ΚΑΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Οι οιωνοί για το νέο δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη μπορεί ναι μεν να είναι ευοίωνοι, αλλά μέχρι αυτού του σημείου, απαιτείται προηγουμένως σκληρή και κοπιώδης εργασία από όλους όσους κληθούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.
Ο Κώστας Λογοθέτης έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει πολυσύνθετα και πολυδιάστατα αλληλοεπικαλυπτόμενα προβλήματα, για τα οποία θα πρέπει να δώσει τις ενδεδειγμένες κατευθύνσεις, έτσι ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να υπάρξει και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Ο νέος δήμαρχος καλείται να διαψεύσει όλους τους αμφισβητίες του που πριν καν αναλάβει έχουν σπεύσει και προσπαθούν να τον υποτιμήσουν στα μάτια της τοπικής κοινωνίας, λαμβανομένου υπόψη ότι δικαιούται ασυλίας ακόμη και χρόνο, αν προσπαθεί και εργάζεται προς την ορθή κατεύθυνση και δεν σημειώνονται από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του παραστρατήματα.
Κορυφαίο των προβλημάτων στην ατζέντα του Κώστα Λογοθέτη πρέπει να είναι η καθαριότητα, τομέας στον οποίο εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος θα πρέπει να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα με την πόλη να είναι καθαρή και μεσομακροπρόθεσμο στόχο να γίνει η καθαρότερη πόλη της Ελλάδας.
Σημαντικό για το νέο δήμαρχο της πόλης είναι να επιτύχει την αύξηση των εισροών από την Club Hotel Casino loutraki, διεκδικώντας στα ταμεία της ΔΑΕΤ Α. Ε. χορηγίες που διατίθενται περιφερειακά κι έχει τόσο μεγάλη ανάγκη όχι μόνο το Λουτράκι, αλλά ο δήμος ευρύτερα. Για παράδειγμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έχει καταγγελθεί ότι έχει δοθεί χορηγία 1.000.000 ευρώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας. Αν το εν λόγω κονδύλι έχει διοχετευθεί από τους πόρους της κοινοπραξίας, αυτόματα το Λουτράκι έχει στερηθεί 160.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα πρέπει και επιβάλλεται να εισρεύσει στο ταμείο της ΔΑΕΤ, η οποία ελέω Γκιώνη αντιμετωπίζει και προβλήματα βιωσιμότητας.
Μιας και ο λόγος για τη ΔΑΕΤ Α. Ε., είναι ο νέος δήμαρχος να ζητήσει την επιστροφή των 65.000 ευρώ που διατέθηκαν για την τοποθέτηση του ασυρμάτου δικτύου ίντερνετ και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην πόλη!

Λύσεις για το πάρκινγκ
Άλλο ένα μείζον θέμα για την πόλη, δεδομένου ότι πρέπει να γίνει πόλος έλξης των κατοίκων της πρωτεύουσας, είναι η δημιουργία θέσεων στάθμευσης σε υπάρχοντες χώρους του δήμου, αλλά και η δημιουργία είτε υπέργειων, είτε υπόγειων κτιρίων. Το διαιωνιζόμενο πρόβλημα των χώρων στάθμευσης ο Κώστας Λογοθέτης το έχει βιώσει ως κάτοικος του Λουτρακίου, τώρα όμως θα το γευθεί ως πρώτος πολίτης.
Καλόν θα είναι στην παραλιακή γραμμή, εκεί που δημιουργείται πρόβλημα και το αδιαχώρητο πλησίον των ταβερνών, να ανοίξει επιτέλους η οδός Αμοργού που ενώνει κάθετα την οδό Ποσειδώνος με την οδό Κορίνθου. Εκεί, υπάρχει δημοτικός χώρος προοριζόμενος για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης, που θα εξυπηρετεί τους καλοκαιρινούς μήνες τους λουομένους επισκέπτες και παραθεριστές των οικισμών, αλλά και τους αυθημερόν επισκέπτες που έχουν προορισμό κάποιο εκ των παραλιακών εστιατορίων.
Το πρόβλημα στάθμευσης οξύτατο είναι και για τους Αγ. Θεοδώρους, όπου κι εκεί απαιτείται να δοθεί άμεση λύση.

Τι θα γίνει τις αποκριές;
Την πρώτη γεύση με το αδιαχώρητο στην πόλη ο Κώστας Λογοθέτης θα το εισπράξει το τελευταίο τριήμερο των Απόκρεω, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να δώσει σήμερα ουσιαστικές λύσεις. Λόγω καρναβαλιού και Καθαράς Δευτέρας, με σύμμαχο για την πόλη και τον καιρό, θα πρέπει να προσδοκούμε να γίνει το αδιαχώρητο, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν οικονομική ανάσα και οι τοπικές επιχειρήσεις, μετά από ένα άκρως δύσκολο χειμώνα που θα έχει μεσολαβήσει.
Επίσης, ο νέος δήμαρχος επιβάλλεται από τώρα να εξεύρει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη διοργάνωση του επόμενου καρναβαλιού, έτσι ώστε να στηθεί μεθοδευμένα, να εξευρεθούν χορηγοί και να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος για το ταμείο του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων. Σημαντικό θα είναι μέσω του καρναβαλιού να βρουν εργασία επαγγελματίες της πόλης κι όχι να δοθεί πακέτο σε επιχειρήσεις της Αθήνας.

Λύση στην κεντρική λεωφόρο
Ο Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει να δώσει λύση και να βάλει άμεσα τέλος στο χάλι που παρουσιάζεται στην κεντρική λεωφόρο, όχι μόνο με τη μονή, αλλά και τη διπλοστάθμευση. Η κεντρική λεωφόρος θα πρέπει να μεταβληθεί σε δρόμο διέλευσης ήπιας κυκλοφορίας, που εκ της μετατροπής του δεν θα επιτρέπει την ανάπτυξη παράλογων ταχυτήτων, όπως γίνεται μέχρι σήμερα από δικυκλιστές ή τετράτροχους επιδειξίες.

(251110)
Return top