ΚΟΥΙΖ 1

«Υπηρεσιακέ» δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη, για πόσο θα συνεχίσετε να δυσφημείτε το Λουτράκι όχι μόνον σε τοπικό και εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την τελευταία τροπή για το ″Ράλλυ Ακρόπολις″; Γιατί δεν τα μαζεύετε όλοι μαζί και να εξαφανισθείτε νύχτα;
(090514)




ΚΟΥΙΖ 2

«Υπηρεσιακέ» δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη, πότε θα σταματήσετε να σφυρίζετε αδιάφορα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και να εξηγήσετε στην κοινωνία για ποιό λόγο χρηματιστήκατε -όπως το ομολογήσατε- όχι μία, αλλά δύο φορές με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον ανάδοχο - εργολάβο του Loutraki Thermal Spa, με € 5.000 κάθε φορά και τα χρήματα κατατέθησαν στον κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό σας;
(090514)




ΚΟΥΙΖ 3

Η «παυλιάδα» πόσα θέλει να μας τρελάνει όλους και τι πίνει ο αλαφροΐσκιωτος εκδότης - αρθρογράφος της που μας λέει ότι το φετινό ψηφοδέλτιο της ″Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση″ δώδεκα χρόνια μετά πιο γηρασμένο ψηφοδέλτιο -όντας τα περισσότερα μέλη της να έχουν περάσει στην έβδομη δεκαετία της ζωής τους- να ισχυρίζεται ότι είναι τόσο δυνατό σε σύγκριση μάλιστα και με το 2002, συμπληρωμένο με ότι πολιτικό «βαρίδι» υπάρχει;
(090514)




ΚΟΥΙΖ 4

Πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης και με ποια σοβαρότητα μπορεί να τον αντιμετωπίσει ενόψει κάλπης η τοπική κοινωνία, όταν σε μια πρωτοφανή εκδήλωση για τα τοπικά δεδομένα, την πρόσκληση του Loutraki Tourism Organization για την κατάθεση των προτάσεων των υποψηφίων δημάρχων για το εργαλείο ανάπτυξης κι εξόδου από την κρίση της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό, εκείνος προτίμησε να πάει να εγκαινιάσει το εκλογικό του κέντρο στους Αγ. Θεοδώρους; Φυσικά, με επιστολή παρέστη ο πολιτικός συνέταιρός του «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου, τα αποτελέσματα της δωδεκαετούς πολιτικής του, τα γνωρίζουμε για τον τουρισμό.
(090514)




ΚΟΥΙΖ 5

Ποιοί πολιτικοί δεινόσαυροι του Λουτρακίου, συγκροτούν τη σύγχρονη παράγκα; Ξέρετε ποιά ήταν ιστορικά η τύχη για τις παράγκες;
(090514) 




ΚΟΥΙΖ 6

Ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει τους ισχυρισμούς του «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου, ότι η μόνη εκλογική απειλή του είναι ο πολιτικός συνέταιρός του «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης; Οι πολιτικοί συνέταιροι νομίζουν ότι όλοι οι συνομιλητές τους είναι «βαλσαμωμένα πουλιά» σαν πολλά εκ των μελών των συνδυασμών τους;
(090514)




Είπαν… 1

«Φιρμάνι του αυτοκράτορα Σουλεϊμάν θύμιζε η χθεσινή πρωινή ανακοίνωση του κατά φαντασίαν ″αυτοκράτορα″ και ″υπηρεσιακού″ δημάρχου Κώστα Λογοθέτη που πρόσταζε τους υποτακτικούς του επικεφαλής των διακοσμητικών συνδυασμών να προσέλθουν συγκεκριμένη ώρα για να τους πει τις αποφάσεις του! Απλά δεν κρατιούνται και τα ″κοκκινοπράσινα χμερ″ της Ιάσονος δεν μπορούν να κρύψουν τον πραγματικό τους εαυτό!»
(090514)




Είπαν… 2

«Να πιάσει φωτιά είπε ο ″υπηρεσιακός″ δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης αν λέω ψέματα και παραλίγο να γίνει στάχτη το Λουτράκι…»
(090514)




Είπαν… 3

«Επίκυψη και προσκύνημα είναι η ανάκαμψη τώρα!»
(090514)




Είπαν… 4

«Οι σκελετοί από όλους τους συνδυασμούς να ξαναμπούνε στην ντουλάπα για να πάει ο τόπος μπροστά και να μην παραμένει άλλο εγκλωβισμένος…»
(090514)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ!

