ΑΡΘΡΟ

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ
ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΕΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Την Κυριακή Έλληνες και Ελληνίδες μαζί τους και κάποιες χιλιάδες μετανάστες που απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα, προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τους νέους τοπικούς τους, αλλά και για πρώτη φορά αιρετούς περιφερειακούς άρχοντες.
Το νέο καθεστώς, ελέω «Καλλικράτη» που ξημερώνει από την 1η Ιανουαρίου 2011 για το κατ’ επίφασιν -μετά μνημονίου- ελεύθερο και ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετακυλύει τις ευθύνες και αρμοδιότητές του στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποτινάσσοντας από πάνω της η κεντρική εξουσία το πολιτικό κόστος.
Παράλληλα, ο «Καλλικράτης» που αφικνείται, είναι ασορτί με την εποχή καθ’ ότι του έχουν περικοπεί πόροι άνω των 1,5 δισ. ευρώ, οι οποίοι θα λείψουν από τις τοπικές κοινωνίες είτε για διαμόρφωση αναγκαίων υποδομών που θα φέρουν ανάπτυξη, είτε που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ο νέος διοικητικός καταστατικός χάρτης της χώρας που θα τεθεί σε ισχύ, δημιουργεί δυσβάσταχτο φόρτο και όγκο δουλειάς για τις υφιστάμενες δημοτικές υπηρεσίες, ενώ το προσωπικό τους απαιτείται να κάτσει στο θρανίο να επιμορφωθεί και να γνωρίσει το νέο διοικητικό πλαίσιο που καλείται να υπηρετήσει και να εφαρμόσει.

Στα καθ’ ημάς, ο νέος δήμος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι στη χειρότερη κατάσταση, αλλά λόγω Γιώργου Γκιώνη δυστυχώς, δεν είναι αν όχι στην καλύτερη, τουλάχιστον μέσα στους καλύτερους δήμους της χώρας. Ευτυχώς, λόγω της «επαναστατικής» σύνθεσης που είχε το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο και ειδικότερα τα πρόσωπα που συγκροτούσαν την τότε Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών, συνέβαλαν με τις αντιδράσεις τους, άλλοτε συνεπικουρούμενοι και άλλοτε ταυτιζόμενοι με την αντιπολίτευση, να αποφευχθούν τα χειρότερα, που οδηγούσε τον τόπο -την τελευταία διετία- ο δήμαρχος της μειοψηφίας, Γιώργος Γκιώνης.
Ένας δήμος, από τους πλέον εύπορους της χώρας, τόσο από οικονομικό, αλλά κυρίως από φυσικό πλούτο, ελέω Γιώργου Γκιώνη, λόγω των ακατανόητων ενεργειών και πρωτοβουλιών του οδηγήθηκε στην οικονομική ασφυξία, με κίνδυνο σήμερα να απειλείται να χάσει κι αυτή την προίκα του, καζίνο. Ωστόσο, έχουν γνώση οι φύλακες, με αποτέλεσμα να είναι πανταχού παρόντες για την αποτροπή δυσάρεστων και δυσβάσταχτων εκπλήξεων για το μέλλον του τόπου όπως για παράδειγμα να μην μετατραπεί το Λουτράκι στη χαβούζα της βορειοανατολικής Κορινθίας.

Η 1η Ιανουαρίου 2011, θα μετατρέψει το νέο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας σ’ έναν ενιαίο και αδιαίρετο δήμο με τους Αγ. Θεοδώρους. Ένας επίσης πλούσιος δήμος, που κομίζει παθογένειες ανάλογες με του δήμου Λουτρακίου, ενώ αν υπήρχαν δημιουργικά μυαλά κι εκεί, σήμερα θα μπορούσε να ζει το μέλλον. Η συνένωση των δύο δημοτικών αρχών, ένθεν κακείθεν από τα στελέχη που «παντρεύονται» δημιουργεί ένα μείγμα το οποίο μόνο ευοίωνη, γρήγορη κι ευέλικτη προοπτική δεν πρόκειται να προσφέρει στον τόπο.
Το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» που διεκδικεί την παραμονή του στην εξουσία, μάλλον χρεοκοπημένο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, δεδομένου ότι πρακτικές που ακολούθησε και υιοθέτησε δεν έσπρωξαν τον τόπο μπροστά, αλλά μάλλον σε κίνδυνο τον έβαλαν με απρόβλεπτες συνέπειες.
Οι δύο δήμοι ως ένας ενιαίος, θα ξεκινήσουν μια νέα κοινή πορεία πάνω στα σαθρά θεμέλια που τους κληροδότησαν οι υφιστάμενες δημοτικές αρχές, γιατί δεν μπόρεσαν και δεν διέθεταν φαίνεται την ικανότητα να δουν το μέλλον που έρχεται και δεν φαντάζει ευοίωνο, όπως προδιαγραφόταν για τους ιδίους όταν αναλάμβαναν την εξουσία.

