ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά που προάγει τον πολιτισμό στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας, διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου.
Στα χνάρια του ανεπτυγμένου πολιτιστικά κόσμου, η μουσική βραδιά ήταν αφιερωμένη στα διακόσια χρόνια από τη γέννηση των δύο μεγάλων μουσουργών Φρέντερικ Σοπέν και Ρόμπερτ Σούμαν.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικής βραδιάς είχε ο διευθυντής της Μουσικής Σχολής Γιώργος Οικονόμου, ενώ τις δημιουργίες των δύο μεγάλων μουσουργών απέδωσαν στο πιάνο οι Κατερίνα Τοπαλίδηου, Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου, Πέγκυ Παπαθεοδώρου, Κατερίνα Σταματίου και Σταύρος Δρίτσας. Την ερμηνεία στο τραγούδι έκανε η σοπράνο Ασημίνα Μόρφη Μέτζου.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου Μιχάλη Δρίτσα, ο οποίος με τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει πολυδιάστατα, έχει προωθήσει σημαντικά τον Πολιτισμό στο Λουτράκι.
Όσοι παρευρέθηκαν εκεί, διαπίστωσαν κι από ένα άλλο πεδίο τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται σ΄ ότι έχει σχέση με τον Πολιτισμό, γεγονός που μπορεί να δώσει μια στη νέα γενιά μια διαφορετική προοπτική, να διευρύνει τους ορίζοντες τους έτσι ώστε να ξεφύγουν από τα στενά τοπικά «δεσμά» και να μεταβληθούν σε σύγχρονους Ευρωπαίους πολίτες με παιδεία και γνώσεις.
Απαιτείται από τη διάδοχη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει στις εκλογές του Νοεμβρίου, να ακολουθηθεί ο προσανατολισμός που βαδίζεται και όχι μόνο να συνεχισθούν, αλλά και να ενταθούν οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει.
Πάντως, αν στο «παλάτι» άκουγαν και υιοθετούσαν, έστω στο 10%, προτάσεις και πολιτικές του Μιχάλη Δρίτσα, σε σύγκριση με τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, σήμερα θα υπήρχαν οι πρώτες βάσεις για μια διαφορετική προοπτική στον τόπο.
(030610)

Return top