ΚΟΥΙΖ

Ποιος υποψήφιος δήμαρχος φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα επικοινωνίας, καθ’ ότι το εναπομείναν βήμα του είναι κατώτερο των περιστάσεων, δεν έχει απήχηση, αργή και νωχελική παρουσία και αδυνατεί να σηκώσει το φορτίο για τη διείσδυση και προβολή των θέσεών του στην τοπική κοινωνία;
(190214)




Είπαν…

«Τα οξύτατα νομικά προβλήματα που υπάρχουν στην προσπάθεια μετατροπής σε ανώνυμη εταιρεία της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki, θα φέρουν πάρα πολύ κόσμο αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι οι ενδεχόμενες παρανομίες που θα γίνει απόπειρα να συγκαλυφθούν, θα πλήττουν το δημόσιο - δημοτικό συμφέρον, γεγονός που θα επισύρει και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα.»
(190214)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΟ «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ
ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΠΝΟΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ»

Με σκοπό την όσο δυνατόν ευρύτερη διεύρυνση, αλλά και ευρύτερη αποδοχή η Πρωτοβουλία Πολιτών με αρχικό πυρήνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την προσθήκη στελεχών του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου και σε τούτη τη φάση την αποδοχή της και είσοδο σε αυτήν από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πολιτικό φάσμα, λαμβάνει θέση στο βατήρα και καταλαμβάνει το δικό της couloir στην κούρσα μέχρι τις εκλογές της 18ης Μαΐου. Όπως αφήνεται να εννοηθεί απόφαση μέσω των οργάνων θα ληφθεί για την επαναληπτική εκλογή, αλλά υπάρχει πρόθεση και διάθεση η παρουσία της να μακροημερεύσει στα δημοτικά πράγματα προς όφελος του τόπου.
Το καταστατικό «μανιφέστο» της Κίνησης συγκροτήθηκε μετά από δημόσιο διάλογο και πολύ σβήσε γράψε, έτσι ώστε να επιτευχθεί το όσον δυνατόν μεγαλύτερος συγκερασμός απόψεων, να διασφαλίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τις δημοκρατικές αρχές που προβλέπει το Σύνταγμα μας και δεν σέβεται η κεντρική πολιτική σκηνή, έχοντας τη δυνατότητα να εντάξει στους κόλπους του όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό προσώπων από το σύνολο του πολιτικού δημοκρατικού φάσματος.
Ευελπιστείται ότι είναι αντίθετο και δεν υιοθετεί κάθε μνημονιακή άποψη, δεδομένου ότι θα αντίκειται στο Σύνταγμά μας και κατά συνέπεια θα ήταν δώρο άδωρον η συγκρότηση της Κίνησης.
Φυσικά, το πιο κοπιώδες, θα είναι ο συγκερασμός και η σύνταξη του πραγματικού μανιφέστου που σε αυτό θα αποτυπώνεται ο πραγματικός προσανατολισμός και ο σχεδιασμός για το δήμο που θέλει η Κίνηση να επικρατεί στο Λουτράκι και σε ποια κατεύθυνση θα στραφεί στο μεσομακροπρόθεσμο μέλλον. Αυτά μένουν όμως να τα δούμε να αποτυπώνονται μέσα από τις θέσεις τους και το εκλογικό τους πρόγραμμα που όπως είναι φυσικό θα έχει μεσοβραχυπρόθεσμο χαρακτήρα στο πλαίσιο της πρώτης δημοτικής πενταετίας.
Εν αναμονή λοιπόν για την εκλογή και του προσώπου της Κίνησης που θα τεθεί επικεφαλής για να οδηγήσει το συνδυασμό στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Ο καταστατικός χάρτης
1 Ταυτότητα, στόχοι.
Η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων (για συντομία «Κίνηση») που ιδρύθηκε στις 9/2/2014 είναι μια μαζική, δημοκρατική, ανεξάρτητη, προοδευτική, κινηματική και εντελώς διάφανη συλλογικότητα, που προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής στο δήμο μας, όπως οι ιδρυτικές αρχές της προσδιορίζουν.
2 Γενικές αρχές λειτουργίας.