Οι ψηφοφόροι των δύο δήμων σε λιγότερο από σαράντα οκτώ ώρες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες και με τη ψήφο τους να αναλάβουν την τύχη τους με το πρόσωπο που θα επιλέξουν ως τον πρώτο πολίτη που θα τους οδηγήσει στην επόμενη ημέρα, μέσα από δύσκολους ατραπούς όπως διαφαίνεται. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να επιλέξουν και να εμπιστευθούν την τύχη τους σ’ ένα δήμαρχο που εκ προοιμίου θα είναι ισχυρή προσωπικότητα, θα προβάλλει το ανάστημά του και δεν θα σκύβει τη μέση του σε εξωθεσμικούς παράγοντες και συμφέροντα που επιθυμούν και επιδιώκουν να διαφεντεύσουν την τύχη αυτού του τόπου.
Απαιτείται να επιλεγεί μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη προσωπικότητα, που δεν θα είναι δυνατόν να απειληθεί η ακεραιότητά της, πολύ δε χειρότερα αν συμβεί κάποιο απρόοπτο, να κινδυνεύει να εκπέσει του αξιώματός του. Επομένως λοιπόν, το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να διαθέτει άριστο και άψογο παρελθόν που ενδεχομένως δεν επισύρει αδικήματα του Ποινικού Δικαίου κι ενώ οι πολίτες θα έχουν ψηφίσει το Χ πρόσωπο ως δήμαρχό τους, τελικά να προκύψει ο Ψ.

Είναι απαραίτητο όλοι ανεξαιρέτως οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στην κάλπη, με ψυχραιμία και σωφροσύνη να επιλέξουν τον ικανότερο κατά την κρίση τους. Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι ο λαός επιλέγει τους άρχοντες που του αρμόζουν. Ας σκεφθούν λοιπόν όλοι πριν βάλουν το φάκελο στην κάλπη ποιο είναι το πρόσωπο που τους αρμόζει να τους εκπροσωπεί, προκειμένου να είναι υπερήφανοι για τον τόπο που ζουν. Ακόμη ψύχραιμα και ώριμα ο κάθε ψηφοφόρος δεν θα πρέπει να ενδώσει στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που είχε το ταλέντο, να διεισδύσει, να πείσει, αλλά και λίγο να υποσχεθεί και να δώσει ελπίδες στους συμπολίτες του για πράγματα που δεν είναι εφικτά κάτω από απόλυτα σύννομες διαδικασίες, αλλά για να αποσπάσει τον πολυπόθητο σταυρό βγάζει λαγό από το καπέλο.
Διακύβευμα αυτών των εκλογών στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων είναι εάν θέλουμε να ζούμε σ’ ένα ελεύθερο κι ανεξάρτητο δήμο και μόνοι μας θα καθορίζουμε την τύχη του τόπου μας ή θα είμαστε ιθαγενείς και η τύχη μας θα καθορίζεται από περαστικούς, που στόχο έχουν την καταδυνάστευσή μας.

(051110)




ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7μμ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΙΣΘΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

