ΚΟΥΙΖ

Το ένδοξο ΟΧΙ του ελληνικού έπους στο Λουτράκι θα εορτασθεί με το ΝΑΙ στο ξεπούλημα της περιουσίας του τόπου;
(180913)




Είπαν…

«Ο συντάξας το κοινοπρακτικό λειτουργίας της Club Hotel Casino Loutraki έγκριτος νομικός Κορίνθου Περικλής Μπαλοδήμος, για τη δυνατότητα μετατροπής της κοινοπραξίας σε Α.Ε. λέει: "Να φέρουν πρώτα τα € 150 εκατ. που οφείλουν και μετά μπορούμε να αρχίσουμε διάλογο υπό όρους". Σε καμία των περιπτώσεων δεν απεμπολεί τις υποχρεώσεις της Club Hotel Loutraki S.A. τόσο προς το δήμο Λουτρακίου, όσο και προς τη Λουτράκι Α.Ε., καθώς επίσης και να εξοφληθούν όλα τα χρέη που έχουν δημιουργήσει και δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη η Λουτράκι Α.Ε. ή ο δήμος Λουτρακίου.»
Π. Η.
(180913)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)



«ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΟΥ

Πριν δεκατέσσερις μήνες η πιθανότητα ύπαρξης πολιτικού συνεταιρισμού του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη με τον «βετεράνο»(!) πρώην ομόλογό του Παύλο Παύλου για τις πλατειές μάζες φάνταζε ως ουτοπία κι ότι κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» να αδυνατούν να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει;
Ωστόσο, για τους γνωρίζοντες και παρακολουθούντες στενά τις εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα αυτό είχε αρχίσει δειλά να διαφαίνεται από τον Οκτώβριο του 2011, άσχετα αν ο Παύλος Παύλου φρόντιζε για τους τύπους να τηρεί τα προσχήματα και μην αποκαλυφθεί.
Όσοι παρακολουθούσαν τα δημοτικά συμβούλια της περιόδου εκείνης όλοι θα θυμούνται ότι νυν και πρώην δήμαρχος έκαναν «σάντουιτς» τον Γιώργο Γκιώνη με το νυν δήμαρχος απευθυνόμενος στον πρώην να ρωτάει: «Δεν συμφωνείται κι εσείς κύριε Παύλου» έχοντας χαραγμένους στο πρόσωπό του έντονα τους μορφασμούς ενός αποτυχημένου ηθοποιού.
Αν και το Λουτράκι ή πιο συγκεκριμένα η πολιτική πιάτσα κάνει λόγο για δήμαρχο Κωσταπαύλο ή Παυλοκώστα, ανάλογα με το πώς το προτιμάει ο καθένας, ο πολυχρονεμένος δήμαρχος Παύλος Παύλου στην προχθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Axion προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, θεωρώντας ενδεχομένως ότι θα πείσει και την κοινή γνώμη, η οποία αρνείται να ακούσει τα μηνύματά του, ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πολιτικός συνεταιρισμός. Προσπαθούσε δε, να αναγορευθεί στον άοκνο «εργάτη» της σωτηρίας του Λουτρακίου, ισχυριζόμενος ότι είναι παρών όπου τον καλεί το καθήκον για να δικαιολογήσει την ανάληψη της προεδρίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, από τη σύμβουλό του Εβίτα Κούτμου.
Όποιος παρακολούθησε τη συνέντευξη, παρά το χαλαρό ύφος και την ηρεμία της σιγουριάς που προσπαθούσε να περάσει ο Παύλος Παύλου στους τηλεθεατές, ήταν εύκολο να αντιληφθείς την τρικυμία που τον διέκρινε και θα επισημανθεί στην αυριανή δημοσίευση.
Το loutraki-press στις 21 Ιουλίου 2011 με αφορμή το υπηρεσιακό σημείωμα που είχε κάνει η σύζυγός του Κατερίνα Παύλου Πέτρου προς τον Κώστα Λογοθέτη, είχε παρουσιάσει πώς διαμορφωνόταν η στάση των δύο ανδρών τη συγκεκριμένη περίοδο.
Στη συγκεκριμένη δημοσίευση με τίτλο «Τελικά υπάρχει "γάμος" Λογοθέτη - Παύλου και ποιά ανταλλάγματα περιλαμβάνει;» αναδείκνυε πόσο ρηχοί είναι πολιτικά οι δύο «συνέταιροι», δεδομένου ότι αδυνατούσαν να προβλέψουν τις επιπτώσεις των πράξεών τους, μπρος το μένος τους να υποτιμήσουν το γράφοντα. Το κυριότερο δε, που θέτει εν αμφιβόλω τόσο την κρίση τους όσο και την πολιτική τους επάρκεια, ήταν η αδυναμία τους να προβλέψουν ότι αυτή η κίνησή τους θα τους γυρνούσε μπούμρανγκ.