Η βασική λογική που διέπει την λειτουργία της Κίνησης, αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της διαρκούς, ελεύθερης ισότιμης και άμεσης συμμετοχής των πολιτών στη διοίκηση του δήμου μας. Η εμπειρία δείχνει πως δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, εάν πρώτα δεν θεσπιστεί ένα λειτουργικό μοντέλο μη-συγκεντρωτικό, μη-προσωποπαγές και μη-γραφειοκρατικό. Μόνο ένα άμεσο δημοκρατικό μοντέλο, που να βασίζεται στην συμμετοχή και όχι στην λογική της ανάθεσης μπορεί να το καταφέρει. Και αυτό, με την προϋπόθεση πως οι δημοκρατικοί θεσμοί θα εφαρμόζονται πιστά και με συνέπεια, ώστε -μεσοπρόθεσμα και μετά από μεγάλη προσπάθεια- να πειστούν οι πολίτες πως «πραγματικά, εδώ κάτι αλλάζει».
Μια άλλη βασική λειτουργία είναι η πληροφόρηση των μελών της Κίνησης για τα όσα συμβαίνουν στο δήμο και στα όργανα της Κίνησης, καθώς και η εξασφάλιση της οριζόντιας επικοινωνίας μεταξύ των μελών της, μέσα από σύγχρονες, διαδραστικές, διαδικτυακές υπηρεσίες.
3 Τα μέλη.
α Μέλη της Κίνησης γίνονται όσοι δημότες ηλικίας μεγαλύτερης των 16 ετών, αποδέχονται τις αρχές και το καταστατικό της Κίνησης, κάνουν αίτηση να εγγραφούν και δεν είναι μέλη άλλης δημοτικής παράταξης. Σε περίπτωση ένστασης, η εγγραφή του μέλους επικυρώνεται από την σχετική πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης. Κατ’ εξαίρεση, μέλη μπορούν να γίνουν και μη-δημότες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, η εγγραφή τους πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την πρώτη γενική συνέλευση μετά τις δημοτικές εκλογές.
β Τα μέλη είναι ισότιμα και έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν μειοψηφικές απόψεις δημόσια, με τον όρο πως αυτές δεν καταπατούν τις ιδρυτικές αρχές της Κίνησης. Δεν επιτρέπεται κανενός είδους διαχωρισμός μεταξύ των μελών (φύλου, ηλικίας, εθνότητας, θρησκευτικός κ.λπ.)
γ Η διαγραφή ενός μέλους αποφασίζεται από την ειδική πλειοψηφία των 2/3 της γενικής συνέλευσης.
ΟΡΓΑΝΑ
4 Η Γενική Συνέλευση.
α Το μόνο αποφασιστικό όργανο της Κίνησης είναι η Γενική Συνέλευση των μελών της.
β Συνεδριάζει τακτικά μία φορά κάθε τρείς μήνες και έκτακτα μέσα σε 20 ημέρες αφότου το ζητήσουν 1Ο μέλη. Όλα τα μέλη ειδοποιούνται τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την συνεδρίαση της Γ.Σ. Για να έχει απαρτία η Γ.Σ. απαιτείται η παρουσία του 50 των μελών, διαφορετικά συγκαλείται επαναληπτικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα και συνεδριάζει με όσα από τα μέλη παρουσιαστούν.
γ Όταν η γενική συνέλευση πάρει απόφαση για ένα θέμα, τότε αυτή είναι δεσμευτική για όλα τα μέλη της Κίνησης που έχουν εκλεγεί σε αιρετές θέσεις του δήμου.
5 Η συντονιστική επιτροπή.
α Η συντονιστική επιτροπή είναι 11 μελής, εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από την γενική συνέλευση και με κοινό ψηφοδέλτιο στο οποίο εκφράζονται τουλάχιστον 4 και έως 7 το πολύ επιλογές.
β Η Σ.Ε. έχει 2ετή θητεία και όλα τα μέλη της είναι ανακλητά από την Γ.Σ. Δεν επιτρέπεται κάποιο μέλος να συμμετέχει στην Σ.Ε. για περισσότερες από δύο θητείες στη σειρά. Στην συντονιστική επιτροπή δεν μπορούν να συμμετέχουν όσοι κατέχουν αιρετές ή μετακλητές θέσεις στο δήμο. Το ασυμβίβαστο αποσκοπεί στη διευκόλυνση της συμμετοχής νέων προσώπων, όπως και στην αποτελεσματικότερη υποστήριξη και επίβλεψη του έργου των αιρετών.
γ Η συντονιστική επιτροπή αναλαμβάνει να οργανώσει ένα γραφείο Τύπου και μια ομάδα διαχείρισης του διαδικτυακού τόπου της Κίνησης καθώς και όποια άλλη ομάδα εργασίας θεωρεί αυτή απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία της Κίνησης.
6 Τοπικές γενικές συνελεύσεις.
