ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ


Την ώρα της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, ήλθε μήνυμα στο κινητό του γράφοντος από δημοτικό παρατηρητή -την ώρα ακριβώς που ομιλούσε ο Γιώργος Γκιώνης- με το ερώτημα τι του δίνουν και πίνει; Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα: «Θέλει και τα λέει αυτά που λέει;».
Μετά δεν την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε τηλεφώνημα στην οποία μεταφερόταν η αίσθηση που επικρατούσε στο φουαγιέ και τον προαύλιο χώρο: «Είμαστε τρελοί; Είχαμε τέτοιο δήμαρχο και τον αλλάξαμε;
Ο Γιώργος Γκιώνης άλλη μια φορά αφενός έκλεψε αρνητικά την παράσταση, αφετέρου επέδειξε την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής του για την εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο που επιβάλλει η συγκεκριμένη τελετή.
Στον αντίποδα, ο Κώστας Λογοθέτης, σεμνός, λιτός και συγκεκριμένος -αλήθεια τι θα γίνει με ορισμένους εκ των συνεργατών του που ακούγεται ότι καταλαμβάνουν θώκο;- περιορίστηκε στη σημασία του γεγονότος, χωρίς να επεκταθεί σε πολιτικές αντιπαλότητες ρίχνοντας μάλιστα τους τόνους.
Ο απερχόμενος δήμαρχος -μιας μόλις τετραετίας- Γιώργος Γκιώνης, που δεν είχε φροντίσει να απευθύνει τις προσκλήσεις ούτε στα μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, μίλησε για τα έργα του, αλλά αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι αφήνει κληρονομιά στο νέο δήμαρχο δεκατρία εκατομμύρια ευρώ (€ 13.000.000). Τότε στο δημοτικό συμβούλιο κινδυνολογούσε κι έλεγε ψέματα ή τα είπε το Σάββατο; Ας μας δώσει να καταλάβει η κοινή γνώμη πότε πραγματικά λέει την αλήθεια για να ξέρει και τι να πιστέψει;
Ο νέος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης αρκέσθηκε να του πει με νόημα ότι οι πληροφορίες και οι ενδείξεις του για τα οικονομικά είναι εντελώς διαφορετικές, δεν είναι της παρούσης και θα του απαντήσει την κατάλληλη στιγμή.
Η ομιλία Γιώργου Γκιώνη όχι μόνο κούρασε, αλλά και εκνεύρισε γιατί απλά δεν είπε ολόκληρες αλήθειες. Μίλησε για τα έργα, αλλά δεν αναφέρθηκε σε ανάλογο αριθμό έργων που αφήνει πίσω του σε σχέση μ’ αυτά που βρήκε. Δεν είπε λέξη για τα αστρονομικά τους κόστη, δεν είπε ότι δεν έχει ολοκληρώσει και δεν έχει παραλάβει κανένα έργο ακόμη, αλλά δεν αναφέρθηκε και στο έχει λαμβάνειν των εργολάβων. Ο απερχόμενος δήμαρχος της μιας τετραετίας σε μια απέλπιδα προσπάθειά του, όσο είναι ακόμη δήμαρχος, στην ουσία επεχείρησε να προκηρύξει τη νέα εκλογική περίοδο!..
Ο νέος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης έχοντας συναίσθηση, έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε ενδελεχείς ελέγχους, σε όλες τις εταιρείες του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Ωστόσο, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις πρώην θεσμικών παραγόντων, επεσήμαιναν στο loutraki-press ότι είναι επιβεβλημένο να προσκαλέσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, προκειμένου να προβεί σε λεπτομερείς και αναλυτικούς κοστολογικούς ελέγχους.
Όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει, ακόμη δονούν την ατμόσφαιρα του Λουτρακίου στην ομιλία του της δεύτερης Παρασκευής, αλλά και μετά τη νίκη του στις εκλογές ότι δεσμεύεται για την υλοποίηση του έργου του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου και ότι δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση το υπάρχον καθεστώς της κοινοπραξίας.
Αυτοί άλλωστε, είναι και δύο από τους έντεκα λόγους που δεσμεύθηκε ο Κώστας Λογοθέτης με το Κίνημα Ενεργών Πολιτών κι επέτυχε να προκριθεί στο δεύτερο γύρο με μόλις σαράντα επτά ψήφους διαφορά από τον επόμενο συνδυασμό!

(201210)
Return top