ΚΟΥΙΖ

Πότε θα εξαγγείλει για να μας πείσει, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι;
Όλοι οι ψηφοφόροι να το θυμηθείτε στην κάλπη και να ανταμείψετε τον ίδιο και τους σημερινούς συμβούλους του συνδυασμού του με… μαύρο!
(090114)




Είπαν…

«Δήμαρχε Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη με τα "βαλσαμωμένα πουλιά" σας και τη διάχυτη ανοησία τους, έχετε υπόψη σας ότι η ΔΕΥΑΛ 31/12.2013 στο κλείσιμο του ΕΣΠΑ ενέταξε ένα σημαντικό έργο ελέγχου και διαχείρισης του πόσιμου ύδατος σ’ ολόκληρη την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου ύψους € 3,1 εκατ.; Εσείς πέραν από τις απευθείας αναθέσεις, ποιό είναι το έργο -μετά 36 μήνες διοίκησης του δήμου- που έχετε να επιδείξετε στους δημότες, πέραν του ξεπουλήματος και της ολοκληρωτικής καταστροφής του τόπου;»
(090114)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΟ ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΡΕΛΑ - ΤΑΣΟ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗ

Στα… 7 μέτρα στήνει η ΔΕΥΑΛ τον δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη για την «τόσο μακρινή απουσία», τον υποβάλει σ’ ένα εξοντωτικό στριπτίζ για το θεσμικό του ρόλο και τον στέλνει ολόγυμνο στο δημοτικό συμβούλιο να απολογηθεί για την παραβατική συμπεριφορά του, κάτι άλλωστε που αποτελεί την προσφιλή τακτική του.
Πρόεδρος του Δ.Σ. και γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βαρελάς και Τάσος Μαστραντωνάκης αντίστοιχα, είναι τα δύο πρόσωπα που ξεγυμνώνουν τη δήθεν ευαισθησία του Κώστα Λογοθέτη για την αδυναμία της πλειοψηφίας των καταναλωτών να ανταποκριθούν στην 1η δόση των αναδρομικών του τέλους αποχέτευσης. Στην ουσία, όμως, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τον αδίστακτο εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψη όλων όσων έχουν προηγηθεί από την ανάληψη των καθηκόντων του και ως εκ τούτου αποδεικνύεται ότι ο «κατά φαντασίαν αυτοκράτορας» δεν ορρωδεί προ ουδενός.
Στη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας αποκαλύπτεται ότι ο Κώστας λογοθέτης ήταν ενημερωμένος από την ανάληψη των καθηκόντων του, με το πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας στις 24/10/2011. Έκτοτε, έχει παραστεί μόνον δύο φορές σε συνεδρίαση Δ.Σ., ουδέποτε εξέφρασε αντίθεση ή επιφύλαξη στις αποφάσεις, όπως και στην ομόφωνη απόφαση καθόρισε τον τρόπο και τη διαδικασία βεβαίωσης του τέλους σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης της 17-10-2011. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη λήψη της απόφασης μέχρι την τιμολόγηση του τέλους, το θέμα συζητήθηκε περισσότερες από 10 φορές, ενώ και 2 ημέρες πριν την τιμολόγηση δεν εκφράσθηκε καμία αντίδραση.
Τελικά, πόσο θέατρο νομίζει κι έχει την αίσθηση ότι μπορεί να παίζει ο Κώστας Λογοθέτης, να εμπλέκει ένα ολόκληρο δήμο στα ψέματά του με σκοπό να εξαπατήσει την τοπική κοινωνία και να της αποσπάσει αύριο τη ψήφο;
Καταλήγοντας την ανακοίνωσή τους πρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ αποκαλύπτουν την προσφιλή τακτική του της παραβατικότητας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αντίθετα η πρώτη μετά από 3 χρόνια παρέμβαση του κ. δημάρχου στη λειτουργία της ΔΕΥΑ κινήθηκε στην κατεύθυνση της παράκαμψης της νομιμότητας, της διοικητικής αυτοτέλειας και των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων.»
Από εδώ και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για την τύχη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές που θα πρέπει να έχουν συλλήβδην οι εναπομείναντες της δημοτικής αρχής που τη στήριζαν από την πρώτη ημέρα, αλληθωρίζοντας στις παρανομίες της!

