ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




ΚΟΥΙΖ

Πώς και γιατί κακοδιαχειρίσθηκαν και πόσα χρήματα επενδύθηκαν στο σκοπό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Λουτράκι Α.Ε.;
(011013)




Είπαν…

«Η Εισαγγελία Κορίνθου από τη στιγμή που έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος για τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ταυτοποιήσει τα πρόσωπα και να απαγγείλλει κατηγορίες, όσους δε αξιολογήσει ως εν δυνάμει ενόχους να τους στείλει στο εδώλιο. Καθοριστικός παράγοντας στη διαδικασία της κύριας ανάκρισης, όποτε οι δικαστικοί λειτουργοί δρομολογήσουν τη διαδικασία, είναι οι μαρτυρικές καταθέσεις.»
(011013)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ

Ψυχρολουσία, που την αισθάνθηκαν μέχρι το κόκαλό τους, υπέστησαν την Κυριακή το βράδυ τα παροικούντα και περιφερόμενα «βαλσαμωμένα πουλιά» της Ιάσωνος, τα οποία πολιτικά ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Μία μόλις εβδομάδα μετά την επίσκεψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Λουτράκι Παναγιώτη Λαφαζάνη, η τοπική κομματική οργάνωση συνήλθε εκ νέου με ερώτημα το δέον γενέσθαι ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών.
Η απόφαση που ελήφθη προχθές το βράδυ ήταν αυτόνομη κάθοδος ενόψει των προσεχών εκλογών, γεγονός που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέλθει στις εκλογές με δικό του υποψήφιο. Μια εξέλιξη που κόβει το δημαρχιακό νήμα του Κώστα Λογοθέτη, λόγω της αδυναμίας του να συγκροτήσει αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο -αν δεν έχουν τρέξει άλλου είδους εξελίξεις και τον θέσουν εκτός μάχης- το οποίο θα είναι κατά πολύ χειρότερο έναντι αυτού του 2010, με πολλές απουσίες «βαλσαμωμένων πουλιών» ακόμα και από τα δήθεν σημερινά «εξαπτέρυγά» του.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε εντονότατο εκνευρισμό στους παροικούντες την Ιάσωνος, με συνέπεια να εκδηλωθεί ευθεία επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για κακοδιαχείριση κατά του τέως προέδρου του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου Μιχάλη Δρίτσα, ο οποίος αντέδρασε με συνέπεια να επέλθει σύρραξη.
Μετά την εξέλιξη αυτή, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου εξέφραζαν την πεποίθησή τους στο loutraki-press ότι τα εν λόγω «βαλσαμωμένα πουλιά» θα λειτουργήσουν διασπαστικά στην αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις δημοτικές εκλογές, προκειμένου να μειώσουν την αποτύπωση της δύναμης του κόμματος στην τοπική κοινωνία, επιλέγοντας να υποστηρίξουν τον ΠΑΣΟΚικής προέλευσης «υπηρεσιακό» δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη.
(011013)




ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΓΝΟΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΑΕΤ Α.Ε.

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η τηλεοπτική παρέμβαση του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης πολυχρονεμένου δημάρχου Παύλου Παύλου, που θέλει να ξαναδιοικήσει τον τόπο, όταν τη χρυσή εποχή της «βασιλείας» του το μεγαλύτερο έργο του είχε 5 πόντους ύψος -όπως έγραφε στην εφημερίδα του ο φίλος του Γιάννης Λάμπρου- έλεγε τη δική του δήθεν αλήθεια, ενώ στην ουσία επρόκειτο ανερυθρίαστα ψέματα.
Ο λόγος για την προσποιητή άγνοια του «βετεράνου»(!) δημάρχου ως προς το χειρόγραφο του ορκωτού λογιστή, το οποίο να δεχθούμε ότι δεν γνώριζε όταν είχε αποσταλεί, ωστόσο, είχε δημοσιευθεί από το loutraki-press άλλη μία φορά στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στις 03/06/2013 με τίτλο «Ο ορκωτός λογιστής της ΔΑΕΤ Α.Ε. έπαιρνε έγκριση στις παρατηρήσεις από τον Γιώργο Γιαννιτσόπουλο» για το οποίο προσποιήθηκε όταν δεν γνώριζε τίποτα. Όταν είναι γνωστό ότι ο Παύλος Παύλου όχι μόνον φροντίζει να παρακολουθεί τι δημοσιεύεται στα ιστολόγια, αλλά το loutraki-press το παρακολουθεί επισταμένως για να έχει γνώση αν έχει υποπέσει σε κάποιο αδίκημα, έτσι ώστε να σπεύσει στη Δικαιοσύνη.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επεσήμανε την ανάγκη να ληφθεί απόφαση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου για τις αναφορές περί ξεπουλήματος του τόπου και προδοτών, όσον αφορά τη μετατροπή της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) σε ανώνυμη εταιρεία, με τον «μποξέρ» -λόγω του γρονθοκοπήματος του γράφοντος στο πρόσωπο- πρόεδρο του σώματος Σπύρου Νικολάου να το επισημαίνει στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά η υπαγωγή της CHCL σε διαδικασία υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα, δικαιώνει το γράφοντα.
Να επανέλθουμε στο πρώτο δημοσίευμα της 03/06/2013 για το οποίο ο Παύλος Παύλου είχε ενοχληθεί εντονότατα με άνθρωπο του περιβάλλοντός του να λέει σε φίλο του γράφοντος: «Τι είναι αυτά που κάνει ο Πάνος Ηλιακόπουλος και τι είναι αυτά που αποκαλύπτει;»

