ΥΠΗΡΞΕ Ή ΟΧΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ;

Έχει ή όχι υποβληθεί τετρασέλιδη αναφορά για σεξουαλική παρενόχληση κατά ανώτατου στελέχους της Club Hotel Casino Loutraki;
Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα και ποιά είναι η τύχη της εν λόγω αναφοράς;
Θα ακολουθήσει τη διαδικασία που απαιτείται ή θα εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα που θα κάνει το άσπρο μαύρο και τη φουκαριάρα την εργαζόμενη θα τη στείλουν από το λογιστήριο;
Η διοίκηση της κοινοπραξίας θα σταθεί στο ενδεδειγμένο ύψος της περίστασης και θα πράξει τα δέοντα ή η περίπτωση θα πέσει στο μύλο που τα αλέθει όλα;
(040510)




ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Οι τελευταίες αναρτήσεις σε ιστολόγιο που ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο δήμο Λουτρακίου δείχνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο κι αυτό είναι επικίνδυνο. Υπερβαίνει ακόμη και την αθλιότητα!
Οι εν λόγω αναρτήσεις που αφορούν τον επιχειρηματία - εκδότη Σπύρο Γιαλοψό απηχούν ενδεχομένως το μίσος ή διάθεση εκδίκησης κάποιων, ωστόσο, η τακτική που επέλεξαν είναι κατακριτέα και καταδικαστέα. Δεν απηχεί σύγχρονο πολιτισμό, δεν απηχεί πολιτικό πολιτισμό, όταν μάλιστα οι εν λόγω υπογράφοντες κρύπτονται πίσω από την ανωνυμία ή ψευδώνυμα και δεν υπονοείται η διάθεση για δικαστικές διώξεις.
Επίσης, θα πρέπει να σταματήσουν οι άθλιες αναρτήσεις και κατά όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών προσώπων.
Από το Σπύρο Γιαλοψό, τελευταία, ο γράφων είναι αυτός που επλήγει και εθίγει περισσότερο από τα κατάπτυστα και αισχρά δημοσιεύματά του, κρυπτόμενα επίσης πίσω από την ανωνυμία χρησιμοποιώντας την υπογραφή «κλούτα αλεπού της Περαχώρας». Ήταν πολύ εύκολο να επιλεγεί αυτού του τύπου η άθλια αντίδραση. Επεδείχθη πολιτικός πολιτισμός. Η αντιπαράθεση έγινε με την προβολή γεγονότων και την υποβολή ερωτημάτων χωρίς να γίνεται χρήση υβριστικών λέξεων και χαρακτηρισμών. Και την επόμενη φορά που θα αναφερθεί υβριστικά κατά του γράφοντος, δεδομένου ότι μόνος του άνοιξε το καπάκι του οχετού να αναβλύσει δυσωδία που αφορά τον ίδιο, επώνυμα και κόσμια θα απελευθερωθούν ελεγχόμενα κι άλλες πληροφορίες. Να μου επιτραπεί να διευκρινισθεί ότι σε άθλια υποκείμενα και σε λαδωμένα και λιγδωμένα «δίκην δημοσιογράφων» αρπακτικά δεν απαντώ και δεν ενδιαφέρομαι να πληροφορηθώ το περιεχόμενο του ακατάσχετου υβρεολογίου τους.
Όλα δείχνουν ότι αν δεν σταματήσετε ένθεν κακείθεν, εδώ, πέραν του ότι θα εκδηλωθούν απρόβλεπτες κι επικίνδυνες αντιδράσεις, συμβάλετε στη γελιοποίηση του τόπου και στη δημιουργία των χειρότερων δυνατών εντυπώσεων για τους μελλοντικούς συνδημότες.
Στο Σπύρο Γιαλοψό δεν του φταίει κανένας, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός. Έκανε την αρχή με τη γενικευμένη επίθεση κατά των μη γηγενών στον τόπο κι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με το δημοσίευμα στο προηγούμενο φύλο του Βήματος Λουτρακίου Περαχώρας. Θερίζει τις θύελλες στους ανέμους που έσπειρε…
Απαιτείτε ψυχραιμία απ’ όλους κι όλοι όσοι μετέρχονται τέτοιου είδους σκέψεων, να βγάλουν από το μυαλό τους την αντιπαράθεση σ’ αυτό το επίπεδο που είναι καταδικαστέο και απηχεί αλητεία.
(040510)




«ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ» ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Μια διαφορετική διάσταση έδωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΟΑΛΠ) με τον ποδηλατικό γύρο που διοργάνωσε την Κυριακή το πρωί.
Το τριπλό σύνθημά του σε συνδυασμό με την ανταπόκριση του κοινού, δείχνουν ότι ο κόσμος είναι σύμφωνος και έτοιμος να αλλάξει τις μέχρι τώρα πρακτικές του.
Δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και τη σημασία που έχει όλοι να ζουν και να αγαπούν τη φύση. Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον, ότι με τη συμμετοχή σ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες με πράξεις επιδεικνύουν την αγάπη για τον τόπο που ζουν και μεγαλώνουν.
Κάτω από τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις με τη συμμετοχή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα γινόμαστε πολιτικά όντα κι όχι απολίτικα ζώα!
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν να επαναληφθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο ποδηλατικός γύρος, ενώ οι μεγαλύτεροι με αφορμή την αναθεώρηση της επέκτασης του σχεδίου πόλης ζήτησαν κι όχι πρότειναν να χαραχθούν ποδηλατόδρομοι όχι μόνο στην πόλη του Λουτρακίου, αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΔΟΑΛΠ Νίκο Λόη, καθώς επίσης στο πρόσωπο ψυχή της διοργάνωσης και της ολοκλήρωσης με επιτυχία της εκδήλωσης. Τη Ρούλη Δρίτσα. Ιδιαίτερο ρόλο και συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε ο γραμματέας του ΔΟΑΛΠ Νίκος Αντωνίου. Ακόμη, στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σωτήρης Πέρρας και η Ελληνική Αστυνομία, ενώ ευχαριστίες εκφράζονται και προς την Pepsico ΗΒΗ.
Το Loutraki-press ελπίζει από την πλευρά του, πολύ σύντομα -μέσα και στον επόμενο μήνα- να διοργανωθεί και ο επόμενος ποδηλατικός γύρος.
(040510)
Return top