Για επί μέρους ζητήματα που αφορούν επί μέρους περιοχές του δήμου (Λουτράκι, Αγ. Θεόδωροι, Περαχώρα, Ίσθμια και Πίσια) συνέρχονται όποτε το ζητήσουν 5 μέλη τοπικές γενικές συνελεύσεις. Οι αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων γίνονται σιωπηρά αποδεκτές από ολόκληρη την Κίνηση, αλλά μπορούν να ανατραπούν με απόφαση της γενικής συνέλευσης.
7 Τοπικές συντονιστικές επιτροπές.
Σε επίπεδο επί μέρους περιοχών του δήμου (όπως στο άρθρο 6) τον ρόλο συντονισμού αναλαμβάνουν τοπικές συντονιστικές επιτροπές. Το πλήθος των µελών τους το αποφασίζει αυτόνομα η τοπική γενική συνέλευση.
8 Οι αυτόνομες επιτροπές.
Για κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα, αυτόνομα, τουλάχιστον 3 µέλη μπορούν να φτιάχνουν επιτροπές δράσης, παρατήρησης, ή προβληματισμού. Η μόνη υποχρέωση που έχουν, είναι να ενημερώνουν άμεσα για όλες τις δράσεις τους, τα υπόλοιπα µέλη της παράταξης, µέσω της ιστοσελίδας της παράταξης. Οι Συνελεύσεις έχουν δικαίωμα να παύσουν την λειτουργία μίας αυτόνομης επιτροπής, εάν η δράση της υποσκάπτει τον χαρακτήρα της Κίνησης. Στις αυτόνομες επιτροπές συμμετέχει ελεύθερα όποιος θέλει και σε όσες θέλει.
9 Οι αιρετοί.
α Όσοι εκλέγονται µε το ψηφοδέλτιο της Κίνησης έχουν την ηθική υποχρέωση, να εκφράζουν στα θεσμικά όργανα και να υλοποιούν, την πλειοψηφική άποψη της Κίνησης, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις αποφάσεις των Συνελεύσεων και από την προγραμματική διακήρυξη.
β Εάν ένας αιρετός (δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος) διαφοροποιηθεί από τις αποφάσεις της Γ.Σ. ή τις προγραμματικές διακηρύξεις, τότε η Γ.Σ. έχει το δικαίωμα να τον ανακαλέσει. Ο εκπρόσωπος που ανακαλείται, έχει την ηθική υποχρέωση να παραιτηθεί από την αιρετή θέση που κατέχει Εάν δεν το κάνει, τότε µε απόφαση της Γ.Σ. διαγράφεται από την Πρωτοβουλία Πολιτών.
γ Για τα θέματα που δεν έχει παρθεί συγκεκριμένη απόφαση από την γενική συνέλευση, ή που δεν ορίζονται από την προγραμματική διακήρυξη, δεν υπάρχει δέσμευση.
δ Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι πρόεδροι των ΝΠΔΔ και οι αντιδήμαρχοι εκλέγονται μεταξύ των δημοτικών συμβούλων για συγκεκριμένες αρμοδιότητες από την γενική συνέλευση και η θητεία τους είναι 2 χρόνια. Όταν αυτή τελειώσει, σε ειδική συνεδρίαση, η Γενική Συνέλευση ανανεώνει τη θητεία του κάθε ενός ξεχωριστά ή τον αντικαθιστά. Η διαδικασία που ακολουθείται για την επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν τις παραπάνω θέσεις, είναι αυτή της επιλογής υποψηφίου δημάρχου (άρθρο 1Ο).
10 Επιλογή υποψηφίου δημάρχου.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της Κίνησης επιλέγεται από ειδική γενική συνέλευση µε μυστική ψηφοφορία, αφού προηγηθεί διεξοδικός διάλογος.
- Εάν ο υποψήφιος είναι ένας, τότε στο ψηφοδέλτιο υπάρχει θέση για θετική και αρνητική ψήφο (Ναι, Όχι, Λευκό). Ο υποψήφιος παίρνει το χρίσμα όταν οι θετικές ψήφοι είναι περισσότερες των 2/3 των εγκύρων.
- Εάν οι υποψήφιοι είναι δύο, τότε γίνεται αρχικά ψηφοφορία (µε ένα σταυρό) στην οποία εάν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει πάνω από τα 2/3 των έγκυρων ψήφων, εκλέγεται απευθείας, διαφορετικά διεξάγεται δεύτερος γύρος µε όριο την απόλυτη πλειοψηφία 50+1.
- Εάν οι υποψήφιοι είναι τρεις ή περισσότεροι, τότε γίνεται αρχικά ψηφοφορία (µε υποχρεωτικό αριθμό σταυρών) στην οποία εάν ένας υποψήφιος είναι ο µόνος που συγκεντρώνει πάνω από τα 2/3 των έγκυρων ψήφων εκλέγεται απευθείας, διαφορετικά παραμένουν οι δύο πρώτοι και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την περίπτωση των δύο υποψηφίων.
