ΚΟΥΙΖ

Γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι μετά τα προβλήματα στη συγκρότηση ψηφοδελτίου από τον «υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, προβλήματα έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα και ο συνέταιρός του Παύλος Παύλου;
(250214)




Είπαν…

«Θα πρέπει επιτέλους ο "υπηρεσιακός" δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης να μάθει ότι όταν υπάρχει τυράκι, υπάρχει και φάκα. Εγγύς ο χρόνος με  το κάζο που θα πάθει…»
(250214)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΤΟ ΕΠΑΜ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

Η έλλειψη σοβαρότητας και όλα στο πόδι για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και να παραπλανήσουμε το κοινωνικό σύνολο ότι είμαστε παρόντες και υποστηρίζουμε τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών του βρίσκονται στη ρεπερτόριο του θιάσου της «υπηρεσιακής» δημοτικής αρχής, που κανείς πλέον δεν την πιστεύει!
Χωρίς πρόθεση ο γράφων να ευλογήσει τα γένια του… με το περιεχόμενο του ψηφίσματος που είχε εκδοθεί για κινητοποιήσεις στα διόδια Καλαμακίου είχε υποστηρίξει για το θεαθήναι, χωρίς στόχευση και στρατηγική.
Μετά το φιάσκο της Κυριακής, τα καμώματα του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, έγιναν αντιληπτά από το ΕΠΑΜ Λουτρακίου το οποίο ξεκαθαρίζει ότι αποσύρει τα μέλη του Αθανασιάδου Έλενα και Βαραβέρη Χαρά από την Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων που συνεστήθη με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ΕΠΑΜ Λουτρακίου καταγγέλλει ότι η εν λόγω επιτροπή από μόνη της τελικά ακυρώθηκε και δεν προέβη σε συγκεκριμένες δεσμευτικές κινήσεις & ενέργειες ως είχε ορισθεί. Είπατε κάτι; Άλλη μια φορά κοροϊδία της κοινωνίας!
Στην ανακοίνωσή το ΕΠΑΜ Λουτρακίου καταλήγει επισημαίνοντας ότι: «Η θέση μας για κατάργηση των διοδίων παραμένει σταθερή και γι’ αυτό άλλωστε συμμετείχαμε στην Επιτροπή αυτή. Ο αγώνας δίνεται στους δρόμους και όχι στις καρέκλες».
Π. Η.
(250214)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ… ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΗ ΜΟΝΟΧΝΟΤΗ
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Τα προεκλογικά λιμνάζοντα ύδατα αναταράσσει η παραφιλολογία με την πρόθεση να κατέλθει ως υποψήφια δήμαρχος η γνωστή επιχειρηματίας Ντίνα Κοτσώνη Καλλιμάνη.
Ένα πρόσωπο σε σημαντικά ερείσματα στην τοπική κοινωνία, αποδεκτό από σημαντική μερίδα του τοπικού πληθυσμού, αλλά τοποθετείται δυστυχώς σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που δεν υπάρχει πια. Σίγουρα, αν τελικά το αποφασίσει και πει το «ναι» θα απογαλακτιστεί από το πολιτικό παρελθόν της, κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τους δορυφόρους της, για τους οποίους μπροστά πάει το απόκομμα και πίσω ακολουθούν αυτοί. Παράγοντας που ενδεχομένως να λειτουργήσει αρνητικά και αποτρεπτικά στην προσπάθειά της να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.
Φυσικά, συγκεκριμένα πρόσωπα αν αποτελέσουν τον πολιτικό πυρήνα της, θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη σε πρόσωπα που θα ήθελαν να συστρατευθούν μαζί της και να προσφέρουν από μια καινούργια προσπάθεια. Προς το παρόν όλα αυτά είναι σενάρια εργασίας και δεν υπάρχει λόγος να εμβαθύνει κάποιος γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και να μην λαμβάνει υπόψη του και τις εκπλήξεις.
Σημασία έχει να διαπιστωθεί τι θα επηρεάσει στα εκλογικά πράγματα του Λουτρακίου ενδεχόμενη κάθοδος της Ντίνας Κοτσώνη Καλλιμάνη.
Κατ’ αρχήν τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και για της ίδια, αν βγουν οι σχεδιασμοί του πρώην δημάρχου Γιάννη Γιωτάκη με τα περιθώρια που έχει δώσει στον εαυτό του και την ποιότητα των ανθρώπων που αναζητά ως συνεργάτες του. Ωστόσο, η παρουσία και των δύο στέλνει στο ναδίρ τον «υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, δεδομένου ότι προερχόμενος κι αυτός από τον ίδιο πολιτικό χώρο θα έχει να αντιμετωπίσει πρόσωπα πολλαπλάσια ικανότερα και σοβαρότερά του. Παράλληλα, οι όποιες ελπίδες είχε από «βαλσαμωμένα πουλιά» του να απευθυνθεί στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μηδενισθεί, δεδομένου ότι έκαναν την αποστασία τους και είναι ενταγμένοι στο ψηφοδέλτιό του. Σε όλα αυτά έχει να προβάλλει και να διαφημίσει την ολική καταστροφή που προκάλεσε στο δήμο Λουτρακίου, οπότε ισχυροποιεί τις εκτιμήσεις για μονοψήφιο ποσοστό στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Στην Πρωτοβουλία Πολιτών θεωρούν ότι έχουν δυναμική και φρεσκάδα, οπότε εμφανίζονται με αξιώσεις να διεκδικούν την πρόκριση για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Θα προσπαθήσουν να επιλέξουν και ένα πρόσωπο σοβαρό με ειδικό βάρος, οπότε η προοπτική αυτή τους δίνει αισιοδοξία.
Τα μηνύματα δεν είναι καλά και για τον πολιτικό συνέταιρο του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, τον «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου, ο οποίος αρχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στον εμπλουτισμό του ψηφοδελτίου του με πρόσωπα που σέρνουν ψήφους.
Κάποια ανατροπή ή βελτίωση της θέσης του δεν έχει προκύψει σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press και για τον τέως δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος ακολουθεί μια δική του και πρωτοφανή τακτική, που ως ώρας δείχνει να ικανοποιεί το στρατόπεδό του.
Από τα νέα ονόματα ο Τάσος Ροντζώκος κάνει συναντήσεις και μιλάει με τους παραγωγικούς φορείς, ενώ αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αποτέλεσμα που του προσδίδει αισιοδοξία, κινείται ο ιατρός, ορμώμενος εκ Περαχώρας Δημήτρης Βασιλείου, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.
(250214)




