ΚΟΥΙΖ

Πότε ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς θα πει ολόκληρη την αλήθεια για τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον ανάγκασε να παραιτηθεί από το αξίωμά του στο δήμο Λουτρακίου;
Δυστυχώς, για τον Κώστα Λογοθέτη υπάρχουν και μάρτυρες που δεν κάνουν πλέον βήμα πίσω και θέλουν να τα τινάξουν όλα στον αέρα! Τα ψέματα και ο εμπαιγμός του Κώστα Λογοθέτη έχουν ένα όριο κι έχουν εξαντλήσει κάποιων την υπομονή…
(070213)




Είπαν…

«Που είναι η αντιπολίτευση οεο; Γιατί δεν υπάρχει λέξη από τους δύο επικεφαλής των συνδυασμών Παύλου Παύλου με τη σύζυγο αναπληρώτρια διευθύντρια κι αρμόδια για την Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις, καθώς επίσης και τον Γιώργο Πετρίτση με τον αδελφό του διευθυντή του Loutraki Thermal Spa; Δεν είχαν πληροφορηθεί τα γεγονότα την ίδια ακριβώς ημέρα; Ποιός ο ρόλος τους και γιατί αποσιώπησαν το θέμα; Ποιά είναι τα κυρίαρχα ενδιαφέροντά τους; Γιατί δεν έχουν αντιδράσει ακόμη 24 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το loutraki-press; Τι περιμένουν μαζί με τον αντιδήμαρχο - αναπληρωτή του δημάρχου Γιώργο Γλυκοφρύδη; Μεταθέσεις από το Loutraki Thermal Spa στο δήμο Λουτρακίου; Πέραν αυτών. Ο Γιώργος Γκιώνης γιατί δεν έχει αντιδράσει; Μπορεί να μην έχει διορισμένο συγγενή του α΄ βαθμού. Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν θα έπρεπε να έχει γνώση των τεκταινομένων και ν’ έχει αντιδράσει;»
(070213)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΠΟΣΟ ΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ;

Η δημοτική αρχή των απευθείας αναθέσεων σε προμήθειες και υπηρεσίες του Κώστα Λογοθέτη, γνώριζε ως φαίνεται άριστα την τέχνη -βλέπεις είναι και ο σύμβουλος του δημάρχου- διαθέτοντας ποσόν € 2.160.000 για να κάνουν διαφόρου είδους δουλειές.
Μιας και ο σύμβουλος του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, εμπλέκεται κι εδώ κι εκεί, εννοώντας τη Λουτράκι Α.Ε., γιατί δεν φρόντιζαν να ικανοποιούν μέρος από τις απαιτήσεις του και μέρος από τα συμφωνηθέντα με το διακανονισμό, για να μην φθάσουν τα πράγματα στο κλείσιμο του Loutraki Thermal Spa και στο τίναγμα της εταιρείας στον αέρα;
(070213)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ loutraki-press ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Στο κενό, εκτός πραγματικότητας και στη σφαίρα της φαντασίας, κινούνται οι «σχεδιασμοί;» του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την κανονικοποίηση της γραμμής Ισθμός - Λουτράκι του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Τα παραπάνω τόνιζε χθες στο loutraki-press κορυφαίος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας - Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων (ΥΠΑΑΥΜΔ) που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, ερωτηθείς για τα όσα είχε υποστηρίξει την περασμένη Παρασκευή ο περιφερειάρχης στη συνάντησή του με την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
Ο κορυφαίος υπηρεσιακός παράγοντας τόνισε ότι η συγκεκριμένη κανονικοποίηση της γραμμής Ισθμός - Λουτράκι αποτελεί κλασσική περίπτωση ένταξής του στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και χρηματοδότησής του μέσω ΕΣΠΑ. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα προέβαλε την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισα - Βόλος ύψους € 22 εκατ., για την οποία είχε εξετασθεί αν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Jessica, αλλά αυτό αποδεικνύεται υποκάμισο αδειανό για τέτοιου είδους και μεγέθους έργα.
Ο κορυφαίος υπηρεσιακός παράγοντας ερωτήθη επίσης να διευκρινίσει αν είναι δυνατόν:
Η περιφέρεια Πελοποννήσου να πάρει το έργο από τον έλεγχο του ΥΠΑΑΥΜΔ.
● Κατασκευή του έργου μέσω ΣΔΙΤ κι ένταξής του στο Jessica.
● Λειτουργία της γραμμής από την περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιώτη.
«Δεν υπάρχει κάποιο άλλο έργο που να έχει γίνει στην Ελλάδα με τις παραμέτρους που θέτετε και κατά συνέπεια, πώς είναι αυτό δυνατόν να γίνει για τη συγκεκριμένη γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου; Θα πρέπει να γνωρίζεται και να έχετε υπόψη σας ότι ο ΟΣΕ ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την κατασκευή της συγκεκριμένης γραμμής και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να την εκχωρήσει ή να αποποιηθεί των συμφερόντων του. Παράλληλα, αν η Προαστιακός Α.Ε. δοθεί σε ιδιώτη, αυτός δεν θα επιθυμεί να αφήσει εκτός, ένα από τα καλύτερα τμήματα της εταιρείας που θ8α αναλάβει».
Εκ των προαναφερομένων, προκύπτουν αβίαστα τα ερωτήματα προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη:
1 Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις σας και που τελικά βρίσκεται η αλήθεια;
2 Γιατί αυτά που ισχυρισθήκατε για το Jessica την περασμένη Παρασκευή δεν τα είχατε προβάλλει και πριν δεκαπέντε μήνες;
3 Μήπως τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα που έχουν εμποδίσει τη γραμμή να εισέλθει στο Λουτράκι, έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους κι ενοχλούν και την περιφέρεια Πελοποννήσου;
Κύριε περιφερειάρχα Πέτρο Τατούλη, μόνος τρόπος κανονικοποίησης της γραμμής Ισθμός - Λουτράκι - Ισθμός και κατασκευής του έργου με τις απαιτούμενες υποδομές του, σύμφωνα πάντοτε με τη γνώμη και τη γνώση των υπηρεσιακών παραγόντων -καθ’ ότι ο χρόνος έχει παρέλθει άκαπνος εξαιτίας δική σας υπαιτιότητας- είναι μελέτη - κατασκευή με υπουργική απόφαση κι απευθείας ένταξή του όσο το δυνατόν συντομότερα στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.
Το loutraki-press έχει την αίσθηση ότι θέλετε να πραγματοποιήσετε το εν λόγω έργο, αλλά υπάρχουν λόγοι που δεν θέλουμε να φαντασθούμε, οι οποίοι στέκονται ως τροχοπέδη στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν πρόκειται για κάποιο καπρίτσιο, αλλά το συγκεκριμένο έργο το αναμένει μια ολόκληρη κοινωνία για τη μετακίνησή της, αλλά και μία πόλη με τους επιχειρηματίες της για να μπορέσει και πάλι να ξαναπάρουν πάνω τους, ως προάστιο της πρωτεύουσας των περισσότερων των 5.000.000 κατοίκων.
Είναι η ώρα να δούμε τις αληθινές και πραγματικές προθέσεις σας κι όλα τ’ άλλα είναι εκ του περισσού!
Πάνος Ηλιακόπουλος
(070213)
Return top