ΚΟΥΙΖ

Τι γινόταν χθες το βράδυ στο 2ο όροφο της Ιάσωνος μετά τη «μεθοδευμένη;» ματαιωθείσα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου; Ποιός ήταν ο «υψηλός» επισκέπτης που φρόντισε να στέλνει και τα διαπιστευτήριά του σε φιλικά του μέλη του Δ.Σ.;
(090213)




Είπαν…

«Η αναπληρώτρια διευθύντρια του Loutraki Thermal Spa Αικατερίνη Παύλου Πέτρου, εναλλακτικά από το δήμο Λουτρακίου, αλλά και με πιο ευνοϊκό μάτι βλέπει τη μετάταξή της στο Λιμενικό Ταμείου Λουτρακίου.»
Φυσικά, πάλι διευκρινίζεται ότι ο βετεράνος δήμαρχος και σύζυγός της Παύλος Παύλου, είναι πολύ πιθανόν να τα έχει υπόψη του, όλα αυτά!
(090213)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΝΕΕΣ «ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ» ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΜΑΡΙΝΗ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, γιατί ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης, δεν είχε εξασφαλίσει, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί, πρακτιγράφο - γραμματέα του δήμου Λουτρακίου, προκειμένου να καλύψει τη συνεδρίαση του σώματος.
Οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν, χωρίς αυτό να αποτελεί και θέσφατο, ότι μεθοδευόταν η συγκεκριμένη συνεδρίαση, καθ’ ότι το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου απασχολεί ένα σοβαρότατο θέμα, το οποίο ο Κώστας Λογοθέτης, επιθυμεί διακαώς να το παραπέμψει στις καλένδες.
Πρόκειται για την είσπραξη του λιμενικού τέλους από τις παράκτιες επιχειρήσεις, ποσόν το οποίο επιδιώκουν να αποφύγουν και οι επιχειρηματίες. Λέγεται δε, ότι πολλοί εξ’ αυτών έχουν επισκεφθεί κι έχουν ασκήσει πιέσεις στον Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, καθ’ ότι πολύ χαλαρωμένος με το δημόσιο χρήμα, έχει πει άλλη μια φορά αβασάνιστα «ναι»! Ένα «ναι», που κατ’ ουσίαν είναι κάλπικο, δεδομένου ότι υπάρχει και η κείμενη νομοθεσία κι αυτό το τέλος δεν μπορεί να το αποφύγει κανείς. Η παράκτια ζώνη, δεν είναι το χωράφι του Κώστα Λογοθέτη, ούτε ο κατά φαντασίαν «αυτοκράτορας» είναι ο Σουλεϊμάν για να αποφασίζει αν θα επιβληθούν και εισπραχθούν φόροι.
Οι επιχειρηματίες θα πρέπει κι επιβάλλεται να έχουν κατά νου, ότι δεν μπορούν να απαιτούν παράλογα πράγματα, ούτε να επαφίενται σε κάλπικα «ναι», γιατί πολύ απλά θα τα βρουν μπροστά τους και δεν είναι απίθανο να κληθούν να τα πληρώσουν κι έντοκα, όταν όλα δείχνουν ότι τα λιμενικά ταμεία είναι πολύ πιθανόν να μετατραπούν σε περιφερειακή ανώνυμη εταιρεία.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν, ο πρόεδρος του ΛΤΛ Άρης Μαρίνης να δέχεται ασφυκτικότατες πιέσεις , κυρίαρχα από τον Κώστα Λογοθέτη, να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, αλλά το φαιδρόν της όλης υποθέσεως είναι ότι δεν του λέει ποιός θα καθίσει στο σκαμνί για παράβαση καθήκοντος; Ο Άρης Μαρίνης, σε τούτη τη φάση, που η δημοτική αρχή Λογοθέτη έχει μετατρέψει το Λουτράκι από τουριστική πόλη σε «νεκροταφείο» κι αυτό το βιώνουν όλοι, καλόν θα είναι να προχωρήσει ενδεχομένως, σε μειώσεις της αποζημίωσης που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις.
Επιτέλους, ο κατά φαντασίαν «αυτοκράτορας» δίκην Σουλεϊμάν, θα πρέπει κι επιβάλλεται να σταματήσει μαζί με τους αυλικούς του τις παρεμβάσεις και να επιτρέψουν κάτι, επιτέλους, επί των ημερών τους, να λειτουργήσει απρόσκοπτα σ’ αυτόν τον τόπο.
(090213)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;



ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ
ΣΤΟ LOUTRAKI THERMAL SPA ΣΥΡΕΤΑΙ Ο Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Μπορεί αγρόν να αγοράζει και να θέλει να κυλήσει ο χρόνος ο δήμαρχος Λουτρακίου και πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Κώστας Λογοθέτης μαζί με τους «αετονύχηδες» συμβούλους του…
Μπορεί οι επικεφαλής των τριών συνδυασμών της αντιπολίτευσης για δικούς του λόγους ο καθένας να μην αντέδρασαν για τις κατασχέσεις και το οριστικό λουκέτο της Δευτέρας στη Λουτράκι Α.Ε…
Ωστόσο, προέκυψε δίδυμη και ταυτόσημη αντίδραση από δύο συμβούλους της πάλαι ποτέ πλειοψηφίας, ενώ βρήκαν συνοδοιπόρους κι άλλους μέχρι πρότινος συναγωνιστές τους.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι που αντέδρασαν ταυτόχρονα ή από συνεννόηση ήταν ο πρόεδρος του «Προμηθέα» Νίκος Λόης και ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, συγκεντρώνοντας δέκα υπογραφές για τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δίκην έκτακτης γενικής συνέλευσης για την καταστροφή που βιώνει η Λουτράκι Α.Ε.
Στον 2ο όροφο της Ιάσωνος είναι προφανές ότι ο Κώστας Λογοθέτης, ο κατά φαντασίαν «αυτοκράτορας» μαζί με την αυλή του και τους άνοες συμβούλους του, με τη στάση τους μάλλον σπρώχνουν την επίσπευση καταστροφής της εταιρείας. Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που καταρρέει η Λουτράκι Α.Ε. και να σηκώνονται περιουσιακά της στοιχεία λόγω κατάσχεσης, εκείνοι να προγραμματίζουν δημοτικό συμβούλιο, χωρίς ουσιαστικό θέμα αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη, από το μεγαλύτερο και πιο κρίσιμο θέμα στην ιστορία του δήμου Λουτρακίου.
Κάθε εχέφρων νους θα ανέμενε ότι αυτή τη στιγμή θα πραγματοποιούντο συμβούλια με τη συμμετοχή και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης και θα αναζητούντο λύσεις πώς να αντιμετωπισθεί η κατάσταση προς όφελος του Loutraki Thermal Spa και του τόπου, εν αντιθέσει με τη δημοτική αρχή που κόπτεται και νοιάζεται μόνον για την επιβίωσή της με την παράλληλη και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφή της Λουτράκι Α.Ε.
Την υπογραφή τους για την έκτακτη σύγκληση της γενικής συνέλευσης της Λουτράκι Α.Ε. έβαλαν ο πρόεδρος της «Μέριμνα» Λουκάς Λούκας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΠ Χαράλαμπος Δοσσαράς, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αργύρης Ψυχογιός, από την αξιωματική αντιπολίτευση οι Γιώργος Γκιώνης, Σωτήρης Πέρρας, Σπύρος Ράττης, ο αειθαλής δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου με τις τόσες πολλές τετραετίες που έχει εκλεγεί, καθώς επίσης και ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία Γιώργος Πετρίτσης.
Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόσκληση για συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου πρέπει να εκδοθεί εντός έξι ημερολογιακών ημερών, καθώς επίσης και η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί εντός πέντε ημερών.
Ο Κώστας Λογοθέτης με τους συμβούλους του τόσο πολύ φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης κι όλα δείχνουν ότι οδεύουν να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια για να έχει πάρει η καταστροφή το δρόμο της, κάτι άλλωστε που επιθυμούσαν πολλούς μήνες διακαώς και τους χάλασαν τη δουλειά με την εξαίρεση και παράταση που πήρε η Λουτράκι Α.Ε.

