ΚΟΥΙΖ

Τι φοβόσασταν και δεν προκρίνατε ως μέλος της επιτροπής διαπραγματεύσεων με την Club Hotel Loutraki S.A. τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά ή για παράδειγμα τον δικηγόρο Περικλή Μπαλοδήμο που είναι ο συντάκτης του κοινοπρακτικού και διαθέτει έστω και μια σταλιά γνώση περισσότερη από όλους εσάς; Μ’  αυτά τα πρόσωπα πώς να πορευθείτε, αφού θα αρχίσουν τα δύσκολα;
(200913)




Είπαν…

«Πόσο ανόητοι πρέπει να είναι όλοι αυτοί που έλεγαν και έγραφαν, όπως μας διαφώτισε στη συνέντευξή του τη Δευτέρα ο πολυχρονεμένος δήμαρχος Παύλος Παύλου, ότι τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών έπαιρνε τους ψηφοφόρους και τους πήγαινε να ψηφίσουν τον Γιώργο Γκιώνη;»
(200913)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΛΑΣΠΗ,
ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΣΚΕΙ ΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Μετά το καταγγέλλω του «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου σε βάρος του προσώπου του γράφοντος την περασμένη Δευτέρα στην τηλεοπτική εκπομπή «8 στον αέρα» του τοπικού σταθμού Axion και τον Δημήτρη Προβή, εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνει αναφορά στα όσα ισχυρίσθηκε ο υπεράνω κριτικής συνεντευξιαζόμενος που τα λεγόμενά του, ενδεχομένως να έχει την αίσθηση ότι αποτελούν θέσφατο;..
Ο Παύλος Παύλου κατήγγειλε τον γράφοντα για την χωρίς σκοπό και πρόθεση ανακρίβειά του, που παρ’ όλα αυτά αποτελούσε πεποίθηση για μεγάλη μερίδα δημοτικών παραγόντων της  πόλης του Λουτρακίου, ότι το νομικό γραφείο που επελέγη ήταν κατόπιν υποδείξεως του προεδρεύοντος στην Club Hotel Loutraki S.A. Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά, από τον οποίο την επομένη ακριβώς εζητήθη δημόσια συγγνώμην.
Ως άνθρωπος κατ’ αρχήν και μετά ως επαγγελματίας δεν είμαι αλαζών να διεκδικώ το αλάθητο. Είμαι μάχιμος, καθημερινά στις επάλξεις, είναι φυσικό να υποπίπτω σε λάθη, ωστόσο, πότε δεν κάνω κάτι από πρόθεση και σκοπό να βλάψω τον άλλον! Έχουν περιέλθει σε γνώση μου δύσκολα θέματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ υπό άλλες συνθήκες πνίγονταν -ακόμα και σήμερα πολλά εξ’ αυτών αν κι έχουν δημοσιοποιηθεί δεν αγγίζονται από όσους εμπλέκονται στη δήθεν άδολη κι απρόσκοπτη ενημέρωση- με την κοινωνία να μένει απληροφόρητη και στο σκοτάδι, γιατί αυτό εξυπηρετούσε τους ταγούς του τόπου.
Δύσκολα θέματα, ειδικών χειρισμών, είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρχει διασταυρωμένη πληροφόρηση ή να στα επιβεβαιώσουν κι αυτό που αξιολογείται είναι κατ’ αρχήν η αξιοπιστία της εν λόγω πηγής, κατά δεύτερο λόγο τι διακυβεύεται με το συγκεκριμένο θέμα με γνώμονα πάντοτε το δημόσιο - δημοτικό συμφέρον και τρίτον τα πρόσωπα που εμπλέκονται.
Είναι, πάντως, πολύ σημαντικό, ο σχολιαστής αν αντιληφθεί ή πληροφορηθεί ότι έχει υποπέσει σε εσφαλμένη πληροφόρηση να αποκαθιστά άμεσα την πραγματικότητα και θιγόμενα ενδεχομένως πρόσωπα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα προσέβαλε να τα δικαιώνει. Κυρίαρχο όλων, όμως, είναι να μην υπάρχει σκοπός και πρόθεση να θίξεις τον άλλον και να τον μειώσεις προκειμένου να τον υποτιμήσεις και απαξιώσεις στα μάτια της κοινωνίας, για να επιτύχεις τη δική σου προβολή. Αυτές οι ενέργειες είναι σαν τις «πέτσινες» επιταγές…
Με αφορμή λοιπόν τη λανθασμένη πληροφόρηση για το νομικό γραφείο που θα υποστηρίξει τη Λουτράκι Α.Ε., ο Παύλος Παύλου βρήκε ευκαιρία να καταφερθεί κατά του γράφοντος, ισχυριζόμενος πολλές φορές ότι λέει ψέματα και πρέπει να σταματήσει τα ψέματα.
Ο γράφων, όμως, ποτέ δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κι όχι την ποινική, αλλά την πολιτική, με ψευδείς ισχυρισμούς για να καταδικάσει τον αντίπαλό του, τον εχθρό του ή οτιδήποτε άλλο. (Έρχεται αναίρεση σε καταδικαστική απόφαση αντιπάλου του με την προσθήκη στοιχείων που είχαν «χαθεί», αλλά τώρα θα προσκομισθούν.)