Την κεντρική ομιλία πραγματοποιεί σήμερα το βράδυ στις 7 μμ ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά, Κώστας Λογοθέτης.
Στην αποψινή του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης θα πει ότι το Λουτράκι και ο νέος δήμος δικαιούνται μια πορεία και προοπτική που τους αρμόζει. Μια προοπτική που θα κάνει τους πολίτες μας να νιώθουν ασφαλείς στον τόπο τους κι όχι να τον εγκαταλείπουν για να αναζητούν αλλού την τύχη τους.
Υπέρ του δέοντος αισιόδοξες αναδείχθηκαν οι χθεσινές συγκεντρώσεις του συνδυασμού, όπου οι τοπικές κοινωνίες σε Ίσθμια και Αγ. Θεοδώρους, έδωσαν το εισιτήριο για πέρασμα στο δεύτερο γύρο.
Η ανταπόκριση του κόσμου, πλημμύρισε με ικανοποίηση και αισιοδοξία τα στελέχη του συνδυασμού και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να θεωρούν σίγουρο το πέρασμα στο β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών. Τόσο η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Ίσθμια, όσο και η κεντρική ομιλία του συνδυασμού στους Αγ. Θεοδώρους, ξεπέρασαν τις προσδοκίες
Ημέρα με την ημέρα που ο κόσμος γνωρίζει όλο και περισσότερο τον Κώστα Λογοθέτη, πείθεται ότι ως δήμαρχος θα μπορέσει να δώσει λύσεις και να βάλει τον τόπο σε μια υγιή αναπτυξιακή πορεία.
Το ύφος και το ήθος του Κώστα Λογοθέτη, προϊδεάζουν για αλλαγή νοοτροπίας, υψηλού πολιτικού πολιτισμού, με διάθεση για σκληρή δουλειά και όραμα να εξασφαλίσει ευοίωνη προοπτική στον τόπο του.
(051110)




ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ


Είμαι κάτοικος Λουτρακίου εδώ και 23 χρόνια. Αυτό που συνάντησα φέτος το καλοκαίρι στο κέντρο του Λουτρακίου, αλλά και στην περιοχή που μένω είναι απαράδεκτο.
Οι δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια και στα πεζοδρόμια δεν μπορούσες να περπατήσεις από τις ακαθαρσίες των ζώων. Στην περιοχή που μένω απέναντι από το σπίτι μου υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων.
Όλο το χρόνο οι κάδοι πλενόντουσαν 3 φορές την εβδομάδα και ιδιαίτερα το καλοκαίρι κάθε ημέρα. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αυτό συνέβαινε, βέβαια, προ της δημαρχίας του Γιώργου Γκιώνη.
Πριν μία εβδομάδα ήρθε μηχάνημα του δήμου να καθαρίσει ένα οικόπεδο απέναντι από το σπίτι μου που φυσικά δεν είχε τίποτα. Αλλά βλέπετε βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Πολύ αργά θυμηθήκατε κύριε Γκιώνη την καθαριότητα.
Πού ήσασταν τέσσερα χρόνια όταν δεν μπορούσαμε να καθίσουμε τα καλοκαίρια στην βεράντα μας γιατί η μυρωδιά από τους κάδους ήταν ανυπόφορη;

(051110)




Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ
ΤΩΝ € 65.000 ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ INTERNET

Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν σε βάρος του Γιώργου Γκιώνη πώς χάρισε ολόκληρα εξήντα πέντε χιλιάδες ευρώ δημοτικού χρήματος, σε εταιρεία για την εγκατάσταση ασυρμάτου δικτύου όχι μόνο στον κεντρικό ιστό του Λουτρακίου, αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα Πισίων και Ισθμίας στο πλαίσιο συνέχισης της 114 Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Ο δήμαρχος της μειοψηφίας Γιώργος Γκιώνης έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους όρους της υπογραφείσας σύμβασης, η οποία χαρακτηριστικά στο άρθρο 10 αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ανάδοχος δεν δικαιούται ουδεμίας αμοιβής, εάν εξετέλεσε εν μέρει μόνον το έργο, οιουδήποτε μεγέθους και εάν είναι αυτή η μερική εκτέλεση, ή δεν εξετέλεσε αυτό σύμφωνα με τους όρους της παρούσας και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, την καλή πίστη και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη, υποχρεούται δε στην περίπτωση αυτή να αποδώσει μετά σχετικής όχλησης της εργοδότριας κάθε ποσόν που τυχόν θα έχει λάβει στο μεταξύ διάστημα και το μέρος του εκτελεσθέντος απ’ αυτήν έργου θα παραμένει προς όφελος της εργοδότριας, η οποία διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα της να θεωρήσει ως μη εκτέλεση του έργου από την ανάδοχο και να απαιτήσει αποζημίωση για την ανόρθωση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας ήθελε συμβεί σ’ αυτήν, από την εξ υπαιτιότητας της αναδόχου μη προσήκουσα και σύμφωνα με την παρούσα και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και τις αρχές της καλής πίστεως, των χρηστών και συναλλακτικών ηθών εκτέλεση του άνω έργου.»
Ο δήμαρχος της μειοψηφίας Γιώργος Γκιώνης όχι μόνο δεν σεβάσθηκε όπως αρέσκεται να κάνει την υπογραφείσα σύμβαση, αλλά εγκλημάτησε σε βάρος των συμφερόντων του δήμου, επεκτείνοντας τη σύμβαση κατά 50%, όταν δεν έχει λειτουργήσει σε κανένα από τα προβλεπόμενα της σύμβασης μέρη του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Επισημαίνεται ότι για να εξοφληθεί το έργο έπρεπε πρώτα να έχει παραληφθεί και στη συνέχεια να γίνει η εξόφληση της αναδόχου εταιρείας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τα συμφέροντα της αναδόχου εταιρείας στο Λουτράκι εκπροσωπούσε κουμπάρος του Γιώργου Γκιώνη.
Πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο με το Γιώργο Γκιώνη να είναι υπόλογος σε άλλη μια περίπτωση για παράβαση καθήκοντος, ενώ τόσο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΑΕΤ Α. Ε., όσο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας θα πρέπει να αξιώσουν από την ανάδοχο εταιρεία στο ακέραιο την επιστροφή των χρημάτων, άλλως αυτό αν δεν καταστεί εφικτό, να καταλογισθεί το ποσό στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΕΤ που δεν έχουν καταγγείλει αρμοδίως το προαναφερόμενο σκάνδαλο.

