ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

Του Μιχάλη Πούλου*

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 7 Ιουνίου είχα την ευχαρίστηση να ακούσω τον πρόεδρο του Μπάμπη Γεωργίου να παραπονιέται ότι τον κατηγορούν πως έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάντια στη λειτουργία του Συμβουλίου.
Ο συμπαθής Μπάμπης, προσπάθησε να αποποιηθεί των όποιων σχέσεων έχει με τον Τύπο παριστάνοντας τον ανεξάρτητο και τον υπερ-παραταξιακό. Ατυχέστατη έμπνευση, αφού θα πρέπει να ξέρει ότι μοναδική απόδειξη για έναν πολιτικό αποτελούν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Οι πράξεις του προέδρου λοιπόν, προδίδουν τον υποκριτικό χαρακτήρα των λεγομένων του, αφού όλοι θυμόμαστε την «αμεροληψία» του όταν από βήματος διάβαζε την επιστολή του μετέπειτα καταδικασθέντος Γιαλοψού μόνο και μόνο γιατί κατηγορούσε τον πολιτικό αντίπαλο του Γιώργου Γκιώνη, τον Παύλο Παύλου.
Πόσες άλλες επιστολές, έγκριτων όχι καταδικασθέντων, σχολιαστών έχει διαβάσει από τότε ο κ. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ;..
Σε ότι αφορά τις ελάχιστα πειστικές του απαντήσεις, για την ίδια τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, έχω να παρατηρήσω, με λύπη μου, ότι σαν έμπειρος πολιτικός, θα γνωρίζει ότι τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και ΟΧΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ και τα αποτελέσματα της προεδρίας του είναι αυτά που όλος ο Τύπος σχολιάζει ως ΑΘΛΙΑ.
Το σημείο όμως, που ξεπέρασε κάθε όριο, ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου, ότι δεν ασχολείται με τον Τύπο και ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί, αφού τρέχει όλη μέρα με τα έργα. Αν όμως ασχολείτο, θα έπρεπε να υποβάλει συνεχώς μηνύσεις, γιατί είναι μόνιμα το θέμα επικριτικών σχολίων.
Θα προτιμούσα, από το δήμαρχο της πόλης, προσεκτικότερα λόγια, ειδικά όταν έχεις δώσει δικαιώματα, χρησιμοποιώντας το «δικό σου» Τύπο κατά πως σε βολεύει. Να θυμίσω στην αδύνατη μνήμη του Γιώργου Γκιώνη ότι:
- Όταν θέλησε να διασύρει τους δικούς του συμβούλους (Λάμπρο Παπαθεοδώρου - Μιχάλη Θυμή - Μιχάλη Δρίτσα), φρόντισε και βρήκε αμέσως τηλεόραση για να το κάνει.
- Όταν θέλει να κάνει δηλώσεις για τα «πράσινα σχολεία», βρίσκει και χρόνο και τρόπο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
- Όταν πρόκειται για τις «ματσολιές» του όμως, τότε τα Μέσα που τον επικρίνουν «δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί».
Πρόσεξε Γιώργο Γκιώνη, όταν λες ψέματα μεγαλώνει η μύτη σου!
Προσέξτε, γιατί τότε θα πρέπει να εξηγήσετε τι δουλειά κάνει και γιατί πληρώνεται από τη ΔΑΕΤ Α.Ε. το Γραφείο Τύπου της δημαρχίας.
Τα Μέσα, δεν διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα. Τα κάθε λογής Μέσα περιγράφουν, καταγράφουν, σχολιάζουν, αναλύουν αυτά που εσείς κάνετε και κυρίως αυτά που λόγω ανικανότητας ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ.
Αν νομίζετε ότι δεν σας αρέσουν τα σχόλια των Μέσων, τότε αλλάξτε πορεία και επιστρέψτε στην σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση που κατέχετε.
Αν πάλι, σας αρκούν τα «λιβανίσματα» των κατευθυνόμενων αρθογράφων, της επίσης κατευθυνόμενης «διαφάνειας» και όχι μόνον, τότε θα καταντήσετε επιθεωρησιακό νούμερο.

* Ο Μιχάλης Πούλος, είναι οικονομολόγος.

(100610)
Return top