ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ
ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Τις θερμές ευχαριστίες του προς όλες τις δημότισσες και τους δημότες του νέου δήμου μας Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων, εκφράζει το Κίνημα Ενεργών Πολιτών για την αθρόα συμμετοχή τους τόσο στην Α΄ όσο και στη Β΄ Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2010.
Εκ του αποτελέσματος, δεν μπορεί να υπάρχει στα στελέχη και τα μέλη του παρά μόνο η ικανοποίηση, δεδομένου ότι συνέβαλαν ουσιαστικότατα για την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής, ενώ άλλος ένας στόχος ήταν, να είναι μέλος στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Λόης.
Τα στελέχη και τα μέλη από το Κίνημα Ενεργών Πολιτών θα δουλέψουν σκληρά και θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις τη δημοτική αρχή, έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι έντεκα θέσεις, που αποτέλεσαν τις εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για τη συνεργασία Με τους Πολίτες Μπροστά του νέου δημάρχου μας Κώστα Λογοθέτη.
Παράλληλα, θα συμπαρασταθούν με την ίδια πίστη και στην υλοποίηση του προγράμματος και της μετουσίωσης σε πράξη του οράματος του Κώστα Λογοθέτη, έτσι ώστε όλοι μαζί, αφήνοντας πίσω τα κάθε είδους συμφέροντα, να ωθήσουμε τον τόπο μας στο μέλλον.
Ένα μέλλον που του ανήκει και επιβάλλεται να κατακτήσουμε με πολύ δουλειά, γιατί έχουν χαθεί χρυσά χρόνια.
Καλή επιτυχία στον Κώστα Λογοθέτη και τους συνεργάτες του.

(171110)




ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΡIΤΣΗ

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, μετά το συγχαρητήριο μήνυμα του Γιώργου Πετρίτση επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου- Νέα Πορεία, δήλωσε:
«Ευχαριστώ πολύ το φίλο και συνάδελφο Γιώργο Πετρίτση για τις ευχές και κυρίως για την θέση που εξέφρασε, ότι θα σταθεί δίπλα μου από την θέση της αντιπολίτευσης για μια εποικοδομητική συνεργασία. Θεωρώ, ότι η στάση αυτή δείχνει το ήθος του ανδρός και είναι προς το συμφέρον όλων. Του δήμου και των πολιτών. Όπως από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου δήλωσα, θα επιδιώξω την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, από όλες τις συνιστώσες του νέου δημοτικού συμβουλίου».

(171110)




ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ 37η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Οι δημοτικές εκλογές μπορεί να τελείωσαν. Ο Κώστας Λογοθέτης και ο συνδυασμός του Με τους πολίτες Μπροστά, μπορεί ναι μεν να κέρδισαν τις εκλογές, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν κατέβασαν ρολά.
Δεν ξεχνούν τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες, δεν ξεχνούν την ιστορία της πατρίδας μας κι αυτό είναι καλό. Η νέα δημοτική αρχή, κάνει αισθητή την παρουσία της, με το μήνυμά της επ’ ευκαιρία της μνήμης του Πολυτεχνείου το 1973.
Στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός Με τους Πολίτες Μπροστά, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Πέρασαν τριάντα εφτά χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό των παιδιών του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.
Οι αγώνες αυτοί της νεολαίας και του λαού ενάντια στη δικτατορία ήταν η δημοκρατική παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου.
Έδειξε ότι με πίστη στο ιδανικό της ελευθερίας και φθάνοντας στο υπέρτατο σημείο της θυσίας, χαράζεις το δρόμο, δείχνοντας ότι τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτώνται.
Το Πολυτεχνείο δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι μια άλλη επέτειος.
Είναι το σημείο αναφοράς της νεολαίας και του λαού στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.»

(171110)




ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, αν και πιέσθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ανωνύμου εταιρείας, δεδομένου ότι παύει ο μέχρι σήμερα αναπτυξιακός ρόλος της ΔΑΕΤ Α. Ε.
Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», μπορεί να συσταθεί μια ανώνυμη εταιρεία, στην οποία θα περάσει η κυριότητα και διαχείριση όλων των ακινήτων του νέου δήμου, καθ’ ότι στην κυριότητα του υφιστάμενου δήμου Λουτρακίου Περαχώρας υπάρχουν πάρα πολλά ακίνητα. Με τη σύσταση αυτής της εταιρείας θα είναι εφικτή χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες η διενέργεια εργασιών, ενώ η ύπαρξη της μελλοντικά μπορεί με ενδεχόμενη τροπολογία στο νόμο να επιτραπεί η επέκταση του καταστατικού της για τη διενέργεια κι άλλου είδους εργασιών.
Επειδή η δημοτική αρχή της μειοψηφίας αδυνατεί να αντιληφθεί την ουσία ύπαρξης της εν λόγω εταιρείας, σύμβουλοι ανεξάρτητοι ή της αντιπολίτευσης θα πρέπει να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί θετική απόφαση για τη σύσταση της εν λόγω εταιρείας.
Αυτό επιβάλλεται να το αντιληφθεί και η δημοτική αρχή της μειοψηφίας, γιατί η λειτουργία του δήμου συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Γιώργου Γκιώνη.

