ΚΟΥΙΖ 1

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, σου υποσχέθηκε και εσένα ότι θα σε χρήσει διάδοχό του; Το 2006 δεν σου έγινε μάθημα; Κοίτα διαφορά και αέρα η Μαρία;
(240514)




ΚΟΥΙΖ 2

Ποιός μπορεί να πεισθεί «βετεράνε»(!) δήμαρχε Παύλε Παύλου όταν διακατέχεσθε από τόσο άγχος και επικαλείσθε υπερβολές που θα θέλατε να συμβαίνουν, αλλά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα;
(240514)




ΚΟΥΙΖ 3

Που είναι ο Πετράν οεο; Για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ο λόγος, που επί 30 μήνες ενέπαιζε την κοινωνία του Λουτρακίου και δεν τόλμησε προεκλογικά να πατήσει το πόδι του;
(240514)




Είπαν… 1

«Όταν δεν έχεις ψυχολογία και γνωρίζεις ότι είσαι με τον χαμένο, ούτε τα ψηφοδέλτια δεν θα μπορείς να μετρήσεις…»
(240514)




Είπαν… 2

«Δεν είναι ότι αύριο το βράδυ τελειώνει η "Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση", τελειώνουν μαζί της όσοι έχουν ολοκληρώσει τον όποιο πολιτικό τους βίο, τελειώνουν οι μυστικοσύμβουλοι, αλλά το δυστύχημα έγκειται ότι μαράθηκαν πριν καν ανθίσουν δύο γενιές νεοεισερχόμενων προσώπων με κέφι, όραμα, και αγάπη για τον τόπο τους, προς χάριν της ματαιοδοξίας όλων των προαναφερομένων…»
(240514)




Είπαν… 3

«Οι τέσσερις γιατροί της "Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση", θα πρέπει να είναι επί ποδός αύριο το βράδυ με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, θα κάνουν πολύ γρήγορα τη δουλειά τους και θα φύγουν. Θα είναι τόσο σύντομη η βραδιά, κάτι σαν ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.»
(240514)




Είπαν… 4

«Με φθαρμένα υλικά ανάκαμψη δεν γίνεται. Αυτό που θα χρειασθούν είναι ανάνηψη από το εκλογικό σοκ που θα υποστούν αύριο το βράδυ.»
(240514)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ… ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν σε συνδυασμό και με την πιο συγκρατημένη ανάλυσή τους ότι αύριο η "Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών" θα κάνει έναν άνετο υγιεινό εκλογικό περίπατο, έναντι μιας… κουρασμένης "Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση".
Όπως εκτιμάται από εμπειρότατους δημοτικούς παρατηρητές η αυριανή εκλογική αναμέτρηση επαναληπτικής εκλογής στις δημοτικές εκλογές του Λουτρακίου από την μεταπολίτευση και μετά θα είναι η πιο εύκολη διαδικασία και ο νικητής των εκλογών θα έχει ξεχωρίσει από τα πρώτα τμήματα.
Οι διαθέτοντες εμπειρία και γνωρίζοντες το φέρεσθαι επικεφαλής συνδυασμών ή αρχηγών παρατάξεων παρουσιάζουν συγκεκριμένη εικόνα που δεν απέχει σε τίποτα έναντι αυτής που παρουσίασαν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι για το δήμο Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης και Παύλος Παύλου.
Τόσο στις ομιλίες του α΄ γύρου των δημοτικών εκλογών, όσο κυρίαρχα και στις ομιλίες τους του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών, χωρίς να διαθέτει κανείς ιδιαίτερη γνώση και μαντικές ικανότητες, διέκρινε δύο διαφορετικά πρόσωπα εκ των οποίων το μεν ένα προανήγγειλε την ήττα του, το δε έτερο απέπνεε τη βεβαιότητα και τη σιγουριά του νικητή.
Ο διαφαινόμενος ηττημένος της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης υπό το κράτος πανικού και απώλειας αυτοελέγχου επεδείκνυε την προσπάθεια του «πνιγμένου» που πιάνεται από τα… μαλλιά του για να διασωθεί, ο άλλος που γνώριζε τη βέβαιη νίκη του κι απλά αναμένει την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος για το τυπικό του διαδικαστικού είναι πανέτοιμος να λάβει το «οκ» για το άλμα στο μέλλον. Ο πρώτος κάνει θόρυβο, προσπαθώντας να προσελκύσει έστω και την τελευταία στιγμή το ενδιαφέρον, έχοντας γνώση ότι η ανακοίνωση του αποτελέσματος αποτελεί και οριστική παύση των προσπαθειών του, στην ουσία αναδεικνύει τη βαθιά υπόκλιση του ηττημένου στον αντίπαλό του που δεν του απομένει τίποτα άλλο από το να πάει να τον ασπασθεί. Έτσι, ο ηττημένος θα έχει όλη την πολυτέλεια του χρόνου να… ξεκουρασθεί και να γεμίσει τις μπαταρίες του να υπεραμυνθεί της θέσης που τον κατέταξαν οι συμπολίτες του, προετοιμαζόμενος για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση του 2019, ο δε νικητής θα πρέπει να ασχοληθεί με σαφώς σοβαρότερα θέματα και παράλληλα, διαθέτοντας τη φυσική κατάσταση να περιδιαβεί και να προχωρήσει σε αναγνώριση του τέλματος που θα παραλάβει από τους πολιτικούς συνέταιρους -«υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη και «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου- έτσι ώστε να είναι έτοιμος μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του να διαχειρισθεί την κατεστραμμένη γη που παραλαμβάνει.
Ο ηττημένος της αναμέτρησης Παύλος Παύλου μέχρι και χθες έδειχνε ότι δεν έχει αντιληφθεί και δεν έχει μπορέσει να αναλύσει ποια ήταν η αιτία που το 2006 τον έθεσε εκτός Ιάσονος, ο δε νικητής Γιώργος Γκιώνης, εμφανίζεται το πάθημα να του έγινε μάθημα, είναι συνειδητοποιημένος, έχει αναγνωρίσει το πεδίον και δείχνει να αντιλαμβάνεται που και πως πρέπει να περπατήσει.
Όλων προέχει η αυριανή διαδικασία και η ανακοίνωση τυπικά του αποτελέσματος για να γίνει γνωστό ποιοί προέβλεψαν ορθά και ποιοί όχι, ώστε μετά τα μπάνια του λαού το Λουτράκι να ξεκινήσει μια νέα πορεία που θα το βγάλει από τη σημερινή του καταδίκη.
(240514)
Return top