ΚΟΥΙΖ

Πώς ένας δήμος μπορεί να έχει προοπτική, όταν η βάση του είναι τα παλαιά και φθαρμένα υλικά του παρελθόντος;
(130214)




Είπαν…

«Περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη πώς θα έλθετε εσείς και οι σύμβουλοί σας στο Λουτράκι όταν έχει κάνει τα πάντα για να εκτροχιασθεί το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου και να μην φθάσει ποτέ εντός της πόλης του Λουτρακίου, ενώ ματαιώσατε και το έργο της αντιπεριφέρειας Κορίνθιου, του δρόμου Αλεποχώρι - Σχίνος, με συνέπεια το χωριό σήμερα να οδηγείται σε μαρασμό, δεομένου ότι ζει από τους επισκέπτες και τους εκδρομείς της Αθήνας;»
(130214)




ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ (Κώστας Λογοθέτης)

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ…

Αν υπήρχε ίχνος σοβαρότητας, πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον, πολιτική σκέψη και προβληματισμός για την αντιμετώπιση των εμποδίων στην ορθή πρόοδο του τόπου, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η ευημερία των πολιτών, ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του δεν θα αντιδρούσαν κατόπιν εορτής, αλλά θα προλάμβαναν τις αρνητικές καταστάσεις που προδιαγράφονται για το δήμο Λουτρακίου.
Χωρίς πρόθεση το loutraki-press από τον περασμένο Νοέμβριο προειδοποιούσε τον Κώστα Λογοθέτη ότι επιβάλλεται να αντιδράσει για τον κατασκευαζόμενο σταθμό διοδίων στο Καλαμάκι. Του επισημαίνονταν οι αρνητικές επιπτώσεις στον επισκεψιμότητα της πόλης του Λουτρακίου, αλλά και ακόμη στο τουριστικό αξιοθέατο της Διώρυγας Κορίνθου. Τα προαναφερόμενα σήμερα είναι γεγονός, και δεν απαιτείτο κάποιος να είναι ευφυής για να αντιληφθεί το επέκεινα. Ως συνήθως, γιατί δεν επρόκειτο για απευθείας ανάθεση -η δημοτική αρχή κατέχει μακράν το παγκόσμιο ρεκόρ- αγρόν ηγόραζε και περί άλλων τύρβαζε. Ακόμα και στην απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στις αρχές Δεκεμβρίου, η δημοτική αρχή της αδράνειας και της οκνηρίας αντέδρασε με πενήντα ημέρες καθυστέρηση. Χθες συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου στις 19:00 με μοναδικό θέμα «Ανάληψη ενεργειών αναφορικά με το θέμα της επιβληθείσας αύξησης των διοδίων».
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, αλλά αν επρόκειτο για κάποια απευθείας ανάθεση δεν θα περίμεναν να λάβουν υπόψη τους το δημοσίευμα του loutraki-press από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά θα έτρεχαν από το περασμένο καλοκαίρι, γιατί όσο πιο γρήγορα τόσο πιο καλά…
(130214)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ…
ΩΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή ο προαστιακός φέρνει ψήφους, κάνουμε την κωλοτούμπα και τασσόμεθα αναφανδόν υπέρ της έλευσής του στο εσωτερικό της πόλης, αφού μέχρι σήμερα απέτυχαν οι πλάγιοι τρόποι εκτροχιασμό του και πλέον ο φόβος είναι ορατός να έλθουν απέναντι στη σχεδόν καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας το πλέον σύγχρονο μέσο να έλθει στο Λουτράκι.
Χθες το πρωί όσοι παρακολουθούσαν την εκπομπή του Δημήτρη Προβή στο Axion TV έχασαν την κυριολεξία τη λαλιά τους, όταν παρενέβη ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου και είχαν την αίσθηση ότι μιλούσε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι Δημήτρης Καραπατάς, όπως χαρακτηριστικά μεταφέρθηκε στο loutraki-press από πρώην κορυφαίο θεσμικό παράγοντα.
