ΚΟΥΙΖ

Μπορεί μία μίζα, μια προμήθεια, ένα λάδωμα, να αντιπαρέρχονται με τη δικαιολογία: «Τα πήρα τα € 1.500 για να πληρώσω την αγωγή»;
(120213)




Είπαν…

«Σήμερα είμαστε άξιοι των επιλογών μας, όταν πιστεύαμε το δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη ότι μας εγγυάται τις αποδοχές μας και να μην προχωρήσουμε στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τη διοίκηση της Club Hotel Casino Loutraki. Φυσικά, δεν παραβλέπουμε τις ευθύνες μας ως συνδικαλιστές, αλλά κάποια "ηγετικά" συνδικαλιστικά στελέχη, μας πήραν στο λαιμό τους…»
(120213)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ;

Η κατάσχεση του Loutraki Thermal Spa είναι η πιο άσχημη εξέλιξη στην ιστορία του τόπου κι ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί, στο σύγχρονο στολίδι του.
Δύο δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν, κάτι που έπρεπε να το είχαν κάνει οι επικεφαλής των συνδυασμών, συγκέντρωσαν υπογραφές και ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, σε ρόλο γενικής συνέλευσης της Λουτράκι Α.Ε.
Αυτονόητο είναι ότι για τον κάθε εχέφρονα άνθρωπο η εν λόγω συνεδρίαση θα έπρεπε να γίνει αυθημερόν, έστω το αργότερο την επόμενη ημέρα, προκειμένου να διατυπωθούν ιδέες και να αναζητηθούν οι πλέον εφικτές λύσεις. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν έγινε, με τη δημοτική αρχή να κερδίζει χρόνο και να παραπέμπει τη συνεδρίαση σε ύστερο χρόνο.
Μεσονύκτιες πληροφορίες θέλουν, που δεν κατέστη λόγω του πεπερασμένου της ώρας να διασταυρωθούν, η δημοτική αρχή να μην προέβη σ’ αυτή την επιλογή μόνη της, αλλά σε συνεργασία μ’ επικεφαλής συνδυασμού. Επικεφαλής συνδυασμού που αρέσκεται να ταξιδεύει για υποθέσεις στο εξωτερικό και λέγεται ότι είναι προγραμματισμένο το ταξίδι του αρχάς της προσεχούς εβδομάδος.
Έτσι η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, κρατάει στην πρόσκληση το συρτάρι, δεδομένου ότι έχει περιθώρια η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί την επομένη της αναχώρησης ή έστω και την ίδια ημέρα, λαμβανομένου υπόψη ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - γενικής συνέλευσης, θα έχει έναν «αντίπαλο» λιγότερο, διευκολύνοντας και τον ίδιο να μην εκτεθεί στους ψηφοφόρους δεδομένου ότι δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να τοποθετηθεί ουσιαστικά, και ως εκ τούτου μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.
(120213)




Αρχαίοι ρώτησαν κάποτε τον Αριστοτέλη:
"Τι κερδίζουν αυτοί που λένε ψέματα;"
Ο Αριστοτέλης απάντησε:
«Να μην τους πιστεύει κανείς ακόμα
κι όταν λένε την αλήθεια».




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ THERMAL SPA ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!..

