ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ… ΟΙ ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΕΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΟΥΝ!

Ο συνδυασμός του Γιώργου Γκιώνη με τους υποψήφιους συμβούλους του είτε είναι κάτοικοι, είτε κατάγονται από την Περαχώρα, μόνο το ψήφο του σπιτιού τους θα βρουν από το χωριό στην κάλπη. Αγανακτισμένες είναι και οι οικογένειές τους, τα σόγια, που επί πολλά χρόνια τους αναδεικνύουν σε συμβούλους. Κάνουν λάθος υποστηρίζεται, αν νομίζουν, ότι η ψήφος μας είναι δεδομένη.
Οι Περαχωρίτες θεωρούν ξεπούλημα και προδοσία τη διαγραφή του ιστορικού ονόματος από την ονομασία του νέου δήμου, ενώ το αρβανίτικο του χαρακτήρα έγινε λόγχη και ξιφουλκούν κατά παντός που θεωρούν με τη στάση του υπεύθυνο, από τη στιγμή της προσθήκης των Αγ. Θεοδώρων στην ονομασία του νέου δήμου.
Στην αρνητική και δυσβάσταχτη αυτή εξέλιξη, αποκλειστικό και μόνο υπεύθυνο θεωρούν το δήμαρχο της μειοψηφίας Γιώργο Γκιώνη, για τον οποίο εκτιμούν ότι έχει έλθει σε συμφωνία με το δήμαρχο Αγ. Θεοδώρων διαθέτοντας του ως αντιπαροχή ψήφους που θα του εξασφαλίσουν το πέρασμά του στη δεύτερη Κυριακή.
Πλανάται πλάνην οικτρά, ως συνήθως, τονίζουν, αν νομίζει ότι επειδή Περαχώρα και τα άλλα μικρότερα χωριά του έχουν γυρίσει την πλάτη, ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι ψηφοφόροι στο Λουτράκι, ορμώμενοι την καταγωγή τους από την Περαχώρα. Ανάστατοι κι έξαλλοι με το Γιώργο Γκιώνη είναι όλοι αυτοί που ζουν στην πόλη του Λουτρακίου, του οποίου τα «παιχνίδια» καυτηριάζονται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
Τη στάση του Γιώργου Γκιώνη και του συνδυασμού της μειοψηφίας στο διοικητικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, οι αντιδρώντες κάτοικοι τη χαρακτήρισαν την εξέλιξη αυτή κύκνειο άσμα της παρουσίας του σταπολιτικά πράγματα, ενώ για την παθητική τους στάση θα πληρώσουν κι όσοι είναι ή ορμώνται από την Περαχώρα και δεν αντέδρασαν.
Οι Περαχωρίτες, είναι και πλήρως ενημερωμένοι για το περιεχόμενο της συζήτησης που διεξήχθη την προπερασμένη Τρίτη, όσον αφορά την ονομασία και την αντίδραση που επιβάλλεται να εκδηλωθεί. Σχολιάζουν θετικότατα τις παρεμβάσεις των Παύλου Μίχα, Παύλου Παύλου, Γιώργου Μάρκελλου, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση επισημαίνουν την τρίπλα του Περαχωρίτη Γιάννη Γιαννούλη να ζητήσει για το θέμα της ονομασίας ψηφοφορία και να οδηγηθούν μοιραία όλοι -αδυνατώντας να κάνουν διαφορετικά δεδομένου ότι θα εκτίθεντο σε υπερθετικό βαθμό- σε ομόφωνη απόφαση.
Οι Περαχωρίτες, προτρέπουν το Γιώργο Γκιώνη και τους συμβούλους του -εξωθεσμικούς και μη που αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας, που σχεδόν στο σύνολό της προέρχεται από την Περαχώρα- να σπεύσουν να αναζητήσουν ψήφους για την τύχη τους στους Αγ. Θεοδώρους. Μόνο ο Γιώργος Σοφίας μπορεί να τους διασώσει υποστηρίζουν, λαμβανομένου υπόψη ότι πριν από περίπου δύο τρεις μήνες, ο Γιώργος Γκιώνης σε στενό κύκλο ισχυριζόταν ότι τα έχουν βρει μεταξύ τους οι δύο δήμαρχοι και ως εκ τούτου θέμα χρόνου είναι να διαπιστώσουμε αν θα τελεσφορήσει αυτός ο γάμος, δεδομένου ότι τα (πράματα) μόνο ευοίωνα δεν είναι στους Αγ. Θεοδώρους για το Γιώργο Σοφία.
Έντονη είναι η αντίδραση και ο προβληματισμός των Περαχωριτών γιατί κωφεύει η διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου και δεν δραστηριοποιείται, μετά την απόφαση που ελήφθη, να μεταβεί στον υφυπουργό Εσωτερικών που χειρίζεται τις αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη», Γιώργο Ντόλιο και να τον ενημερώσει για την ομόφωνη απόφαση του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, να μην απαλειφθεί η ονομασία της Περαχώρας από το όνομα του νέου δήμου. Γιατί διαφορετικά, αν προστεθεί το όνομα των Αγ. Θεοδώρων, τότε είναι λογικό να εγείρουν αξιώσεις οι κάτοικοι των ιστορικών Ισθμίων, προκειμένου να προστεθεί η ονομασία και του δικού τους τόπου.
(190510)
Return top