(171110)




ΤΟ «ΠΑΛΑΤΙ» ΔΕΝ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Την Τρίτη το βράδυ συγκεντρώθηκε στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», προκειμένου να αναλύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση του συνδυασμού.
Απ’ όσα αποφασίσθηκαν, κανείς δεν θα περίμενε κάτι διαφορετικό, δεδομένου ότι τα ίδια ακριβώς άτομα, όπως και στη θητεία τους αδυνατούν να αντιληφθούν ποιες είναι οι αρμοδιότητες ουσίας του «παλατιού», έτσι ακριβώς αδυνατούν να ερμηνεύσουν και το αποτέλεσμα της κάλπης.
Συγκεντρώθηκαν και ανέλυσαν το γεγονός, θεωρώντας ότι πρέπει να μείνουν και να κάνουν αντιπολίτευση και να είναι παρόντες στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Είναι προφανές, ότι θεωρούν το 48,26% που τους έδωσαν οι συμπολίτες τους αφορούσε αυτούς κι όχι ότι ήταν μήνυμα που ευτυχώς ανέλυσε και αντελήφθη από την πρώτη στιγμή ο νικητής των εκλογών, Κώστας Λογοθέτης.
Αδυνατούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν ότι όταν οι συμπολίτες σου σε θέλουν να διαχειρίζεσαι τις τύχες τους, σου ανανεώνουν την εντολή και δεν σε στέλνουν …διακοπές στην αντιπολίτευση.
Από τη μεταπολίτευση και μετά, στην κεντρική πολιτική σκηνή, όταν το κόμμα έχανε, ο αρχηγός παραιτείτο και διεκδικούσε είτε την επανεκλογή του είτε περνούσε στην ιστορία. Στο συνδυασμό αυτό, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε!
Παράλληλα, μήπως είναι η ώρα να αλλάξει η ονομασία του συνδυασμού ή να φύγει το συνθετικό «Παρέμβαση»;

(171110)




ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΔΡΙΤΣΑ;

Την παραίτησή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, φημολογείτο έντονα χθες το βράδυ στο Λουτράκι, ότι προτίθεται να ανακοινώσει από το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, ο πρόεδρός του Μιχάλης Δρίτσας.
Μια παραίτηση, η οποία σύμφωνα πάντοτε με την ίδια φημολογία προτίθεται να υποβάλλει στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η παραίτηση αυτή σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, δεδομένου ότι τα μέλη του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου συνεργάσθηκαν μαζί για σχεδόν τέσσερα ολόκληρα χρόνια, έχει παραχθεί έργο και του το αναγνωρίζουν. Έτσι, θα του ζητηθεί να παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας τους σ’ ενάμισι μήνα.
Εντελώς, αδικαιολόγητη η πρόθεσή του αυτή, αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά την εκτίμηση του loutraki-press η πρωτοβουλία αυτή μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και σημασία. Ουσιαστική θα ήταν αν γινόταν πριν την εκλογική αναμέτρηση.
Τις επόμενες ημέρες πάντως, ενδεχομένως και σήμερα, έχει αποφασίσει και θα ανακοινώσει την παραίτησή του από το στρατόπεδο Γκιώνη δημοσιοποιώντας παράλληλα και την πρόθεσή του να συνεργασθεί με το νέο δήμαρχο, πρώτος σε ψήφους, μέλος τοπικού συμβουλίου.
(171110)




ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑ
ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Η θητεία του Γιώργου Γκιώνη, ως δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας, γκρέμισε και κατέστρεψε όνειρα και οράματα μελών της πάλαι ποτέ Παρέμβασης Πολιτών.
Τα μέλη της πάλαι ποτέ Παρέμβασης Πολιτών, είχαν αδρανοποιηθεί, αλλά η ανοικτή επιστολή του Μιχάλη Δρίτσα προκάλεσε τη μήνη τους.
Έτσι, τρεις εξ’ αυτών, πλησίασαν το Κίνημα Ενεργών Πολιτών και δήλωσαν ότι επιθυμούν να προσχωρήσουν, αποδεχόμενοι το προεκλογικό πρόγραμμα που έχει ολοκληρωμένο και εφικτό όραμα για το νέο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων.
Είναι το όραμα και οι αρχές πάνω στις οποίες το Κίνημα; Ενεργών Πολιτών συνεργάσθηκε προεκλογικά και θα συμπορευθεί τα επόμενα τριάμισι χρόνια Με τους Πολίτες Μπροστά του πρώτου δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη.

(171110)




ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΘΩΔΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΠΙΔΩΝ
ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ


Στις 16.00 είναι σήμερα το μεσημέρι ο αγώνας των ελπίδων των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Νορβηγίας στο Θώδειο Στάδιο.
Καλόν θα είναι, σύσσωμο το Λουτράκι και ο φίλαθλος κόσμος να δώσει βροντερό παρόν και να κατακλύσει το στάδιο, όχι μόνο για την ενίσχυση της ομάδας μας, αλλά και για να δουν οι έξω ότι οι Λουτρακιώτες ανταποκρίνονται στις μεγάλες διοργανώσεις.
(171110)
Return top