Το πλήρες κείμενο της σύμβασης
«ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ υπ’ αριθ. 132/2008
Στο Λουτράκι σήμερα 25η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2008 μεταξύ αφ’ ενός μεν της Ανώνυμης Εταιρείας, με την επωνυμία «Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Τουρισμού ΔΑΕΤ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.» με ΑΦΜ 094226707 της ΔΟΥ Κορίνθου με έδρα το Λουτράκι Κορινθίας, η οποία εκπροσωπείται νομίμως από τον πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη δυνάμει και σε εκτέλεση σχετικής απόφασης 253/19 του Διοικητικού της Συμβουλίου, η οποία στο εξής χάριν συντομίας θα αποκαλείται «εργοδότρια» και αφετέρου δε η Ανώνυμος Εταιρεία ………………… με ΑΦΜ της ΦΑΕ Αθηνών με έδρα την Αθήνα, ………, η οποία στο εξής χάριν συντομίας θα αποκαλείται «ανάδοχος» εκπροσωπούμενη νομίμως εν προκειμένω από τον ……………….., διεθύνοντα σύμβουλο, συμφωνήθηκαν, συνομολογήθηκαν και συναποδέχθηκαν τα κάτωθι:
Η αφ’ ενός ώδε πρώτη των συμβαλλομένων όπως παρίσταται και εκπροσωπείται αναθέτει στην δεύτερη των συμβαλλομένων όπως παρίσταται και εκπροσωπείται την εκτέλεση του κατωτέρου έργου με τους ειδικότερους όρους και συμφωνίες, ήτοι:
Η ανάδοχος αναλαμβάνει το έργο της επέκτασης εναερίου δικτύου WiFi του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας, Δ. Δ. Πισίων και Δ. Δ. Ισθμίας στα πλαίσια της συνέχισης της 114 της Κοινωνίας της Πληροφορίας, όπως αναλυτικότερα αυτό αναφέρεται στην οικονομική της 2 προσφορά, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο και ενιαίο τμήμα με την παρούσα.
Η αφ’ ενός ώδε πρώτη των συμβαλλομένων όπως παρίσταται και εκπροσωπείται αναθέτει στην δεύτερη των συμβαλλομένων, όπως εδώ εκπροσωπείται την εκτέλεση του κατωτέρω έργου της επέκτασης ασυρμάτου ευρυζωνικού δικτύου δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και ασυρμάτου δικτύου δημοσίας πρόσβασης της παραλίας Λουτρακίου με προμήθεια και εγκατάσταση στο δίκτυο αναλόγων μηχανημάτων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί απ’ αυτήν και τον σχετικό Πίνακα Τεχνικών Προδιαγραφών βάσει του οποίου η Δευτέρα των συμβαλλομένων έκανε την σχετική οικονομική της προσφορά, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο και ενιαίο τμήμα με την παρούσα και με τους ειδικότερους όρους και συμφωνίες, ήτοι:
1 Η ανάδοχος αναλαμβάνει το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης καταλλήλων και συμβατών μηχανημάτων για την επέκταση του ασυρμάτου ευρυζωνικού δικτύου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και ασυρμάτου δικτύου δημοσίας πρόσβασης της παραλίας Λουτρακίου με τα ενδεδειγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές. Το όλο δε έργο θα εκτελεσθεί από την ανάδοχο σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.
2 Η εγκατάσταση των μηχανημάτων στο δίκτυο της εργοδότριας και η επέκταση αυτού θα γίνει με ευθύνη, επιμέλεια, δαπάνες και προσωπικό της αναδόχου.
3 Η εργοδότρια δεν αναλαμβάνει και δεν φέρει καμμία απολύτως ευθύνη, άμεση ή έμμεση, από οποιεσδήποτε τυχόν ζημίες και βλάβες που τυχόν προκληθούν σε πρόσωπα ή πράγματα της αναδόχου ή τρίτων κατά την εκτέλεση του έργου της αναδόχου, η οποία αναλαμβάνει πλήρως την όποια αστική, ποινική και οιαδήποτε άλλη ευθύνη έναντι πάσης Αρχής από τυχόν ζημίες και βλάβες ήθελε προκληθούν από την ανάδοχο ή τους προστηθέντες υπαλλήλους της ή τα εργαλεία τους σε οιονδήποτε τρίτον κατά την εκτέλεση του άνω έργου, ευθύνη την οποία ρητά και κατηγορηματικά αναλαμβάνει και φέρει εξ’ ολοκλήρου η ανάδοχος.
4 Το έργο θα εκτελεσθεί με εργαλεία, μέσα, υλικά και εργατοτεχνικό προσωπικό της αναδόχου και μόνον και με αποκλειστική επιμέλεια, φροντίδες, επίβλεψη και ευθύνη της ιδίας, η οποία αναλαμβάνει την όποια ευθύνη (αστική και ποινική) έναντι προσώπων και πραγμάτων της και τρίτων από πάσα βλάβη και ζημία από οποιαδήποτε αιτία σχέση έχουσα με τα εργαλεία, τον εξοπλισμό και το εργατοτεχνικό προσωπικό της κατά την εκτέλεση του άνω έργου.
