ΚΟΥΙΖ

Πόσο υπερφίαλος μπορεί να είναι κάποιος, όταν τον αντιμετωπίζουν ως γελωτοποιό και εκείνος έχει την αίσθηση ότι μαγεύει τα πλήθη;
(200214)




Είπαν…

«Οι λαγοί βγήκαν από τις φωλιές, οι κυνηγοί είναι ναι μεν στα καρτέρια, αλλά μην την πληρώσουν νέες και νέοι που ξεκινάνε μια αξιόλογη προσπάθεια και λόγω της ανικανότητας των λαγών να μπουν εκτεθειμένοι στο πεδίο βολής τους…»
(200214)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΠΙΡΑΛ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΦΕΣΗΣ,
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Εξ απαλών ονύχων, ο γράφων, είχε «διαγνώσει» και περιγράψει με ενάργεια, πως μια από τις πολλές πολιτικές παθήσεις της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, (η οποία αποδείχθηκε ανίατη), ήταν και η δημοκρατική της αναιμία, η οποία τελικά, προκάλεσε κατακόρυφη ρηγμάτωση στα θεμέλια της δημοκρατίας του τόπου, με αποτέλεσμα να έχει σήμερα οδηγηθεί στον εκφασισμό και στην πολιτική αθλιοκρατία.
Οι δημοκρατικοί - διάττοντες αστέρες της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, μετά την υφαρπαγή της ψήφου από το εκλογικό σώμα, αμ’ έπος αμ’ έργον, ξεκίνησε τις πρόδρομες διεργασίες, για τον «βελούδινο» εξοστρακισμό του συμφωνηθέντος με τους δημότες προεκλογικού της προγράμματος, ώστε με μια «νηοπομπή» από άλλα προτάγματα (που υποκρύπτουν κολοσσιαία ηθικά και νομικά ζητήματα),να εξυπηρετηθούν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Στην συνέχεια η δημοτική αρχή που είναι συνθεμένη από δειλίες, υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, που επιδαψιλεύουν πολλά δεινά στον τόπο, προχώρησε ανερυθρίαστα και απροκάλυπτα στην συρρίκνωση των δημοκρατικών κεκτημένων των πολιτών, αφαιρώντας τους τον λόγο από τις συνεδριάσεις του ανωτάτου θεσμικού συμβουλίου του δήμου, που επί ημερών της, μετατράπηκε σε πάνθεον της συναλλαγής και… χάβρα ιουδαίων. Επόμενη δημοκρατική εκτροπή ήταν φυσικά και η περιφρόνηση και ο εξοβελισμός των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έγινε και τρόπος ζωής της.
Mετά από όλα αυτά φυσικό και επόμενο ήταν στον τόπο μας να βρει πρόσφορο έδαφος η φθηνή πονηρία, για να αναπτυχθεί η παντός είδος πολιτική κακουργία, που διασαλεύει την κοινωνική αρμονία, το πολίτευμα και την τοπική οικονομία, καθώς είναι πανκοίνως γνωστό πως εκεί που δεν λειτουργεί το πολίτευμα, ευδοκιμεί το αχρήστευμα.
Ωστόσο, οι φιλόδοξοι πολιτικοί «ανθοί» της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, που εμφορούνται με την νοοτροπία Κούισλιγκ και είναι επιφορτισμένοι με άλλες ασχολίες, οι οποίες είναι κατάδηλο πως στρέφονται ενάντια στα δημόσια συμφέροντα (bono publico), ή δεν έχει αντιληφθεί πως εξαιτίας των επιλογών της δέχεται πανταχόθεν τις αποδοκιμασίες και τον χλευασμό των πολιτών, ή ηδονίζεται με τον αυτοεξευτελισμό της, με συνέπεια να συνεχίζει, να τρέχει με μεγαλύτερη ταχύτητα στον κατήφορο που έχει πάρει εδώ και καιρό, με σημαίες και ταμπούρλα.
Και αυτό, γιατί στο προπερασμένο δημοτικό συμβούλιο, ο «τροχονόμος» των μονολόγων του δημάρχου, με τις αυτάρεσκες εκδοχές και την υπερφίαλη στάση, Σπύρος Νικολάου, (ο οποίος γρονθοκόπησε δημοσιογράφο που δεν συνθηκολογεί στα πολιτικά τους εγκλήματα), με λόγο πολιτικά παράταιρο, (άτροπο πολιτικό pig), ο οποίος φυσικά στερούνταν παντελώς πλαισίου δημοκρατίας, φίμωσε τον Γιώργο Παπαγεωργίου που είχε ζητήσει τον λόγο για να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένου θέματος.
Μάλιστα ο ιδιόμορφος (sui generis) πρόεδρος, μη δυνάμενος να αντιτάξει ορθό πολιτικό λόγο, επιχείρησε με ένα σόφισμα της γελοιότητας που ήταν εντελώς ξεκούδουνο, να μειώσει ηθικά τον Γιώργο Παπαγεωργίου, λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι ''Δεν στο δίνω γιατί τώρα που θα εκλεγείς δήμαρχος θα έχεις όλο τον χρόνο δικό σου να λες ότι θες''.
Φυσικά αυτή η απάντηση του Σπύρου Νικολάου, εκτός το ότι δεν αναβλύζει ποιότητα και δημοκρατία, είναι μια άμεση παραδοχή πως η δημοτική αρχή στην οποία συμμετέχει, πολιτικά εξεμέτρησε το ζειν και από τώρα άρχισε να ψάλλει το βαρυπενθές ''άμωμος εν οδώ αλληλούια''.
Τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές καταλήγουν σε διάφορα ιδεολογικά μορφώματα κενά ουσίας, ενώ η πλημμυρίδα αντιδημοκρατικών θέσεων βάζει ευθέως στο στόχαστρο την πολυφωνία και για αυτό δεν μπορούν να κερδίσουν λαϊκό έρεισμα. Τα λόγια θωπείας του βδελυρού πολιτικού καθεστώτος του Κώστα Λογοθέτη, «τρώνε» σαν φαγέδαινα τη Δημοκρατία και κάνουν τον σοβαρό και σκεπτόμενο πολίτη να επαναλαμβάνει τον στοίχο του Κυρηναίου ποιητή Καλλίμαχου «Σικχαίνω» (σιχαίνομαι) πάντα τα δημόσια...
Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ,
εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο.
Αν χάσει, εγώ θα φταίω.
Νίκος Καζαντζάκης

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(200214)




ΕΦΙΚΤΗ Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ,
ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Να ανακτηθεί και μάλιστα πολύ γρήγορα η τουριστική κίνηση, καθ’ ότι είναι ζωτικής σημασίας, ήταν το κοινό συμπέρασμα της συνάντησης που πραγματοποίησαν την Τρίτη με προοπτική και νέας συνάντησης, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Ενότητας, Αναστάσιος Ροντζώκος με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρακίου.
Οι δύο πλευρές κατέληξαν η προοπτική αυτή είναι εφικτή να επιτευχθεί με αποφασιστικές κινήσεις για τις οποίες η Ανεξάρτητη Δημοτική Ενότητα δηλώνει πρόθυμη.
Από την πλευρά του ο Αναστάσιος Ροντζώκος τόνισε ότι «η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη από επείγουσες λύσεις, που θα επαναφέρουν το γρηγορότερο δυνατό, τουριστική δύναμη και θέσεις εργασίας, σε μία μαραμένη τοπική κοινωνία. Αυτή είναι άλλωστε η λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας».
(200214)
Return top