«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΓΚΙΩΝΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Το μέλλον του Λουτρακίου υποθηκεύθηκε οριστικά, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι. Η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνον και σε κανέναν άλλον στο δήμαρχο της πόλης Γιώργο Γκιώνη, όπως τον κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλος Παύλου, αλλά και τοπικοί παρατηρητές!
Ο πρώτος πολίτης του τόπου, ο Γιώργος Γκιώνης, είναι αυτός ο οποίος με την πολιτική του, καταδικάζει και δημιουργεί ένα άνευ προηγουμένου αρνητικό καθεστώς για τον τόπο που δεν θα επιτρέψει να γίνει στο μέλλον απαλλοτρίωση.
Και τούτο, δεδομένου ότι ο εκάστοτε φερόμενος ιδιοκτήτης θα επισείει ως τετελεσμένο τη δικαστική απόφαση για την εξωφρενική προσωρινή τιμή της λωρίδας Γης που απεφάνθη το Πρωτοδικείο Κορίνθου.
Νομικοί κύκλοι και δημοτικοί παρατηρητές, σχολίαζαν τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη να φέρει προς συζήτηση το θέμα της ανάκλησης της απαλλοτρίωσης, αφού προηγουμένως τεχνηέντως είχαν αφήσει να παρέλθει το εξάμηνο αντίκρουσης της απόφασης για την προσωρινή τιμή στο προς απαλλοτρίωση τμήμα Γης, με προσδιορισμό νέας συζήτησης για οριστική τιμή μονάδας. Και οι δύο πλευρές του καταλόγιζαν ευθέως πρόθεση, κρατώντας μόνη επιφύλαξη «ως προς την αδυναμία που ενδεχομένως να έχει ο Γιώργος Γκιώνης να αντιληφθεί τις επιπτώσεις και την καταδίκη του τόπου, μάλλον με την υπακοή της τακτικής που του υπεδείχθη από κάποιους κύκλους».
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο υποστήριζαν ότι άσχετα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας της 7ης Δεκεμβρίου 2009, ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας θα έπρεπε να δώσει εντολή στο νομικό του σύμβουλο να προχωρήσει σε νέα συζήτηση για τον προσδιορισμό οριστικής μονάδας. Δυστυχώς, σήμερα, με την τακτική που του υπέδειξαν και ακολούθησε ο Γιώργος Γκιώνης, έχει δημιουργηθεί πρότερο δεδικασμένο. Σε κάθε φερόμενο ιδιοκτήτη του οποίου απαλλοτριώνεται η Γη, θα επισείει και δικαιολογημένα ως είναι φυσικό τη συγκεκριμένη πρωτόδικη απόφαση προσωρινής τιμής μονάδας τα € 1.350.
Να διευκρινισθεί, ότι εκ παραδρομής τόσο στη χθεσινή όσο και στην ανάρτηση της περασμένης Δευτέρας 31 Μαΐου στο loutraki-press, δεν κατεγράφη ότι αντικρούσθηκε εκ μέρους του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας το αίτημα των κληρονόμων Λέκκα, κατά τη συζήτηση της προσωρινής τιμής. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γιώργος Γκιώνης για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει δεν έδωσε εντολή στο νομικό σύμβουλο του δήμου να προχωρήσει στον προσδιορισμό συζήτησης για οριστική τιμή μονάδας απαλλοτρίωσης, όταν γνώριζε ότι η τιμή μονάδας των € 1.350 είναι εξωφρενική και ενδεχομένως να αντιλαμβανόταν ότι αυτή η εξέλιξη αποτελούσε την ταφόπλακα στην οποιαδήποτε μελλοντική πρόθεση ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της πόλης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση πάντως αποφασίσθηκε η πρόταση του δημοτικού συμβούλου και νομικού Νίκου Λόη, για ανάκληση της πράξης αναλογισμού απαλλοτρίωσης της λωρίδας Γης των κληρονόμων Λέκκα. Παράλληλα, δηλώθηκε off the record η πρόθεση για εκ νέου συζήτηση ενδεχόμενης απαλλοτρίωσης του εν λόγω τμήματος Γης. Ακόμη, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός, ότι πρόθεση του δήμου είναι να απαλλοτριώσει την έκταση των είκοσι στρεμμάτων ακριβώς πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα του ιαματικού νερού. Το ερώτημα που έθεταν τοπικοί παρατηρητές ήταν, «αφενός ποια τιμή θα διεκδικήσουν και για τις δύο εκτάσεις οι κληρονόμοι Λέκκα ή θα υπενθυμίζουν την προσωρινή τιμή του Πρωτοδικείου Κορίνθου, αφετέρου πώς να εμπιστευθείς πλέον κανείς το Γιώργο Γκιώνη να προχωρήσει σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις»;
Όσον αφορά την απόφαση που ελήφθη ο Γιώργος Γκιώνης υποχρεούται και είναι επιβεβλημένο, έστω και την ύστατη ώρα προκειμένου να προστατευθούν μελλοντικά τα συμφέροντα του δήμου, λόγω της εξωφρενικής προσωρινής τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης των € 1.350, να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για ακύρωση της πράξης αναλογισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιβάλλεται να υποβληθεί κατά των κληρονόμων Λέκκα αγωγή χρησικτησίας και προσάρτησης της λωρίδας Γης στη γηπεδική έκταση του Thermal Spa Λουτρακίου.
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζεται ότι οι κληρονόμοι Λέκκα θα πρέπει να απολέσουν το περιουσιακό στοιχείο που τους ανήκει. Απλά, την ώρα του συμβιβασμού με την απαλλοτρίωση και του κτήματος των είκοσι στρεμμάτων, επιβάλλεται να προστεθεί στο τίμημα και η αξία της λωρίδας Γης.
Οι απαιτήσεις τους δεν θα πρέπει να είναι παράλογες, δεδομένου ότι η περιουσία που τους ανήκει, είναι πάνω σε υδροφόρο ορίζοντα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για τίποτε, όπως επισημαίνουν εμπειρότατοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
(080610)




ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ

Μπορεί η Club Hotel Casino Loutraki να κρύβεται πίσω από τις μεθοδευμένες αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για να μην κατασκευασθεί ως έχει συμβατική υποχρέωση άλλωστε, ο Τουριστικός Λιμένας Λουτρακίου, ωστόσο, υπέβαλε αίτημα για τη χορήγηση άδειας κατασκευής ξύλινης προβλήτας 45 μέτρων!
Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Δημοτικής Κίνησης Παύλος Μίχας επισημαίνοντας την έλλειψη της Προκαταρκτικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πρότεινε πρώτα να υποβληθεί η συγκεκριμένη μελέτη και στη συνέχεια να γίνει συζήτηση επί του θέματος.
Αρνητικά σχολιάσθηκε και η αναντιστοιχία του αιτήματος για εκατό και της πραγματικότητας των εκατόν σαράντα πέντε μέτρων της επιφάνειας της προβλήτας.
Πρώην θεσμικός παράγοντας που παρίστατο και παρακολουθούσε τη συζήτηση, σχολίαζε το πάγωμα της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη όταν υπερψηφίσθηκε το αίτημα για αναβολή της συζήτησης. Δεν τους βλέπετε επεσήμαινε: «Συμπεριφέρονται ως να μην ξέρουν πως θα απολογηθούν που δεν πήραν θετική απόφαση. Τι θα τους πουν; Πως θα δικαιολογηθούν;» Είναι ντροπή. Θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες επεσήμανε και αποχώρησε κουνώντας με λύπη το κεφάλι του για όσων έγινε αυτόπτης μάρτυρας…
(080610)
Return top