5 Η προσήκουσα εκτέλεση του έργου από την ανάδοχο θα εξακριβούται και θα πιστοποιείται από αρμόδιο όργανο της εργοδότριας, το οποίο και θα βεβαιώνει για την καλή και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και τέχνης και με τους όρους της παρούσας εκτέλεση της συμβάσεως.
6 Ως αμοιβή για την εκτέλεση του άνω έργου συμφωνείται το ποσό των 38.322 ευρώ για την επέκταση του ασυρμάτου ευρυζωνικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και το ποσό των 4.940 ευρώ για το δίκτυο δημόσιας πρόσβασης της παραλίας Λουτρακίου και συνολικά το ποσό των 43.292 ευρώ πλέον ΦΠΑ, το οποίο ποσό θα καταβληθεί μετά την προσήκουσα εκτέλεση του έργου.
7 Ως χρόνος εκτέλεσης και παράδοσης του έργου ορίζεται το χρονικό διάστημα των 2 μηνών από της υπογραφής της παρούσας.
8 Η ανάδοχος εγγυάται την καλή λειτουργία του όλου έργου -δικτύων- και των μηχανημάτων για διάστημα 2 ετών από την εγκατάσταση και αναλαμβάνει υποχρέωση, όπως σε τυχόν βλάβη οιουδήποτε μηχανήματος ή εξαρτήματος παραλάβει τούτο δια τεχνικών της από τα γραφεία της εργοδότριας και επισκευάσει ή αντικαταστήσει αυτό με άλλο της ιδίας ποιότητος και αποκαταστήσει την πλήρη λειτουργία των δικτύων.
9 Η ανάδοχος ως εγγύηση για την καλή εκτέλεση των όρων της συμβάσεως και του όλου έργου και προς εξασφάλιση των συμφερόντων της εργοδότριας παρέχει το ποσό των 2.164 ευρώ, που αντιστοιχεί και καλύπτει ποσοστό 5% της όλης αμοιβής.
Η άνω εγγύηση εκ μέρους της αναδόχου καλύπτεται από την υπ’ αριθμ. 293492 Εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης του έργου της Τραπέζης ………….. και παραδίδεται με την υπογραφή του παρόντος στα χέρια της εργοδότριας. Θα επιστραφεί δε η εγγύηση στην ανάδοχο με την καλή εκτέλεση και παραλαβή του έργου από την εργοδότρια, ότε και θα καταβληθεί η αμοιβή της.
10 Η ανάδοχος δεν δικαιούται ουδεμίας αμοιβής, εάν εξετέλεσε εν μέρει μόνον το έργο, οιουδήποτε μεγέθους και εάν είναι αυτή η μερική εκτέλεση, ή δεν εξετέλεσε αυτό σύμφωνα με τους όρους της παρούσας και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, την καλή πίστη και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη, υποχρεούται δε στην περίπτωση αυτή να αποδώσει μετά σχετικής όχλησης της εργοδότριας κάθε ποσόν που τυχόν θα έχει λάβει στο μεταξύ διάστημα και το μέρος του εκτελεσθέντος απ’ αυτήν έργου θα παραμένει προς όφελος της εργοδότριας, η οποία διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα της να θεωρήσει ως μη εκτέλεση του έργου από την ανάδοχο και να απαιτήσει αποζημίωση για την ανόρθωση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας ήθελε συμβεί σ’ αυτήν, από την εξ υπαιτιότητας της αναδόχου μη προσήκουσα και σύμφωνα με την παρούσα και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και τις αρχές της καλής πίστεως, των χρηστών και συναλλακτικών ηθών εκτέλεση του άνω έργου.
11 Όλοι οι όροι της παρούσας σύμβασης θεωρούνται ουσιώδεις και η παράβαση τους εκ μέρους της αναδόχου παρέχει το δικαίωμα στην εργοδότρια να καταγγείλει αυτήν και να καταπέσει υπέρ της εργοδότριας η όποια εγγύηση έχει δοθεί από την ανάδοχο.
12 Η παρούσα σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα άρθρα 681 και επόμενα και θα εφαρμοσθεί σύμφωνα με την καλή πίστη και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη.
Αυτά αφού συμφωνήθηκαν και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά από τους συμβαλλομένους, όπως εδώ εκπροσωπούνται και προς βεβαίωση αυτών συνετάγη το παρόν εις τριπλούν και αφού διαβάσθηκαν και βεβαιώθηκαν υπογράφονται από αυτούς ως ακολούθως και έλαβε η ανάδοχος ένα όμοιο αντ ί τύπο.
Οι συμβαλλόμενοι»


