ΚΟΥΙΖ

Ποιος εποφθαλμιά να αναδειχθεί σε σούπερ «κουμπάρος» του δήμου Λουτρακίου;
(260214)




Είπαν…

«Τη σιγουριά τους ότι θα είναι και πάλι δημοτική αρχή, διατράνωναν χθες το βράδυ στο γνωστό τους συγγενικό στέκι τα "βαλσαμωμένα πουλιά". Ο κακόγουστος ηθοποιός που εμφανίσθηκε λίγο πριν ξεκινήσει το χθεσινό ποδοσφαιρικό παιχνίδι, κάτι τα ποτίζει με συνέπεια να μην αντιλαμβάνονται και να μην έχουν αίσθηση της πραγματικότητας.»
(260214)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Δημοτικές εκλογές 2014
ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Του Δημήτρη Βασιλείου*

Στην Ελλάδα των μνημονίων και της εξαντλητικής λιτότητας μας καλούν να εκλέξουμε καινούριους δημοτικούς άρχοντες. Πρόβα τζενεράλε για την κεντρική πολιτική σκηνή; Αν αυτό είναι το ζητούμενο, χαθήκαμε!
Όπως στο κέντρο έτσι και στην περιφέρεια αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το χάος που δημιούργησαν, ζητούν επίμονα να τους εμπιστευτούμε να το τακτοποιήσουν, τι θράσος!
Στον τόπο μας σκάφτηκε ένας τεραστίων διαστάσεων τάφος για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, στα επόμενα τέσσερα μπήκε η ταφόπλακα και τώρα ετοιμάζεται και ο σταυρός που θα μπει πάνω της…
Επί δώδεκα χρόνια ο τάφος σκάφτηκε συστηματικά. Ο δήμος σταθερά έφθινε, καμία πρόβλεψη για το μέλλον. Μηδέν ανάπτυξη, μόνο βιτρίνα. Κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής: Η διαχείριση των εισοδημάτων από το καζίνο, με γνώμονα την προβολή και την εξυπηρέτηση ατόμων και μικροπολιτικών με σκοπό την επανεκλογή!
Στα επόμενα τέσσερα χρόνια η ταφόπλακα τοποθετήθηκε με την εκτόξευση αδικαιολόγητου δανεισμού. Αλόγιστες αυξήσεις στα υπό κατασκευήν έργα, σε έργα που δεν είχαν αρκούντως μελετηθεί και που αντί να φέρουν στα ταμεία του δήμου, παίρνουν από αυτά κάθε χρόνο όλο και περισσότερα. Ο δήμος κατέρρευσε και μερικοί επαίρονται για τα σπουδαία έργα που ολοκλήρωσαν με δανεικά χρήματα. Δεν λέω, καλά τα έργα, ο ορθολογισμός όμως πού είναι;
Στα επόμενα τρία χρόνια ο δυναμίτης πάει να σκάσει στα χέρια του δημάρχου και αυτός, αντί να τραβήξει το φυτίλι, μήπως και προλάβει την έκρηξη, το χώνει πιο βαθειά στο μασούρι του δυναμίτη για την συντομεύσει.
Αυτός που έσκαψε τον τάφο επιθυμεί διακαώς να διευρύνει τις διαστάσεις του. Αυτός που τοποθέτησε την ταφόπλακα κατάλαβε ίσως ότι δεν την τοποθέτησε καλά στη θέση της, και ζητά να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία για να την τοποθετήσει σωστά, λέγοντας ότι θα διορθώσει τα λάθη του. Ενώ ο τρίτος… θέλει μια δεύτερη θητεία για να φτιάξει έναν καλλίτερο σταυρό. Θέλει άραγε να είναι αυτός που θα ανακοινώσει και επίσημα την πτώχευση του δήμου;
Όμως είναι πλέον στο χέρι του ψηφοφόρου να τους δώσει ή όχι την δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη ευκαιρία τους. Τους είδαμε, αν θέλουμε μπορούμε να τους ξαναδούμε, ό,τι θέλουμε μπορούμε να κάνουμε, ας κάνουμε όμως το σωστό.
Η φιλοσοφία πρέπει να αλλάξει. Τέρμα οι εποχές των «παχέων» αγελάδων. Τα δεδομένα αλλάζουν. Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα.
Προσγειωμένη ονειροπόληση, σχεδιασμός, προσπάθεια και δουλειά, αντί της επανάπαυσης και του δανεισμού. Αν και ποιος μας δανείζει πλέον; Αξιοπρέπεια αντί της δουλικότητας και αυτός που έχει μυαλό ας το βάλλει να δουλέψει, πιστεύω πως όλοι έχουμε. Ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν. Πρέπει όμως να τις ψάχνουμε, να τις βλέπουμε και να τις εκμεταλλευόμαστε. Αν δεν υπάρχουν πρέπει να τις δημιουργήσουμε μόνοι μας!
Ας αρχίσουμε να σκεπτόμαστε θετικά, η θετική σκέψη έχει πάντα καλά αποτελέσματα.

