ΚΟΥΙΖ 1

Σε ποιόν δημοτικό σύμβουλο - «βαλσαμωμένο πουλί» του συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" πολίτης του είπε: Μιλάτε κι εσείς που σε όποιον γνωρίζετε, χρωστάτε;
(270214)




ΚΟΥΙΖ 2

Τι είδους πυροδοτημένη βόμβα θα σκάσει σήμερα στο Λουτράκι που ξεκαθαρίζει κι άλλο τα πράγματα;
(270214)




Είπαν… 1

«Γιατί ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του, αφού υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν καρναβάλι με μηδενικό κόστος για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μόνον, δεν βγαίνουν πόρτα πόρτα στις τοπικές επιχειρήσεις να μαζέψουν χορηγίες; Φοβούνται το «κράξιμο» γιατί βρωμάει και ζέχνει ο δήμος και δεν τον καθαρίζουν; Μόνο για πασαρέλα στην κεντρική λεωφόρο είναι;»
(270214)




Είπαν… 2

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι αν το βράδυ κοιμηθείς με τρελό, ξυπνάς το πρωί κι εσύ τρελός. (Ένα ερώτημα στον «ψυχίατρο» του Λουτρακίου δεν βλάπτει…) Όταν κάποιος έχει ενέργεια μέσα του, αλλά κάνει παρέα με "βαλσαμωμένα πουλιά", δεν θα του ρουφήξουν την ενέργεια για να τον κάνουν κι αυτόν «βαλσαμωμένο πουλί;»
(270214)




Είπαν… 3

Διαβάζοντας κάποιος τα συμπεράσματα του πρώτου ραντεβού του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας» διαπιστώνει ότι περισσότερο απ’ όλους αναδεικνύει και σηματοδοτεί να μην ψηφισθεί η σημερινή δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη που έφερε το δήμο Λουτρακίου σε αυτό το τέλμα. Εξ’ άλλου η αδράνεια και η ανεπάρκειά της είναι αυτές που διόγκωσαν τα προβλήματα που κληρονόμησε και σήμερα επιβάλλεται να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, αν θέλουμε να υπάρχει το Λουτράκι. Αν θέλουμε το Λουτράκι παρειά της Κορίνθου, ας δοθεί η ψήφος τότε στο συνδυασμό "Με τους Συγγενείς, με τους φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" της σημερινής «υπηρεσιακής» δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη και των «βαλσαμωμένων πουλιών.»
Π. Η.
(270214)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Η ΑΠΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ «ΝΑΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ € 30.000 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Είναι αλήθεια ότι στο τελευταίο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Τρίτη, η απαρτία πραγματοποιήθηκε με την τηλεφωνική παρουσία του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Πέτρου, ο οποίος όχι μόνον τηλεφωνικά δήλωσε παρών, αλλά υπερψήφισε την διάθεση πίστωσης € 30.000 για το καρναβάλι;
Το ζητούμενο είναι κατά πόσο σύννομη είναι η απόφαση που ελήφθη, έτσι ώστε  το δήθεν τσάμπα καρναβάλι να κοστίσει € 30.000 και ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος να αποδειχθεί ότι έλεγε ψέματα για τη διεξαγωγή του καρναβαλιού, χωρίς ο δήμος Λουτρακίου να διαθέσει ένα ευρώ.
(270214)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΤΑ «ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ
ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΙΑΣΟΝΟΣ

