ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ


Εντελώς αδικαιολόγητα η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε «στυλώσει τα πόδια» και επ’ ουδενί δεν ήθελε να συμβάλλει στη διευκόλυνση της επόμενης δημοτικής αρχής, με τα κελεύσματα του «Καλλικράτη».
Ο λόγος, για την αναγκαιότητα ύπαρξης ανώνυμης εταιρείας, μετά τον «ευνουχισμό» της ΔΑΕΤ Α.Ε., προκειμένου ο δήμος να μπορεί να έχει ευελιξία, αλλά και άμεση επέμβαση με γρήγορη αποτελεσματικότητα είτε σε αποκαταστάσεις ή επισκευές ζημιών της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του -ακινήτων, οικοπέδων, κοινόχρηστων χώρων- και εκμετάλλευσής τους, είτε σε έκτακτες καταστάσεις. Επισημαίνεται ότι οι σχετικές διεξοδικές επισημάνσεις είχαν γίνει για την εύρυθμη λειτουργία ανάπτυξης του δήμου από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, αγρόν ηγόραζε…
Είναι απορίας άξιο πώς σκόπευε να χειριστεί, να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις η απερχόμενη δημοτική αρχή αν παρ’ ελπίδα της είχε δοθεί η λαϊκή εντολή να συνεχίσει τη διοίκηση του τόπου;
Το ζητούμενο είναι, γιατί τον περασμένο Σεπτέμβριο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΑΕΤ Α.Ε., όχι μόνο αδυνατούσε να αντιληφθεί, αλλά παράλληλα πρόβαλε και σφοδρότατη αντίδραση να τροποποιηθεί το καταστατικό της εταιρείας. Το πιο αστείο είναι ότι αδυνατούσαν να αντιληφθούν ότι η αναβάθμιση ενός περιουσιακού στοιχείου, συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων από την εκμετάλλευσή του. Ένα τόσο απλό θέμα, δεν μπορούσαν να το κατανοήσουν!..
Η νέα δημοτική αρχή, κάνοντας αγώνα δρόμου, προκειμένου να ενημερωθεί και να πληροφορηθεί για την ενδεδειγμένη λύση λόγω των φραγμών του «Καλλικράτη», έχει επιλέξει ως προτιμότερη λύση τη μετατροπή σε ανώνυμης εταιρείας της υφιστάμενης κοινωφελούς που διαθέτει ο σημερινός δήμος Αγ. Θεοδώρων. Κι εδώ δεν είναι σίγουρο ότι ο Επίτροπος θα εγκρίνει τη συγκεκριμένη λύση. Κι αν αυτή η μεθόδευση γίνει αποδεκτή, οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν με το πιστόλι στον κρόταφο, καθ’ ότι δεν επαρκεί ο χρόνος, λαμβανομένου υπόψη ότι λόγω εορτών τα πάντα απορυθμίζονται.
Άλλη μία περίπτωση, είναι να επιδιωχθεί τις επόμενες ημέρες από το νέο δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, να γίνει παράσταση στον προϊστάμενο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ή τον υφυπουργό του Γιώργο Ντόλιο, όπου θα γνωστοποιηθεί η ιδιαιτερότητα της ΔΑΕΤ Α.Ε., καθ’ ότι πέραν του ετησίου μερίσματος από την Club Hotel Casino Loutraki, έχει λαμβάνειν κάθε 1η νέους έτους το ελάχιστο εγγυημένο ποσό των ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Επίσης, ίσως θα πρέπει να γίνει γνωστό προς την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα ποσά που πρέπει να εισπραχθούν. Ακόμη και κάποια άλλα ποσά είναι δυνατόν να διεκδικηθούν, ενώ δεν είναι απίθανο συν τω χρόνω και με ενδελεχή εξέταση των βιβλίων κάνοντας ένα πισωγύρισμα αρκετών ετών, να ανακαλυφθούν πιθανόν κι άλλα ποσά που ενδεχομένως θα πρέπει να εισπραχθούν από τη ΔΑΕΤ Α.Ε.
Οι οριστικές αποφάσεις για την εξεύρεση λύσης για την ανώνυμη εταιρεία, θα έχουν ληφθεί το αργότερο -θεωρούν ότι είναι και αργά- μέχρι τέλος της εβδομάδας, έτσι ώστε αν τελικά επιλεγεί η προαναφερόμενη κοινωφελής εταιρεία, να διαμορφωθεί μέσα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η επιθυμητή μορφή και το πλαίσιο δράσης της που θα έχει. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνουν οι μεταβιβάσεις των πρώτων ακινήτων, καθώς επίσης και κοινόχρηστων χώρων, λαμβανομένου υπόψη ότι επιβάλλεται να συνταχθεί και οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας λειτουργίας της ανώνυμης εταιρείας.

(071210)
Return top