ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ LOUTRAKI-PRESS

Σήμερα για το loutraki-press είναι μια διαφορετική ημέρα.
Ακριβώς, πριν από δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκε στο ιστολόγιο η πρώτη ανάρτηση με θέματα για τη μαρίνα, προκειμένου να αναδειχθεί και να γίνουν κοινωνοί όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, για την πραγματικότητα και τη «γυμνή» αλήθεια.
Ο γράφων, έχοντας ήθος, συνείδηση, αξιοπρέπεια αλλά και αναγνωρίζοντας όσους έχουν βοηθήσει -ξεκινώντας ανάποδα εντελώς- επιθυμεί κατ’ αρχήν να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στο ταξίδι αυτό.
Κατ’ αρχήν τον Α. Β. που επέμεινε κι ισχυριζόταν ότι σιγά σιγά θα βρει την απήχησή του και η κοινή γνώμη θα αναζητεί τις πληροφορίες του και ιδιαίτερα τον καυτό σχολιασμός τους. Σήμερα, κατά περίεργο τρόπο, αν ρωτήσεις δημόσια τα πολιτικά πρόσωπα ή τους ενασχολούμενους με τα πολιτικά για την ύλη και τις αναρτήσεις του loutraki-press, ισχυρίζονται ότι δεν τους αφορά και δεν το παρακολουθούν. Όλως περιέργως, τις αναρτήσεις τις έχουν υπόψη τους, μέχρι κεραίας. Αυτό ακριβώς σήμερα, στη σύγχρονη εποχή, είναι μία από τις μεγαλύτερες παθογένειες του Λουτρακίου. Η υποκρισία. Είναι ένα από τα βαρίδια της σύγχρονης εποχής, που δεν αφήνουν τον τόπο να ξεφύγει στο μέλλον.
Ευχαριστώ και πάλι τον Α. Β. για την ώθησή του να δημιουργηθεί αυτό το ιστολόγιο.
Κατά δεύτερο λόγο, θα ήθελα να ευχαριστήσω, δημοτικό σύμβουλο που για πέντε περίπου μήνες ήταν η βασική πηγή των αξιόπιστων πληροφοριών, που αποκάλυπταν τη φαυλότητα του «παλατιού». Η ροή αυτή σταμάτησε, όταν στο δημοτικό σύμβουλο ανακοινώθηκε οριστικά ότι θα αναλάβει αξίωμα, οπότε επεδίωξε να χειραγωγήσει το ιστολόγιο και να το καταστήσει υποχείριό του.
Και πάλι τον ευχαριστώ, γιατί στήριξε το παρόν ιστολόγιο στα νηπιακά του βήματα και το βοήθησε να περπατήσει.
Το ιστολόγιο και ο γράφων δεν άλλαξαν. Συνεχίζουν χωρίς ιδιοτελείς σκοπιμότητες με γνώμονα το συμφέρον του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και των πολιτών του. Το loutraki-press δεν ενδιαφέρεται και δεν κομπάζει για τη δημοσιογραφική του επιτυχία. Ασκεί ουσιαστική, σε βάθος πολιτική παρέμβαση. Φαίνεται ότι οι στόχοι με τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο ήταν και παραμένουν διαφορετικοί.
Έτσι, αβασάνιστα προκύπτει, ότι ο ίδιος άλλαξε, λόγω εξουσίας και αμοιβής!
Ευχαριστίες εκφράζονται και σ’ ένα άλλο στέλεχος της Ιάσωνος, το οποίο μέχρι σήμερα τηρεί την ανωνυμία του. Μέσω συνδέσμου, την καίρια στιγμή που απειλούνται κορυφαία ζητήματα του τόπου, διοχετεύει προς δημοσιοποίηση, γεγονότα και πληροφορίες. Τον ευχαριστώ θερμά από βάθους καρδιάς, όχι για το αποκλειστικό, αλλά γιατί λειτουργεί ως πατριώτης.