Η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου
Πέραν από τα σχόλια του loutraki-press, αξίζει να διαβάσει η κάθε μία και ο καθένας το θεματολόγιο για το δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Πέμπτης και να βγάλει τα συμπεράσματά του, ποιό είναι το θέμα που επείγει, καίει και πρέπει να συζητηθεί προς το συμφέρον του τόπου;
Αξίζει
1 Λήψη Απόφασης επί των υποβληθεισών αιτήσεων για χορήγηση αδειών άσκησης υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων, βάσει του Ν. 2323/95, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για το έτος 2013.
2 Λήψη Απόφασης επί των υποβληθεισών αιτήσεων για α) χορήγηση αδειών άσκησης υπαίθριων πλανόδιων εμπορικών δραστηριοτήτων και β) ανανέωση αδειών πλανόδιου εμπορίου, βάσει του Ν. 2323/95, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και του Π.Δ. 254/05, για το έτος 2013.
3 Χωροθέτηση νέου Νεκροταφείου στη Δ.Κ. Ισθμίας.
4 Επέκταση αρμοδιότητας ΔΕΥΑ Λουτρακίου - Περαχώρας στα όρια του Καλλικρατικού δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων.
5 Επέκταση αρμοδιότητας Πολεοδομίας Λουτρακίου - Περαχώρας στα όρια του Καλλικρατικού δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων.
6 Ανάκληση αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας, περί κήρυξης απαλλοτριώσεων.
7 Σύναψη ή μη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ δήμου και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) για την εκπόνηση ερευνητικού έργου που αφορά τον έλεγχο στατικής τρωτότητας και τη βελτίωση προστασίας κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης. Ορισμός εκπροσώπων δήμου με τους αναπληρωτές τους στην Επιτροπή Κοινής Παρακολούθησης της Σύμβασης.
8 Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου δηλωθέντων επιφανειών για τη χρέωση του τέλους καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού.
9 Χορήγηση ή μη στη Χριστίνα Μαρίνου νέας παροχής νερού (βάνας) στο Πάρκο Δεξαμενής για μεταφορά πόσιμου νερού στην Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη του δήμου Κορινθίων.
10 Διόρθωση της υπ’ αριθ. 356/2012 ΑΔΣ, περί διαγραφής ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους επιβληθέντων προστίμων αυθαίρετων κατασκευών και απαλλαγής ή μη προσαυξήσεων.
11 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους α) ΤΑΠ, έτους 2009, επ’ ονόματι Παναγιώτη Δημητριάδη β) ΤΑΠ, ετών 1993-2009, επ’ ονόματι ΚΕΡΑΦΙΝΑ ΑΒΕΤΕ και γ) Τελών καθαριότητας & εξωραϊσμού νεκροταφείου, έτους 2011, επ’ ονόματι Αικατερίνης Στρατήρη χήρας Ελευθερίου, στη Δ.Κ. Ισθμίας.
12 Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: «Αγροτική οδοποιία» (αρ. μελ. 6/2009 τέως δήμου Αγ. Θεοδώρων).
13 Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: «Αγροτική οδοποιία» (αρ. μελ. 1/2010 τέως Δήμου Λ-Π).
14 Έγκριση μετακινήσεων δημάρχου εκτός έδρας (Μάρτιος 2013). (Καλά γιατί τόση βιασύνη. Δεν θα κάνετε άλλο συμβούλιο στις αρχές Μαρτίου;)
(090213)
Return top