Που οφείλεται όμως η 180ο στροφή του πρώην δημάρχου που αιφνιδίως παρουσιάζεται ως υπέρμαχος του προαστιακού να έλθει στο εσωτερικό της πόλης του Λουτρακίου;
Ως γνωστόν, η έλευση του προαστιακού και η κανονικοποίηση της υφιστάμενης γραμμής εμπεριέχεται στο υπό ψήφιση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), όπου εκεί θα δούμε τον «υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, παρουσιάζοντάς το να ισχυρίζεται ότι είναι ο δήμαρχος που φέρνει τον προαστιακό στο Λουτράκι, εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του που τον προόριζε μέχρι το casino Λουτρακίου. Αδίστακτα και απροκάλυπτα είναι ενδεχόμενο να ισχυρισθεί τα ίδια ψεύδη που έγιναν σκόνη και θρύψαλα από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι, όπου από το σχέδιο του ΓΠΣ της μελετητικής εταιρείας προέκυπτε ότι οι κατευθύνσεις του «υπηρεσιακού» δημάρχου ήταν ο προαστιακός σιδηρόδρομος να φθάσει στο Λουτράκι. Η δημοσιότητα και η διάσταση που πήρε το θέμα, ανάγκασε τον Κώστα Λογοθέτη, έστω και προφασιζόμενος ψέματα να επιδοθεί στο άθλημα της κωλοτούμπας και να αναπροσαρμόσει το σχέδιο του ΓΠΣ με τη γραμμή να φθάνει στην οδό Αιγαίου, αφού άλλωστε αυτός ο προορισμός προβλέπεται και στην ολοκληρωμένη πλέον μελέτη του ΟΣΕ.
Οι δύο συνέταιροι της «συγκυβέρνησης», που όπως δείχνουν τα πράγματα θα απευθυνθούν σε συγγενείς δεξαμενές ψήφων, επιχειρούν επιδιδόμενοι σε κωλοτούμπες να δελεάσουν τους ψηφοφόρους για το ποιός τάχθηκε πρώτος υπέρ της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
Επιβάλλεται να γίνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση και κανείς να μην τολμήσει να οικειοποιηθεί ότι δεν του ανήκει: Η πρόοδος του έργου του προαστιακού σιδηροδρόμου εδώ που έχει φθάσει σήμερα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις προσωπικές προσπάθειες που έχει καταβάλλει με ίδιον κόστος ο Δημήτρης Καραπατάς. Αξιοσημείωτο είναι και μπράβο του, ότι δεν κοιτάει να εκμεταλλευθεί το παραμικρό κι ότι κάνει, το κάνει προς το συμφέρον της πόλης του.
Επειδή λοιπόν οι ταγοί του τόπου επ’ εσχάτοις μεταμορφώθησαν σε ένθερμους υποστηρικτές του προαστιακού σιδηροδρόμου πέραν από την υπερψήφιση του σχεδίου του ΓΠΣ στο κεφάλαιο «Π.2.5 Βασικά Δίκτυα Υποδομής - Δίκτυο ΟΣΕ», θα πρέπει να εκδοθούν δύο ψηφίσματα τα οποία να επιδοθούν στον «φίλο» του έργου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον οποίο να αιτούνται ρητά και με τον πλέον διαυγή τρόπο τα ακόλουθα:
Άμεση ένταξη προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, της κανονικοποίησης της παρακαμπτήριας γραμμής Ισθμός - Λουτράκι, δεδομένου ότι η μελέτη του ΟΣΕ έχει ολοκληρωθεί και είναι πλήρης, όπως διαβεβαιώνουν κορυφαία στελέχη του οργανισμού. Επισημαίνεται, ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να εγκριθεί το έργο και να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
Άμεση επικαιροποίηση από τον ΟΣΕ της υπάρχουσας ολοκληρωμένης μελέτης -όπως προβλέπεται- κατασκευής του σταθμού επί του κύριου άξονα ΠΑΘΕ στη διακλάδωση Παράδεισος - Φιλοθέη προκειμένου να γίνει ένα άρτιο έργο.
Υπενθυμίζεται ότι τα οικονομικά συμφέροντα στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος πιέζουν για ένα κολοβό έργο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και μόνον -όπως οι προσπάθειες έχουν δείξει μέχρι το προηγούμενο διάστημα- κι όχι τα συμφέροντα της πόλης του Λουτρακίου.
(130214)
Return top