ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΙ’ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ Ή ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ;

Του Μιχάλη Πούλου*

Αδέκαστη και οριστική απάντηση για τον τρόπο αλλά και τους ανθρώπους που θα τον εκπροσωπούν τα επόμενα χρόνια έδωσαν οι δημότες του δήμου μας την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.
Αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία ότι αμφισβητούν έντονα την πολιτική της υποτέλειας και του πολιτικού τσαμπουκά.
Απέρριψαν τις κάτω από το τραπέζι συνεννοήσεις, την κακοδιαχείριση, την αναξιοπιστία.
Ταύτισαν το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» του Γιώργου Γκιώνη με τις «εξυπηρετήσεις» τα ρουσφέτια και τα προσωπικά συμφέροντα που δυστυχώς ακόμα κρατάνε…
Οι δημότες, δεν πείστηκαν ότι ο άγνωστος «Καλλικράτης» και η τεράστια δυσκολία εφαρμογής του στον νέο δήμο επιβάλλει την ύπαρξη ιδιαίτερα έμπειρων στελεχών.
Τελικά, δεν πείστηκαν ότι οι σημερινές απαιτήσεις είναι αυτές που πρέπει να καθορίσουν την επιλογή δημάρχου και κατέφυγαν στην λύση της ανανέωσης και του ομολογημένου ρίσκου της.
Οφείλουμε να σεβαστούμε, αλλά και να υποστηρίξουμε αυτή την απόφαση.
Οι δημότες, έδειξαν ότι διαθέτουν ωριμότητα, ώστε να μπορούν να ξεχωρίσουν τις καθαρές και γνήσιες προθέσεις προσφοράς στον τόπο, από τις τυφλές και επιπόλαιες προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις, καθώς και την δυσπιστία που τις συνοδεύει.
Συμπερασματικά, οι δημότες έδειξαν το δρόμο των επόμενων χρόνων και πάνω απ’ όλα, το μονόδρομο της επόμενης Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2010.
Το δίλημμα που θα αντιμετωπίσουν οι ψηφοφόροι, είναι ήδη απαντημένο.
Η προοδευτικότητα απέναντι στο συντηρητισμό, η διάθεση προσφοράς απέναντι στα προσωπικά συμφέροντα, ο πολιτισμένος διάλογος απέναντι στον αυταρχισμό.
Αν κανένας προσπαθήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις μιλώντας περί απουσίας εμπειρίας των ανθρώπων του Κώστα Λογοθέτη, θα πρέπει να προσφύγει στα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής, όπου ο συνδυασμός που διέθετε τη μεγαλύτερη εμπειρία και κατάρτιση, απλά δεν προτιμήθηκε. Kατά συνέπεια, οι δημότες έχουν κατασταλάξει οριστικά στο δίλημμα έλλειψης εμπειρίας.
Επίσης, οι δημότες έχουν επιδεικτικά απορρίψει εκείνους που με πρόφαση την ικανότητά τους, μας γέμισαν ψέματα και χρέη. Όλοι πια ξέρουμε ότι άλλο εμπειρία κι άλλο αποτελεσματικότητα και στο δεύτερο οι του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» τα έκαναν μούσκεμα.
Προσωπικά, εξακολουθούν να ισχύουν όλοι εκείνοι οι λόγοι που με έκαναν να πιστεύω ότι η πλέον ακατάλληλη λύση για το δήμο είναι ο σημερινός δήμαρχος της μειοψηφίας, Γιώργος Γκιώνης.
Κάτω λοιπόν από τις συνθήκες αυτές, της περιορισμένης επιλογής, πιστεύω ότι είναι μονόδρομος η επιλογή του Κώστα Λογοθέτη με τις όποιες δυσκολίες που είναι πάρα πολλές, επιβάλλει ο «Καλλικράτης» και η δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Θέλω να πιστεύω ότι ο Κώστας Λογοθέτης, πρέπει να ξεπεράσει το παρελθόν του ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και να κάνει τις αναγκαίες ρίξεις για να διεκδικήσει ότι απαιτεί ο νέος μεγάλος δήμος.
Ο Κώστας Λογοθέτης πρέπει να τρέξει πολύ για να καλύψει το χαμένο έδαφος που οι ικανοί, τύπου Μιχάλη Δρίτσα, αφήνουν πίσω τους.
Πιστεύω ότι έχει πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και παγίδων που κρύβονται παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε σ’ αυτές για λόγους πολιτικής στρατηγικής.
Σήμερα ο Κώστας Λογοθέτης παίρνει ένα τεράστιας σημασίας ρίσκο για το δήμο, αλλά και προσωπικά για τον ίδιο. Κανένας δεν θα του αναγνωρίσει δικαιολογία «δεν ήξερα» η «είμαστε νέοι» αφού ποτέ δεν το ανέφερε .
Η Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 είναι μια κρίσιμη ημέρα, αφού πρέπει να αποδείξουμε αν θα οδηγήσουμε κι άλλα χρόνια πίσω το δήμο με τυχούσα επιλογή του Γιώργου Γκιώνη ή θα συμβάλλουμε όλοι ο νέος δήμος να ωθηθεί στο μέλλον.
Να πάμε μπροστά.
Με δυσκολίες αλλά μπροστά.
Οι δημότες όλοι θα αποφασίσουν με ωριμότητα αν θα υποστηρίξουν τις επόμενες γενιές ή αν θα παραμείνουν κολλημένοι στις παλιομοδίτικες αντιλήψεις.
Προσωπικά, τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της πρώτης.