Μια… τόσο μακρινή απουσία
Η ολοκλήρωση της τιμολόγησης του τέλους σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης των ακινήτων του Λουτρακίου αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας μακρόχρονης διαδικασίας που ξεκίνησε από την έναρξη λειτουργίας της ΔΕΥΑ την 1/1/2004.
Μέχρι σήμερα είχε τιμολογηθεί μία δόση τον Ιανουάριο του 2005 ύστερα από σύμβαση με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Επειδή ωστόσο η «τόσο μακρινή απουσία» της Δημοτικής Αρχής από τα τεκταινόμενα στην ΔΕΥΑ, που χρονολογείται από την έναρξη της τρέχουσας δημαρχιακής θητείας, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την προσβολή της νομιμότητας και της αλήθειας, θεωρούμε υποχρέωση μας να γνωρίσουμε στους καταναλωτές τα παρακάτω:
1 Η εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης επιβολής του τέλους σύνδεσης είναι εγγράφως γνωστή στα μέλη ΔΣ της ΔΕΥΑ και στον κ. δήμαρχο από τις 24/1/2011 με την έναρξη της δημαρχιακής θητείας.
2 Όλο το διάστημα της τρέχουσας δημαρχιακής θητείας οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑ στερήθηκαν της φυσικής παρουσίας του κ. δημάρχου με εξαίρεση 2 (την 1η/2011 και την 14η/2012). Όπως είναι φυσικό στο κυρίαρχο όργανο διοίκησης της επιχείρησης δεν έχει τεθεί ποτέ η οποιαδήποτε αντίθεση ή έστω επιφύλαξη του κ. δημάρχου σε σχέση με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.
3 Από τον Οκτώβριο 2011 το ΔΣ με την υπ’ αριθ. 160/15/17-10-2011 ομόφωνη απόφαση καθόρισε τον τρόπο και τη διαδικασία βεβαίωσης του τέλους σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης. Το ΔΣ, που τότε έχαιρε της εμπιστοσύνης του κ. δημάρχου, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση όρισε την ενσωμάτωση του τέλους σύνδεσης υπό μορφή δόσεων στους λογαριασμούς των καταναλωτών. Παράλληλα, ορίστηκε όπως δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές για άτοκο διακανονισμό των λογαριασμών σε περισσότερες δόσεις εφόσον το επιθυμούν.
4 Φαίνεται ότι τότε, παρά το γεγονός ότι η κρίση ήταν σε πλήρη εξέλιξη, η δημοτική αρχή δεν «συνεκτίμησε τη δεινή οικονομική κατάσταση» και δεν διατύπωσε καμία αντίρρηση για την απόφαση αυτή. Αντίθετα έπλεκε το εγκώμιο στην εισπρακτική πολιτική της επιχείρησης και εξήρε τις σχετικές προσπάθειες του σημερινού προέδρου (τότε ήταν εκλεγμένος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ).
5 Το προσωπικό της επιχείρησης, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης εφαρμογής των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου, ξεκίνησε την εργασία ταυτοποίησης των χειρόγραφων καταλόγων αποχέτευσης που παρέλαβε η επιχείρηση το 2004 από τον δήμο με τις εγγραφές στη βάση δεδομένων των σημερινών καταναλωτών.
6 Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του άθλου παράλληλα με τα τρέχοντα καθήκοντα έγινε δυνατή χάρις στην αυταπάρνηση του προσωπικού της ΔΕΥΑ που δούλεψε εκατοντάδες ώρες εκτός ωραρίου ακόμη και νύχτες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η διάθεσή του για προσφορά στην επιχείρηση δεν συνδέεται ούτε αντιστοιχεί με τις πενιχρές σήμερα αποδοχές του.
7 Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την έκδοση των λογαριασμών το ζήτημα της τιμολόγησης του τέλους σύνδεσης έχει απασχολήσει το Δ.Σ. τουλάχιστον 10 φορές, είτε με την ευκαιρία συζήτησης τακτικών θεμάτων (έγκριση ισολογισμών, οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ κ.λπ.), είτε ύστερα από σχετικές ερωτήσεις συμβούλων. Ουδέποτε μέχρι και 2 μόλις ημέρες πριν από την έκδοση των λογαριασμών διατυπώθηκε οποιαδήποτε επιφύλαξη για την τιμολόγηση του τέλους εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Αντίθετα είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά επιδοκιμαστικά σχόλια εκπροσώπων της δημοτικής πλειοψηφίας.
Είναι σαφές ότι ο κ. δήμαρχος παρά την «τόσο μακρινή απουσία» του από τη ΔΕΥΑ όχι μόνο είχε πλήρη ενημέρωση των σχετικών ενεργειών, αλλά ουδέποτε εξέφρασε οποιαδήποτε αντίρρηση για τη διαδικασία βεβαίωσης του τέλους σύνδεσης.
Επιπλέον η ενσωμάτωση του τέλους σύνδεσης στους λογαριασμούς πραγματοποιήθηκε αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία αντιστοίχισης και ελέγχου, καθώς και η ενσωμάτωση των στοιχείων στη μηχανογράφηση, σε εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων του Δ.Σ. και όχι με απόφαση του προέδρου και του διευθυντή.
Υπενθυμίζεται στον κ. δήμαρχο ότι τόσο το σημερινό όσο και το προηγούμενο Δ.Σ., ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ έχουν εκλεγεί από την πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου με ανοικτή ψηφοφορία, όπου εκφράστηκε η ελεύθερη βούληση ενός εκάστου των δημοτικών συμβούλων.
Αντίθετα η πρώτη μετά από 3 χρόνια παρέμβαση του κ. δημάρχου στη λειτουργία της ΔΕΥΑ κινήθηκε στην κατεύθυνση της παράκαμψης της νομιμότητας, της διοικητικής αυτοτέλειας και των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων.
Ωστόσο, αυτό αποτελεί ζήτημα που ελπίζουμε να απασχολήσει το κυρίαρχο όργανο του δημοτικού συμβουλίου έναντι του οποίου οφείλονται οι απαραίτητες εξηγήσεις.
(090114)
Return top