(Σταυροδοσία: 3 ή 4 υποψήφιοι, 2 σταυρούς. Πέντε ή περισσότεροι υποψήφιοι, 3 σταυρούς).
11 Επιλογή υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκλέγονται από ειδική γενική συνέλευση µε μυστική ψηφοφορία, τουλάχιστον µία εβδομάδα μετά την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου.
Ο υποψήφιος δήμαρχος έχει το δικαίωμα να προτείνει δύο πρόσωπα για το κεντρικό ψηφοδέλτιο και από ένα για το κάθε τοπικό, τα οποία εγκρίνονται µε μυστική ψηφοφορία από την γενική συνέλευση. Για την ανάδειξη των υποψηφίων του κεντρικού ψηφοδελτίου ελάχιστος αριθμός σταυρών είναι οι 1Ο και μέγιστος οι 20.
Τα τοπικά ψηφοδέλτια καταρτίζονται από τις αντίστοιχες τοπικές συνελεύσεις ή από την γενική συνέλευση όπου αυτές δεν υφίστανται.
12 Οικονομικά.
Τα οικονομικά της Κίνησης τα διαχειρίζεται η συντονιστική επιτροπή µε τρόπο που να διασφαλίζει την διαφάνεια και τον έλεγχο από όλα τα µέλη.
Η εισφορά των µελών είναι ελεύθερη και δεν καθορίζεται συγκεκριμένο ύψος συνδρομής.
Τα έσοδα και τα έξοδα αναρτώνται άμεσα στον ιστότοπο της Κίνησης και είναι διαρκώς προσβάσιμα από όλα τα µέλη.
Σε κάθε τακτική Γ.Σ. τίθεται προς έγκριση ο οικονομικός απολογισμός.
13 Αναθεώρηση τρόπου λειτουργίας.
Για να γίνουν αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας πρέπει οι προτεινόμενες αλλαγές να ζητηθούν από το όλον του συνόλου των µελών, να κοινοποιηθούν τουλάχιστον µία εβδομάδα πριν από τακτική γενική συνέλευση και να εγκριθούν από τα 2/3 των ψηφισάντων.
(190214)




ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΜΑ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Μια ευχάριστη έκφραση στο πολιτικό τέλμα που διακρίνει όχι μόνον το δήμο Λουτρακίου, αλλά τη γενικότερη ελληνική επικράτεια, έρχεται από τη νεολαία του δήμου μας, η οποία θέλει να αποδείξει ότι νέες και νέοι δεν είναι αδιάφοροι στα τοπικά πράγματα και θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο, συμμετοχή και να λαμβάνουν λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων που κυρίαρχα θα καθορίζουν το μέλλον τους.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκινούν κύκλο θεματικών συζητήσεων για τα ζέοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Λουτρακίου, αλλά επιτυχία τους θα είναι να μπορέσουν να διατηρήσουν την αυτονομία τους και να μην καπελωθούν από κάποια πολιτική ή δημοτική κίνηση που ξεφεύγει των αμιγώς δημοτικών πραγμάτων κι αυτό που ενδιαφέρουν είναι οι ιδιοτελείς σκοπιμότητες και στοχεύσεις ή των επικεφαλής ή των μελών της ή των δύο μαζί.
Νέες και νέοι δίνουν το στίγμα του προβληματισμού τους και καταγράφουν τον πρώτο κύκλο της θεματολογίας τους, αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για εμπλουτισμό και διεύρυνσή της, έτσι ώστε να καλυφθούν, να αντιμετωπισθούν και να υπάρξει μια πρώτη καταγραφή για όσο το δυνατόν περισσότερα και καυτά θέματα που απασχολούν το δήμο Λουτρακίου.
Νέες και νέοι κάνουν το πρώτο βήμα και η επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και μόνον, δεδομένου ότι το έναυσμα το έδωσαν και αυτό που μένει τώρα είναι η θετική ανταπόκριση. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πηδημα…
Στο «μανιφέστο» που εξέδωσαν νέες και νέοι αναφέρονται τα ακόλουθα:
Αποτελούμε μία ομάδα ή αν θέλετε πολλές ξεχωριστές μονάδες νέων, που αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.
