ΚΟΥΙΖ 1

«Υπηρεσιακέ» δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη οι κοινές θέσεις που επιδιώκεται θα είναι η νομιμοποίηση του χρηματισμού, από εργολάβους έργων του δήμου Λουτρακίου; Οι απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς και φίλους; Η υπεξαίρεση επιταγών απόρων; Πώς θα τα αναπτύξετε αυτά τα θέματα στο debate; Θα απαντήσετε στο «απατεώνας» που σας έχει αποκαλέσει ο ανάδοχος εργολάβος του Loutraki Thermal Spa;
(080514)




ΚΟΥΙΖ 2

Ποιόν βλέπει στη λαϊκή ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου και αλλάζει κατεύθυνση;
(080514)




Είπαν… 1

«Ο πανικός και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την ισχνότατη ανταπόκριση της κοινωνίας στο συνδυασμό ″Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω″ λόγω του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΤΙΠΟΤΑ που είδαν από την ″υπηρεσιακή″ δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, τους αναγκάζει να εκδίδουν δελτία Τύπου και να καταγγέλλουν για λιποταξία τον ουσιαστικό αντίπαλό τους πρώην δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, ενώ η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών απαντάει ότι θα είναι παρούσα στο διάλογο! Εκλογές με συκοφαντίες και λάσπη; Ποιό συνδυασμό θυμίζει αυτή η συνταγή;»
(080514)




Είπαν… 2

«Ο ″βετεράνος″(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου προσδοκά τα 4 συνταγολόγια των ισάριθμων γιατρών του να του φέρουν ψήφους για να επιστρέψει στην καρέκλα της Ιάσονος. Οι ψηφοφόροι - πελάτες των ιατρών τι όφελος θα έχουν να αποκομίσουν από τον πολυχρονεμένο δήμαρχο; Δεν θα πρέπει να μαθευτεί αν και ποιές υποσχέσεις δίνονται, οι οποίες αν δίνονται εκ των πραγμάτων θα είναι χωρίς αντίκρισμα;»
(080514)