Η πρόχειρη ερμηνεία της επιστολής
Έχει σημασία να υπενθυμιθεί το περιεχόμενο της επιστολής, να αποτυπωθεί πως το σχολίασε τηλεοπτικά ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος και τι πραγματικά σημαίνει το περιεχόμενο της επιστολής.
Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:
Αθήνα 6/8/2004
Αγαπητέ Γιώργο,
προσπαθώντας για τη μέγιστη απόδοση και βελτίωση των πορισμάτων ελέγχου προς το συμφέρον της κοινοπραξίας κατά πρώτον και των μερών της κατά δεύτερον, σου επισυνάπτω μια ενδιάμεση έκθεση ελέγχου και περιμένω τις απόψεις και παρατηρήσεις σου επ’ ωφελεία όλων όσων εμπλεκόμεθα σ’ αυτή τη διαδικασία.
Θέλω να πιστεύω ότι υπό τις δύσκολες παρούσες οικονομικές συγκυρίες καθήκον όλων μας είναι να προσφέρουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ότι μπορούμε για την περαιτέρω εδραίωση & ανάπτυξη της κοινοπραξίας.
Σου εύχομαι ένα καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και είμαι όπως πάντα στη διάθεσή σου.
Φιλικά
Υπογραφή
ονοματεπώνυμο
Ο Παύλος Παύλου αυτολεξεί στην τηλεοπτική εκπομπή είπε για το επίμαχο θέμα:
«Διάβασε μια επιστολή ορκωτού το 2004 με του οποίου την εταιρεία είχαμε συμβληθεί και είναι το Σώμα ορκωτών λογιστών προς τον τότε διευθυντή τον κ. Γιαννιτσόπουλο. Επιστολή την οποία αγνοώ. Είναι μεταξύ τους επιστολή, που απ’ ότι πρόλαβα να ακούσω δεν λέει κάτι το μεμπτό. Τι λέει; Συνεργασία για να προχωρήσει καλύτερα το αποτέλεσμα της κοινοπραξίας. Στην κοινοπραξία είμαστε κι εμείς αν θυμάται ο κ. Ηλιακόπουλος. Δεν πρέπει να το κινεί ως κάτι το μεμπτόν. Αυτός που λέει ψέματα πρέπει να έχει γερή μνήμη. Του το υπενθυμίζω κι’ αυτό του κ. Ηλιακόπουλου.»
Ποιός πρέπει να ήταν ο ρόλος του πρώην ορκωτού λογιστή της ΔΑΕΤ Α.Ε.;
Δουλειά του ορκωτή λογιστή είναι να ψάχνει το βελόνι στ’ άχυρα στα οικονομικά στοιχεία της CHCL, σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που γινόταν «βουτιά στα έσοδα» για την ανοικοδόμηση του ξενοδοχείου, που κανονικά έπρεπε για το λόγο αυτό οι δαπάνες να καταβάλλονται από την Club Hotel Loutraki (CHL) S.A.
Δηλαδή, οι παρατηρήσεις του στην ενδιάμεση έκθεση ελέγχου, όπως και στον ισολογισμό να είναι καταγγελτικές και να βγάζουν φωτιά και λάβρα. Όχι να γράφει στην επιστολή του «…προσπαθώντας για τη μέγιστη απόδοση και βελτίωση των πορισμάτων ελέγχου προς το συμφέρον της κοινοπραξίας κατά πρώτον και των μερών της κατά δεύτερον, σου επισυνάπτω μια ενδιάμεση έκθεση ελέγχου και περιμένω τις απόψεις και παρατηρήσεις σου επ’ ωφελεία όλων όσων εμπλεκόμεθα σ’ αυτή τη διαδικασία».
Επισημαίνεται ότι ο πολυχρονεμένος δήμαρχος γνώριζε άριστα ότι οι μεγαλομέτοχοι της CHL δεν τηρούσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν έλεγε λέξη!

