ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ… ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

Του Μιχάλη Πούλου*

Στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Σφεντόνα» του γνωστού Λάκη Γιαννιδάκη, αναρτήθηκε είδηση που αφορά την πόλη.
Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας αναφέρει με τίτλο «συλλήψεις για παράνομο τζόγο» και υπότιτλο «ανάμεσα στους συλληφθέντες και πρώην αντιδήμαρχος της πόλης.
Πιστεύω, ότι καλό είναι ειδικά στις τοπικές κοινωνίες, όπου τα πρόσωπα εύκολα «φωτογραφίζονται», να περιμένει κανείς τη δικαστική διερεύνηση και κατάληξη και μετά να δημοσιεύει συγκεκριμένα «φωτογραφικά» χαρακτηριστικά.
Αναγνωρίζοντας τη δημοσιογραφική αδημονία στον Λάκη Γιαννιδάκη, διερωτώμαι γιατί δεν είχε την ίδια αδημονία δημοσιότητας και στην περίπτωση του καταδικασθέντος από δικαστήριο Σπύρου Γιαλοψού;
Εκεί βασίλεψε η «συναδελφική» αβρότητα; Είναι απορίας άξιο, πώς οι ευαισθησίες του Λάκη Γιαννιδάκη εξαντλούνται στις συνδέσεις ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ;
Αλήθεια, ο συμπαθής μαγαζάτορας υπήρξε στο παρελθόν μαθητής, άρα ας καταδικάσουμε τους δάσκαλους που έπλασαν τέτοιο χαρακτήρα. Ενδεχομένως, να υπήρξε έως και ποδοσφαιριστής! Μήπως, πρέπει να καταδικάσουμε ακόμη και τον… Ρεχάγκελ που διαδίδει το παλιοποδόσφαιρο;
Αυτές οι μονομερείς συνδέσεις, δημιουργούν έντονες οσμές σκοπιμότητας που πιθανόν δεν είναι μεταξύ των επιδιώξεων του Λάκη Γιαννιδάκη, αλλά ατυχώς για αυτόν …δημιουργούνται.
Το αυστηρό του δημοσιογραφικό ένστικτο, τον οδηγεί κατ’ αποκλειστικότητα στους πρώην αντιδημάρχους και όχι στους ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; Ίσως να μην έχει ενημερωθεί ότι είναι έντονη η φημολογία για εν ενεργεία αντιδήμαρχο που έχει κατηγορηθεί για μεγάλη φορολογική παράβαση και μάλιστα έχει συμβιβαστεί νομίμως και τακτοποιεί το όποιο πρόστιμο; Αν η φημολογία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: «Έχει συμβιβαστεί, σημαίνει ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ την παράβαση».
Κατά τον κώδικα τιμής του Λάκη Γιαννιδάκη, πώς επιτρέπεται να είναι αντιδήμαρχος; Βέβαια, η παρέα Γκιώνη και τα υπόλοιπα των στελεχών της είναι πολιτικοί φίλοι του Λάκη Γιαννιδάκη κι αυτό φαίνεται δημιουργεί μια σχετική ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ…
Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και απλά καθημερινά γεγονότα του αστυνομικού δελτίου γίνονται όπλα πολιτικής εκμετάλλευσης.
Είναι η δεύτερη φορά, μετά από εκείνο το απίθανο σενάριο με τις ζημιές στα άρματα του καρναβαλιού που η «Σφεντόνα» λειτουργεί με κατευθυνόμενη ευαισθησία.
Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθεί ο Λάκης Γιαννιδάκης να στηρίξει τον ετοιμοθάνατο πολιτικά Γιώργο Γκιώνη, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη προς όλους τους αντιπάλους του.
Ας προσέξει ο Γιώργος Γκιώνης Γκιώνης, πάτρωνες και υποστηρικτές του, τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, γιατί ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου».
Οι προηγούμενες εκλογές, χαρακτηρίστηκαν από την εμφάνιση των «ανένταχτων» που συμπωματικά πάλι εξυπηρετούσαν τον Γιώργο Γκιώνη. Ας μην έχουμε κι άλλες συμπτώσεις σ’ αυτή την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, γιατί εχθρός του πολιτικού πολιτισμού είναι οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις.
Μην οπλίζει ο Γιώργος Γκιώνης τους πολιτικούς του αντιπάλους με τις ποινικές του παραβάσεις!

*Ο Μιχάλης Πούλος, είναι οικονομολόγος.
(200610)
Return top