Από ναυάγιο σε ναυάγιο το πάει ο Κώστας Λογοθέτης και όπως δείχνουν τα πράγματα αν δεν φύγουν σύντομα από το τιμόνι του δήμου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει και η ανεπανόρθωτη καταστροφή.
Μετά λοιπόν το ναυάγιο του συνδυασμού ″Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω″, το περασμένο Σάββατο στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Λουτράκι, προχθές το βράδυ, ακολούθησε το νέο ναυάγιο στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των Αγ. Θεοδώρων. Και πάλι, αν ο κάθε υποψήφιος έπαιρνε και από ένα φίλο μαζί του, οι παριστάμενοι θα ήταν περισσότεροι.
Όπως ισχυρίζονταν χθες έμπειροι παρατηρητές του χωριού που έχουν φάει την τοπική πιάτσα με το κουτάλι, πρώτος στο χωριό μακράν είναι ο Γιώργος Γκιώνης και ακολουθεί πιο πίσω ο Δημήτρης Στάμου. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι οι πολιτικοί συνέταιροι Παύλος Παύλου και Κώστας Λογοθέτης που παλεύουν ποιος θα περάσει τον άλλον, αλλά σε πού χαμηλά επίπεδα.
(090514)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΜΙΑ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΝΙΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΝ
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΛΠΙΔΕΣ… 

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«Πιστεύαμε και πιστεύουμε όμως, ότι στην παρούσα φάση ο τόπος έχει μεγαλύτερη ανάγκη από μια κίνηση που θα ενώσει, παρά από ακόμα μια που θα διχάσει. H ελπίδα μπορεί να ξαναγεννηθεί σε όλους, μέσα από την ενότητα, τη συμμετοχή, τον πολιτικό πολιτισμό και την γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας στα δημοτικά δρώμενα. Αξίες και αλλαγές που πρεσβεύουμε στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία.»
Λίγες αράδες είναι αυτές, με ουσία, βάθος και νόημα που δείχνουν ότι το Λουτράκι έχει μέλλον και προοπτική, αρκεί να επιλέξει και να στηριχτεί στους νέους του, γυρίζοντας την πλάτη του στο παλαιό και το φθαρμένο που έχει όλες και του ανήκουν όλες οι ευθύνες για το κατάντημα που έχει περιέλθει ο δήμος σε ολόκληρη την επικράτειά του.
Μια ντουζίνα νέοι έχουν βάλει τα γυαλιά στους παλιούς - αναχρονιστικούς που κινούνται πέραν από κάθε υγιή λογική, ενώ το μόνον ενδιαφέρον τους είναι η διαχείριση των καταστάσεων με την παραμονή τους στο προσκήνιο και τις καρέκλες και όχι την ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου, που θα τον κρατήσει όρθιο εν μέσω της σημερινής κρίσης και θα τον σπρώξει στο αύριο πάνω σε υγιείς βάσεις.
Τέσσερις συναντήσεις με γνώμονα το συμφέρον και την προοπτική του τόπου που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους, είναι το αποτέλεσμα του «Κύκλου Συναντήσεων Νέων» που έχουν να παραθέσουν σωρεία προτάσεων από τις πιο απλές μέχρι και τις πιο σύνθετες εκπεφρασμένες από απλούς πολίτες που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο και το σύγχρονο, καταψηφίζοντας το παλαιό.
Η δωδεκάδα των νέων επέτυχε ο «Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας» να αναδειχθεί από τους πολίτες, σε ένα ώριμο πεδίο ουσιαστικού διαλόγου, πολιτικού πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα. Οι συμμετέχοντες προέβαλαν τα προβλήματα που τους απασχολούν, εξέφρασαν τη γνώμη τους και πρότειναν λύσεις. Συνεπώς αυτό που χρειάζεται, είναι η βούληση και η διάθεση, εκ μέρους των αρχών, των φορέων και των συλλόγων, για να τις υιοθετήσουν και να τις υλοποιήσουν.
Αναλυτικά τα θέματα και τις προτάσεις που τέθηκαν έχουν ως ακολούθως:
Επιλογή χαρακτήρα Δήμου. Κοινή πλεύση όλων, για τον επιδιωκόμενο στόχο.
- Τουρισμός (ιαματικός, ιατρικός, αθλητικός, θρησκευτικός, ορειβατικός, καταδυτικός, συνεδριακός - εκθεσιακός, πολιτιστικός),
- Εμπορία Νερού,
- Πρωτογενής Τομέας,
- Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας,
- Ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας,
- Κοινωνική πολιτική,
- Απορρόφηση και εκμετάλλευση ΕΣΠΑ (ΣΕΣ),
- Συνεχής επικοινωνία - συνεργασία με τους δημότες,
- Αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών πόρων του δήμου,
Προώθηση έργων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι και σε υποκειμενικά κριτήρια.
- Εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για κάθε έργο που προωθείται.
Ανάπτυξη Δήμου μέσω ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).
- Δημιουργία ειδικού τμήματος με εξειδικευμένα - ενημερωμένα στελέχη για την απορρόφηση και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Ισομερής ανάπτυξη και προβολή όλων των περιοχών του δήμου (Άγιοι Θεόδωροι, Περαχώρα, Ίσθμια, Πίσια, Σχίνος, κ.λπ.).
Δημιουργία δημοτικής τουριστικής επιτροπής, με εκπροσώπηση από επαγγελματίες του κλάδου (καταστηματάρχες, ξενοδόχους, τουριστικά γραφεία, οδηγούς ταξί, εκπρόσωπος casino) και την δημοτική αρχή η οποία θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιείται η τουριστική πολιτική του δήμου. Η διοίκηση της θα καταλήγει σε σταθερό Manager, με το απαιτούμενο επιστημονικό υπόβαθρο.
Διαφημιστική προβολή Δήμου.
- Εκσυγχρονισμός δημοτικής ιστοσελίδας και αναλυτική προβολή του τουριστικού πακέτου της περιοχής,
- Τουριστική ανάδειξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους,
- Αναβάθμιση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών (εστίαση, διαμονή, parking, καθαριότητα), ανταγωνιστικότητα, προβολή,
- Τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων με επιστημονικό υπόβαθρο στις σωστές θέσεις.
Προώθηση και επενδύσεις στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον.
Προώθηση αγροτικής ανάπτυξης.
- Δημιουργία δημοτικού τμήματος αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και ανάπτυξης, το οποίο θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιούνται οι απαραίτητες πολιτικές για την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα. Το παραπάνω τμήμα θα είναι υπεύθυνο για την εύρεση και την αξιοποίηση των σχετικών υπαρχόντων ευρωπαϊκών κονδυλίων (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ).
- Ανάθεση εκπόνησης μελέτης με βάση τα χαρακτηριστικά της περιοχής σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ, για τη βιώσιμη αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη του δήμου.
- Παραχώρηση ανεκμετάλλευτων δημοτικών εκτάσεων σε ενδιαφερόμενους δημότες για αξιοποίηση και δημιουργία αγροτικών - κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.
Ανάθεση μελέτης σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ για την ουσιαστική αλλαγή - ανάπλαση της πόλης ή εκτέλεση ήδη υπαρχόντων μελετών.
- Αναγκαιότητα για δημιουργία «Κέντρου» στο Λουτράκι και προσανατολισμό πόλης.
- Συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό και τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, σε επίπεδο παροχής μελετών για την κατασκευή έργων, επαγγελματικού προσανατολισμού κ.λπ.
Αίτημα - ενέργειες προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση στον δήμο του δυτικού - παραλιακού τμήματος του στρατοπέδου της Σχολής Μηχανικού. Ανάθεση μελέτης σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ για την αξιοποίηση της έκτασης, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει:
- Ενυδρείο,
- Πάρκο και παιδικές χαρές,
- Χώρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις,
- Αθλητικές εγκαταστάσεις,
- Χώρο για εμπορική εκμετάλλευση.
Η προοπτική της δημιουργίας του Ενυδρείου και τα ενδεχόμενα οφέλη για την περιοχή.
Αξιοποίηση - εκμετάλλευση ήδη υπαρχόντων δημοτικών ακινήτων (π.χ. πρώην εργοστάσιο Θρουβάλα, ΕΟΤ κ.λπ.)
Χτίσιμο σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης με τους δημότες.
- Ίδρυση δημοτικού γραφείου επικοινωνίας. Οι δημότες θα μπορούν να καταθέτουν στους αρμόδιους υπαλλήλους τα προβλήματα, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, τα οποία θα προωθούνται άμεσα στο αρμόδιο τμήμα/όργανο προς τεκμηριωμένη απάντηση και επίλυση.
- Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια των δημοτικών διαμερισμάτων και αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
Η σημασία της αξιοποίησης και της ανάπλασης της περιοχής της Βουλιαγμένης. Αναγκαιότητα για την εκτέλεση των ήδη υπαρχόντων μελετών.
Αξιοποίηση-ανάπλαση περιοχής Ισθμού.
- Βελτίωση της υπάρχουσας αρνητικής εικόνας. Ελλείψεις ακόμα και σε βασικές υποδομές (απουσία W/C).
- Τοποθέτηση προειδοποιητικών ταμπελών για την είσοδο του Λουτρακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Λειτουργία και αναβάθμιση του ενημερωτικού περιπτέρου για τον Δήμο και τις παροχές του, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.
Σχετικά με το Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή:
- Ένταξη της περιοχής στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
- Ανάπτυξη πρωτογενών υποδομών, στοχεύοντας στην συνολική ανάπτυξη της γεωγραφικής ενότητας, από την Μαυρολίμνη έως την Λίμνη Βουλιαγμένης (Ηραίον).
- Άμεση εύρεση μόνιμης λύσης σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.
- Διάνοιξη και καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών προστασίας Γερανείων.
- Κατασκευή και συντήρηση δρόμων (π.χ. Ηραίον, Μυλοκοπή, Σκαλωσιά, Βουλιαγμένη, Στραβά - Σχίνος - Αλεποχώρι - Μέγαρα).
Ανάγκη για ύπαρξη διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του δήμου:
- Μηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» του ταμειακού υπολοίπου του δήμου.
- Τριμηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των απολογιστικών καταστάσεων του δήμου.
- Εξαμηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των υποχρεώσεων προς εξόφληση του δήμου.
- Δημοσίευση δήλωσης «Πόθεν Έσχες» στη «Διαύγεια» όλων των εμπλεκόμενων προσώπων (φυσικών και νομικών) του δημοσίου.
Γνωστοποίηση - δημοσίευση οικονομικής κατάστασης δήμου - δημοτικών Επιχειρήσεων (δημοσίευση οικονομικών απολογισμών, έλεγχος των πραγματικών οικονομικών μεγεθών - π.χ. μισθοδοσίες).
Λανθασμένη πολιτική απευθείας αναθέσεων έργων. Προώθηση υγιούς ανταγωνισμού, μόνο μέσα από την προκήρυξη διαφανών διαγωνισμών.
- Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» με την παραλαβή κάθε έργου, του προϋπολογισθέντος ποσού και του πραγματικού του κόστους.
- Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση κατάστασης στη «Διαύγεια» με τα έργα που εκτελέσθηκαν και τους αναδόχους τους.
- Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των διαδικασιών που εκτελέσθηκαν οι προμήθειες και τα έργα (διαγωνισμός, πρόχειρος διαγωνισμός, απευθείας ανάθεση κ.λπ.)
Υποβάθμιση - απαξίωση δημοτικού συμβουλίου λόγω της μη τήρησης των κανονισμών λειτουργίας και της ανυπαρξίας πολιτικού πολιτισμού από τα μέλη του.
- Προτείνεται να τίθενται τα θέματα «προ Ημερησίας Διάταξης» στο τέλος κάθε δημοτικού συμβουλίου και να συζητούνται ως θέματα «Ημερησίας Διάταξης» στην επόμενη συνεδρίαση. Να επιτρέπονται εξαιρέσεις μόνο σε εξαιρετικά επείγοντα θέματα, για το συμφέρον του τόπου.
Προστασία και αξιοποίηση Φυσικού Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου. Φύλαξη και τακτική συντήρηση δικτύου, δεξαμενών και γεωτρήσεων. Δημιουργία δημοτικής διαφημιστικής εκστρατείας για την προώθηση και την προστασία του νερού ΔΕΥΑΛ.
Ανάπτυξη με βάση το νερό. Να δοθούν κίνητρα για νέες επενδύσεις στον τομέα της εμπορίας νερού.
- Προτείνεται να μην καταβάλλουν οι νέες επιχειρήσεις το «Δικαίωμα Εμπορίας Νερού στον Δήμο», για τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους. Το ίδιο μέτρο να ισχύσει ως μέτρο στήριξης και για την μοναδική σημερινή λειτουργούσα επιχείρηση (Υδρία Μεταλλικά Νερά ΑΕΒΕ). Με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν τα δημοτικά έσοδα και θα ενισχυθεί το «Brand Name» του δήμου. Προτείνεται επίσης μέρος του «Δικαιώματος Εμπορίας Νερού» να χρησιμοποιείται σε επενδύσεις για την αναβάθμιση των δημοτικών υλικοτεχνικών υποδομών και τη διαφήμιση του νερού.
- Προτείνεται η δημιουργία δημοτικής επιτροπής νερού, η οποία η οποία θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιείται η πολιτική του νερού στον Δήμο. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν η ΔΕΥΑΛ, ο δήμος, οι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Προστασία υδροφόρου ορίζοντα. Αεροφωτογράφιση και καταγραφή των ήδη υπαρχόντων οικημάτων και απαγόρευση ανέγερσης νέων (καθημερινοί έλεγχοι από αστυνομία και δήμο). Άμεση κατασκευή στεγανών βόθρων στις οικίες που διαθέτουν απορροφητικούς (έλεγχοι από Τεχνική Υπηρεσία).
Χάραξη και υλοποίηση οργανωμένης δημοτικής κοινωνικής πολιτικής:
- Δημιουργία νέων δημοτικών κοινωνικών δομών, με χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ. 2014 - 2020) ή από τα διαθέσιμα του δήμου. Διεκδίκηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την «Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας», μέσω συνεργασιών με αξιόπιστες ΜΚΟ, όπως συμβαίνει σε αρκετούς δήμους στην υπόλοιπη Ελλάδα.
- Υποστήριξη, τόνωση και στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό, των ήδη υπαρχόντων δομών - Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
- Ένταξη ΑΜΕΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ,
- Λειτουργία δημοτικού καφενείου ΑΜΕΑ,
- Λειτουργία, υποστήριξη και τόνωση ΚΑΠΗ Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων,
- Δημιουργία Κοινωνικών Φροντιστηρίων σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς της περιοχής,
- Αίτημα στη Motor Οil από τον δήμο, για χορηγία - δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων του δήμου,
- Υποστήριξη σχολείων με ψυχολόγους - κοινωνικούς λειτουργούς, για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών, των οικογενειών και την καταπολέμηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας,