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Όταν η κύρια και πρώτη σου φύση είναι το ψέμα, η Γη να γυρίσει ανάποδα, εσύ θα παραμένεις ο ίδιος.
Ο λόγος φυσικά, δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη, είναι για το δήμαρχο Λουτρακίου και πρόεδρο της Λουτράκι Α.Ε. Κώστα Λογοθέτη, του οποίου η κατάσταση, δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι αθεράπευτη, καθ’ ότι αυτός είναι ο άνθρωπος.
Χθες, λοιπόν, επιδόθηκε σε νέο ντελίριο, ισχυριζόμενος προς τους εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, ότι μην ακούτε και μην πιστεύετε τίποτα απ’ όσα λέγονται για το Spa, γιατί τα πάντα είναι εντάξει.
Το loutraki-press δέχεται ότι ο δήμαρχος λέει τη δική του «αλήθεια». Ωστόσο, προκαλείται να δημοσιοποιήσει τα κατασχετήρια της «Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ».
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα Κώστα Λογοθέτη.
Στη σημερινή ανάρτηση, ως κύριο θέμα (συγνώμη για το πρώτο ενικό) επιθυμούσα να αιτιολογήσω τους λόγους γιατί αποκαλούσα τον δήμαρχο Λουτρακίου είτε Κωστάακη, είτε Κώωτση, είτε ι Κώωτσης. Για όσους δεν το ξέρουν, σε καμία τον περιπτώσεων και οι τρεις προσφωνήσεις δεν είναι υβριστικές. Οι παλαιοί και συγχωριανοί του γνωρίζουν ότι στην παιδική κι εφηβική του ηλικία τον Κώστα Λογοθέτη τον αποκαλούσαν ο Κωστάκης (με μακρόσυρτο α) του Μπέη. Ο Κώωτσης είναι χαϊδευτικό του Κωστάκη σε πολλά χωριά της ελληνικής περιφέρειας, ενώ το ι Κώωτσης, αποτελεί ντοπιολαλιά της ορεινής κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Με αυτό, επιχειρείται να καταδειχθεί ότι πρόθεση του loutraki-press δεν ήταν η εξύβριση του Κώστα Λογοθέτη, αλλά στόχος ήταν να συνέλθει, δεν είναι και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως παιδί και κατά συνέπεια επιβάλλεται και πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αιφνιδιάστηκαν όλοι…
Ο πραγματικός χαρακτήρας, η πραγματική συμπεριφορά του Κώστα Λογοθέτη, άρχισε να γίνεται αντιληπτή από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2010. Διαπιστωνόταν, άλλα να συμφωνούνται την μία ημέρα και την επόμενη να εμφανίζεται και να ισχυρίζεται άλλου είδους πράγματα και εκ διαμέτρου αντίθετα αυτά που είχαν συμφωνηθεί. Παράλληλα, προς δικαιολόγησιν της μεταστροφής του προέβαλε ισχυρισμούς λίαν παιδαριώδεις που προκαλούσαν θυμηδίαν, ενώ ενέγειραν πλέον σοβαρούς προβληματισμούς, ως προς το χαρακτήρα του και τη σταθερότητά του ως ανθρώπου. Πολύ σύντομα εντοπίσθηκε ότι λέει κατά κόρον ψέματα κι όλοι αιφνιδιαστήκαμε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Επίσης, έγινε αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν διαθέτει στη φιλοσοφία του αρχή μέση και τέλος, ενώ αυτό που του λείπει είναι η συνέπεια, έναντι των λεγομένων του, αλλά και κάθε είδους υποχρεώσεων που αναλάμβανε.
Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι μοίραζε χωρίς καμία δυσκολία τα «ναι» σ’ όλο τον κόσμο κι εμβρόντητοι παρακολουθούσαμε να εκστομίζονται υποσχέσεις, για πράγματα που εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν. Η στάση του και η συμπεριφορά του μας έκανε να μην πιστεύουμε ότι είναι υπέρμαχος της διαφάνειας, φοβηθήκαμε τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τα οικονομικά πράγματα και δεν αργήσαμε να διαψευσθούμε με την υπεξαίρεση των δύο επιταγών των απόρων.

«Υπέρμαχός του» θύμα και ο ίδιος
Εκείνη την περίοδο ενθυμούμαι γνωστό που μου τόνιζε ότι δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι και πολύ χειρότερα να γράφεις ότι ο δήμαρχος λέει ψέματα. Το είχα χειροπιαστό και με υπογραφή του! Ο εν λόγω γνωστός με πίεζε καθημερινά να παύσει η εν λόγω αναφορά, αλλά είχε παρασχεθεί και εις αυτόν δέσμευση -τελικά άνευ αντικρίσματος- για μια θέση παραγοντισμού. Ενθυμούμαι, που είχα γνωρισθεί αρχές Φεβρουαρίου με τον τέως σύμβουλό του Δημήτρη Σκλία, στον οποίο είχα πει ότι θα του αποδείξω ότι ο Κωστάκης όπως τον αποκαλούσε λέει ψέματα (δεσμευόμενος ότι αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα παραιτηθεί, τελικά απομακρύνθηκε πριν λίγες ημέρες ως υπεράριθμος) κι όχι μόνον… (Όρα επιταγές απόρων.)
Αποκορύφωμα όλων αυτών, ήταν μία ανάρτηση εκείνο το διάστημα στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερα, αν και είχε λίγους μήνες στη διοίκηση του τόπου, ότι αν οι οικείοι του τον αγαπούν, θα πρέπει να τον προτρέψουν να παραιτηθεί προφασιζόμενος, το πιο εύκολο, λόγους υγείας. Εκείνη η ανάρτηση είχε χαρακτηρισθεί ως υπερβατική, αλλά μετά από περίπου είκοσι έξι μήνες αποδεικνύεται ότι ήταν άκρως προφητική, δεδομένου ότι αφενός ο Κώστας Λογοθέτης θα είχε προστατευθεί, αφετέρου ο δήμος Λουτρακίου δεν θα είχε υποστεί σε καμία των περιπτώσεων αυτού του μεγέθους την καταστροφή που όλοι βιώνουμε.

