Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΕΡΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟ «ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ» ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Έντονες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από συγκεκριμένο κέντρο -που όλοι γνωρίζουν- να υποστηριχθεί ο Γιώργος Γκιώνης ενόψει των δημοτικών εκλογών, προκειμένου να τον επανεκλέξουν δήμαρχο της πόλης.
Αυτό επισημαίνεται από πρώην κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η επίτευξη του στόχου αυτού, κατά το εν λόγω κέντρο μπορεί να υλοποιηθεί με τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου από στελέχη που μπορούν να παρασύρουν ψηφοφόρους, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εκλογική δύναμη του Γιώργου Γκιώνη.
Λαμβανομένου υπόψη ότι στέλεχος αυτής της εμβέλειας δεν υπάρχει στο συνδυασμό της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, αλλά ούτε και μεταξύ των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων της, οι οποίοι έχουν απογοητεύσει με την πολιτεία τους την τοπική κοινή γνώμη, η εξεύρεσή του μπορεί να είναι εφικτή μόνο εκ μεταγραφής.
Ως εκ τούτου, στην τοπική πολιτική σκηνή αναζητήθηκαν από το συγκεκριμένο κέντρο δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι στις δημοτικές εκλογές του 2006 επέτυχαν υψηλή επίδοση στη συγκέντρωση ψήφων, για να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Γκιώνη.
Σύμφωνα με την επικρατούσα φημολογία απ’ άκρου σ’ άκρον της πόλης, φέρεται ως δεδομένο ότι στο ψηφοδέλτιο υπό το Γιώργο Γκιώνη θα ενταχθούν ο επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Δημήτρης Πρωτονοτάριος, ο οποίος είχε υποστηρίξει το Γιώργο Γκιώνη τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2006 και ο δεύτερος σε ψήφους της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης του Παύλου Παύλου, Θανάσης Γεωργίου.
Το loutraki-press απευθύνθηκε και στους δύο για να έχει αυθεντική τη δική τους θέση. Ο δεύτερος εκ των ερωτηθέντων Θανάσης Γεωργίου, όπως είχε αναρτηθεί στο ιστολόγιο, στο άκουσμα της ερώτησης απάντησε με κραυγές στήνοντας μία μίνι παράσταση, στο περιθώριο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Δεν ξεκαθάρισε τη θέση του αφήνοντας αδιατάραχτο το σύννεφο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τ’ όνομά του.
Διευκρινίζεται, ότι η υφέρπουσα φημολογία θέλει τον Θανάση Γεωργίου να τα έχει βρει σε όλα και να έχει δώσει τα χέρια με τον Γιώργο Γκιώνη.
Επ’ εσχάτοις, ακούγεται στην πόλη, ότι μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος. Οι τελευταίες πληροφορίες, τον φέρουν δυσαρεστημένο από τις αντιδράσεις των συμπολιτών του για τις πολιτικές του προθέσεις. Λέγεται μάλιστα, ότι στην πατρώα του Γη, την Περαχώρα, έχει δεχθεί λεκτικές επιθέσεις για την επιλογή(;) του να είναι υποψήφιος με το Γιώργο Γκιώνη. Ο καιρός θα δείξει με την ανακοίνωση των συνδυασμών.
Στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το ερώτημα είχε υποβληθεί και στον Δημήτρη Πρωτονοτάριο, ο οποίος επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει οριστικά, τα πάντα είναι ανοικτά και η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί και θα καθορισθεί κατά το πώς θα διαμορφωθούν οι συνθήκες.
Με διάφορες αναγωγές η επισήμανση αυτή του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης, δείχνει ότι η υποστήριξη του εν λόγω κέντρου δεν είναι ακόμη κλειδωμένη, αλλά προς το παρόν έχει επιλεγεί να πονταριστεί το ίδιο με το 2006 χαρτί, κρατώντας φυσικά ανοιχτό το ενδεχόμενο την τελευταία στιγμή να υποστηριχτεί άλλος υποψήφιος, αντί του Γιώργου Γκιώνη.
Στο πλαίσιο αυτό, η φημολογία θέλει να κρατούνται και να τηρούνται ανοικτές γραμμές είτε απευθείας είτε μέσω τρίτων με όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους δημάρχους, πλην του συνδυασμού της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης και του Παύλου Παύλου προσωπικά, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί το κόκκινο πανί για το εν λόγω κέντρο!
Η ονοματολογία των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων που φέρονται ότι «σπρώχνονται»(;) να προσχωρήσουν στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη δεν σταματά εδώ, αλλά περιλαμβάνει και τρίτο πρόσωπο, το οποίο προς το παρόν φαίνεται να μην ενδίδει, με συνέπεια ανίκανοι και ανεγκέφαλοι να έχουν επιστρατεύσει το γνωστό σπορ «της λάσπης στον ανεμιστήρα» για να τσαλακώσουν ότι δεν μπορούν να αγγίξουν.
Ο λόγος για την πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλο των δημοτικών εκλογών του 2006 με το συνδυασμό της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Μαρία Πρωτοπαππά.
Η φημολογία γύρω από το όνομά της το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονη και την ήθελε να έχει ενδώσει στις πιέσεις που της ασκήθηκαν να ενταχθεί στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη. Ωστόσο, τελευταία οι ισχυρισμοί και βεβαιότητες αυτού του είδους έχουν κοπάσει και αναδεικνύονται άλλου είδους σενάρια. Τη θέλουν, να την κατευθύνουν σ’ άλλο συνδυασμό νέου προσώπου, για το οποίο επίσης διοχετεύουν ότι λειτουργεί κατ’ εντολή του γνωστού κέντρου και να έχει ήδη συμφωνήσει!
Η Μαρία Πρωτοπαππά από την πλευρά της, τη φημολογία αυτή τη διαψεύδει αυτοστιγμή όταν ερωτάται, με αποτέλεσμα η θέση της να έχει ενοχλήσει, δεδομένου ότι χαλάει τους παρά φύση σχεδιασμούς τους. Η ίδια, προτού λάβει την οποιαδήποτε απόφαση, ξεκαθαρίζει ότι θα μιλήσει πρώτα με το στενό της πολιτικό περιβάλλον, που είναι συνοδοιπόροι για περισσότερο από δύο χρόνια και μετά από κοινού θα καταλήξουν.
Το loutraki-press απευθύνθηκε στην ίδια, η οποία είναι έντονα δυσαρεστημένη με την όλη φημολογία, υποστηρίζοντας ότι θα μιλήσει την ώρα που η ίδια θα κρίνει και πάρα πολλοί θα ντρέπονται (πρέπει να υπάρχει και τσίπα για να γίνει αυτό) για όσα έχουν πει σε βάρος της μέχρι σήμερα.
Οι συγκεκριμένοι κύκλοι, επειδή η Μαρία Πρωτοπαππά δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, επέλεξαν να της ρίξουν λάσπη με μια καθ’ όλα ανυπόστατη φημολογία που ξεπερνάει τα όρια και της επιστημονικής φαντασίας.
Η πλέον τελευταία φημολογία τη θέλει να συγγράφει βιβλίο του οποίου την έκδοση θα υποστηρίξει το γνωστό κέντρο.
Όταν ερωτήθηκε από το loutraki-press, η απάντησή της ήταν: «Με ποιο θέμα για να το πληροφορηθώ, ως φερόμενη συγγραφέας; Ή μήπως το γράφει άλλος και θα βάλουν το όνομά μου; Γιατί εγώ σας διαβεβαιώ ότι βιβλίο δεν γράφω»!
(230610)




ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΑΔΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ
ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΕΚΔΟΤΩΝ»


Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, τις προηγούμενες ημέρες πρέπει να ένιωσαν στο πετσί τους τις επιπτώσεις από τα «θαύματα» ενός… δημοσιογράφου ή εκδότη, όταν είναι λαδωμένος ή πουλημένος.
Από πρόθεση και σκοπιμότητα κάνουν το άσπρο μαύρο και διασύρουν πρόσωπα και υπολήψεις για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των εντολέων τους, χωρίς να υπολογίζουν διαπροσωπικές σχέσεις.
Δεν διστάζουν, η λάσπη στον ανεμιστήρα τους να περιέχει οτιδήποτε συγγενές υλικό που μπορεί να πλήξει και να τσαλακώσει το υποψήφιο θύμα τους, προκειμένου να ενισχύσουν την… αφοσίωση στους «εργοδότες» τους.
Το φαινόμενο αυτό κάποια στιγμή η ντόπια κοινωνία θα πρέπει κι επιβάλλεται να σταματήσει να το περιθάλπτει -γιατί έτσι το εκτρέφει και το ενθαρρύνει- και να το καταγγείλει. Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι αστείο και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αστείο. Αντίθετα, είναι πάρα πολύ σοβαρό και οι ντόπιοι που συναλλάσσονται μ’ αυτού του είδους τα λαμόγια, επιβάλλεται ν’ αρχίσουν να τα απομακρύνουν από το περιβάλλον τους και να τα βάζουν στο περιθώριο.
Η ξετσίπωσιά τους υπερβαίνει κάθε όριο υγιούς νου, όταν εκ των πραγμάτων βρίσκονται εν μέσω αντιπαράθεσης δύο εργοδοτών τους. Παίρνουν το μέρος του ισχυρότερου και τον πιο αδύνατο τον τσαλακώνουν χωρίς αιδώ, αν και τα πιάνουν. Χαρακτηριστικό γεγονός, είχε σημειωθεί προ διμήνου περίπου.
Επειδή η κοινή γνώμη, έχει γνώση ποια είναι τα λαμόγια που τα πιάνουν και εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συμφέροντα, δεν διστάζουν να τσαλακώσουν τον οποιοδήποτε, καλόν θα είναι αυτό να το αντιληφθούν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Όλοι οι υποψήφιοι για καλό και μόνον δικό τους, θα πρέπει να αποφύγουν να ταυτισθούν και να προβάλλονται από τα συγκεκριμένα άτομα και τα μέσα τους, γιατί μοιραία δημιουργούνται συνειρμοί.
Αυτό, όπως είναι φυσικό, έχει κόστος και μαζί με τον αγώνα που καταβάλλουν οι υποψήφιοι να προσελκύσουν υποψηφίους, θα αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να καταβάλλουν πρόσθετη προσπάθεια ότι και οι ίδιοι δεν τα πιάνουν!
(230610)




ΚΟΥΪΖ

Το 2007 είχε εγκαινιασθεί στο Βελιγράδι από την Club Hotel Loutraki S. A. το ανακαινισμένο καζίνο της πρωτεύουσας της Σερβίας.
Η διεύθυνση Επικοινωνίας Εταιρικής Ευθύνης της CHCL -όπως γίνεται κατά πάγια τακτική στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι- είχε διοργανώσει αποστολή με εκδότες κι «εκδότες» της Κορινθίας, δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους».
Από αυτό το τμήμα της αποστολής, ποιο ήταν το μέλος που όταν αντελήφθη παραδίδοντας το κλειδί, ότι πληρωμένο ακόμη ήταν και το mini bar του δωματίου , ζητούσε από όποιον κατέβαινε το κλειδί για να ανέβει στο δωμάτιο του να… σηκώσει ολόκληρο το περιεχόμενο από το ψυγείο;
(230610)
Return top