ΚΟΥΙΖ

Στις εκλογές του 2010 «λάδωναν» μεταξύ των άλλων και με ντενεκέδες λάδι για να αποκτήσουν εύνοια. Τώρα με τι θα λαδώνουν που οι εκλογές είναι Μάιο και οι συζητήσεις θα είναι για το λάδι της νέας εσοδείας;
(190114)




Είπαν…

«Ο "κουρασμένος" -κατά τον Δημήτρη Πρωτονοτάριο- "βετεράνος"(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου, ξεκουράστηκε δύο θητείες στην αντιπολίτευση και τώρα ανανεωμένος με οίστρο εφήβου κατεβαίνει να… σαρώσει τα πάντα και να κλείσει τον κύκλο της καταστροφής που άρχισε ο ίδιος.»
(190114)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΤΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ KNOW HOW ΜΕΣΩ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Μερίδα εναπομεινάντων και αμετανόητων οπαδών του ΠΑΣΟΚ, άκρως απογοητευμένοι που εμπιστεύθηκαν την τύχη του τόπου το 2010 στο φαινομενικά καλό παιδί Κώστα Λογοθέτη, αφενός θέλουν να τον ρίξουν οι ίδιοι από την καρέκλα της εξουσίας, αφετέρου μη ύπαρξης νέου ικανού και αξιόπιστου προσώπου που μπορεί να δώσει λύση, προωθούν την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Λουτρακίου Γιάννη Γιωτάκη.
Φυσικά, από τότε και μετά, αν κι έχουν παρέλθει σχεδόν είκοσι χρόνια, νέο έργο ουσιαστικής υποδομής πέραν του Loutraki Thermal Spa, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου και του περιφερειακού δρόμου Λουτρακίου -που ακόμα και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί- δεν έχει γίνει, που να έδωσε νέα πνοή τουριστικής προοπτικής στον τόπο, παρά το γεγονός ότι έδεναν «τα σκυλιά με τα λουκάνικα» από το πολύ το χρήμα και το ατελείωτο πάρτι.
Σήμερα το Λουτράκι βρίσκεται σε πραγματική κατάντια, λαμβανομένου υπόψη ότι ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Γιωτάκης με την αποχώρησή του, όχι μόνον άφησε πίσω του έργο, αλλά και εγκεκριμένες μελέτες από την τότε κυβέρνηση για ν προωθηθούν και να κατασκευασθούν, όπως για παράδειγμα το τελεφερίκ. Να αναλογισθεί ο καθένας ότι το Λουτράκι είχε επιλεγεί να κατασκευασθεί στο διαλυμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου η αυτόνομη γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθήνα - Λουτράκι και το έργο το σαμποτάρισαν, γιατί δεν ανέβηκε ο προαστιακός στην κορυφή των Γερανείων. Δηλαδή, απερρίφθη υπογείως για σκοπιμότητες ένα έργο που προκαλούσε μια πόλη 5 εκατ. κατοίκων να είναι εν δυνάμει επισκέπτες. Και στο ερώτημα, τι κόσμος θα ερχόταν; Η απάντηση είναι: Η πόλη βάζει τους κανόνες για να μπορέσει να την επισκεφθεί ή όχι ο επισκέπτης.
Ή να αναλογισθεί ο καθένας τι ποιοτική τουριστική μεταστροφή θα είχε η πόλη, αν πραγματικά και ουσιαστικά την αγαπούσαν και είχαν κατασκευάσει την μαρίνα Λουτρακίου, η οποία δεν είχε επιλεγεί τυχαία, αλλά το ανατολικό άκρο μαρίνων του πλέγματος μαρίνων της δυτικής Μεσογείου!
Δημιουργήθηκε κι εγκαταστάθηκε το casino στο Λουτράκι. Ποιος δήμαρχος μαζί και οι δήθεν φορείς έπιασε τους μεγαλομετόχους να χαράξουν κοινή στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης; Απολύτως κανένας! Αυτό που προείχε ήταν η πλήρης υποτέλεια και το yes man, έχοντας καταντήσει την πόλη πλέον προτεκτοράτο κι ως επιστέγασμα, θέλουν τώρα να το ξεπουλήσουν, προφασιζόμενοι την αγωνία τους για τους εργαζομένους, όταν γνωρίζουν από τώρα ότι θα χαθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον εξακόσιες θέσεις εργασίας.
Συνεπώς, στο χέρι του εκάστοτε δημάρχου ήταν αν με τις πολιτικές του θα μπορούσε να προσελκύσει υψηλού επιπέδου τουρισμό, αλλά όπως αποδείχθηκε συμπεριφέρθηκαν ως εχθροί του τουρισμού, καθ’ ότι το μόνο έργο τουριστικής υποδομής στον τόπο είναι το Loutraki Thermal Spa -το οποίο ο σημερινός δήμαρχος αν και το παρέλαβε σε σχεδόν πλήρη λειτουργία το έχει περιορίσει στο 20% της δυναμικότητάς του- και η πραγματοποίηση του Ράλι Ακρόπολις.
Φυσικά, μην μιλήσει κάποιος πρώην δήμαρχος για την επιτροπή τουρισμού, δεδομένου ότι αυτή ήταν ένας μηχανισμός για τσάμπα ταξιδάκια αναψυχής των ημετέρων σε διάφορες χώρες, αφού δεν υπήρχε σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης και προοπτικής. (Στήνω ένα περίπτερο ή ένα stand σε ναι διεθνή έκθεση τουρισμού, αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις τουριστικό σχεδιασμό και δίνεις έμφαση σ’ αυτό το μοντέλο ανάπτυξης.)
Από εκεί και πέρα όσα χρόνια και να περάσου ν, όσες θητείες και να κρατούν στα χέρια τους την τύχη του τόπου, Παύλος Παύλου και Κώστας Λογοθέτης δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντιληφθούν ότι το Λουτράκι είναι ένας τουριστικός προορισμός κι αν έγιναν γνωστά στα πέρατα της οικουμένης το νερό και οι ιαματικές πηγές του, έγιναν χάριν του υψηλού επιπέδου τουρισμό που το επισκεπτόταν τα χρόνια του μεσοπολέμου.
Εφόσον σήμερα, με τα ονόματα που ακούγονται, δεν εμφανίζεται μια νέα ισχυρή προσωπικότητα που θα συγκινήσει τον ψηφοφόρο του Λουτρακίου, είναι καλή μια κάθοδος διεκδίκησης του δήμου από τον Γιάννη Γιωτάκη, γιατί τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό θα έχει ακυρώσει τις υποψηφιότητες του Παύλου Παύλου και Κώστα Λογοθέτη, που είναι ο καθένας ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί η χειρότερη δυνατή επιλογή για την προοπτική του τόπου. Κι αυτό, γιατί το Λουτράκι χρειάζεται τη σύνταξη ενός καταστατικού χάρτη για ουσιαστικής υψηλής εισοδηματικής τάξης τουρισμό, σε συνδυασμό και με τους τουρίστες του all inclusive, για να μπορέσει να ατενίσει με θετική προοπτική κι ελπίδα το μέλλον.
Ενδεχόμενη επανεκλογή ενός εκ των δύο, θα ισοδυναμεί ως οι λουτρακιώτες να θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στον τόπο τους!
(190114)
Return top