Υ. Γ.: Ο υποψήφιος δήμαρχος του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι δύο συμβάσεις της ΔΑΕΤ Α. Ε. παραδόθηκαν στο loutraki-press, από πολιτικό στέλεχος του συνδυασμού του. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει λόγος να απειλεί με απόλυση, εάν επανεκλεγεί -ο Θεός να φυλάει τον τόπο- υπάλληλο της εταιρείας θεωρώντας τον ως υπεύθυνο της διαρροής.
Τι είναι κρυφό που δεν πρέπει να αποκαλύπτεται κύριε Γκιώνη;
Ποιος σας είπε και σας έδωσε το δικαίωμα ότι όλες οι συμβάσεις του δήμου και των πολιτών του δεν πρέπει να είναι διαθέσιμες και να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης;
Αλλά δυστυχώς διέφυγε στο loutraki-press ότι η πλέον εχθρική σας ορολογία είναι η λέξη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ για την οποία προεκλογικά το 2006, διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι θα την υπηρετήσετε ευλαβικά!..
(051110)




Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σίγουρη θεωρεί την είσοδό του στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο συνδυασμός Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία. Η απρόσμενη συνάθροιση του κόσμου, στην κεντρική ομιλία στο Λουτράκι του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Πετρίτση, δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας. Αποτέλεσμα, το στενό επιτελείο του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Πετρίτση να βλέπει ότι είναι εφικτό να είναι ο συνδυασμός τους ο ένας από τους δύο που θα διεκδικήσουν τη δεύτερη Κυριακή τη δημοτική αρχή.
Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός, στην οποία τονίζεται χαρακτηριστικά: Με μία πέραν του αναμενόμενου συγκέντρωση, που ξεπερνούσε τα 600 άτομα, ο υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Πετρίτσης, έδωσε με τον παλμό και τον ενθουσιασμό του συγκεντρωμένου πλήθους, το στίγμα της νίκης του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Φάνηκε ξεκάθαρα ο ένας εκ των δύο διεκδικητών του 2ου γύρου της Κυριακής 14 Νοεμβρίου.
(051110)




ΣΕ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥ

Τις κεντρικές του προεκλογικές ομιλίες πραγματοποιεί σήμερα στις 6.30 μμ σε Αγ. Θεοδώρους στις 8 μμ και στο Λουτράκι, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, Παύλος Παύλου.
(051110)
Return top