Υ. Γ.: «Βετεράνε»(!) δήμαρχε Παύλε Παύλου, δεν έχω μάθει να λέω ψέματα, ούτε επί σκοπό, ούτε με δόλο, ούτε και κατά συνθήκην ψεύδη. Αν πω ή γράψω κάτι που οφείλεται σε λάθος πληροφόρηση, σπεύδω να το αποκαταστήσω είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο πάραυτα.
Ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρμαχος της αλήθειας, της άπλετης διαφάνειας και πάνω απ’ όλα υπέρ του κοινού καλού κι όχι να βάζω πρώτα τον εαυτό και το συμφέρον μου!
(011013)




ΕΚΘΕΤΟΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Την πολιτική ένδεια του πολυλογά περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τις μεγαλόστομες  ανακοινώσεις, ανέδειξε  ο άνθρωπος που εποπτεύει την περιφέρεια Πελοποννήσου, και είναι ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Στερεάς και Ιονίων Νήσων Μανώλης Αγγελάκας. Ο γραμματέας, στις πρόσφατες  δηλώσεις που έκανε  στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου, «καίει» τον Πέτρο Τατούλη, αφού όπως αποκάλυψε, ενώ το αρμόδιο υπουργείο που είναι υπεύθυνο για το ΕΣΠΑ δια μέσω της πρόσφατης εγκυκλίου που απέστειλε σε όλες της περιφέρειες της χώρας υπογραμμίζει πως το overbooking δεν μπορεί να ξεπερνάει το 5% για την υπέρμετρη ένταξη των έργων, ώστε να καλυφθούν τυχ;oν απεντάξεις έργων που δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους, όπως π.χ. χρεοκοπία αναδόχων εργολάβων, εν τούτοις η περιφέρεια Πελοποννήσου εκτόξευσε στα 226% το overbooking, ξέροντας από την αρχή πως είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθούν όλα τα έργα που έχουν προγραμματισθεί για την Πελοπόννησο.
Ο γραμματέας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης υπογράμμισε πως η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πολύ κάτω σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες στο θέμα των έργων και κάλεσε τον περιφερειάρχη να πει την αλήθεια στους πολίτες πως με € 100 εκατ. προϋπολογισμό, δεν μπορούν να εκτελεστούν έργα άνω των € 220 εκατ. που έχουν αποφασιστεί.
Ενώ ο Μανώλης Αγγελάκας τόνισε πως μπορεί τα έργα της τρέχουσας περιόδου ΕΣΠΑ 2007 - 2013 να μπορούν να χρηματοδοτηθούν έως τις 31-12-2015 (αφού έχει στηθεί γέφυρα), αλλά για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι, πως μέχρι τις 31-12-2013, θα πρέπει όχι μόνο να έχουν ενταχθεί με ώριμες μελέτες τα προγραμματισμένα έργα, αλλά και να έχουν συμβασιοποιηθεί, υποστηρίζοντας πως αν δεν γίνει αυτό τα έργα χάνονται.

Ο εμπαιγμός της κοινωνίας του Λουτρακίου
Να έλθουμε στα καθ’ ημάς και στην τύχη που έχει επιφυλάξει για την τοπική κοινωνία του Λουτρακίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τα «εξαπτέρυγά» του και δη τους κορίνθιους αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους. Στην ουσία, πρόκειται για εμπαιγμό, όσον αφορά την ένταξη κατασκευής της παρακαμπτήριας γραμμής Ισθμός - Λουτράκι για να αφιχθεί το πλέον σύγχρονο μέσο εντός της πόλης του Λουτρακίου, δεδομένου ότι όπως έχει εξαγγελθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου, σύμφωνα και με τα όσα του διεμήνυσε ο Μανώλης Αγγέλακας, αυτό δεν πρόκειται να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, αν δεν υπάρξει αναθεώρηση επίσπευσης των διαδικασιών.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(011013)
Return top