ΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

«Ως να παίζεις και να θες να κερδίσεις σε καρέ με σημαδεμένη τράπουλα ή να κερδίσεις σε ρουλέτα με πειραγμένο τροχό, ισοδυναμούσε το ενιαίο ψηφοδέλτιο που επικαλούνταν συνδικαλιστές - φαρισαίοι για τις εκλογές ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Λουτρακίου».
Αυτό τόνιζαν χθες το βράδυ μετά την αρνητική εξέλιξη που σημειώθηκε για τα συμφέροντα των εργαζομένων, όχι συνδικαλιστές, αλλά απλοί εργαζόμενοι που αγωνιούν για την εργασία τους και το ψωμί των οικογενειών τους.
Χαρακτηριστικά, οι εν λόγω εργαζόμενοι τόνιζαν ότι όλο αυτό το διάστημα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές κάποιος που είναι λίγο υποψιασμένος και διαθέτει στοιχειώδες νου, ήταν πανεύκολο να αντιληφθεί τις διεργασίες που γίνονται πίσω από τις κουρτίνες και πίσω από τις κλειστές πόρτες. Πρόκειται για απόλυτα μεθοδευμένη και κατευθυνόμενη εντολή να μην υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι, ισχυριζόντουσαν χθες το βράδυ στην επικοινωνία τους με το loutraki-press, ότι οι συγκεκριμένοι «συνδικαλιστές» σε «απόλυτα διατεταγμένη υπηρεσία προφασίσθηκαν ενιαίο ψηφοδέλτιο, προκειμένου την ενάτη ώρα να το διασπάσουν και να καταλάβουν εξ’ απήνης τους πραγματικούς συνδικαλιστές».
Ωστόσο, μόνο στοιχήματα δεν βάζαμε όλο αυτό το διάστημα για τη διάσπαση που θα σημειωθεί, επισήμαιναν οι εργαζόμενοι. Έχουμε πρόθεση να θέσουμε τα θέματα επί τάπητος και να τα αναδείξουμε. Ισχυριζόντουσαν ότι θα κάνουν αγώνα να διαπομπεύσουν τους κατ’ επίφαση συνδικαλιστές οι οποίοι μόνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν ενδιαφέρονται, αλλά για την κατοχύρωση δικών τους και μόνο ωφελημάτων. «Πρόκειται για τους δήθεν συνδικαλιστές οι οποίοι την ώρα που είχαν απολυθεί οι είκοσι τρεις συνάδελφοί μας, αυτοί την ίδια ώρα τα ’σπαγαν στα μπουζουξίδικα της Ξάνθης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και να μην θυμόμαστε ποιος είναι ο ρόλος που έχει παίξει ο καθένας».
«Είναι ο αδύναμος κρίκος μεταξύ των εργαζομένων. Είναι οι άνθρωποι με τις ανοχές και συνειδήσεις λάστιχο» έλεγαν και δήλωναν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να τους απομονώσουν. Πάμε σε εκλογές όχι μόνο να προστατέψουμε και να οχυρωθούμε για τα συμφέροντά μας, αλλά ακόμη να προστατευθούμε και από τους Δούρειους Ίππους που λειτουργούν και δρουν ανάμεσά μας».
«Δεν με ενδιαφέρει και δεν θα βάλω υποψηφιότητα, ενώ ήταν πρόθεσή μου για το ενιαίο ψηφοδέλτιο, γιατί σιχάθηκα τους ανθρώπους του πολιτικού χώρου που ανήκω. Δεν είναι δυνατόν να ξεπουλάμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας υπηρετώντας τις επιταγές του διαίρει και βασίλευε. Τις επιταγές των golden boys της επιχείρησης του διευθυντή Επικοινωνίας και Εταιρικής Ευθύνης Γιάννη Βραχάτη και του διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Νίκο Στάμο», τόνιζε άλλος εργαζόμενος και συμπλήρωσε: «Το αίσχος έγινε μια φορά τον περασμένο Νοέμβριο με τους Νίκο Χατζησταυράκη και Θανάση Μουζάκη. Αντί να λουφάξουν, κινήθηκαν και πάλι ως διασπαστές κατεβάζοντας το ένα ψηφοδέλτιο, το φίλα προσκείμενο στην κυβερνητική παράταξη. Είναι αναγκαίο να τους καταδικάσουν και οι τοπικοί ινστρούχτορες του κυβερνώντος κόμματος». Τι δουλειά έχουν να εμπλέκουν τα κόμματα διερωτώντο και να τα εισάγουν στις εργασιακές μας σχέσεις; Κάνουν κακό δεν το αντιλαμβάνονται; Δεν φταίει σε τίποτε να αμαυρώνεται το κόμμα, συμπλήρωναν.
Το άλλο ψηφοδέλτιο -πρώτη φορά ψηφοδέλτιο να μην περιλαμβάνει εργαζομένους του gaming area- κατά την άποψη των εργαζομένων «έχει υποκινηθεί από τον «πολυτάλαντο» μεταξύ άλλων άνθρωπο που υποδαυλίζει την εργασιακή ειρήνη Νίκο Στάμο, ο οποίος μετουσίωσε την επιθυμία του -διάσπασης και αναστάτωσης των εργαζομένων- μέσω του συγχωριανού του(;) Δημήτρη Καλογερή από το χώρο των security, ο οποίος έχει να εμφανισθεί στα συνδικαλιστικά δρώμενα από το 2006 και κατεβάζουν ψηφοδέλτιο υπό τον Βαγγέλη Σελλά».
Οι εργαζόμενοι που επικοινώνησαν χθες τα μεσάνυχτα με το loutraki-press προκειμένου να διατυπώσουν την αγωνία και ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα, εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους αν οι εν λόγω «συνδικαλιστές» θα επιτρέψουν να εξελιχθούν ομαλά οι εκλογές και δεν θα προβάλλουν νέα προσκόμματα μέχρι και να τις ματαιώσουν;

(240510)
Return top