* Ο Δημήτρης Βασιλείου, είναι νευροχειρουργός.
(260214)




Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΚΟΤΣΩΝΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ
ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ!

Συνάντηση με το σκληρό πυρήνα των στελεχών της πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην Κόρινθο η εν δυνάμει υποψήφια δήμαρχος Λουτρακίου Ντίνα Κοτσώνη Καλλιμάνη.
Αρκετά κεφάτη και πολύ αισιόδοξη η Ντίνα Κοτσώνη Καλλιμάνη είπε τις πρώτες σκέψεις της και πως φαντάζεται το σύντομο ταξίδι των έντεκα εβδομάδων για να αναδείξει η κάλπη το συνδυασμό της μεταξύ των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων.
Η επικεφαλής του υπό συγκρότηση συνδυασμού ξεκαθάρισε ότι δεν την ενδιαφέρει και δεν πρέπει να έχουν κομματική αναφορά κι αυτός είναι ο λόγος που ήδη έχει κάνει επαφές με πρόσωπα που αναφέρονται σε ολόκληρο το δημοκρατικό φάσμα. Χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθη ο γνωστός και μη εξαιρετέος -όχι για να είναι υποψήφιος- Τάκης Στέφας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι στην πρώτη συνάντηση έχουν την ίδια κομματική αφετηρία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press στη συνάντηση ακόμη παρευρέθησαν πρόσωπα τα οποία το 2010 είχαν στηρίξει τον «υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος βουλιάζει ακόμα περισσότερο, ενώ από την άλλη διευρύνονται οι επιλογές του να επιλέξει συνεργασία και να παράσχει στήριξη στο δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος η επιλογή του περιοριζόταν στον «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου, που επίσης πλέον έχει αρχίσει να χάνει σημαντικό έδαφος.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μίχας, ο συνεργάτης του στα δημοτικά Γρηγόρης Κρημίτσας, ο πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Λογοθέτη Θανάσης Θώδης, ο φαρμακοποιός από τα Ίσθμια Μπάμπης Σπανός και δύο συμπαθέστατες κυρίες από τους Αγ. Θεοδώρους.
Σύντομο μεν το προεκλογικό ταξίδι -ένα ταξίδι με πολύ μαγεία ανεξαρτήτως αποτελέσματος όταν έχεις προϋποθέσεις, γιατί όταν είσαι εκ των προτέρων χαμένος, ισχύει το «που πας ορέ καραμήτρο;»- όμως προϋπόθεση για την επιτυχή έκβασή του -με πρώτο στόχο το πέρασμα στο δεύτερο γύρο- είναι να γίνουν αποτελεσματικές στρατηγικές κινήσεις που θα ενισχύσουν την υποψηφιότητά της.
Η προεκλογική φωτιά στο δήμο Λουτρακίου άναψε, τα λιμνάζοντα ύδατα ανακατεύονται και θα έχει ενδιαφέρον τα μηνύματα που θα καταφέρουν να περάσουν οι νέοι υποψήφιοι.
(260214)
Return top