Έστω κι έτσι, συμβάλλει να προστατευθεί και να μην ξεπουληθεί ο τόπος.
Ο Α. Β. έχοντας υπόψη του τη στάση που ακολούθησε ο γράφων είτε από το έντυπο που φιλοξενούσε τα άρθρα του, είτε τις απόψεις του στα ερτζιανά, θεώρησε σκόπιμο και αναγκαίο να μη σιγήσει μια φωνή, η οποία χωρίς ιδιοτέλεια, αποκάλυπτε και σχολίαζε με οξύ και καυστικό τρόπο τα γεγονότα, που δεν τολμούσαν καν να αναφερθούν από τους εξαγορασμένους δίκην «δημοσιογράφων», πουλημένους κονδυλοφόρους.
Από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη ο γράφων στα κοινά με τη δημοσιοποίηση άρθρων, είχε σκοπό, χωρίς ιδιοτέλεια, να αποκαλύπτει και να εκθέτει όλους αυτούς που συνέβαλαν στην καταστροφή αυτού του προικισμένου από τη φύση τόπου. Ένα τόπο που οι πολίτες του δεν τον υπερασπίζονται, γιατί μεγάλος τους αριθμός διαπερνάτε από μια κατάρα, που έχει οδηγό τα μικροσυμφέροντα και μικροσκοπιμότητες τους έναντι κάποιων αργυρίων, με συνέπεια να οδηγείται ο τόπος στην καταστροφή με επιπτώσεις στους πολίτες του.
Σκοπός του γράφοντος από την πρώτη στιγμή, ήταν να υποψιασθεί και να αφυπνισθεί η κοινή γνώμη για τα παιχνίδια που παίζουν οι ταγοί του τόπου κι όσοι τους στηρίζουν και τους περιστοιχίζουν.
Κατ’ εξοχήν, όμως, τα «Μέσα Ενημέρωσης» που αντί να διαφωτίζουν, λαμβάνοντας το μπαξίσι τους, σιωπούν και αφήνουν στο σκοτάδι την τοπική κοινωνία.
Αυτός ήταν και είναι ο λόγος, που δεν τοποθετήθηκε μετρητής να καταγράφει την επισκεψιμότητα, ούτε αναρτήθηκαν ποτέ φωτογραφίες για να ωραιοποιηθεί η αισθητική του ιστολογίου. Ακόμη περισσότερο δεν δημιουργήθηκε χώρος για διαφημίσεις για την προσπορισμό εσόδων -αυτό άλλωστε είναι θεμιτό- αλλά κυριότερα για να ρέει μαύρο χρήμα ξεπουλήματος, όπως τα πιάνουν τα διάφορα «λαμόγια». Ήταν πολύ εύκολο ο γράφων αν ήταν ίδιος σαν κι αυτούς να τα παίρνει και υπερδιπλάσια. Ωστόσο, σκοπός ήταν μόνον η ανάδειξη, ερμηνεία και πραγματική παρουσίαση των γεγονότων.
Για το λόγο αυτό ο γράφων, χωρίς να εξυβρίζει, αλλά καταγράφοντας γεγονότα που μέχρι τότε κανείς δεν τολμούσε, διώχθηκε πολιτικά από δύο δημοτικούς συμβούλους (από τον Παύλο Παύλου απευθείας, ενώ από τη Σούζυ Παπακωνσταντίνου μέσω του συζύγου της. Ο γράφων δεν τον γνώριζε, δεν είχε επαφή και λόγο να έλθει σε αντιπαράθεση μαζί του).
Οι δύο διωγμοί αυτοί δεν με έκαμψαν, αλλά αντίθετα χαλύβδωσαν ακόμη περισσότερο τη θέλησή μου να ρίχνω φως και να αποκαλύπτω γεγονότα και προθέσεις, προκειμένου να εξυπηρετείται το συμφέρον του τόπου και των πολιτών του. Όχι κάποιοι να τα παίρνουν, να ’κονομάνε σε βάρος των άλλων.
Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να ξεπουλιέται με τη μαρίνα το συμφέρον του τόπου και κανείς, ως ναρκωμένη η πόλη, να μην αντιδρά. Με πρώτο το δήμαρχο, αλλά τελικά η ιστορία θα αναδείξει το ρόλο του, θα έπρεπε να έχει κινηθεί Γη και ουρανός για να κατασκευασθεί η μαρίνα. Εξ’ άλλου αυτό δεν είχε υποσχεθεί προεκλογικά για να αποσπάσει τη ψήφο των συμπολιτών του;
Το loutraki-press, όπως το 2006 έδωσε τη μάχη να φύγει ο Παύλος Παύλου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρότεινε το Γιώργο Γκιώνη -το γιατί θα αποκαλυφθεί την κατάλληλη στιγμή και οι διάλογοι με τον εξωθεσμικό μυστικοσύμβουλό του- θα δώσει τη μάχη ο συνδυασμός του Γιώργου Γκιώνη να μην αναδειχθεί ούτε τρίτος, λαμβανομένου υπόψη ότι σήμερα, γεγονός είναι, ότι βρίσκεται εκτός δεύτερης Κυριακής.
(280610)



ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Συνεδριάζει σήμερα το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων του δημάρχου.
Ο Γιώργος Γκιώνης θα παρουσιάσει τα δεκαοχτώ έργα με τις υπερβάσεις, αλλά δεν θα πει λέξεις πώς έριξε τα οικονομικά του δήμου έξω και θα παραδώσει ένα υπερχρεωμένο δήμο.
Ο Γιώργος Γκιώνης δεν θα πει λέξη πώς επέτυχε να καταστρέψει τη γραφικότητα της πόλης. Δεν θα αναφερθεί πώς επέτυχε να εγκαταλείψει την επέκταση του μόλου, δημιουργώντας ένα έκτρωμα. Ίσως, αυτό τους εκφράζει, αλλά η πόλη του Λουτρακίου καταστρέφεται.
Πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα πει λέξη πώς επέτυχε ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας να βρωμάει και να ζέχνει, όταν επί Γιάννη Γιωτάκη είχαμε την τύχη το Λουτράκι να βραβευθεί ως η καθαρότερη πόλη.
Ο Γιώργος Γκιώνης δεν θα πει λέξη και δεν θα εξηγήσει στους δημότες πώς δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια για να διεκδικήσει το περιουσιακό στοιχείο του τόπου που είναι η μαρίνα Λουτρακίου. Στην ουσία είναι ο δήμαρχος που απεμπολεί τα συμφέροντα του τόπου του, όπως επισημαίνει τέως θεσμικός παράγοντας.
Είναι σίγουρο ότι θα καταβάλλει προσπάθεια με τις ασυνάρτητες εκθέσεις που του γράφουν και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, λένε ψέματα(!), όπως ακριβώς έγινε την περασμένη Δευτέρα στη γενική συνέλευση της ΔΑΕΤ Α. Ε. (Η μομφή δεν είναι κατά του συναδέλφου δημοσιογράφου, αλλά κατά της συνομοταξίας των κουτών του «παλατιού» που του υπαγορεύουν τα ψευδή στοιχεία).
Πάντως σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συμμετάσχει το νέο μέλος Γιώργος Κοντός στη θέση του έκπτωτου Περικλή Θηβαίου, ενώ μάλλον θα υπάρξουν και δύο εκπλήξεις.
Ευτυχώς, τελειώνει η θητεία τους και στο τέλος του χρόνου θα αποτελούν παρελθόν για τον τόπο και θα έχουν γράψει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του, δεδομένου ότι επί των ημερών τους ο τόπος υπέστη πισωγύρισμα.

(280610)

Return top