- Ενδυνάμωση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου σε συνεργασία με εθελοντές ιατρούς της περιοχής,
- Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Εστιατορίου, σε συνεργασία με εθελοντές τοπικούς καταστηματάρχες, «Ξένιο Ζεύς», «ΣΕΓΕΣ» για την παροχή μερίδων σε άπορους, άνεργους και άστεγους συμπολίτες μας,
- Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου σε συνεργασία με εθελοντές φαρμακοποιούς της περιοχής,
- Συνεργασία και υποστήριξη της Κοινωνικής Προσφοράς της Εκκλησίας στους πολίτες του Δήμου.
Προτείνεται η δημιουργία και η αξιοποίηση ενός ισχυρού δημοτικού δικτύου εθελοντισμού.
- Δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Χρόνου, για την εθελοντική ανταλλαγή υπηρεσιών μεταξύ των δημοτών, αλλά και προς το γενικότερο όφελος του δήμου,
- Υποστήριξη, αξιοποίηση ήδη υπαρχόντων εθελοντικών συλλόγων (π.χ. Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, Loutraki Divers κ.λπ.),
- Να δοθούν κίνητρα στους εθελοντές. Βεβαιώσεις εθελοντικής προσφοράς, αναγνώριση εθελοντικής προσφοράς μέσω τιμητικών εκδηλώσεων κ.α.,
- Έκδοση δημοτικής κάρτας εθελοντή, η οποία θα δίνει προνόμια σε δημοτικές επιχειρήσεις (π.χ. έκπτωση ή δωρεάν λούσεις στο SPA) και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις του Δήμου, μέσα από τη συνεργασία με τους τοπικούς καταστηματάρχες, τους ξενοδόχους, τους εμπόρους και τους αντίστοιχους συλλόγους.
Παραμονή και τόνωση Α.Τ. Λουτρακίου. Σημαντική πρωτοβουλία δημοτών που συνέλεξαν υπογραφές για την παραμονή του και κατέθεσαν το σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια και να οργανωθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις και επαφές από τον δήμο.
- Προτείνεται η παραχώρηση ενός από τα αναξιοποίητα δημοτικά κτίρια για τη στέγαση και την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στο Λουτράκι.
Άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Σχολείων. Στέγαση τάξεων σε λυόμενα, ανεπαρκής θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα. Υπερσυνωστισμός παιδιών στον ίδιο χώρο. Ελλείψεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.
- Τίθεται ο προβληματισμός σχετικά με την πρόβλεψη των αρχών για τη μελλοντική μετακίνηση - πρόσβαση των μαθητών στο νέο Λύκειο Λουτρακίου, που θα χτισθεί βόρεια του κλειστού γυμναστηρίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος».
Το σοβαρό πρόβλημα των ναρκωτικών και η ανάγκη για την αντιμετώπιση του.
Αναβάθμιση κατάστασης - παροχών Κέντρου Υγείας Λουτρακίου. Κινητοποίηση δήμου για την ανάδειξη και τη λύση του προβλήματος με πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς.
Η σημασία για την προστασία των Γερανείων, της παραμονής και της τόνωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας.
Συντήρηση και φωτισμός δημοτικών πάρκων/χώρων αναψυχής.
- Προτείνεται η κατασκευή φωτιζόμενων ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ στο πάρκο «Δεξαμενής».
Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα μέρη του Δήμου.
Η πολιτική μεταφορικών μέσων του Δήμου. Αναγκαιότητα για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι και τη μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός κέντρου πόλεως.
Συντήρηση και επιμήκυνση παραλιακού πεζοδρόμου Λουτρακίου.
Αξιοποίηση των ντόπιων καλλιτεχνών για τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. Lab2Art) και τον γενικότερο καλλωπισμό της πόλης.
Η σημασία της ολοκλήρωσης της ανασκαφής και της ανάδειξης της αρχαίας ρωμαϊκής έπαυλης με το λουτρό στην περιοχή Κατουνίστρα.
Η ανάγκη για το συντονισμό και τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, για τη διάσωση και την αναστήλωση του Αρχαίου Διόλκου.
Η ανάδειξη και η αξιοποίηση των Αλκυονίδων Νήσων.
Η συντήρηση και η προβολή των καταφυγίων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, του προγράμματος λειτουργίας για τις βυθιζόμενες γέφυρες Ποσειδωνίας και Ισθμίων, ώστε να έχει ο καθένας πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.
(090514)