* Ο Μιχάλης Πούλος, είναι οικονομολόγος.

(121110)




ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ Κε ΔΡΙΤΣΑ

Του Δημήτρη Γλυκοφρύδη*

Το Λουτράκι επένδυσε στην Παρέμβαση και η Παρέμβαση το απογοήτευσε. Δεν φταίει ούτε ο Κώστας Λογοθέτης, ούτε οι προτιμηθέντες σύμβουλοι, ούτε ο λαός του δήμου, που δεν θα ανανεωθεί η εντολή σας.
Σίγουρα, ο Κώστας Λογοθέτης, δεν γνωρίζει τα τερτίπια του πολιτικού χαμαιλεοντισμού, για να μεταβάλλεται από απηνής διώκτης των λόμπι σε «σοβαρό και μετριοπαθή» συνεργάτη. Είναι σοβαρός και μετριοπαθής πριν από τις εκλογές.
Βάζει στόχους εφικτούς και δεν σπεκουλάρει πολιτικά, δημιουργώντας κλίμα σκανδαλολογίας χωρίς αποδείξεις.
Οι εναπομείναντες της αρχικής Παρέμβασης μιας και δεν μπορούν να λασπολογήσουν για το ήθος του Κώστα Λογοθέτη, ανασύρουν το αστείο επιχείρημα της έλλειψης μεγάλης προϋπηρεσίας στα στελέχη του συνδυασμού.
Ο συνδυασμός Με τους Πολίτες Μπροστά, πρότεινε ένα ψηφοδέλτιο με ικανό αριθμό γυναικών, επιχειρηματιών και επιστημόνων. Οι συμπολίτες μας, τους κατέταξαν όπως έκριναν αυτοί . Από αυτούς να ζητήσετε λογαριασμό, που δεν συμβάδισαν με τις δικές σας «ιδανικές αναλογίες».
Εμάς μας αρκεί η εμπιστοσύνη τους και αν είμαστε πιο ολιγογράμματοι, όπως με περισσή μετριοφροσύνη μας συγκρίνετε με το δικό σας επιτελείο των καθηγητάδων, θα προσπαθήσουμε να μην τους απογοητεύσουμε και να μην γίνουμε πολύπειροι επαγγελματίες της εξουσίας.
Η εξοικείωσή σας με την εξουσία, μπορεί να βοηθά εσάς στην αναρρίχηση και την παραμονή σας σε αυτήν.
Τον τόπο όμως σε τίποτα δεν τον ωφέλησε!
Η πείρα μας στην αυτοδιοίκηση δεν είναι μηδαμινή, όπως την περιγράφετε.
Μηδαμινή είναι η πείρα μας σε παρασκηνιακές ζυμώσεις, πελατειακές πρακτικές και λασπολογικές εκστρατείες και εκεί θα μείνει.
Το αν μπορούμε να καταλάβουμε τις θέσεις, που θεωρείτε προσωπικά σας φέουδα, θα το ορίσει ο λαός την προσεχή Κυριακή στις κάλπες.
Το αν μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά αυτές τις θέσεις, θα το δείτε τα επόμενα τριάμισι χρόνια.

