«ΝΑΙ» ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ

Τελικά στο Λουτράκι αν δεν κινηθούν οι πολίτες από μόνοι τους ή ακόμη και αυτόνομα δημοτικοί σύμβουλοι, τα μεγάλα για τη βελτίωση των συνθηκών τόσο για το δήμο, όσο και για τους πολίτες του δεν πρόκειται να έρθουν.
Ειδικότερα, όσον αφορά τη σημερινή δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, ο ρόλος της περισσότερο ως διακοσμητικός ομοιάζει, ενώ όταν αποφασίζει να εμπλακεί περιπλέκει εκ του μη όντως τα πράγματα και ο κίνδυνος να προκληθεί ζημία είναι οφθαλμοφανής.
Όλοι γνωρίζουν και δεν υπάρχει λόγος στην παρούσα ανάρτηση του loutraki-press να μνημονευθούν οι παρεμβάσεις πολιτών και συμβούλων για την προώθηση κορυφαίων θεμάτων κι επίλυσης σημαντικότατων προβλημάτων.
Δυστυχώς, σήμερα στο τιμόνι του δήμου η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη δεν σέβεται και δεν υλοποιεί ως γνωστόν τις αποφάσεις του ανώτερου και δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, υπηρετώντας ενδεχομένως αλλότρια προς το συμφέρον του δήμου συμφέροντα;
Έτσι λοιπόν, μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων που παραμένουν βραχυκυκλωμένα, ως γνωστόν είναι και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, για τον οποίο ο Γιώργος Γκιώνης όχι μόνο δε σέβεται και δεν σπεύδει να υλοποιήσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την ακολουθούμενη τακτική του ιδίου και των ανθρώπων του, μάλλον προσπαθούν να τον… εκτροχιάσουν.
Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, στην περιφέρεια Πελοποννήσου μετέβη αντιπροσωπεία του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας μετά από πρωτοβουλίες του δημότη Δημήτρη Καραπατά, για την οποία έδειξαν ενδιαφέρον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλος Παύλου, ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης, ενώ ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου Δημήτρης Γέρου για την υποστήριξη του θέματος καθ’ ότι ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή και αδυνατούσε να συμμετάσχει λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, δήλωσε παρόν με τηλεφωνική επικοινωνία -λόγω της στενής φιλικής τους σχέσης, στελέχη και οι δύο του κυβερνώντος κόμματος- προς τον περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη. Με τον περιφερειάρχη κατ’ ιδίαν ολιγόλεπτη συζήτηση είχε και ο Κώστας Λογοθέτης.
Τόσο ο ίδιος ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης, όσο και ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργος Δέδες, υποδέχθηκαν θερμά την αντιπροσωπεία, δηλώνοντας όχι μόνο γνώστες του θέματος, αλλά έχουν γνώση από πρώτο χέρι και τι έχει προηγηθεί. Δήλωσαν ότι είναι στο πλευρό και υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτών που δίνουν τη μάχη για να απολαμβάνει ο τόπος και οι πολίτες του τα ωφελήματα από την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι μέσα το Λουτράκι.
Ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης τόνισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν διαθέτει κονδύλια από τα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ με συνέπεια να αδυνατεί να συμβάλλει οικονομικά, αντιπροτείνοντας με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του την προσφυγή στα υπουργεία Οικονομίας και Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων τα οποία διαθέτουν κοινοτικά κονδύλια που κινδυνεύουν να χαθούν από προγράμματα που δεν έχουν υλοποιηθεί.

Εξωφρενική παρέμβαση!..
Αυτόνομα, στην περιφέρεια Πελοποννήσου -εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη- μετέβη ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Γιώργος Ρουμελιώτης, ο οποίος έχοντας την κατεύθυνση του δημάρχου του και μη σεβόμενος την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι δεν θέλει να φθάσει ο προαστιακός στην Αιγαίου. Στην τάξη τον επανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλος Παύλου, επισημαίνοντάς του ότι οφείλει να σεβασθεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, ο Γιώργος Ρουμελιώτης, επέμεινε στη διατεταγμένη υπηρεσία του προβάλλοντας θέμα περιβαλλοντικής μελέτης. Τότε ήλθε η παρέμβαση του δημότη Δημήτρη Καραπατά που τον επανέφερε στην τάξη επισημαίνοντάς του ότι αυτό είναι υποχρέωση του κυρίου του έργου. Ούτε κι αυτή η παρέμβαση πτόησε το Γιώργο Ρουμελιώτη. Αυτή τη φορά προφασίσθηκε τις παρακείμενες κατοικίες υποστηρίζοντας ότι θα ενοχλούνται από την διέλευση του προαστιακού. Ο Δημήτρης Καραπατάς διαθέτοντας πλήρη και αναλυτική γνώση του θέματος του έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις και τον προέτρεψε να σταματήσει. Το μόνο θετικό -πάλι καλά- που εκστόμισε ο Γιώργος Ρουμελιώτης, όταν υποστήριξε ότι ο σταθμός του Ισθμού καλόν και ωφέλιμο θα είναι να γίνει στη διακλάδωση στη θέση Παραδείσια του Ισθμού!..
Επισημαίνεται, ότι η λύση που προτεινόταν πίσω από το super market Α-Β Βασιλόπουλος είναι αντίθετη στις μελέτες και το κυριότερο πέρα από κάθε σιδηροδρομική λογική.
Επίσης, πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο δημότης Δημήτρης Καραπατάς στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εξέθεσε το δήμαρχο της μειοψηφίας Γιώργο Γκιώνη όταν αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος δεν ανταποκρινόταν στα ραντεβού που έκλεινε ο Δημήτρης Καραπατάς στο γραφείο του περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη και όπως ήταν φυσικό δεν έλαβε την παραμικρή απάντηση ή διάψευση!
(130510)
Return top