ΣΕ 12(;) ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ανοικτός πλέον είναι ο δρόμος για την υποβολή υποψηφιοτήτων ως επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" -εκτός απροόπτου η εκλογή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014- ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών, μετά την εκλογή την περασμένη Κυριακή της ενδεκαμελούς Συντονιστικής Επιτροπής.
Η Συντονιστική Επιτροπή που θα έχει 2ετή θητεία, ως κύριο έργο της είναι ο συντονισμός των κινήσεων της "Πρωτοβουλίας Πολιτών", ενώ παράλληλα θα πρέπει να οργανώσει τις επιτροπές εκείνες που προβλέπονται από τον Τρόπο Λειτουργίας της Κίνησης. Επίσης, αναλαμβάνει να οργανώσει το γραφείο Τύπου, καθώς και την Ομάδα Διαχείρισης του διαδικτυακού της τόπου.
Στην ενδεκαμελή Συντονιστική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Δημήτριος Βουζουναράς, Νικόλαος Γραμματικός, Δημήτριος Γλυκοφρύδης, Μιχάλης Δρίτσας, Κωνσταντίνος Ζερβός, Τερψιχόρη Καταπόδη, Γεώργιος Κοκκινός, Ανδριάννα Κουρούκλη, Θεόδωρος Μαυραγάνης, Μαρία Ρίσκα, Ιωάννης Σκλίας.
(250214)




ΕΡΩΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η «ΦΥΓΗ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΟΗ!