Τελευταία ώρα και στιγμή κατά την προσφιλή της τακτική -προκαλώντας σήμερα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο- η «υπηρεσιακή» δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη «χύμα στο κύμα» τρέχει να προλάβει να πάρει αποφάσεις για να μην χαθούν προθεσμίες.
Το γεγονός και μόνο ότι η ημερήσια διάταξη του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννέα θέματα, δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας που διακρίνει τα «βαλσαμωμένα πουλιά» στη διοίκηση του δήμου Λουτρακίου.
Κάθε ημέρα που περνάει το πρόβλημά τους γίνεται οξύτερο και το μπάχαλο εντείνεται σε ολόκληρη την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου με την αποσύνθεση στο δήμο να γίνεται αντιληπτή και από τους πλέον αδαείς…
(270214)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΚΛΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΏΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Άρον - άρον κουκούλωσον το σκάνδαλο της κλοπής δημοτικού ρεύματος της παρανόμου έναρξης λειτουργίας του λούνα παρκ, στον ιδιωτικό χώρο του γηπέδου του Ολυμπιακού Λουτρακίου.
Η υπόθεση ήδη βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Κορίνθου, εκδικάσθηκε στο αυτόφωρο δεδομένου ότι έγιναν επ’ αυτοφώρω συλλήψεις από το Α.Τ. Λουτρακίου, ενώ η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε κανονική δικάσιμο.
Η ιστορία παραπέμπει σε ότι έγινε πέρυσι με τη Νεραϊδοχώρα κι αυτό προκύπτει από το έντονο παρασκήνιο που υπάρχει, αλλά και με όσα έγιναν στο προχθεσινό έκτακτο συμβούλιο της τοπικής κοινότητας που συγκλήθηκε για να μπορέσουν να κουκουλωθούν οι ανομίες.
Όλα ξεκίνησαν από τον ηλεκτρολόγο του δήμου Λουτρακίου (είναι στη διάθεση του loutraki-press το όνομά του και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του να προστατέψει το δημόσιο - δημοτικό συμφέρον) που κατήγγειλε στο Α.Τ. Λουτρακίου την κλοπή ρεύματος από το δημοτικό φωτισμό για τη λειτουργία του λούνα παρκ σε ιδιωτικό χώρο.
Εδώ τα σκάνδαλα πάνε κι έρχονται, δεδομένου ότι επιχειρείται να εμφανισθεί το γήπεδο του Ολυμπιακού Λουτρακίου ως κοινόχρηστος χώρος επειδή έχει χαρτογραφηθεί στο υπό ψήφιση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ωστόσο, έως τότε παραμένει ιδιωτικός χώρος, ο οποίος σημειωτέον διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα οικιακής κατανάλωσης κι επομένως το υπάρχον ρεύμα δεν μπορούσε να υποστηρίξει τη λειτουργία της εν λόγω ιταλικής επιχείρησης. (Τι έγινε μας έμαθαν για τα σκάνδαλά μας στο δήμο Λουτρακίου και πλάκωσαν και αλλοδαποί;)
Φυσικά, η «υπηρεσιακή» δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη που ξέρει να δίνει λύσεις για τέτοιου είδους θέματα κι όχι για θέματα που προστατεύουν το δημόσιο - δημοτικό συμφέρον έκλεισε τα μάτια, γύρισε την πλάτη της κι άφησε σε γνώση της η επιχείρηση να παίρνει ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό.
Γιατί όμως ενοχοποιείται η «υπηρεσιακή» δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του;
Γιατί απλά στο προχθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Φεβρουαρίου 2014 που συγκλήθηκε επειδή η υπόθεση εκδικάσθηκε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κουκουκουλωθεί, το αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν ήταν να αδειοδοτηθεί η λειτουργία της επιχείρησης από την ίδια ημέρα ή την επόμενη, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι για ένα μέλλοντα χρόνο, αλλά αναδρομικά από την 13η Φεβρουαρίου 2014, έχοντας την αίσθηση ότι έτσι θα καταφέρουν να τα κουκουλώσουν!
Το θέμα στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου που πήγαινε να πιάσει στον ύπνο το σώμα, αναδείχθηκε από τον τέως πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρη Μαρίνη -που είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση γιατί δεν συναινούσε σε σκανδαλώδεις πράξεις- ο οποίος ζήτησε ψηφοφορία για αναβολή της συζήτησης προκειμένου να προσδιοριστεί από την Τεχνική Υπηρεσία -που πολιτικός προϊστάμενός της είναι (το πουλέν του «υπηρεσιακού» δημάρχου) ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες- να προσκομισθεί η διαπίστωση του κόστους του κλαπέντος ρεύματος που επιβαρύνει την τσέπη του κάθε δημότη. Κάτι που έγινε άμεσα, αλλά η τροπή αυτή αιφνιδίασε, με συνέπεια να ειδοποιηθεί ο Γιώργος Δέδες ο οποίος κατέβηκε τρέχοντας από το δεύτερο όροφο που βρισκόταν για να παρέμβει, αλλά δεν πρόλαβε γιατί η ψηφοφορία είχε ολοκληρωθεί και αποχώρησε με τα… φτερά κατεβασμένα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες το πρωί, την ώρα που ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης βρισκόταν στο Πρωτοδικείο Κορίνθου στη συζήτηση της πτώχευσης της Λουτράκι Α.Ε., καλούσε στο τηλέφωνο διαρκώς και ασκούσε ασφυκτική πίεση στην πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μαρία Κάρχου Λογοθέτη να πραγματοποιήσει νέο έκτακτο τοπικό συμβούλιο, η οποία τελικά δεν υπέκυψε κι έκοψε το βήχα στο δήμαρχο. Από χθες το βράδυ συζητείτο ότι η τοπική κοινότητα θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα στις 17:00, αλλά μέχρι την ώρα της δημοσιοποίησης του θέματος δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση της σύγκλησης της εκτάκτου συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου είναι να προσκομισθεί από την Τεχνική Υπηρεσία η βεβαίωση του καταλογισθέντος κόστους του ρεύματος στην εν λόγω επιχείρηση. Σύμφωνα δεν με την υπάρχουσα νομοθεσία, τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν σε ιδιωτικούς χώρους με μικρότερη απόσταση των 150 μέτρων από κατοικημένη περιοχή, ενώ η πρόνοια του νόμου εκλείπει όταν πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο.
Η υπόθεση της κλοπής ρεύματος είχε γίνει αντιληπτή και από τη ΔΕΗ Κορίνθου η οποία είχε διαπιστώσει μεγάλη απώλεια ρεύματος στο δημοτικό δίκτυο και είχε ρίξει την τάση του ρεύματος με συνέπεια η γύρω περιοχή να είναι στα σκοτάδια.
Οι συλλήψεις έγιναν την ώρα που τέσσερις τεχνικοί του λούνα παρκ επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιουργούσε η πτώση της τάσης του ρεύματος, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ συνελήφθη και ο Έλληνας εκπρόσωπος της εταιρείας την ώρα που προσήλθε στο Α.Τ. Λουτρακίου. Όλοι μαζί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου πήραν κανονική δικάσιμο και αφέθησαν ελεύθεροι.
(270214)




Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ

Ανοιχτή πρόσκληση απευθυνόμενη σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του δήμου Λουτρακίου, απευθύνει η νεοσυσταθείσα «Κίνηση» της Πρωτοβουλίας Πολιτών δίνοντας για τη διεύρυνση του αριθμού των μελών της, έτσι ώστε να επιτύχει να έχει αποφασιστικό παρεμβατικό λόγο στα δημοτικά πράγματα.
Βλέποντάς τη με θετικό τρόπο δίνει τη δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης και αντίδρασης των πολιτών, έτσι ώστε να επιλύονται προβλήματα ή να ανατρέπονται αστοχίες που δεν συμβάλλουν στο γενικότερο καλό. Ευελπιστείται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αλήστου μνήμης απάτη «Ο λαός στην εξουσία» που μόνον σκοπό είχε την κλοπή της ψήφου της κοινωνίας, εκτός αν εννοούσε γινόμαστε όλοι μαζί συνένοχοι στην αρπαγή του δημόσιου πλούτου εμείς θα αρπάζουμε τα πολλά κι εσύ κορόιδο λαέ το ξεροκόμματο.
Στη χθεσινή ανακοίνωσή της η «Κίνηση» τονίζει τα ακόλουθα:
Πρώτη φορά στα χρονικά αυτού του τόπου μπορούμε όλοι εμείς να ορίσουμε τι μέλλει γενέσθαι στο δήμο μας! Κι αυτό γιατί δεν καλούμαστε απλώς να δώσουμε την ψήφο μας σε έναν υποψήφιο δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο εν είδει λευκής επιταγής.
Πρώτη φορά καλούμαστε να πάρουμε εμείς τις αποφάσεις! Αποφάσεις που - βάσει του τρόπου λειτουργίας της Κίνησής μας - δεσμεύουν τον όποιο υποψήφιο δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο προκρίνουμε.
Στην "Πρωτοβουλία Πολιτών" δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, μοναδικό αποφασιστικό όργανο είναι η γενική συνέλευση των μελών της και τα μέλη είναι αυτά που θα κληθούν να δώσουν τις λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν.
Αν πιστεύεις λοιπόν κι εσύ στη δύναμη του λόγου σου και της μοναδικότητάς σου, αν θέλεις να γίνεις μέρος της λύσης, γίνε μέλος της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων συνυπογράφοντας το παρακάτω κείμενο των Γενικών Αρχών μας.
Σημείωση: Για όποια πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την εγγραφή μελών μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Ανδριάνα Κουρούκλη (με έδρα το Λουτράκι) στο τηλέφωνο 6945-587396 ή με τον κύριο Δημήτρη Βουζουναρά (με έδρα τους Αγίους Θεοδώρους) στο τηλέφωνο 6977-197434.

