ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩN

Οι καταλήψεις των μαθητών στο λύκειο και στο γυμνάσιο Λουτρακίου ανέδειξαν και απέδειξαν την αναποτελεσματικότητα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας της νοοτροπίας του καθεστώτος Γκιώνη.
Αναδείχθηκε και αποδείχθηκε ότι όλοι αυτοί που εξακολουθούν να συμπορεύονται μαζί του, διατηρούν τους τίτλους τους. χωρίς να μάχονται για πρόοδο και αναβάθμιση συνθηκών και καθήμενοι στις… καρέκλες τους, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και ο σοφός λαός με την ετυμηγορία του, τους έστειλε στην αποστρατεία.
Η εικόνα που παρουσιάζουν οι αίθουσες διδασκαλίας - κοντέινερ του λυκείου, δεν περιποιεί τιμή για το δήμαρχο -και τους συν αυτώ- της πόλης με τη συγνώμη του να είναι άνευ αντικρίσματος, δεδομένου ότι δεν έπεισε ούτε τους αδαείς, πολύ περισσότερο δε τους υποψιασμένους που έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε συγκρίσεις.
Εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα ουσιαστικά, αφενός γιατί στα προβλήματα των παιδιών επιβάλλεται να δώσεις άμεση λύση, αφετέρου το «παλάτι» δεν θεώρησε ότι η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος έναντι άλλων εκκρεμοτήτων ή έργων εντυπώσεων, δεν λειτουργεί ανάλογα ανταποδοτικά.
Λύση, υπήρχε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Γιώργου Γκιώνη. Ωστόσο, ο δήμαρχος των υπερβάσεων, μάλλον δεν ήθελε με μικρή απαλλοτρίωση να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά επέμενε στην εξαγορά του κτήματος των κληρονόμων Γκρόμαν! Γιατί άραγε αυτή η επιμονή, που δεν φαινόταν να έχει άμεσα ευτυχή κατάληξη, έτσι ώστε να προχωρούσε η επίλυση του θέματος;
Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα, έσπευσε να δώσει την πλέον δυνατή άμεση λύση και ευελπιστείται ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του θα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το συγκεκριμένο θέμα.

Αδυνατούν να αντιληφθούν
Μικρά προβλήματα, καθημερινότητας που αδυνατούσαν να τα αντιληφθούν στο «παλάτι», τότε και σήμερα, ήταν αυτά που εξώθησαν το λαό να τους καταστήσει παρελθόν για την ιστορία του τόπου, δεδομένου ότι με την παρουσία τους συμπλήρωσαν τις σελίδες της με μελανά χρώματα.
Ακόμη και σήμερα αδυνατούν να κάνουν ειλικρινή αυτοκριτική, επιλέγοντας να κατηγορούν άλλους ως υπεύθυνους που απώλεσαν την εξουσία, ενώ ο κλαυθμός και οδυρμός των «μισθοσυντήρητών» τους να μην έχει τελειωμό για την απώλεια της τυχοδιωκτικής αμοιβής τους.
Απεφάσισαν και συζητούν να κάνουν αντιπολίτευση, άνθρωποι που δεν διοίκησαν -αν και αμειβόμενοι- με αποτελεσματικότητα και αυταπάρνηση, θυσιάζοντας από τον προσωπικό τους χρόνο υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Τώρα πώς θα τρέξουν να ψάξουν, να αποκτήσουν γνώση, δεδομένου ότι με τον Καλλικράτη αλλάζουν όλα; Ότι ήξεραν από τη λειτουργία του δήμου θα ανήκει στο παρελθόν και δεν θα έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα από την 1η Ιανουαρίου και μετά.
Ο Κώστας Λογοθέτης την ουσιαστική αντιπολίτευση και τις παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα τις υποστεί τόσο από την Εβίτα Κούτμου, όσο και το Γιώργο Πετρίτση. Γιατί και οι δύο είναι νέοι, φιλόδοξοι, έχουν δικαίωμα και είναι θεμιτό στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους να προσβλέπουν σε δική τους πολιτική ανέλιξη, αν ο νέος δήμαρχος δεν ανταπεξέλθει με την ενδεδειγμένη ευελιξία και αποτελεσματικότητα των προβλημάτων που φέρνει μαζί του ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας.
Σύμφωνα με δημοτικούς παρατηρητές, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί και να προσμετρήσει σοβαρά πως θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει να αντιληφθούν, υποστήριζαν, ότι ο κύκλος αυτός έκλεισε και προέβλεπαν ότι στις επόμενες εκλογές θα αναδειχθούν να πρωταγωνιστήσουν νέα πρόσωπα, κύρια δε και πολλοί νεαροί στην ηλικία.
Έχουν σκεφθεί, κατέληγαν, ότι οι σημερινοί καταληψίες - μαθητές στις επόμενες εκλογές θα είναι ψηφοφόροι; Ποιος από τα παιδιά αυτά με όσα βίωσαν, θα τους εμπιστευθεί να διαχειριστούν εκ νέου την τύχη του τόπου;


Κάποιος να τους αναλύσει το μήνυμα των εκλογών
Το δυστύχημα είναι, ότι όλοι αυτοί που διοίκησαν το δήμο επί μια τετραετία αδυνατούν να σκεφθούν πολιτικά και να ερμηνεύσουν το μήνυμα των εκλογών. Έχουν μείνει με την εντύπωση ότι ο λαός τους «θέλει» κι έτσι ερμηνεύουν το 48,26% του δεύτερου γύρου.
Κάποιος θα πρέπει να τους εξηγήσει ότι το ποσοστό που έλαβαν είναι το 33,8% του πρώτου γύρου. Ακόμη αδυνατούν να αντιληφθούν ότι στους 4.422 ψήφους που έλαβαν οι 2.600 σταυροί ανήκουν στα τέσσερα «δεκανίκια» που αντιστοιχούν σε πάνω από το 1/3 συνολικών ψηφοδελτίων που έλαβε η «Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών».
Αν ο λαός τους ήθελε πραγματικά, από τον πρώτο γύρο θα τους είχε δώσει ένα ποσοστό κοντά στην επανεκλογή τους. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα πεπραγμένα τους, προτίμησε να τους στείλει στην αποστρατεία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόνο ένας σύμβουλος του συνδυασμού τους θα είναι στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
(241110)
Return top