Εν αντιθέσει με το γράφοντα ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου στις 20 Μαΐου 2008 προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του γράφοντος με αγωγή για τα δημοσιεύματα της προεκλογικής περιόδου του 2006 ισχυριζόμενος ψευδώς ότι περιείχαν γεγονότα και ειδήσεις αναληθείς που προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του. Το πρωτόδικο δικαστήριο δέχθηκε τα δημοσιεύματα ως αληθή, γιατί μόνον η αλήθεια προβαλλόταν, αλλά τα έκρινε μόνον για το έντονο ύφος χαρακτηρίζοντάς τα εξυβριστικά προς το πρόσωπο του Παύλου Παύλου. Μια υπόθεση που υπάρχει η πρόθεση και διάθεση να φθάσει -αν παραστεί ανάγκη- μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πλήρη και πανηγυρική αθώωση μου!
Να υπενθυμηθεί με αφορμή και την επιστολή που ρίφθηκε σε βάρος του, επειδή προφανώς δεν διαθέτει του ίδιου υψηλοτάτου επιπέδου πολιτικό πολιτισμό με το γράφοντα, θεώρησε κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, ότι ήταν προσχηματική η απερίφραστη καταδίκη όσων διένειμαν την κατάπτυστη επιστολή, μη διστάζοντας κι εντελώς ανερυθρίαστα να με θεωρήσει κι ως έναν εκ των συντακτών της!..
Πριν δεκατέσσερις μήνες και με αφορμή την αποκάλυψη του πολιτικού συνεταιρισμού 21/7/2012 -που επαναδημοσιεύθηκε προχθές Τετάρτη 18/9- ακριβώς την επομένη 22 Ιουλίου 2012 είχε σπεύσει να βγάλει μια ρυπαρή πλήρους χολής ανακοίνωση την οποία διένειμε σ’ όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Κορινθίας, με σκοπό να πλήξει την τιμή κι αξιοπρέπειά μου, λέγοντας γεγονότα εν μέρει -υπόθεση πρόχειρου απόφασης της αγωγής κι όχι η καθαρογραμμένη στις 28/6/2012- ή προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με την αποκάλυψη του πολιτικού του συνεταιρισμού με τον Κώστα Λογοθέτη.
Σήμερα θα επαναδημοσιευθεί το ρυπαρό με σκοπό να πλήξει την τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψή του γράφοντος δελτίο Τύπου, για να αντιληφθεί ο κάθε αναγνώστης ποίων τεχνασμάτων μετέρχεται, θεωρώντας ότι και οι άλλοι είναι όμοιοί του.
Επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου προκαλείτο στα «γενέθλιά» του κάθε μήνα επί ένα εξάμηνο, αλλά πώς να δώσει απάντηση, όταν τα ίδια τα γεγονότα τον είχαν διαψεύσει; Ενδεικτικά θα επαναδημοσιοποιηθεί και η πρόκληση της 22/11/2012 για να μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το δελτίο Τύπου που έκανε λόγο για χολή, αλλά έριχνε χολή...
Ουδέποτε αμφισβήτησα τη δημοσιογραφική δεινότητα του Πάνου Ηλιακόπουλου. Το αντίθετο μάλιστα. (Πλέκει το εγκώμιο κι ακολουθεί ο λίβελος.)
Του αμφισβητώ όμως την ικανότητα συγγραφής σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, όπως το σημερινό, για τις τάχα πολιτικές μου σχέσεις και συμφωνίες με τον κ. Κ. Λογοθέτη, που απαιτεί φαντασία πλέον των προηγουμένων ορίων.
Του αμφισβητώ και την αξιοπιστία των «πηγών» του, αλλά και την προθυμία του να τις επαληθεύει πριν την δημοσίευση τους. Ας μην ψάχνει συνεπώς αλλού τις ευθύνες και ας μη «βγάζει χολή» σε όσους - για πολλοστή φορά - τον διαψεύδουν.
Όσον αφορά τους «τοπικούς παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων» και τους «πρώην κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες» που πάντα επικαλείται σαν «πηγές» του, με μοναδικό σκοπό να αποφεύγει την προσωπική ευθύνη από τυχόν περαιτέρω δικαστικές εμπλοκές, ερωτηματικό αποτελεί αν τους έχει μέχρι σήμερα πληροφορήσει για την πρωτόδικη καταδίκη του από το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου και τη δικαίωση μου για όσα υπαίτια, με ενσυνείδητη υπέρβαση του δημοσιογραφικού δικαιώματος και με σκοπό εξύβρισης και προσβολής της τιμής και της υπόληψής μου - όπως αναφέρει και η απόφαση - διέδιδε στις παραμονές των Δημοτικών εκλογών του 2006.
