ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ
ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ


Έντονο κοινωνικό έργο πέραν του αθλητισμού, έχει αναπτύξει ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΟΑΛΠ).
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΔΟΑΛΠ, Νίκος Λόης με δική του πρωτοβουλία έχει προβεί στην προμήθεια φορητού ηλεκτρονικού υπερηχοτομογράφου για την καρδιά και την κοιλιακή χώρα, ηλεκτρονικών πιεσόμετρων και απινιδωτών.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η προμήθεια των ως άνω τελευταίου τύπου ιατρικού εξοπλισμού έχει γίνει με σκοπό την εφαρμογή προληπτικής ιατρικής στους αθλητές.
Επειδή, ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων δεν διαθέτει τόσους πολλούς αθλητές, ο Νίκος Λόης ανέλαβε την πρωτοβουλία, προκειμένου τα ιατρικά μηχανήματα να μην μένουν στο κουτί, να διατεθούν και στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
Έτσι, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10.00 - 14.30 ο Λουτρακιώτης καρδιολόγος Δημήτρης Συρσελούδης, που έχει προσληφθεί από τον ΔΟΑΛΠ, θα παρέχει τις υπηρεσίες του στα Δημοτικά Ιατρεία, εντελώς δωρεάν.
Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΔΟΑΛΠ, Νίκος Λόης, έχει προβεί στην απόκτηση απινιδωτών και ηλεκτρονικών πιεσόμετρων για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων.

(161210)




ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΖΩΝΕΣ ΛΙΜΕΝΩΝ


Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των κατασκευών στις χερσαίες ζώνες λιμένων, λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε, επισημαίνει η βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη.
Συγκεκριμένα, σε ερώτησή της που κατέθεσε η βουλευτής Κορίνθου στην ηγεσία του υπουργείου Θαλασσίων οποίο πλήττει άμεσα, επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των χερσαίων ζωνών των λιμένων του Λουτρακίου, του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και της Κορίνθου.
Η Κατερίνα Φαρμάκη είχε ξεκινήσει ενέργειες, για να βρεθεί λύση για το επίμαχο αυτό ζήτημα, ενημερώνοντας και συζητώντας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας που είχε και τις αντίστοιχες αρμοδιότητες για το κομμάτι της Ναυτιλίας. Από τη στιγμή που συστάθηκε το υπουργείο Θαλασσιών Υποθέσεων και αποσαφηνίστηκαν οι αρμοδιότητες, η βουλευτής ενημέρωσε τον νέο υπουργό σε συνάντηση που είχαν και του ζήτησε, να εξεταστεί σε βάθος το θέμα.
Με την ερώτησή της η βουλευτής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών και να αποσαφηνιστούν οι όροι που πρέπει να διέπουν τις άδειες στις περιοχές αυτές και τις κατασκευές που τοποθετούνται σε αυτές, οι οποίες συμβάλλουν στην εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία της επιχείρησης.

(161210)




ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ

Με πραγματική αγάπη στον Πολιτισμό και τους μικρούς του φίλους, ο Μιχάλης Δαμιανός κάθε Τετάρτη νωρίς το βράδυ ως τις 9 Φεβρουαρίου στις νύχτες του χειμώνα, μετατρέπει το μαγειρείο του σε παιδική θεατρική σκηνή.
Τα παιδικά παραμύθια αφηγούνται και παίζουν για τους μικρούς μας φίλους και τους συνοδούς τους οι ηθοποιοί Έλσα Λουμπαρδιά και Σοφήλια Τσορτέκη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους και οι παραστάσεις ξεκινούν στις 19:00 και διαρκούν περίπου μία ώρα. Αξίζει να επισημανθεί ότι η δαπάνη επιβαρ΄θνει εξ’ ολοκλήρου τον Μιχάλη Δαμιανό.
Το μαγειρείο Άγιος Ευφρόσυνος βρίσκεται στον πεζόδρομο Αγίου Ιωάννου 17 στο Λουτράκι.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε πρωινές ώρες (εκτός Δευτέρας) στο 2744-0-22247 ή στο 6973 032 913 ή στο ιστολόγιο: http://www.agiosefrosinos.gr

(161210)
Return top