Είπαν… 3

«Κάτι έχει αλλάξει στα δελτία Τύπου της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, όπου πλέον διαπιστώνεται να εμπεριέχουν πολιτική διάσταση και να στο επιτελείο του συνδυασμού υπάρχει προβληματισμός;»
(080514)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ € 300 ΕΚΑΤ. ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΟΥ «ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ»(!) ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Οι μνήμες είναι νωπές κι ευτυχώς η κοινωνία του Λουτρακίου δεν διακατέχεται από παράκρουση να καταπίνει αμάσητα ότι της σερβίρουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, διαστρεβλώνοντας ή αποκρύπτοντας την πραγματικότητα του «ένδοξου» παρελθόντος τους.
Ο λόγος για την ομιλία και όσα ισχυρίσθηκε ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου που κανείς δεν έχει πρόθεση να τον κατηγορήσει για κακοδιαχείριση ή οτιδήποτε άλλο, αλλά να γίνουν γνωστά σε ποιά έργα δαπανήθηκαν μαζί με τις άλλες ανελαστικές δαπάνες του δήμου Λουτρακίου και των νομικών προσώπων του, περίπου € 300 εκατ. ολόκληρης της δωδεκαετίας. Κι αυτό; Γιατί δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι το κατασκευαστικό κόστος για τα έργα στην ενδεκαετία Παύλου βρίσκονταν στο ναδίρ και στη συνέχεια εκτοξεύθηκε κι έπιασαν ταβάνι!
Από τα έργα που έχει ολοκληρώσει:
Παρέλαβε το βιολογικό καθαρισμό στο 75%, ακόμα και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί δεν έχει ανταχθεί ολόκληρη η πόλη.
Παρέλαβε σε πρώτο στάδιο, περίπου στο 12% την αντικατάσταση του δικτύου υδροδότησης του Λουτρακίου, χωρίς να την ολοκληρώσει, αν και γι’ αυτήν μετέφερε το μισό κονδύλι του έργου διαπλάτυνσης Περαχώρας - Πισίων γιατί δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες μελέτες και ο δρόμος έχει μείνει έτσι...
Κατασκεύασε την είσοδο της Περαχώρας, ενώ ξέχασε να κατασκευάσει στο χωριό το κολυμβητήριο που είχε δεσμευθεί προεκλογικά το 2002.
Κατασκεύασε πεζοδρόμια, τα πλακάκια των οποίων είναι ειδικά για χορό σούστα, τοποθέτησε κάγκελα και φωτιστικά, καθώς και τα κολωνάκια στην Κολοκοτρώνη.
Το μεγάλο έργο του, η ανακατασκευή του ξενοδοχείου Palmira σημείωσε υπέρβαση 62% του αρχικού προϋπολογισμού φθάνοντας στα περίπου στα € 4,2 εκατ. ένα έργο χάλι το οποίο δεν παρέλαβε, ενώ το κόστος του ανά τετραγωνικό μέτρο υπερέβη εκείνη την εποχή τα € 1.000, όταν οι υπερπολυτελείς κατασκευές σε υπερπολυτελείς πολυκατοικίες, σύμφωνα με μηχανικούς - κατασκευαστές δεν υπερέβαιναν τα € 1.000/τ.μ.
Ο πεζόδρομος έμπροσθεν του δημαρχείου, ο πεζόδρομος της οδού Ιάσονος, το κατασκευαστικό κόστος των περίπου 250 τ.μ. εκτοξεύθηκε στα περίπου στα € 900.000 με τον ύστερο ισχυρό ότι δεν έφθασαν τα χρήματα του δημαρχείου και από τον πεζόδρομο τα υλικά τοποθετούντο στο κτίριο του δημαρχείου!
Τα 5 σχολεία που ανέφερε στην ομιλία του ήταν νομαρχιακά έργα με εξαίρεση το νηπιαγωγείο της Κυρά Βρύσης που το έφθασε στη φάση της δημοπράτησης. Όσον αφορά το σχολείο δίπλα στη βίλα του, δεν είχε ανοίξει το δρόμο, αν και το σχολείο θα λειτουργούσε από το Σεπτέμβριο του 2007.
Ο κεντρικός δρόμος του Λουτρακίου ήταν ένα έργο για το οποίο δεν είχε προβλεφθεί η κατασκευή υπόγειων ανοιγμάτων για τη διέλευση των ρεμάτων, καθώς επίσης και πρόβλεψη για την υπογειοποίηση των δικτύων κοινής ωφέλειας, ενώ η σύνδεση με την είσοδο της πόλης ήταν νομαρχιακό έργο. Ο δήμος πλήρωσε για πρόσθετες εκ των υστέρων μελέτες για τον κόμβο του Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου, τη γέφυρα του ΟΣΕ, τα δίκτυα.
Ο περιφερειακός δρόμος επίσης νομαρχιακό έργο, για το οποίο δεν είχε γίνει καμία πρόβλεψη απορροής των ομβρίων υδάτων καθώς επίσης και της διέλευσης των ρεμάτων. Το κυριότερο δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο να δημιουργηθεί αντιστήριξη στο σημείο πάνω από το ″″Πευκάκι″ όπου εκεί ως γνωστόν το έδαφος υποχωρούσε. Εκ των υστέρων μελέτες και εκ των υστέρων δαπάνες. Δεν είχαν καταβληθεί στους δικαιούχους οι απαλλοτριώσεις και ο δρόμος δεν έχει ανοίξει ακόμα και σήμερα.
Νέο κοιμητήριο Λουτρακίου. Δημοπρατήθηκε τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές του 2006 και δεν διέθετε ούτε δρόμο προσπέλασης, ενώ δεν είχαν αποζημιωθεί οικόπεδα προς απαλλοτρίωση.
Πέντε μελέτες αξίας € 700.000 για το Loutraki Thermal Spa και τελικά έγινε ένα διαφορετικό έργο, δεδομένου ότι δεν είχαν ληφθεί οι απαιτούμενες πρόνοιες ακόμα και για τα θεμέλιά του, λόγω της ειδικής ενίσχυσης που απαιτείτο εξαιτίας του ιαματικού νερού. Δημοπρατήθηκε δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2006 και το μήνα Σεπτέμβριο εισπράχθηκε η προκαταβολή.
Η παλαιά δημοτική αγορά, έργο επιφανείας 100 τ.μ. είχε δημοπρατηθεί στις € 599.000. Κατασκευαστικό κόστος περίπου στα € 6.000/τ.μ.!
Η επέκταση του γραφικού λιμανιού του Λουτρακίου που το ξεκίνησαν για να δείξουν έργο, τελικά έγινε υπέρβαση, πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθυστέρησε εκεί και ο Μαΐστρος τον χειμώνα του 2007, μετατόπισε τα μπλόκια, με συνέπεια να καταστραφεί το έργο. Τότε αποκαλύφθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί στο πόδι πάνω σε σαθρό έδαφος και η καταστροφή του έργου μία ημέρα των ημερών θα γινόταν.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου είχε ξεκινήσει ως άλλο έργο και τελικά έγινε ένα άλλο έργο με πάνελ να μην υπάρχουν διαρροές νερού, αλλά και δύο πισίνες για παγκόσμιους αγώνες, ενώ και για το έργο αυτό δεν είχε χαραχθεί κι εδώ δρόμος.
Ο κόμβος της Κυρά Βρύσης, η μελέτη του οποίου είχε γίνει στο πόδι, δεν είχε προβλέψεις για απορροές ομβρίων υδάτων, ενώ παράλληλα δεν είχαν γίνει και οι απαλλοτριώσεις. Το έργο δόθηκε σε δύο εργολάβους γιατί από την πρώτη μελέτη δεν είχε προβλεφθεί ο φωτισμός και η σήμανση με συνέπεια να υπάρχει ασυνεννοησία και καθυστερήσεις.
(080514)
Return top