Οι γενικές αρχές
Οι δημότες του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων που συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου στις 26/1/2014, συγκρότησαν στις 9/2/2014 νέα δημοτική παράταξη με το όνομα «Πρωτοβουλία Πολιτών δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων».
Η ανάγκη ίδρυσης αυτής της δημοτικής κίνησης εδράζεται σε τρεις βασικούς άξονες που ταυτόχρονα αποτελούν και την ειδοποιό διαφορά της από τις υπάρχουσες αυτοδιοικητικές κινήσεις:
- Στον αγώνα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που απορρέουν από την εφαρμογή των μνημονίων και του Καλλικράτη.
- Στη δημοκρατική-συμμετοχική της δομή σε αντίθεση με τα δημαρχοκεντρικά και προσωποπαγή συστήματα εξουσίας.
- Στην ανεξαρτησία της από τις κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, με ένα μη-γραφειοκρατικό και άμεσο δημοκρατικό μοντέλο.
Τα βασικά σημεία στα οποία στηρίζεται η "Πρωτοβουλία Πολιτών":
Κυρίαρχο και μόνο αποφασιστικό όργανο της Κίνησης είναι η γενική συνέλευση των μελών της. Συγκαλείται τακτικά μια φορά κάθε τρεις μήνες και έκτακτα όποτε οι ανάγκες το επιβάλλουν μετά από απαίτηση 10 μελών. Κάθε απόφαση της γενικής συνέλευσης είναι δεσμευτική για όλα τα μέλη που έχουν εκλεγεί σε αιρετές θέσεις του δήμου.
Όργανα παραγωγής πολιτικής είναι οι αυτόνομες επιτροπές που συγκροτούνται, μόνες από πολίτες ή με απόφαση της συντονιστικής, με θεματικό ή οργανωτικό περιεχόμενο. Η συμμετοχή σε αυτές είναι ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους του δήμου.
Μέλος της Κίνησης μπορεί να είναι κάθε δημότης του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων που αποδέχεται το πλαίσιο αρχών της, όπως διαμορφώνεται στην διακήρυξη αυτή και να προτίθεται να προσφέρει στην παράταξη από οποιαδήποτε θέση.
Τα μέλη είναι ισότιμα και έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν μειοψηφικές απόψεις δημόσια, με τον όρο πως αυτές δεν καταπατούν τις ιδρυτικές αρχές της "Πρωτοβουλίας Πολιτών”. Δεν επιτρέπεται κανενός είδους διαχωρισμός μεταξύ των μελών (φύλου, ηλικίας, εθνότητας,  θρησκείας, κλπ.).
Τις λειτουργίες της παράταξης συντονίζει η συντονιστική επιτροπή. Τα μέλη της εκλέγονται  από τη γενική συνέλευση και είναι ανακλητά.
Για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη χάραξη πολιτικής, στο πρόγραμμα του συνδυασμού, αλλά και σε θέματα επικαιρότητας, αποφασίζει η γενική συνέλευση με απόλυτη πλειοψηφία  επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, μετά από εισήγηση της αρμόδιας αυτόνομης επιτροπής και της συντονιστικής επιτροπής. Σε περιπτώσεις που ο χρόνος επιτρέπει, μπορούν και πρέπει να διενεργούνται ειδικές θεματικές ημερίδες και «δημοψηφίσματα».
Ο επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού επιλέγεται από την γενική συνέλευση με διευρυμένη πλειοψηφία και με τρόπο που να εξασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Το κεντρικό ψηφοδέλτιο, εκλέγεται επίσης από τη γενική συνέλευση και το τοπικό ψηφοδέλτιο από τις τοπικές γενικές συνελεύσεις.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι πρόεδροι των ΝΠΔΔ και οι αντιδήμαρχοι  εκλέγονται μεταξύ των δημοτικών συμβούλων για συγκεκριμένες θέσεις από τη γενική συνέλευση και η θητεία τους είναι 2,5 χρόνια. Όταν παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, η γενική συνέλευση ανανεώνει τη θητεία του καθενός ξεχωριστά ή τον αντικαθιστά.
Επιχειρούμε ένα ρηξικέλευθο εγχείρημα και γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές. Μπορούμε όμως να τα καταφέρουμε!
Αρκεί να σεβαστούμε και να εμπιστευτούμε τις συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες.
Αρκεί να το πιστέψουμε και να παλέψουμε γι’ αυτό.
(270214)




ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΤΟΥ «ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ»

Με ενότητα και όραμα μπορεί μόνον να βγει ο δήμος Λουτρακίου από το τέλμα.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της πρώτης του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας» η οποία δεν ασχολήθηκε με τα πρόσωπα των υποψηφίων δημάρχων και τη μεταγραφολογία των υποψηφίων, αλλά με τα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου, τα οποία αν και λίμναζαν για δεκαετίες σήμερα πλέον είναι βάλτος.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης, καθώς πολλοί, κυρίως νέοι, συμμετείχαν στο διάλογο και έθεσαν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους σε ότι αφορά τα τεκταινόμενα του δήμου.
Η συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα και τον λόγο πήραν περισσότεροι από εικοσιπέντε ομιλητές, νέοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Κοινό σημείο όλων ήταν η ικανοποίηση για την επιτυχία της πρώτης συνάντησης και η ανάγκη για να συνεχιστεί με ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες. Οι παρευρεθέντες κδήλωσαν επίσης την ικανοποίηση τους για τη δημιουργία του συγκεκριμένου ανεξάρτητου βήματος λόγου, που μπορεί να λειτουργήσει ως πεδίο αλλαγής, ουσιαστικού διαλόγου και πολιτικού πολιτισμού.
Τα θέματα που τέθηκαν για να γίνουν αντικείμενο διαλόγου και να υπποβληθούν προτάσεις αντιμετώπισής τους είναι τα ακόλουθα:
Επιλογή χαρακτήρα πόλης. Κοινή πλεύση όλων, για τον επιδιωκόμενο στόχο.
Ανάγκη για ύπαρξη διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του δήμου.
Γνωστοποίηση - δημοσίευση οικονομικής κατάστασης δήμου - δημοτικών επιχειρήσεων (δημοσίευση οικονομικών απολογισμών, έλεγχος των πραγματικών οικονομικών μεγεθών - π.χ. μισθοδοσίες).
Λανθασμένη πολιτική απευθείας αναθέσεων έργων. Προώθηση υγιούς ανταγωνισμού, μόνο μέσα από την προκήρυξη διαφανών διαγωνισμών.
Υποβάθμιση - απαξίωση δημοτικού συμβουλίου λόγω της μη τήρησης των κανονισμών λειτουργίας και της ανυπαρξίας πολιτικού πολιτισμού από τα μέλη του.
Προώθηση έργων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι και σε υποκειμενικά κριτήρια.
Τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων με επιστημονικό υπόβαθρο στις σωστές θέσεις.
Ανάπτυξη δήμου μέσω ΕΣΠΑ. Δημιουργία ειδικού τμήματος με εξειδικευμένα στελέχη για τη σωστή εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Ισομερής ανάπτυξη και προβολή όλων των περιοχών του δήμου (Άγιοι Θεόδωροι, Περαχώρα, Ίσθμια, Πίσια, Σχίνος, κλπ).
Τουριστική ανάπτυξη. Αναβάθμιση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών (εστίαση, διαμονή) ανταγωνιστικότητα, προβολή.
Δημιουργία σχολής τουριστικών επαγγελμάτων.
Διαφημιστική προβολή δήμου.
Κατασκευή και συντήρηση περιφερειακών δρόμων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και του φυσικού πλούτου της περιοχής (π.χ. Μυλοκοπή, Σκαλωσιά, Βουλιαγμένη, Στραβά - Σχίνος - Αλεποχώρι).
Δημιουργία δρομολογίων ΚΤΕΛ κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, προς τους κεντρικούς αρχαιολογικούς χώρους (π.χ. Ηραίον), για τη μεταφορά των επισκεπτών.
Προώθηση ιατρικού, αθλητικού, θρησκευτικού τουρισμού.
