ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Επανέρχονται σήμερα, προς συζήτηση, στο δημοτικό συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας -μετά τη διακοπή της συνεδρίασης την περασμένη Δευτέρα- δύο καυτά θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου και μπορούν να το υποθηκεύσουν.
Ασχέτως, αν η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, αδυνατεί να αντιληφθεί -το χειρότερο είναι ότι δεν ακούει και κανέναν- τις καταστροφικές επιπτώσεις των πρωτοβουλιών της, εισάγει θέματα που μπορούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.
Σε τεταμένη κατάσταση, εξακολουθούν να βρίσκονται νουνεχείς σύμβουλοι, με την αδικαιολόγητη, αλλά και παράλληλα ύποπτη -όπως επισημαίνουν- επανεισαγωγή της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου πίσω από το Thermal Spa Λουτρακίου, ιδιοκτησίας κληρονόμων Λέκκα.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε απορριφθεί πανηγυρικά πριν μερικούς μήνες. Είχε εισαχθεί και πάλι από τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο.
Εντύπωση είχε κάνει στην προηγούμενη συνεδρίαση, η παρουσία εκπροσώπου των κληρονόμων Λέκκα, γεγονός που κίνησε υποψίες για μεθοδεύσεις, όταν πρόκειται για ένα παράλογο και έξω από κάθε λογική τίμημα, που θα καταδικάσει δια παντός το Λουτράκι, αλλά παράλληλα και οικογένειες με ιδιοκτησίες, οι οποίες θα έχουν σημαντικότατα προβλήματα λόγω του υψηλού κόστους, να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους στις επόμενες γενεές.
Όπως σχολιαζόταν ολόκληρη την εβδομάδα η πρόταση είναι μία και δεν πρέπει επ’ ουδενί να υπάρξει άλλη πρόταση. Ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας να δηλώσει ότι αίρει το ενδιαφέρον του για το εν λόγω τμήμα Γης και παράλληλα να προχωρήσει σε τροποποίηση του σχεδίου πόλης, προκειμένου να κόψει οποιαδήποτε επικίνδυνη προοπτική για το μέλλον.
Υπόλογος και έκθετος έναντι των δημοτών του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας είναι ο δήμαρχος της μειοψηφίας Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος δεν έδωσε εντολή σε νομικό σύμβουλο να αντικρούσει τις αιτιάσεις των κληρονόμων Λέκκα. Επιπρόσθετα, δημοτικοί σύμβουλοι, δεν διαθέτουν καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του ως προς τις εντολές και την κατεύθυνση που θα δοθεί στο νομικό σύμβουλο που θα επιλεγεί για να αντικρούσει σε δεύτερο βαθμό την πρωτόδικη απόφαση. Ως γνωστόν η διαδικασία οδηγήθηκε στο δεύτερο βαθμό εξαιτίας των εντόνων αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί στη συνεδρίαση που εισαχθεί η υπόθεση προς συζήτηση για πρώτη φορά.
Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο βαθμό η Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει για την απαλλοτρίωση της λωρίδας Γης -σε μια ακροαματική διαδικασία ερήμην- τιμή μονάδος απαλλοτρίωσης τα € 1.350/τ. μ.!
Αξίζει να επισημανθούν εκ νέου οι αιτιάσεις τέως θεσμικός παράγοντας που είχε κάνει την περασμένη Δευτέρα το πρωί και επεσήμαινε τους κινδύνους που ελλοχεύουν: «Εάν συνεργήσουμε στην απαλλοτρίωση της εν λόγω τυφλής λωρίδας Γης στην τιμή που αποφάσισε η Δικαιοσύνη, όταν έχουμε την ευχέρεια να μην την αποκτήσουμε,
- είναι ως να θέλουμε να τινάξουμε τα χρήματα του δήμου στον αέρα,
- είναι ως να θέλουμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον του Λουτρακίου, ενόψει μελλοντικών απαλλοτριώσεων.
Με την πρακτική που ακολουθεί ο Γιώργος Γκιώνης είναι ως να χαρίζει τα χρήματα του δήμου. Εάν θέλει να χαρίσει χρήματα σε ιδιώτες, ας χαρίσει από την προσωπική του περιουσία, από τα χρήματα της οικογενείας του».
Η υπόθεση αφήνει οσμές τόνιζε χαρακτηριστικά ο τέως κορυφαίος δημοτικός παράγοντας, διερωτώμενος: «Είναι ή δεν είναι γνωστό στον καθένα ότι πρόθεση του δήμου είναι να απαλλοτριώσει την χέρσα έκταση που δεν πρόκειται ποτέ να αξιοποιηθεί άνωθεν του Thermal Spa Λουτράκι; Όταν ο Γιώργος Γκιώνης προχωρήσει στην απαλλοτρίωση της τυφλής λωρίδας Γης με € 1.350/τ. μ. με την ίδια τιμή δεν θα πρέπει να απαλλοτριώσει και την άνωθεν έκταση, δεδομένου ότι υπάρχει πρότερο δεδικασμένο; Με τις πρακτικές του, είναι αυτός δήμαρχος που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης του»;
Ο τέως θεσμικός παράγοντας στάθηκε και σ’ ένα άλλο καυτό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του δημοτικού συμβουλίου. Ήταν το αίτημα της Club Hotel Casino Loutraki να δημιουργηθεί προβλήτα μήκους σαράντα πέντε μέτρων στην παραλία έμπροσθεν του ξενοδοχείου. Ως δήμος αν πούμε ναι σ’ αυτό το αίτημα θα έχουμε υποχρέωση να χορηγήσουμε εγκρίσεις και σ’ άλλα αιτήματα επιχειρήσεων για τη δημιουργία προβλητών στην παραλία.
«Ας κοιτάξουν να κατασκευάσουν τη μαρίνα που έχουν υποχρέωση, να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις «μεθοδευμένες» αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κι ας αφήσουν την προβλήτα για να δένουν το σκάφος των θαλασσίων σπορ. Δεκαετίες ολόκληρες η άλλη ομοειδής επιχείρηση με τα θαλάσσια σπορ που λειτουργεί στο Λουτράκι, δεν διανοήθηκε ποτέ να φτιάξει προβλήτα».
Ο πρώην θεσμικός παράγοντας αντ’ αυτού πρότεινε να ανοίξει ο πεζόδρομος όπου έχει κλεισθεί κι αυτό είναι παράνομο τόνισε, προκειμένου οι πεζοί να μπορούν να απολαμβάνουν τον περίπατό τους στον αιγιαλό, απρόσκοπτα, φθάνοντας σήμερα μέχρι τα χώματα της Σχολής Μηχανικού.
«Επιτέλους, πρέπει να σοβαρευτούμε, ο κόσμος είναι έτοιμος να μας πάρει με τις πέτρες όλους μας. Απογοήτευση και θλίψη νιώθει για το παρόν δημοτικό συμβούλιο. Γιατί, το επίπεδο που έχει φέρει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, ειδικότερα τη δεύτερη διετία, έχει πλέον ξεπεράσει τον πάτο του βαρελιού κι ανοίγονται… λαγούμια»!
(070610)
Return top