ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ

Ο χρόνος πλέον κυλάει αντίστροφα για την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής υπό τον Κώστα Λογοθέτη, που εξελέγη στις 14 Νοεμβρίου 2010. Είναι η ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες αυτών που… θέλουν να «προσφέρουν» στον τόπο, αλλά κυρίαρχος γνώμονας τους είναι να εξασφαλίσουν το μηνιαίο μισθό που θα προστεθεί στα άλλα εισοδήματά τους, καθιστώντας πιο εύκολη τη ζωή τους.
Άλλοι, ακόμη πιο θρασείς, επιδιώκουν τα αξιώματα για να έχουν προβάδισμα και συμμετοχή σε δουλειές με δημοτικό χρήμα ή ακόμη να μπουν στο «κόλπο» των εργολαβιών και των προμηθειών, προκειμένου να αποκομίσουν χρηματικό όφελος.
Είναι η ασθένεια της ελληνικής κρατικής μηχανής που έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, γιατί κάποιοι έπρεπε να πλουτίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και κανένας να μην έχει πάει μέχρι σήμερα φυλακή, λόγω της δαιδαλώδους νομοθεσίας.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ολοκλήρωσε τον κύκλο του ή καλύτερα τον οδήγησαν στην ουσία στην πολιτική αποστρατεία οι επιλογές των κατώτερων των περιστάσεων συνεργατών του, γιατί αφενός δεν διέθεταν τα προσόντα, αφετέρου γιατί κάποιοι εξ’ αυτών είχαν ως προτεραιότητα στο μυαλό τους ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
Το γεγονός αυτό επιβάλλεται να το λάβει σοβαρά υπόψη του ο νέος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, γιατί θα πρέπει να λειτουργεί με γνώμονα τον Ιούνιο του 2014, όχι όμως με τη νοοτροπία θα κάνουμε τις δουλειές τον προεκλογικό χρόνο για να εξαπατήσουμε το λαό και να μας επιδείξει εκ νέου την εμπιστοσύνη του. Αυτή ήταν η κυρίαρχη άποψη της σημερινής δημοτικής αρχής όταν μοιραζόντουσαν οι καρέκλες πριν τέσσερα χρόνια ακριβώς. Ο λαός ξύπνησε, αντιλαμβάνεται και με πολύ μεγάλη ευκολία αν δεν μείνει ικανοποιημένος από τη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής, θα επιλέξει νέα.
Ο Κώστας Λογοθέτης, θα πρέπει να επιλέξει ως συνεργάτες του για να διοικήσουν, πρόσωπα που κατ’ αρχήν τους διακρίνει η ανιδιοτέλεια, είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του και κατά δεύτερο λόγο, διαθέτουν πολιτική (όχι το είμαι οπαδός κόμματος) παιδεία. Στην επιλογή των προσώπων δεν θα πρέπει να υπακούσει σε κομματικές σειρήνες ή τις επιθυμίες βουλευτών για να βολευτεί κάποιος δικός μας άνθρωπος. Μην μετατραπεί ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων σε κομματικό άσυλο… Επίσης, τους συμβούλους που θα επιλέξει ο Κώστας Λογοθέτης, επιβάλλεται να είναι άνθρωποι που θα εργασθούν με αφοσίωση για να δοθεί λύση στο βουνό των προβλημάτων που έχει μπροστά του ο νέος δήμαρχος. Ακόμη, να μην εμπλακούν είτε συγγενικά τους πρόσωπα, είτε συνεταίροι τους άμεσα ή έμμεσα σε δουλειές με δημοτικό χρήμα, προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό περιθώριο που θα δημιουργεί στίγματα στην ασκούμενη πολιτική.
Είναι πολύ σημαντικό για τον Κώστα Λογοθέτη να αποφύγει και να μην ενδώσει στους γυρολόγους των δημάρχων που δημιουργούν την ομάδα των αυλοκολάκων και δεν επιτρέπουν να φθάνουν στα αυτιά του και να περιέχονται στη γνώση του όλα τα αρνητικά που ακούγονται σε βάρος του από τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του, καθώς επίσης και από τη δράση που αναπτύσσουν οι συνεργάτες του. Ακόμη να μην ενδώσει σε ανθρώπους που δεσμεύθηκαν ότι θα είναι στο συνδυασμό του και τελικά βρέθηκαν σε άλλα ψηφοδέλτια, έχοντάς τον στην κυριολεξία εμπαίξει. Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπέρ του δέοντος σίγουρο, ότι θα του δημιουργήσουν και το πλήθος των προβλημάτων στη εσωτερική συνοχή του συνδυασμού του, καθώς και στην άσκηση των καθηκόντων του.
Η έλευση του «Καλλικράτη», εγκαινιάζει κι ένα νέο θεσμό, το Συνήγορο του Δημότη. Μια θέση, για την οποία σπεύδουν πρώτοι και καλύτεροι οι «πονηροί», δεδομένου ότι εξασφαλίζει την είσπραξη μηνιαίου μισθού για τριάμισι χρόνια. Σπεύδοντας με κυρίαρχο αυτό το κριτήριο, εκ των πραγμάτων είναι ακατάλληλοι, ενώ από τον Κώστα Λογοθέτη, θα πρέπει να κρίνονται απορριπτέοι.
O Kώστας Λογοθέτης προτιμότερο θα είναι να επιλέξει γι’ αυτή τη θέση προσωπικότητα που δεν έχει εμπλοκή στην τοπική πολιτική σκηνή. Ιδιαίτερα δε, δεν έχει αντιπαλότητες ή αντιπαραθέσεις με το ενεργό πολιτικό προσωπικό του τόπου ή φορείς του. Πολύ κυριότερα, λόγω των ψηφοθηρικών εκ του αντικειμένου (επίλυση προβλημάτων και διευκόλυνση πολιτών) δυνατοτήτων που διαθέτει η συγκεκριμένη θέση, να μην εμπιστευθεί κάποιο άνθρωπο που είτε είναι πολιτικό πρόσωπο -εκλεγμένος σύμβουλος του απερχόμενου δημοτικού ή νομαρχιακού συμβουλίου- είτε έχει της κάθε είδους πολιτικές βλέψεις κι αύριο ξαφνικά να βρεθεί για τους Χι λόγους αντίπαλός του, ο οποίος θα είναι και δημιούργημά του!
Τέλος, άλλη μια θέση για την οποία έχουν ξεκινήσει από καιρό οι διαγκωνισμοί -από δήθεν αρμόδιους κι αναρμόδιους θεωρώντας ότι είναι εύκολη υπόθεση- κι έχει ξεπερασθεί προ πολλού -λόγω και της χαμηλής ποιότητας και επιπέδου των ενδιαφερομένων ανθρώπων- η στοιχειώδης ευπρέπεια, είναι αυτή του εκπροσώπου ή υπεύθυνου ή γραφείο Τύπου του δήμου, που είναι μια κατ’ εξοχήν κι όχι παιχνιδάκι -όπως πολλοί νομίζουν- νευραλγική θέση.
(061210)
Return top