Ο LTO ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!

Πρωτοφανής για την εγκλωβισμένη στα δημοτικά πράγματα νοοτροπία του Λουτρακίου, η πρόσκληση του Loutraki Tourism Organization (LTO) να παραστούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου και να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τα προγράμματά τους.
Εκ του αποτελέσματος, εξ’ όσων εφάνη υποτιμήθηκε, αν και με τις δράσεις που έχει αναπτύξει απαιτείτο μεγαλύτερη σοβαρότητα στην αντιμετώπισή του.
Μπορεί τα μέλη της LTO να εκφράζουν και να είναι εκπρόσωποι της ιδιωτικής οικονομίας, γιατί άλλως οικονομία δεν μπορεί να υπάρχει, αλλά με τις μέχρι σήμερα προσπάθειές τους αποδεικνύουν ότι οικοδομούν μια ανάπτυξη με μακροπρόθεσμη στόχευση, για να πάνε τον κλάδο τους μπροστά, που άλλωστε για όσους το αντιλαμβάνονται είναι ο μοχλός ανάπτυξης όχι μόνον της οικονομίας του δήμου Λουτρακίου, αλλά και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής.
Στην γενική συνέλευση του LTO τον πρώτο λόγο είχε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιάννης Κακούρος, εκπροσωπώντας τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος αποχώρησε λόγω των εγκαινών του εκλογικού του κέντρου στους Αγ. Θεοδώρους, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η συμβολή του LTO στην ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου, ενώ ανέπτυξε και το πρόγραμμα της δημοτικής του παράταξης για τον τουρισμό.
Ο Γεώργιος Γκιώνης ανέλυσε το έργο επί ημερών δημαρχίας του, την δημιουργία και λειτουργία του Loutraki Thermal Spa και του κολυμβητήριου, καθώς και τις ενέργειες που σκοπεύει να υλοποιήσει για τον τουρισμό και τη στενή συνεργασία του με τον LTO, σε περίπτωση εκλογής του.
Ο Χρήστος Ασημακόπουλος στον λόγο του τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και υπέρ των δημόσιων υπηρεσιών.
Ο Δημήτριος Στάμου αναφέρθηκε ειδικά στον θρησκευτικό τουρισμό και στην επικείμενη συνεργασία του με τον LTO για την προβολή και τουριστική ανάπτυξη του δήμου ενώ αναγνώσθηκε επιστολή του υποψηφίου δημάρχου Παύλου Παύλου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσε να παρευρεθεί στην ανοιχτή συνεδρίαση που οργάνωσε ο LTO.
Ο LTO αποτέλεσε τον εταίρο του δήμου σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης. Ειδικότερα,  ανέπτυξε μέσα προβολής του προορισμού, όπως την εξειδικευμένη τουριστική ιστοσελίδα visitloutraki.com, διοργάνωσε ταξίδια τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από διάφορες χώρες όπως Αμερική, Αυστρία, Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Γαλλία κ.α., διοργάνωσε και συμμετείχε σε τουριστικές ημερίδες, συναντήσεις με επιμελητήρια και συνέδρια εκπροσωπώντας και προβάλλοντας τον προορισμό, υποστήριξε ενεργά δεκάδες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, αθλητικές κ.α. διοργανώσεις που έλαβαν χώρα στο δήμο, συμμετείχε σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ρωσία, Αυστρία, Σουηδία, Γερμανία), αποτέλεσε τον επίσημο συνεργάτη τουριστικών υπηρεσιών του φετινού Ράλι Ακρόπολις, έλαβε πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, ενέργειες που αποσκοπούν στην τόνωση της τουριστικής κίνησης όχι μόνο στην περιοχή του Λουτρακίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Ταυτόχρονα συνεισφέρουν στην διάδοση μιας θετικής εικόνας για την χώρα μας και την φιλοξενία της.
(090514)
Return top