Δικαιωμένος νιώθει ο γράφων που είχε την πρόνοια -δεδομένου ότι δεν ενδιαφερόταν ούτε για καρέκλες, αλλά ούτε και για χρήματα- να αντιληφθεί από τα πρώτα βήματα του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη τις πραγματικές του προθέσεις και να διαχωρίσει τη θέση του, για να μη συμμετάσχει στη σκόπιμη διάλυση, ισοπέδωση με αποκορύφωμα το σημερινό κατάντημα του Λουτρακίου.
Ωστόσο, νιώθει λύπη για το φίλο και άλλοτε συνοδοιπόρο στο Κίνημα Ενεργών Πολιτών Νίκο Λόη που αφού επί 38 μήνες παρίστανε την «ασπίδα» του προϊσταμένου του που δεν είχε σεβασθεί απολύτως τίποτα από όσα είχαμε συνυπογράψει, έρχεται χθες και παραιτείται.
Πολιτική ανωριμότητα και καιροσκοπισμός θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί -δεδομένου ότι μας χώριζαν χθες μόλις 83 ημέρες από τις κάλπες- η απόφαση του προέδρου του Προμηθέα να θυμηθεί στο παρά ένα να άρει τη στήριξη στον Κώστα Λογοθέτη -ακόμα δεν πιστεύει όσα έχουν καταμαρτυρηθεί σε βάρος του- γιατί δεν σεβάστηκε τα έντεκα σημεία της προεκλογικής συμφωνίας, γιατί του πήραν το καρναβάλι και γιατί συνειδητά η «υπηρεσιακή» δημοτική αρχή υποβάθμιζε τον "Προμηθέα".
Φίλε Νίκο από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκες έλαβες αυτό που είχε μέσα του και φαίνεται ότι αυτό σου άξιζε, γιατί δεν ήθελες να δεις αν και σου επεξηγούντο τα πάντα αναλυτικά. Ακόμα σου επεξηγείτο και το βρώμικο παιγνίδι σε βάρος πριν ακόμα αναλάβεις τα καθήκοντά σου. Όμως, φαίνεται ότι ο τίτλος του προέδρου ήταν σημαντικός. Ωστόσο, κανείς σοβαρός δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τη θέση του προέδρου, τώρα που παραιτήθηκες.
Τώρα που έγινε η παραίτησή σου είναι ως μη γενόμενη και να είσαι σίγουρος ότι δεν συγκινεί κανένα, δεδομένου ότι -τουλάχιστο οι νοήμονες- διερωτώντο τι παραμένει και δεν παραιτείται;
Φίλε Νίκο εκτιμώ, δυστυχώς για τις πολιτικές σου βλέψεις, ότι η παραίτησή σου την ώρα που έγινε μάλλον αντίθετα αποτελέσματα θα έχει στην τοπική πολιτική κονίστρα.
Στην επιστολή του ο Νίκος Λόης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Μετά από διαλογική συζήτηση με τους "Ενεργούς Πολίτες" και την διαπίστωση ότι:
1 Διαρρήχτηκε η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του δημάρχου ,ως εκπροσώπου της παράταξης πλειοψηφίας του δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, "Με τους Πολίτες Μπροστά" και του Νικολάου Λόη δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Δ.Σ. του Προμηθέα, αφού οι εορτές των Αποκριών, τις οποίες, παραδοσιακά πραγματοποιούσε τόσο το Πνευματικό Κέντρο, όσο και ο "Προμηθέας", ανατέθηκαν για πρώτη φορά και σε προεκλογική περίοδο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτισμού Γιάννη Κακούρο, οπότε αίρεται η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας στο πρόσωπο του Νικολάου Λόη.
2 Η διαρκής  υποβάθμιση του νομικού προσώπου του "Προμηθέα" με την υποχρηματοδότησή του.
3 Ότι τα περισσότερα από την προγραμματισμένη συμφωνία "Με τους πολίτες Μπροστά" δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη της πλειοψηφίας "Με τους πολίτες Μπροστά".
Την απόφασή μου αυτή στηρίζουν οι "Ενεργοί Πολίτες".
Όσον αφορά την προεδρία μου στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ "Προμηθέας" θέτω στην διάθεση του δημοτικού συμβουλίου την παραίτησή μου, εφόσον το κρίνει απαραίτητο το δημοτικό συμβούλιο, ως αρμόδιο για τον ορισμό του προέδρου του Δ.Σ. του νομικού προσώπου.
(250214)
Return top