Το μακρύ και πολύπλοκο ταξίδι με τη Δικαιοσύνη
Όλοι γινόμαστε μάρτυρες να έχουν ξεκινήσει οι κατασχέσεις και μοιραία μέρος της περιουσίας του δήμου Λουτρακίου να εκποιηθεί έναντι ευτελούς αξίας σε πλειστηριασμό. Μακάρι κάτι τέτοιο να αποφευχθεί και να διαψευσθούν ο γράφων και το loutraki-press.
Παράλληλα, πέραν των δύο σοβαρότατων μηνυτήριων αναφορών για τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα -που νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αν η υπόθεση παραπεμφθεί στο ακροατήριο ενδεχομένως να είναι σε βαθμό κακουργήματος- και τη δωρεάν διάθεση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου σε ιδιώτη με γνώμονα το οικονομικό του όφελος, καθώς επίσης κι άλλες μηνυτήριες αναφορές ή μηνύσεις χαμηλότερης κλίμακας, ο Κώστας Λογοθέτης εμπλέκεται στα γρανάζια της Δικαιοσύνης, από τα οποία εκτιμάται από νομικούς κύκλους ότι πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βγει «ατσαλάκωτος».
Μαζί του θα σύρονται και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και σύμβουλοί του που αβασάνιστα υποστηρίζουν και προσυπογράφουν αυτό που επιθυμεί ο Κώστας Λογοθέτης ή αυτό που του υποδεικνύουν και παρακολουθούν από μακριά. Τα πράγματα έχουν ξεκινήσει από τη Λουτράκι Α.Ε., αλλά όλα δείχνουν ότι θα περάσουν και στο δήμο Λουτρακίου και μόλις σκάσει το μπαλόνι, τότε από όλους αυτούς, ο σώζων εαυτόν σωθείτω!
Ο Κώστας Λογοθέτης, θα πρέπει να αντιληφθεί, πρώτα απ’ όλα και κυρίαρχα για το καλό το δικό του και μετά του τόπου ότι θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα. «Εδώ και τώρα» που έλεγε κάποτε ο αρχηγός του. Όσο δεν το αντιλαμβάνεται, έχοντας την αίσθηση ότι θα μπορέσει να διαχειρισθεί τη φαύλη κατάσταση που έχει δημιουργήσει, τόσο περισσότερο καθημερινά θα εμπλέκεται και θα βουλιάζει στην κινούμενη άμμο που έχει γεμίσει τον τόπο και τον βουλιάζουν μαζί με τους συμβούλους του.
Την προοπτική των εξελίξεων οι ερωτοτροπούντες «αυλικοί του» καθημερινά με την εξουσία, αδυνατούν να την αντιληφθούν κι αυτό είναι το μεγαλύτερο δυστύχημά τους. Ωστόσο, προ εκπλήξεως θα καταληφθούν, όταν θα αρχίσει να φαίνεται το αποτέλεσμα, που τότε θα βλέπουν να έρχεται ορμητικά κατά πάνω τους μια δυσάρεστη και δυσβάσταχτη πραγματικότητα -λόγω των πολλών μετώπων που έχουν ανοίξει- και οι ίδιοι τουλάχιστον αδυνατούν να την περιορίσουν, δεδομένου ότι έχουν την αίσθηση ότι η κοινωνία «δουλεύεται» και καταπίνει το «όλα καλά» που της σερβίρουν.

Στο κενό οι προσπάθειες υποκριτικού ταλέντου…
Πρώτος, πάντως, που φαίνεται να το αντιλαμβάνεται είναι ο Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος παρά της κάκιστης ποιότητας ικανότητες υποκριτικής που επιχειρεί να επιδείξει, χάνει αυθωρεί και παραχρήμα τον αυτοέλεγχο και την αυτοκυριαρχία του, είναι πλέον με το παραμικρό ευέξαπτος και αδυνατεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του.
Σ’ όλο αυτό το απομεινάρι του πάλαι ποτέ συνδυασμού, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όσο πιο γρήγορα παραιτηθούν όλοι ανεξαιρέτως της Ιάσωνος, θα είναι όχι μόνον τόσο καλύτερα για τον τόπο, αλλά και τους ίδιους, δεδομένου ότι σε μεγάλο φάσμα των δραστηριοτήτων τους έχει εμπλακεί η Δικαιοσύνη και καθημερινά επεκτείνεται πάνω τους το πέπλο της…
(120213)




ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΝΟΜΟΤΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Νέος κύκλος χωρίς όρκο εξηγήσεων ανοίγει μεθαύριο Πέμπτη στον πταισματοδίκη Κορίνθου για τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, όπου έχουν κληθεί να καταθέσουν σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε.
Επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου και πρόεδρος της εταιρείας Κώστας Λογοθέτης, αν κι έχει παρέλθει και η τελευταία προθεσμία που είχαν λάβει δεν είχε προσέλθει να δώσει ανομοτί εξηγήσεις μαζί με τον αναπληρωτή του αντιδήμαρχο τέως μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Γιώργο Γλυκοφρύδη, καθώς επίσης και το νυν σύμβουλο Δημήτρη Πέτρου.
Οι πληροφορίες θέλουν, για έγγραφες εξηγήσεις να έχουν κληθεί ο νυν αντιπρόεδρος της εταιρείας Κώστας Δόσχορης και τα μέλη του Δ.Σ. Σπύρος Νικολάου, Γιάννης Κακούρος, Φάνης Σιτές, καθώς επίσης και ο πρώην αντιπρόεδρος «εξάδελφος κατά τον δήμαρχο, τον απορρίπτει ο ίδιος» Δημήτρης Λογοθέτης.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, λέγεται ότι θα γίνει και πρόσθετη αναφορά στο ΕΘΕΚ, η οποία θα προστεθεί στο φάκελο σε επόμενο χρόνο, προκειμένου να τον ενισχύσει έτι περαιτέρω και η υπόθεση να παραπεμφθεί στην κύρια ανάκριση.
(120213)
Return top