Δεν θα έπρεπε λοιπόν και οι ίδιοι να ενημερωθούν, αλλά και όλοι οι αναγνώστες να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, για την ποιότητα και την αξιοπιστία των πληροφοριών του δημοσιογράφου; Ή όχι;
Το ερώτημα τίθεται γιατί, ενώ η σχετική καταδικαστική απόφαση έχει δημοσιευτεί από το δικαστήριο στις 28/06/2012, ακόμα δεν υπάρχει σχετική αναφορά στο ιστολόγιο που διατηρεί.
Και αυτή η καθυστέρηση είναι σίγουρα μεγαλύτερη των 49 ωρών.
Παύλος Παύλου
Δημ. Σύμβουλος

Τέταρτο μήνα ποιείται την νήσσαν για τη χολή…
Είχαν παρέλθει στις 22 Νοεμβρίου 2012 τέσσερις μήνες, του έχουν απαντηθεί οι συκοφαντίες του, αλλά ο Παύλος Παύλου πέραν των συκοφαντιών δεν είχε τι να πει, επιλέγοντας να ποιείται την νήσσαν. Το πέμπτο κείμενο που είχε δημοσιοποιηθεί, είχε ως ακολούθως:
«Αισίως, σήμερα, έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες από εκείνο το Σαββατόβραδο του Ιουλίου που ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου, είχε εκδώσει και διανείμει στη μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ με σκοπό να διασύρει και να διαπομπεύσει το γράφοντα, εκείνο το κατάπτυστο και συκοφαντικό δελτίο Τύπου.
Ένα δελτίο Τύπου, που κατ’ ουσίαν θα ήταν προσβλητικό ακόμη και για δημόσιο πρόσωπο έστω και μέτριου πολιτικού αναστήματος, καθ’ ότι πουθενά δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Σκοπός του συντάκτη του ήταν, να πεταχθεί απροσμέτρητη χολή συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα μένος και εμπάθεια κατά του γράφοντος, δεδομένου ότι η προηγηθείσα παρέμβαση σε «αθώο» υπηρεσιακό σημείωμα της συζύγου του, έθετε εύλογα και αυτονόητα ερωτήματα για τα οποία δεν υπήρχε άλλη παράμετρος, επειδή αποτύπωναν την πραγματικότητα και μόνον.
Φυσικά, στο Λουτράκι, έχει γίνει παιδεία, συνείδηση στην κοινή γνώμη, έχει επιβληθεί(;) κι έχει επιτευχθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, η αλήθεια να αποκρύπτεται και κατά το know how που έχει αναπτυχθεί να μπαίνει κάτω από το χαλί! Αν κανείς δε, τολμήσει να το σηκώσει, αυτόματα θέτει εαυτόν στο σταυρόνημο κι έκτοτε κινείται ως στόχος. Το αξιοπερίεργο είναι, ότι σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης «μαγνητισμένη», συνταυτίζεται τα πάντα να διέπονται υπό αυτό το καθεστώς για να μην κινηθούν τα λιμνάζοντα ύδατα κι αποκαλυφθεί η μπόχα που υποκρύπτουν.
Αν ο γράφων ήτο δικομανής θα μπορούσε να είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το κατάπτυστο και συκοφαντικό κείμενο, που απόλυτο και μόνο σκοπό είχε το διασυρμό. Αντ’ αυτού προκάλεσα, θα προκαλώ και θα προσκαλώ τον Παύλο Παύλου να δώσει δια του ιδίου τρόπου, φιλοξενώντας τη θέση του και από αυτό το βήμα, τα σημεία που στήριζαν την άποψή του περί χολής. Φυσικά, επειδή αυτά τα στοιχεία δεν υπήρχαν, κατ’ ουσίαν τη χολή επέλεξε να εκτοξεύσει ο ίδιος, παραπέμποντας σε πρακτικές των σπιθαμιαίων πολιτικά ανδρών, των πολιτικά νάνων, εν κατακλείδι!
Την ίδια βάναυση συμπεριφορά, απαντώντας με χολή σε βάρος του προσώπου μου, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ουσία, είχα υποστεί σε ανύποπτο χρόνο και πιο συγκεκριμένα το 2004, με ένα άλλο θέμα που είχε δημοσιοποιηθεί σε εβδομαδιαίο έντυπο, το οποίο τον κατάλληλο πολιτικά χρόνο θα επικαιροποιηθεί.
Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε τις πρόσφατες δηλώσεις Παύλου Παύλου σε τηλεοπτικό κανάλι ότι η κατασκευή μαρίνας δεν είναι ανάπτυξη; Μπορεί να φαντασθεί ο καθένας ποιος ωφελείται από αυτό πλην του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του;
Ακόμη, με αφορμή την ολοκληρωμένη πρόταση για την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου που δημοσιοποίησε το loutraki-press, στη μελέτη του 1999 η εταιρεία του ΟΣΕ με την επωνυμία Trademco, αναφέρει χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Η ημερήσια κίνηση με προορισμό το Λουτράκι θα ανέρχονταν -το 1999- σε 3.590 άτομα ημερησίως, ενώ για το 2020 η ημερήσια επιβατική κίνηση προβλεπόταν ότι θα ξεπεράσει τις 5.785 άτομα».
Τα σχόλια είναι περιττά, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!»
(200913)
Return top