«ΒΡΑΖΟΥΝ» ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι Λουτρακίου και Περαχώρας λόγω της διαγραφής του ονόματος του ιστορικού χωριού από την ονομασία του νέου δήμου που προβλέπει το σχέδιο νόμου του «Καλλικράτη».
Σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε ήδη επί της αρχής και την προσεχή εβδομάδα εισάγεται προς ψήφιση κατ’ άρθρον στην ολομέλεια του σώματος για να γίνει νόμος του κράτους. Τα χρονικά πλαίσια αντίδρασης δια της θεσμικής οδού στενεύουν ασφυκτικά. Κατά συνέπεια όποιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να είναι άμεσες και προτιμότερο να εκδηλωθούν εντός της αυριανής ημέρας.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες έχει εκδηλωθεί, λόγω της παντελούς αδράνειας της δημοτικής αρχής, κίνηση συγκέντρωσης υπογραφών προκειμένου η διαπαραταξιακή επιτροπή να κάνει παράσταση στο υπουργείο Εσωτερικών. Να μεταβεί στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο να υποστηρίξει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να ζητήσει στην ονομασία του νέου δήμου να συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της Περαχώρας.
Όπως εκτιμούσε χθες το βράδυ τέως κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, ο τρόπος που έκαναν το «γάμο» ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης με τον ομόλογό του των Αγ. Θεοδώρων Γιώργο Σοφία είναι ως να έδεσαν μια μεγάλη πέτρα στο λαιμό τους και να πήδηξαν στη θάλασσα… «Μπράβο στα παιδιά, έπιασαν μεγάλο τζακ ποτ στον κουλοχέρη της εικονικής κάλπης. Θα μείνουν μ’ αυτή τη φαντασίωση γιατί από την κάλπη του Νοεμβρίου, όπως το πάνε, μάλλον για τέταρτος συνδυασμός οδεύουν και η φυλλάδα του πρώτου δεν πρόκειται να τους σώσει!»

(200510)
Return top