ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ;

Επιπρόσθετα στοιχεία σοκ ακούσθηκαν χθες από την τηλεόραση του Σκάι, με αφορμή τα διαφυγόντα οφέλη και κέρδη για το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και τις τοπικές επιχειρήσεις από την απουσία του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου.
Μετά την αποκαλυπτική και παράλληλα ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνη Στελλιάτο που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα «ΣΦΗΚΑ» του Γιάννη Λάμπρου και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα και επιβάλλεται να προβληματίσουν όλους, εξ ίσου αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις κι ενός θεσμικού προσώπου.
Προς επίρρωσιν λοιπόν όσων ισχυρίστηκε ο Αντώνης Στελλιάτος, χθες από τη συχνότητα του Σκάι βγήκε ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και ισχυρίστηκε ότι ο τζίρος στα καταστήματα της πόλης του την περίοδο αυτή -παρά την παγκόσμια αρνητική συγκυρία- έχει αυξηθεί κατά 30%, ενώ αναμένεται η άφιξη περίπου ενός εκατομμυρίου επισκεπτών ενόψει της θερινής περιόδου. Που αποδίδεται όλο αυτό το επίτευγμα; Μα φυσικά στη δυνατότητα προσέγγισης του δήμου που έχουν τα κρουαζερόπλοια που κινούνται στο Ιόνιο Πέλαγος.
Μήπως είναι η ώρα τα πολιτικά πρόσωπα του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας είτε με την άρνησή τους, είτε με σιωπή τους να αντιληφθούν και να αντιδράσουν για το έγκλημα που έχει γίνει στην οικονομία του τόπου, με το να μην διεκδικείται η κατασκευή της μαρίνας Λουτρακίου; Όλα αυτά τα κρουαζερόπλοια αν ήξεραν ότι θα μπορέσουν να δέσουν και να αποβιβάσουν τους επιβάτες τους στη μαρίνα Λουτρακίου, δεν θα ενέτασσαν και την πόλη στα ταξιδιωτικά τους προγράμματα όταν μάλιστα είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στην Αθήνα ή σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους;
Κάλιο αργά παρά ποτέ!
Ας σκεφθούν όλοι που τόσα χρόνια είχαν αρνητική στάση για το έργο, πόσα χρήματα χάνει σήμερα ο τόπος και η οικονομία του;
Που θα βρεθούν οι πρόσθετοι πόροι τώρα που πέφτει ο τζίρος στο καζίνο και κατ’ επέκταση τα έσοδα του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας;
(120510)




ΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Στα γνωστά επίπεδα που προκαλούν θλίψη σε μια σύγχρονη κοινωνία, εξελίχθηκε και η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Από το επίπεδο της αντιπαράθεσης και τις αντεγκλήσεις που σημειώθηκαν, δημότες εξοργίστηκαν και αποχώρησαν αγανακτισμένοι για το θέαμα του οποίου έτυχε να γίνουν μάρτυρες.
Στο ίδιο μοτίβο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλος Παύλου και ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μάρκελλος, εξέθεταν τη δημοτική αρχή η οποία περιοριζόταν στη συνήθη και γνωστή πλέον εκ των προτέρων απάντησή της. «Δεν είμαι πρόχειρος, δεν το έχω αυτή τη στιγμή διαθέσιμο να σας απαντήσω, αυτό θα γίνει στο επόμενο συμβούλιο». Αρκεί να αναλογισθεί κανείς ότι απαντήσεις αναμένονται από πέρυσι κι ακόμη δεν έχουν δοθεί.
Αλήθεια, με τα οικονομικά της ΔΑΕΤ Α. Ε. τι γίνεται πραγματικά και δεν δίνεται απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλο Παύλου που ζητά ενημέρωση, όπως άλλωστε τη δικαιούται, αλλά και όπως οφείλει ο δήμαρχος της μειοψηφίας Γιώργος Γκιώνης κι έναντι των δημοτών;
Ο δήμαρχος της μειοψηφίας Γιώργος Γκιώνης, ωστόσο, έκανε και πάλι το θαύμα του όταν έδειξε ότι αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις από τη διεθνή αρνητική οικονομική συγκυρία. Παρέλειψε όμως να πει προς το σώμα και τους παρισταμένους, πόσο θα περικόψει τις παραφουσκωμένες υπερβάσεις σ’ όλα ανεξαιρέτως τα έργα που είχε εκπονήσει σε σαφώς χαμηλότερες τιμές η προηγούμενη δημοτική αρχή και σήμερα υλοποιεί ο ίδιος.
Η σπατάλη που πραγματοποιείται από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη έχει εξοργίσει το δημοτικό συμβούλιο που χθες ακύρωσε την προσπάθεια να φουσκώσει κατά διακόσιες χιλιάδες ευρώ το κονδύλι των δύο εκατομμυρίων ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις.
Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή της μειοψηφίας έχει πρόθεση να ασφαλτοστρώσει το Λουτράκι και δεύτερη φορά για να μπορέσουν να δικαιολογηθούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ για ασφαλτοστρώσεις. Ορθά την αναφέρουν αγροτική οδοποιία, δεδομένου ότι σε λίγο θα πέφτει άσφαλτος και πάνω στα Γεράνεια, αφού πρώτα ασφαλτοστρωθούν δρόμοι που οδηγούν σε κτήματα.
Την απορία του εξέφρασε ο Γιώργος Μάρκελλος αφού τους περισσεύουν χρήματα γιατί δεν αποκαθιστούν και δεν ασφαλτοστρώνουν τον κατεστραμμένο δρόμο στους Ταξιάρχες;

Ραντεβού τον Ιούνιο
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει τον Ιούνιο. Οι άνθρωποι έχουν λύσει όλα τα θέματα για το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και δεν υπάρχει εκκρεμότητα που να απαιτεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αλλά οι συνθήκες στο Λουτράκι ημέρα με την ημέρα σε όλα τα επίπεδα γίνονται χειρότερες. Μήπως θα πρέπει δημοτικοί σύμβουλοι να φέρουν θέμα με επτά υπογραφές για να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο;
(120510)




ΝΕΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΗ «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»

Η παραπληροφόρηση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν έχουν προηγούμενο όχι μόνο στο ελληνικό κράτος, αλλά θα τη ζήλευαν και τα πιο άγρια φασιστικά κράτη ή ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως επισήμαινε τέως θεσμικός παράγοντας όταν αντίκρισε τη «Διαφάνεια» και ανέγνωσε τους τίτλους του πρώτου θέματος. Και κατέληξε: «Ανίκητη η βλακεία».
Εμφανίζεται στην εφημερίδα ότι ο Γιώργος Γκιώνης διέσωσε το Λουτράκι από τα νύχια του «Καλλικράτη», όταν ακόμη και ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός μπήκε μέσα στα όρια του δήμου και ζητούσε να υπαχθεί στην Κόρινθο.
Το Λουτράκι θα είχε σήμερα χαθεί αν δεν υπήρχε ο επιχειρηματίας που ενδιαφέρθηκε για δικούς του λόγους και διασώθηκε η αυτονομία του τόπου. Αυτή είναι η πραγματικότητα και καμία άλλη.
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι η «Διαφάνεια» στο νέο της τεύχος κυκλοφόρησε με ταυτότητα.
(120510)
Return top