Το προφητικό κείμενο εκείνης της δημοσίευσης για τον πολιτικό συνεταιρισμό του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη με τον «βετεράνο»(!) πρώην ομόλογό του Παύλο Παύλου έχει ως ακολούθως:
«Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η γνώση του περιεχομένου του υπηρεσιακού σημειώματος της αναπληρώτριας διευθύντριας του Loutraki Thermal Spa (LTS) Κατερίνας Παύλου Πέτρου, συζύγου του πρώην δημάρχου Παύλου Παύλου, με τους τοπικούς παρατηρητές να διερωτώνται, αφενός ποιος ήταν ο λόγος της σύνταξής του - ένεκα του ύφους του, αφετέρου γιατί δημοσιοποιήθηκε -αφού είχαν σκοπό να απαντήσουν- με 49 ώρες καθυστέρηση για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα; Πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι από τα ανόητα "παπαγαλάκια" της Ιάσωνος, χθες το βράδυ γινόταν προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος και διασκέδασης των γεγονότων. Η κουταμάρα τους, έφθανε μάλιστα στο σημείο να προσπαθούν να διαψεύσουν το γεγονός που επιβεβαίωνε το υπηρεσιακό σημείωμα.
Το γεγονός που δημιούργησε ιδιαίτερο προβληματισμό κι όλοι ανεξαιρέτως διερωτώντο και προβληματίζοντο επ’ αυτού, ήταν: "Αν απ’ όσους ενεπλάκησαν με τη σύνταξη και το περιεχόμενό του δεν μπόρεσε κανείς τους να προβλέψει ότι πολιτικά θα γίνει μπούμερανγκ για τα δύο πολιτικά πρόσωπα τον Κώστα Λογοθέτη και τον Παύλο Παύλου. Επομένως, αυτοί που έκαναν τους χειρισμούς, τι δουλειά έχουν να εμπλέκονται στα τοπικά πολιτικά πράγματα, όταν δεν είναι ικανοί να προβλέψουν κάτι, που θα προκαλέσει τα στοιχειώδη ερωτήματα που προβλήθηκαν; Μήπως αυτοί που εμπλέκονται, είναι καλόν να αφήσουν κατά μέρος τα κοινά και να πάνε σπιτάκι τους να ασχοληθούν με τις προσωπικές τους υποθέσεις; Γιατί απέδειξαν ότι δεν είναι ικανοί να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα… κι όχι να παίζουν με την τύχη του τόπου".
Αξίζει να σημειωθεί ότι τριάντα επτά ώρες και πλέον μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής ή τριάντα μία και πλέον από χθες το πρωί και των ερωτημάτων που ετέθησαν, δεν έχει αποσταλεί καμία απολύτως απάντηση στο loutraki-press, γιατί άλλως θα δημοσιοποιείτο, γεγονός που ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την εκστόμιση σεναρίων από τους τοπικούς παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων, αλλά και η φαντασία κάποιων να καλπάζει και να τρέχει πέρα από κάθε λογική. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες το πρωί έγιναν στο loutraki-press τηλεφωνήματα από πολιτικά πρόσωπα, αν υπάρχει απάντηση στα ερωτήματα που ετέθησαν;
Αξιοσημείωτοι είναι, σε πολιτικές συζητήσεις επί των τοπικών πραγμάτων που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, ακόμη και το βράδυ ή και κάποιοι άλλοι που επικοινωνούσαν με το loutraki-press, οι σχολιασμοί όλων ανεξαιρέτως, ότι πρόκειται για γκάφα ολκής και "φωτογράφιζαν" πίσω από την σύζυγο του πρώην δημάρχου -αναπληρώτρια διευθύντρια του LTS, χωρίς τυπικά και ουσιαστικά προσόντα- τους Κώστα Λογοθέτη και Παύλο Παύλου.
Οι απόψεις όλων των παρατηρητών συνέκλιναν σε μία διαπίστωση:
"Αποδεικνύεται σ’ ολόκληρο το μεγαλείο του ο προεκλογικός αρραβώνας Λογοθέτη - Παύλου ως αντιπαροχή στη στήριξη του δεύτερου προς τον πρώτο την ανάδειξη της συζύγου του δευτέρου σε αναπληρώτρια διευθύντρια κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας. Σ’ αντάλλαγμά του ο Παύλος Παύλου για το καλό στη σύζυγό του δεν ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση και οι όποιες αντιπολιτευτικές χωρίς ουσία κορώνες είναι τόσο για τα "μάτια του κόσμου", όσο και να προστατέψει ο ίδιος το προσωπικό του πολιτικό προφίλ, δεδομένου ότι ακούγεται έντονα σ’ ολόκληρη την επικράτεια του δήμου ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση.
Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση από όλους σχεδόν τους τοπικούς παρατηρητές, ότι αν στην καρέκλα του Κώστα Λογοθέτη καθόταν ο προκάτοχός του Γιώργος Γκιώνης, θα είχαν «αναστηθεί ακόμη και νεκροί» από τις επιθέσεις που θα δεχόταν από τον Παύλο Παύλου".
Σχεδόν όλοι ανεξαιρέτως οι τοπικοί παρατηρητές εκτιμούσαν κι έκαναν λόγο ότι το "αυθόρμητο" υπηρεσιακό σημείωμα της Κατερίνας Παύλου Πέτρου, παραπέμπει στην εικασία: «Η αναπληρώτρια διευθύντρια να λειτούργησε σε πλήρη γνώση και με τις ευλογίες του συζύγου της, την επιλογή του χρόνου δημοσιοποίησης αφού πρώτα είχε συρθεί το θέμα κι είχε δημιουργήσει τις ανάλογες εντυπώσεις, ενώ υπήρχε συνεννόηση κι ανοικτή γραμμή με τον πολιτικό της προϊστάμενο".
Οι ίδιοι τοπικοί παρατηρητές εκτιμούσαν ότι Παύλος Παύλου και Κώστας Λογοθέτης τα έχουν βρει σε όλα, στην ουσία έκαναν λόγο για πολιτικό "γάμο" εν’ όψει των δημοτικών εκλογών του 2014 καταθέτοντας το ακόλουθο σενάριο:
"Ο Παύλος Παύλου έχει καταφέρει κι έχει πείσει τον Κώστα Λογοθέτη ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη εν’ όψει των εκλογών του 2014. Κατά συνέπεια του έχει ζητήσει την πολιτική στήριξή του -δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να είναι κι ανοιχτή συνεργασία με ενιαίο ψηφοδέλτιο (πολιτικά πάντως αυτό δεν στέκει)- υποσχόμενος ότι στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος να φροντίσει να εξαφανίσει τις ποινικές διώξεις κατά Κώστα Λογοθέτη. Με αφορμή δε τη μηνυτήρια αναφορά για τη δωρεάν κι αλόγιστη διάθεση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, τόνιζαν μέχρι η υπόθεση να φθάσει στην ακροαματική διαδικασία ποιος ζει και ποιος πεθαίνει; "
Μερικοί εκ των τοπικών παρατηρητών έθεταν το ερώτημα: "Που βαδίζει ο τόπος, όταν οι πρώτοι τη τάξει πολίτες είναι αυτοί που δεν σέβονται και δεν τηρούν τη νομιμότητα, έτσι ώστε να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την πόλη, λαμβανομένου υπόψη ότι κι αυτός είναι ένας από τους ρόλους τους και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να μην προκαλούν σε καμία των περιπτώσεων το κοινό περί δικαίου αίσθημα;"
Μεταξύ αυτών κάποιος σχολίαζε, ότι: "Μεταξύ τους τα έχουν κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο «πλακάκια», έχουν εξασφαλίσει τη μεταξύ τους ατιμωρησία και ούτε γάτα ούτε ζημιά, με τους «Λουτρακιώτες ιθαγενείς» να απολαμβάνουν τον ύπνο του δικαίου".
Κάποιοι, άλλοι τοπικοί παρατηρητές διερωτώντο: "Αν στο LTS, ο καθένας κάνει ότι θέλει, ενώ αναμένουν τώρα την αντίδραση του Κώστα Λογοθέτη για την πρωτοβουλία της αναπληρώτριας διευθύντριας να διαθέσει κατά την επιλογή της δωρεάν λούσεις ή όλα καλύπτονται πίσω από τη δημαρχιακή αλληλεγγύη;"
Μεταξύ άλλων, κάποιος από τους τοπικούς παρατηρητές, έντονα υποψιασμένος που ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές αναφερόταν σε συγκεκριμένο σχολιασμό της Κατερίνας Παύλου Πέτρου που παραπέμπει σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει κατά καιρούς ο σύζυγός της, ενώ τόνιζε χαρακτηριστικά: "Μακάρι ο σύζυγός της Παύλος Παύλου να αναλάμβανε τις ίδιες πρωτοβουλίες και με το ίδιο σθένος για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και ειδικότερα όσων συμβαίνουν επί της σημερινής δημοτικής αρχής με πρωταγωνιστή τον εν δυνάμει πολιτικά συνεταίρο του".
(180913)
Return top