ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Του Μιχάλη Πούλου*

Το προεκλογικό κλίμα στο Λουτράκι έχει ξεκινήσει ένα χρόνο πλέον.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν τυπικά η άτυπα βγάλει τα όπλα από τα θηκάρια και παλεύουν.
Οι νέες μέθοδοι και οι νέες τεχνολογίες έχουν από καιρό υιοθετηθεί και ενταχθεί στα οπλοστάσια των υποψηφίων. Το internet θα έχει την τιμητική του πλέον αφού έχει μπει στην ζωή όλων μας. Ιδιαίτερα δε, στη νεολαία.
Πέραν όμως, από τα όποια μέσα και τις όποιες τεχνολογίες επιλεγούν, ένας παράγοντας θα καθορίσει την ποιότητα της προεκλογικής περιόδου. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον παράγοντα του πολιτικού πολιτισμού που ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του.
Είναι αλήθεια, ότι η κακή αρχή έγινε από «φίλους» της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών με τις ανώνυμες προκηρύξεις των «ανένταχτων». Κάτω από τις τότε συνθήκες, πιθανόν, να φάνταζε πρόσφορο μέσον. Απεδείχθη όμως κερκόπορτα!
Αυτή η κακή αρχή, το 2006, βρίσκει σήμερα ολοένα και πιο πολλούς μιμητές. Πολλές φορές, υιοθετήθηκαν ακόμη και blogs που εξασφαλίζουν την ανωνυμία, παρά το γεγονός ότι τα blogs ενισχύουν την ελεύθερη διακίνηση απόψεων.
Προσωπικά, έχω κατηγορηθεί από ανθρώπους του Γιώργου Γκιώνη, αλλά και από το Σπύρο Γιαλοψό ως ιδιοκτήτης blog και άλλοτε ως ανώνυμος σχολιαστής.
Ωστόσο, στην πράξη, έχω αποδείξει ότι τάσσομαι υπέρ της επώνυμης κατάθεσης απόψεων, έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία στον κρινόμενο να απαντήσει και στον κρίνοντα να κριθεί για τις απόψεις του.
Θέλω να πιστεύω, ότι έστω και τώρα, οι κακοί «φίλοι» της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών θα αναθεωρήσουν τις επιλογές τους.
Θα συμβούλευα το δήμαρχο, αλλά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να δώσουν πρώτοι απ’ όλους το παράδειγμα λόγω και του θεσμικού ρόλου που κατέχουν. Πρώτοι να καταδικάσουν αυτού του είδους τις μεθοδολογίες, αρχής γενομένης από τους «ανένταχτους» και τη δική τους «Διαφάνεια».
Οι παλιές πρακτικές άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.
Ας δοκιμάσουν όλοι να τον κλείσουν…

* Ο Μιχάλης Πούλος είναι οικονομολόγος.
(060510)
Return top