Ανασφάλιστη εργασία στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Προστασία και αξιοποίηση Νερού Λουτρακίου (μεταλλικό - ιαματικό). Ανάπτυξη με βάση το νερό. Κίνητρα για νέες επενδύσεις στον τομέα της εμπορίας νερού. Δημοτικά έσοδα, προβολή και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Casino, ανάληψη ευθυνών και υποχρεώσεων από τα μέλη της σύμπραξης. Ανάγκη για συνεργασία. Κοινός στόχος η ανάπτυξη της πόλης.
Κατασκευή μαρίνας.
Διαχείριση SPA, Συνεδριακού Κέντρου, Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου. Λύσεις για να αξιοποιηθούν και να μην χρεώνεται άλλο ο δήμος.
Προώθηση και επενδύσεις στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Προώθηση αγροτικής ανάπτυξης.
Αξιοποίηση περιοχής Ισθμού.
Έγκριση Γενικού Σχεδίου Πόλεως.
Ανάθεση μελέτης σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ για την ουσιαστική αλλαγή της πόλης.
Προστασία υδροφόρου ορίζοντα.
Χάραξη οργανωμένης δημοτικής κοινωνικής πολιτικής. Δημιουργία νέων δημοτικών κοινωνικών δομών (ΕΣΠΑ), υποστήριξη και τόνωση των ήδη υπαρχόντων δομών (π.χ. πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»).
Λειτουργία Κοινωνικών Φροντιστηρίων.
Αίτημα στη Motoroil από τον δήμο, για χορηγία - δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Συνεργασία με Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για την επιμόρφωση των δημοτών.
Δημιουργία και αξιοποίηση ισχυρού δημοτικού δικτύου εθελοντισμού. Δημιουργία δημοτικής Τράπεζας Χρόνου. Να δοθούν κίνητρα στους εθελοντές.
Υποστήριξη ήδη υπαρχόντων εθελοντικών συλλόγων (π.χ. εθελοντές δασοπυροσβέστες).
Προβλήματα Σχολείων. Στέγαση τάξεων σε λυόμενα, ανεπαρκής θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα. Υπερσυνωστισμός παιδιών στον ίδιο χώρο. Ελλείψεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.
Πολιτική μεταφορικών μέσων (έλευση προαστιακού, μεταφορά ΚΤΕΛ εκτός κέντρου πόλεως, κολωνάκια κ.λπ.)
Αξιοποίηση των ντόπιων καλλιτεχνών για τον καλλωπισμό της πόλης.
Αξιοποίηση - εκμετάλλευση είδη υπαρχόντων δημοτικών ακινήτων (π.χ. πρώην εργοστάσιο Θρουβάλα, ΕΟΤ κ.λπ.)
Πρόσφατη αύξηση διοδίων. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις - αντιδράσεις.
Παραμονή Α.Τ. Λουτρακίου στον δήμο.
Κατάσταση - παροχές Κέντρου Υγείας.
Αλλαγή χαρακτήρα, σχεδιασμού και λειτουργίας Καρναβαλιού.
Συντήρηση και φωτισμός δημοτικών πάρκων - χώρων αναψυχής. Αναβάθμιση πάρκου «Δεξαμενής», κατασκευή ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ.
Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα μέρη του δήμου.
Υποστήριξη τοπικών αθλητικών σωματείων. (π.χ. αντρικό τμήμα hanball Ποσειδώνα - Α1 Κατηγορία, ΠΑΟΛ, ΣΦΟΛ κ.λπ.).
Επαναλειτουργία γυναικείου τμήματος handball «Ποσειδώνα».
Καθαριότητα δήμου, διαχείριση απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός.
Πολιτική για τα αδέσποτα. Ευαισθητοποίηση ιδιοκτητών σκύλων για τη ρύπανση των δημοσίων χώρων.
Βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίων. Επικοινωνία με την αρμόδια εταιρία για την τήρηση ωραρίου, έστω τις πρωινές ώρες για να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (20 λεπτά) που θα μπορούν να μετακινούνται οι μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο.
Ευχαριστούμε πολύ τη δικηγόρο συνδημότισσα μας, Αθανασία Παντελέου για τον άψογο συντονισμό της συζήτησης και τον Βασίλη Μαντά για τη φιλοξενία.
Νέα ανακοίνωση θα πληροφορεί για τον τόπο, τη θεματολογία, την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της δεύτερης συνάντησης.

(270214)
Return top