί μακρόν.
Ο Γιώργος Πετρίτσης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους πως θα υπερασπιστεί την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα του δήμου.
Όσον αφορά τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, είπε ότι η ίδρυσή της είναι στις άμεσες προτεραιότητες του προγράμματός του γιατί θα επιφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα στο δήμο.
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε για άλλη μια φορά ότι πάγια απόφαση του, είναι να διατηρηθούν ξεκάθαρες και διακριτές θέσεις μεταξύ δήμου και επιχείρησης, ενώ υποσχέθηκε πως θα παραμείνει ανοιχτός και σταθερά δίπλα στους εργαζόμενους του Καζίνο, προασπίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και τα κεκτημένα του δήμου.

Με το σωματείο εργαζομένων της Διώρυγας
Τελευταία επίσκεψη στο πλαίσιο τω ν συναντήσεών του ήταν αυτή με σωματείο εργαζομένων της Διώρυγας
Αφού άκουσε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των εργαζομένων σε σχέση με την κατάσταση που υπάρχει αυτή την εποχή μετά την αποχώρηση της Περίανδρος, τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα δική του, τη νέα δημαρχιακή θητεία σε περίπτωση που το ελληνικό δημόσιο θελήσει να επαναδιαπραγματευθεί την εταιρεία με ιδιώτες, είναι η συμμετοχή του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων στο νέο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει.
Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης τουριστικής προβολής της Διώρυγας με την κατασκευή τουριστικού περίπτερου στον Ισθμό, αλλά και την εν γένει προβολή αυτού του πολύ σημαντικού μνημείου.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Θεοδώρων
Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου ο Γιώργος Πετρίτσης συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού, επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων όπου του επεφύλαξαν μια άνευ προηγουμένου θερμή υποδοχή.
Ο Γιώργος Πετρίτσης είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να ενημερώσει διεξοδικά, σχετικά με τις αρχές και τις βασικές δεσμεύσεις του συνδυασμού του για το νέο δήμο.
Με έκδηλη προσοχή, κατανόηση και σεβασμό, όπως άλλωστε τους αρμόζει, ο Γιώργος Πετρίτσης άκουσε τα αιτήματά τους, αιτήματα που από καιρό έπρεπε να έχουν ικανοποιηθεί και τους διαβεβαίωσε για την επίλυσή τους, επισημαίνοντας παράλληλα το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι πρωταρχική υποχρέωση η προεκλογική υπόσχεση και ότι η εκάστοτε δημοτική Ααρχή πρέπει να τους παραστέκεται συνέχεια με σεβασμό και αγάπη.

Με συλλόγους διδασκόντων, γονέων και κηδεμόνων σχολείων
Στο πλαίσιο των επισκέψεών του ο Γιώργος Πετρίτσης συναντήθηκε με τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, Γυμνάσιου - Λυκείου Λουτρακίου και του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, με τους οποίους είχε εποικοδομητική και διαλογική συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν: όπως η έλλειψη ασφάλειας και φύλαξης, η καθαριότητα όλων των χώρων, τα κτιριακά προβλήματα (Γυμνάσιο-Λύκειο Λουτρακίου), για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν άμεσες λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
(271010)




ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΟΣΑΡΑΣ


Ο Χαράλαμπος Δοσαράς γεννήθηκε στο Λουτράκι 18/11/61.
Γονείς του είναι ο Γιώργος και η Ασπασία Δοσσαρά το γένος Λέκκα
Γυναίκα του η Στέλλα το γένος Λαζάρου. Έχουν δύο παιδιά την Σιλένα και τον Γιώργο και κατοικούν στο Λουτράκι.
Από νωρίς, στα φοιτητικά του χρόνια, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου απέκτησε τις επαγγελματικές του γνώσεις θητεύοντας δίπλα σε μεγάλους δασκάλους της οδοντοτεχνικής και οδοντιατρικής επιστήμης.
Ασκεί επαγγελματικά την τέχνη του οδοντοτεχνίτη από το 1980 και ήταν ενεργό μέλος του Οδοντοτεχνικού Συλλόγου Κορινθίας Αργολίδος, ενώ υπήρξε αντιπρόσωπος τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία.
Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια και υπήρξε συνιδρυτής της ομάδας αντισφαίρισης η οποία ενεργοποίησε το τμήμα του Ποσειδώνα Λουτρακίου.
Υπήρξε και ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ Λουτρακίου.
Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκινάει αρκετά χρόνια πίσω. Από το 1994 και μετά, δραστηριοποιείται στα τοπικά πολιτικά δρώμενα σαν ιδρυτικό μέλος της Παρέμβασης Πολιτών και μέχρι σήμερα (θέλει να ανήκει στους πολίτες που Παρεμβατικά Πράττουν).
(271010)




ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ


Απόστρατος της ελληνικής αστυνομίας με το βαθμό του υποστρατήγου είναι ο Γιώργος Κακαβάς. Στην ευδοκίμως τερματίσας θητεία του, εκτός του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου, όπου υπηρέτησε, ως υποδιοικητής, από το 1985 έως και το 1993, υπηρέτησε ως διοικητής στο αστυνομικό τμήμα Γκούρας, στο Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου και στο τμήμα ασφάλειας Κορίνθου.
Ως υποδιευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και Αρκαδίας.
Ως διευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και στην Αργολίδα.
Με το βαθμό του ταξίαρχου στην διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ως υποδιευθυντής, από όπου αποστρατεύθηκε το 2009 με το βαθμό του υποστρατήγου.
Είχε λάβει μέρος σε πολλές εκπαιδεύσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (ΗΠΑ - Σχολή F.B.I), σε θέματα υπηρεσιακού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης του έχουν απονεμηθεί πολλές ηθικές αμοιβές για εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε προς το κοινωνικό σύνολο.
Κατάγεται από το Νεοχώριο Μεγαλουπόλεως Αρκαδίας, διαμένει μόνιμα στο Λουτράκι από το 1985. παντρεμένος με την Μάρω Φόρτη του Αναστασίου και έχουν μια κόρη. μαθήτρια Λυκείου.
(271010)




ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, Ο ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Με εμπειρία στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά, ο συνταξιούχος της ΔΕΗ, Ντίνος Παπακωνσταντίνου.
Απόφοιτος των σχολών ΔΕΗ, υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία σαν ηλεκτρολόγος και εργάστηκε στη ΔΕΗ σαν εργοδηγός μηχανολόγος εκ των οποίων τα τελευταία 23 χρόνια σαν διοικητικός υπάλληλος και ταμίας στην ΔΕΗ Λουτρακίου, όπου και διαμένει μόνιμα.
Γεννήθηκε στην Ευαγγελίστρια Κορίνθιας από αγρότες γονείς. Εκεί εκλέχτηκε δύο τετραετίες κοινοτικός σύμβουλος και διετέλεσε αντιπρόεδρος της κοινότητος.
Διετέλεσε πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΗ Κορίνθου.
Αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κορινθίας.
Είναι παντρεμένος με την Εύα Μουστάκη με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.
Δηλώνει ότι επιθυμεί να εργαστεί σκληρά στον νέο καλλικρατικό δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων με εμπειρία, θάρρος, τόλμη και αποτελεσματικότητα.
(271010)




ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Ο πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος πτυχίου της αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, καθώς και κάτοχος πτυχίου ηλεκτρονικών υπολογιστών (Η/Υ), Δημήτρης Γεωργίου, κατέρχεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγ. Θεοδώρων, με το συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά του Κώστα Λογοθέτη.
Ο Δημήτρης Γεωργίου έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Σχολή της Διοίκησης Επιχειρήσεων με θέματα:
- Οικονομικλη κρίση και προοπτική απασχόλησης.
- Νεανική επιχειρηματικότητα.
- Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη και Εφαρμογές στη σύγχρονη αγορά Εργασίας.
Λάτρης του Αθλητισμού, συμμετείχε ως μπασκετμπολίστας στις ομάδες Α.Σ ¨ΤΗΡΩΝ¨ Αγ. Θεοδώρων ¨ΓΛΑΥΚΟΣ¨ Πατρών και ¨ΚΕΡΑΥΝΟΣ¨ Αιγίου. Εργάζεται ως συμβασιούχος υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα Αγ. Θεοδώρων.
(271010)




ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, Η ΒΑΝΑ ΜΙΧΑ


Υποψήφια στο τοπικό συμβούλιο Λουτρακίου Περαχώρας με το συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά είναι η θεολόγος, ιδιωτική υπάλληλος σε κατάστημα υπόδησης - ένδυσης Βάνα Μίχα.
Η Βάνα Μίχα γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1987.
Έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει πάρει πτυχίο θεολογίας. Έχει μάθει 2 γλώσσες Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει ειδικές γνώσεις για ηλεκτρονικό υπολογιστή και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Από 26-6-2006 έως 9-8-2006 έχει απασχοληθεί στο πλαίσιο άμισθης μαθητείας, στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας Eurobank EFG. Παράλληλα, το 2004 έως 2005 ήταν στη φύλαξη νηπίων σε παιδότοπο. Το 2001 - 2004 ήμουν εποχιακή υπάλληλος σε εταιρεία δεξιώσεων - συνεστιάσεων. Το 2003 ήταν υπάλληλος σε διαφημιστική εταιρεία.
Τα ενδιαφέροντά της είναι πιάνο αρμόνιο και έχει μεγάλη γνώση στην Αγιογραφία.
Το 1999 έως 2003 ήταν στέλεχος στο οδηγισμό Σ. Ε. Ο Λουτρακίου. Έχει παρακολουθήσει διετή μαθήματα ιστιοπλοΐας στον Ν. Ο. ΑΡΙΩΝ.
(271010)




ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΑΓΑΡΑ,
Η ΘΕΩΝΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΟΥ ΠΑΠΑΗΛΙΑ


Η Θεώνη Μαυροματίδου Παπαηλία που ζει μόνιμα στους Αγίους Θεοδώρους, θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο Δυνατή Πελοπόννησος του Δημήτρη Δράκου και αντιπεριφερειάρχη το νομάρχη μας Νίκο Ταγαρά.
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με την πλειοψηφία.
Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Αγίων Θεοδώρων. Είναι διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου Αγ. Θεοδώρων και πρόεδρος του παιδικού σταθμού του δήμου Αγ. Θεοδώρων.
Είναι πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών.
Είναι εκπρόσωπος του 1ου Γραφείου ΠΕ στη δημοτική επιτροπή Παιδείας. Είναι ένας άνθρωπος έντιμος, μητέρα τριών παιδιών που μάχεται δυναμικά για το καλό του τόπου της, εδώ και χρόνια. Μάχεται για μια καθαρή και δυνατή περιφέρεια με αξιοπρέπεια και διαφάνεια.
(271010)

Return top