* Ο Δημήτρης Γλυκοφρύδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά, ενώ ανήκε στα ιστορικά στελέχη της αυθεντικής Παρέμβασης.

(121110)




ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΣ,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΡΡΑΣ!

Του Γιώργου Δ. Μπάκου*

Αγαπητοί συνδημότες και εκλεκτοί σύμβουλοι Τάκη Στέφα, Δημήτρη Πρωτονατάριε και Σωτήρη Πέρρα.
Με χαροποιεί ιδιαίτερα η ευαισθησία σας για τον τόπο σας, καθώς και η έκδηλη ανησυχία για το μέλλον του, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από δήλωσης σας.
Αυτό που με... ανησυχεί, όμως, περισσότερο, όπως και σύσσωμο το εκλογικό σώμα είναι η τοποθέτηση σας και η επισήμανση στην δήλωση σας: «Ποιος θα ενημερώνει το δήμαρχο για τα προβλήματα των κατοίκων της Ισθμίας, αφού ο Κώστας Λογοθέτης δεν μερίμνησε για να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο από τον τόπο μας; Μήπως η έλλειψη εκπροσώπησης δεν είναι τυχαία; Μήπως προεξοφλεί ότι η Ισθμία θα καταλήξει σε άλλο δήμο;»
Τι εννοείται κύριοι;
Είχε την δυνατότητα ο Κώστας Λογοθέτης να μεριμνήσει για να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο από συγκεκριμένη περιοχή;
Είχατε, είτε εσείς ή ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης την δυνατότητα να μεριμνήσετε και να επηρεάσετε το εκλογικό σώμα για να εκλέξει τον όποιο δημοτικό σύμβουλο, είτε από κάποια περιοχή ή όπως αναφέρει στη δήλωση του ο Μιχάλης Δρίτσας, ότι δεν «φροντίσαμε» να εκλεγεί κάποια γυναίκα; Έχει κάποιος την δυνατότητα να μεριμνήσει για να κάνει την όποια εκλογική επιλογή για λογαριασμού του εκλογικού σώματος και των δημοτών μας;
Είναι μήπως κάποιο σας μυστικό ή συνταγή που θα έπρεπε να την μοιραστείτε με τους δημότες, όλου του νέου μας διευρυμένου δήμου για το πώς θα μπορούσε να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα και να μεριμνήσει ο Κώστας Λογοθέτης για να εκλεγεί κάποιος από οπουδήποτε;
Μήπως, υπονοείται κύριοι, ότι εσείς μεριμνήσατε με κάποιον τρόπο να υπάρχει εκπροσώπηση από μια περιοχή;
Αγαπητοί και εκλεκτοί σύμβουλοι. Δεν γνωρίζω τις πρακτικές και τις τακτικές που ακολουθείτε εσείς, αν και με αφορούν.
Μπορώ όμως να σας μιλήσω για τις πρακτικές που ακολουθούμε εμείς στον συνδυασμό «με τους Πολίτες Μπροστά», που δεν είναι άλλες από τον σεβασμό στην επιλογή των συνδημοτών μας και στην πίστη, ότι επιτέλους κατανοούν γιατί θα πρέπει ανεπηρέαστοι να επιλέξουν μια νέα δημοτική αρχή διάφανη, άφθαρτη, χωρίς πολιτικές συναλλαγές ή σκοπιμότητες και χωρίς συμβιβασμούς.
Μια νέα δημοτική αρχή που δεν βάζει τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΑΤΕΣ, αλλά τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Οι συνδημότες με την ψήφο τους αυτή την Κυριακή, θα εξασφαλίσουν ότι ο τόπος θα εκπροσωπείται από ανθρώπους που δεν μεριμνούν για τον ποιόν θα εκλέξουν, αλλά μεριμνούν και αγωνίζονται για το καλό όλων των δημοτών, χωρίς να τους μοιράζουν σε περιοχές και τόπους.
Θα επιλέξουν αυτούς που θεωρούν, ολόκληρο το νέο δήμο τόπο τους.

* Ο Γιώργος Μπάκος, εξελέγη στο τοπικό συμβούλιο Λουτρακίου με το συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά.
(121110)
Return top