Η ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΟΥ…

Του Μιχάλη Πούλου*

Διάβαζα στον Τύπο τις δηλώσεις για το θέμα που πολύ καιρό μας ταλαιπωρεί. Το θέμα «Καλλικράτης». Διάβαζα δηλώσεις ανθρώπων που πανηγυρίζουν για την πρόταση συνένωσης του δήμου Λουτρακίου με το δήμο Αγ. Θεοδώρων. Διάβασα δηλώσεις καλωσορίσματος, διάβασα δηλώσεις σκεπτικισμού για την ανάγκη προγραμματισμού των επόμενων βημάτων. Όλοι κινούνται στο ίδιο μήκος της ικανοποίησης και της διάθεσης για να αντιμετωπίσουμε τη νέα πρόκληση.
Υπάρχει όμως, μια τεράστια παραφωνία. Μια παραφωνία που καπηλεύεται την ομαδική προσπάθεια όλων των παρατάξεων του δήμου. Που καπηλεύεται την ομαδική προσπάθεια όλων των φορέων και όλων των δημοτών. Η παραφωνία αυτή που κάθε φορά χρησιμοποιεί λέξεις όπως «η πόλη ΜΟΥ», η προσπάθειά ΜΟΥ, ο δήμος ΜΟΥ. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον υπό κατάργηση δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη!
-
Είναι ο ίδιος αυτός άνθρωπος, που το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε και του ΑΦΑΙΡΕΣΕ την ατομική του εκπροσώπηση στα θέματα «Καλλικράτη» και την ανέθεσε σε διαπαραταξιακή επιτροπή.
- Είναι αυτός που με τους ψευτοτσαμπουκάδες τους δικούς του και των «παλικαράδων» του, παραλίγο να τινάξουν τα συμφέροντα της πόλης στον αέρα.
- Είναι αυτός που όταν οι φορείς της πόλης ήταν στο ακροατήριο τότε μίλαγε για κοινή προσπάθεια, για κοινούς αγώνες, για κοινές επιτυχίες.
- Είναι ο Γιώργος Γκιώνης που πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι προτάσεις βγήκε, φτηνός όπως πάντα, να πανηγυρίσει για την επιτυχία ΤΟΥ.
Αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν μόνο μικρόψυχα συναισθήματα και απαξίωση των δημοτών.
Δείχνουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις όπου όλοι οι άλλοι υπάρχουν για να τονώνουν το μεγαλείο του «αυτοκράτορα».
Δείχνουν για άλλη μια φορά άνθρωπο με ανύπαρκτη πολιτική ηθική και ανύπαρκτο πολιτικό «λόγο τιμής».
Δυστυχώς, όμως, για τον συμπεριφερόμενο ως αυτοκράτορα Γκιώνη, στα μάτια όλης της πόλης, είναι γυμνός!
Ήμασταν όλοι παρόντες όταν με άναρθρες κραυγές προσπαθούσε να αποφύγει την μεταφορά της ευθύνης του «Καλλικράτη» από το πρόσωπό του στην επιτροπή των παρατάξεων.
Ήμασταν όλοι μάρτυρες στο ρεζιλίκι που υπέστη όταν καταδικάστηκαν οι χωρίς κανένα νόημα μέχρι τότε ενέργειές του.
Ήμασταν όλοι παρόντες όταν κόμπαζε για την ενότητα της πόλης, των φορέων, των Δημοτών για να καταλήξει σήμερα στην πόλη ΤΟΥ, στις προσπάθειές ΤΟΥ και να ξεχνάει τις ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΟΥ.
Εμείς όλοι τις θυμόμαστε, δήμαρχε με ημερομηνία λήξης 237 ημερών.
* Ο Μιχάλης Πούλος, είναι οικονομολόγος.
(080510)

Return top