Η σφοδρή κοινωνικοοικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, έχει επηρεάσει αρνητικά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η οικονομική ευρωστία του δήμου ανήκει πλέον στο παρελθόν, ενώ η «βαριά» βιομηχανία της περιοχής (τουρισμός, εμπορία νερού, casino, εστίαση), «αδυνατίζει» συνεχώς. Οι λάθος ή οι υπερβολικά αισιόδοξες πολιτικές των δημοτικών αρχών των τελευταίων ετών, οδηγούν τον τόπο μας στην παρακμή και ο δήμος τείνει να σταθεροποιήσει φθίνουσα πορεία σε όλους τους τομείς.
Το χρονικό διάστημα που διανύουμε, έχοντας μπει σε προεκλογική περίοδο, ακούμε τους υποψήφιους δημάρχους και τις δημοτικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο σχηματισμό δημοτικών συνδυασμών, να καλούν τη νεολαία να ενεργοποιηθεί και να ασχοληθεί με τα τοπικά κοινά.
Αποδεχόμαστε την πρόσκληση, με διαφορετικό βέβαια τρόπο, καθώς επιθυμούμε να μη συνδεθεί η κίνηση αυτή με οποιονδήποτε υποψήφιο ή πολιτικό κόμμα. Πιστεύουμε ότι ο ρόλος των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν πρέπει να περιορίζεται σε μια συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των ίδιων δημοτικών συνδυασμών, με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πρακτικές, που οδήγησαν το δήμο στη σημερινή κατάσταση. Δεν οραματιζόμαστε τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των νέων στα κοινά, ως προεκλογικό τρικ για την έλξη ψήφων ή σημάδι δήθεν αλλαγής και ανανέωσης.
Είναι απαραίτητο να μεταφερθεί το κυρίως θέμα της προεκλογικής συζήτησης, από την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων και τη μεταγραφολογία ή την εύρεση νέων δημοτικών συμβούλων, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Μόνος στόχος μας είναι να δώσουμε βήμα ελεύθερης έκφρασης σε κάθε δημότη, μακριά από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα. Να αποδείξουμε με διαφορετικούς όρους, ότι οι νέοι είναι ενεργοί πολίτες, αντιλαμβάνονται την κατάσταση, συζητούν, προβάλουν τα προβλήματα και καταθέτουν προτάσεις με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων.
Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν στον «Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας», σχετικά με το μέλλον του δήμου μας. Με τον όρο νέος δεν προσδιορίζουμε κατά ανάγκη την ηλικιακή ομάδα, αλλά όσους έχουν νέες αντιλήψεις, ιδέες και ανατρεπτικό τρόπο σκέψης. Όσους θεωρούν αναγκαία την αλλαγή στα περισσότερα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου και αναζητούν ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων των πολιτών.
Η θεματολογία, ο αριθμός και η διάρκεια των συναντήσεων θα καθοριστούν από τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους. Για την ανάλυση της εκάστοτε θεματικής ενότητας, θα προσπαθήσουμε να ακουστούν και γνώμες ειδικών, εκτός από τις απόψεις και το διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων. Επίσης, θα τεθούν προς συζήτηση θέματα μείζονος σημασίας, που εδώ και χρόνια αποτελούν ταμπού για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κύκλος των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί, όταν εξαντληθεί η θεματολογία που θα έχουν θέσει οι συμμετέχοντες. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν οι προτάσεις και οι θέσεις των δημοτών, θα δημοσιευθούν και θα κατατεθούν στο δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και σε κάθε υποψήφιο.
Ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη δράση της νεολαίας, θα αναδειχθεί σε έναν ώριμο κύκλο συναντήσεων, που θα λειτουργήσει ως πεδίο ουσιαστικού διαλόγου, πολιτικού πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα. Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που τους απασχολούν, να εκφράσουν τη γνώμη τους και να προτείνουν λύσεις.
Πιστεύουμε στη μαζική σας συμμετοχή, καθώς είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, παρά τα όσα μας χωρίζουν. Ο τόπος μας χρειάζεται ενωμένους και ενεργούς τώρα… στα δύσκολα.
Θα σας ενημερώσουμε άμεσα με νέα ανακοίνωση για τον τόπο, την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της πρώτης συνάντησης, από την οποία θα προκύψει και η θεματολογία του διαλόγου που θα ακολουθήσει.
Οι διοργανωτές των Συναντήσεων: Ζαχαρίας Αγγιστριώτης, Παναγιώτης Αντώνακας, Έλενα Βακουφτσή, Μηνάς Γκίκας, Θάνος Θεοχάρης, Φαίη Θυμή, Ιωάννης Καπνιστής, Δημήτρης Θυμής, Βασίλης Κατσαμάκης, Χαράλαμπος Μαρινάκης, Δημήτρης Μπίμπος, Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς.
(190214)
Return top