ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός έχοντας απέναντί του το Γιώργο Γκιώνη, έπαιζε εν ου παικτοίς. Τα είχε όλα έτοιμα και η μπουκιά -ο δήμος Λουτρακίου- ήταν στην κυριολεξία στο στόμα του.
Η παιδική χαρά του «παλατιού» για χρόνια πλέον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και αδυνατεί να αντιληφθεί ότι πρέπει να αντιδράσει και να προστατέψει τι άλλο; Τον τόπο. Την αυτονομία του. Την ύπαρξή του. Την ακεραιότητά του. Τον τόπο που «διοικεί». Αλλά αυτοί αγρόν ηγόραζαν. Μόλις την περασμένη Δευτέρα το κατάλαβε ο Γιώργος Γκιώνης και αποφάσισε να τρέξει χωρίς να γνωρίζει προς τα πού!..
Ευτυχώς για τον τόπο που υπάρχει τρίτο πρόσωπο, ξένο προς το Λουτράκι, που η εντολή του ήταν κάθετη και δεν χώραγε η παραμικρή αντίδραση. Το Λουτράκι να μείνει αυτόνομο, ή να συνενωθεί μόνο με τους Αγίους Θεοδώρους. Τελικά επελέγη η δεύτερη πρόταση.
Ωστόσο, στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να ικανοποιηθεί έστω και στο ελάχιστο ο Αλέκος Πνευματικός, που στην κυριολεξία του πήραν τη μπουκιά μέσα από το στόμα. Έτσι, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας μάλλον να χάνει μικρό κομμάτι του.
Οι δέκα που έφεραν το θέμα του «Καλλικράτη» σε νέα συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι κατ’ αρχήν άξιοι συγχαρητηρίων και ανέδειξαν την παντελή ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη. (Ευτυχώς άλλους οκτώ μήνες θα κρατούν το τιμόνι. Μετά θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή -όπως ισχυρίζονται με 60%- να πάνε όλοι μαζί σπίτι τους και ν’ απαλλάξουν από την παρουσία τους τον τόπο).
Παράλληλα, σήμερα οι δέκα οφείλουν να έχουν συμφωνήσει και να ξεδιπλώσουν το πλαίσιο ετοιμότητας και δράσης της πόλης στην περίπτωση που ο «Καλλικράτης» επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις πέραν των μέχρι τώρα πληροφοριών.
Όσον αφορά τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας θα αρκεσθεί στο ρόλο του θεατή. Μιας και κανείς δεν μπορεί να περιμένει το ελάχιστο…
(150410)




ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΟΤΑΝ ΨΟΦΑΕΙ…
ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΟΥ


Του Μιχάλη Πούλου*

Και να ’μαστε πάλι. Ο... ανώνυμος Γκαιμπελίσκος με το ψευδώνυμο «αλεπού της Περαχώρας» στο έντυπο του Λουτρακιώτη ...μεγαλοεκδότη Γιαλοψού αποφάσισε να συνεχίσει τις προσπάθειες φίμωσης όποιας φωνής δεν ευνοεί τα οικονομικά συμφέροντα του Σπυρέτου, αλλά μάλλον και τα δικά του.
Ο… φίλος μας ο Γιαλοψός (με τι μυαλό άραγε;) αγωνιά πώς θα μονοπωλεί και πώς θα κατευθύνει την όποια πολιτική ζωή:
- δεν θέλει να του χαλάνε την πιάτσα άλλες απόψεις,
- δεν θέλει να του γκρεμίζουν το μονοπώλιό του, απόψεις με επιχειρήματα που η δική του σκέψη δεν φτάνει,
- δεν θέλει άλλους στο πολιτικό σκηνικό,

γιατί έτσι δεν θα μπορεί να ανεβάζει την τιμή στο εμπόρευμά του, δηλαδή τα εξώφυλλά του.
Δεν αρέσει στο δοσατζή Σπύρο, να διακινούνται απόψεις (άσχετα αν δεν μπορεί να τις αξιολογεί) αν δεν τις δημοσιεύει αυτός. Αν τολμήσει κάποιος να του χαλάσει τη σούπα, τότε θα μπουν μπροστά τα γνωστά «ανώνυμα» άρθρα. Φτηνή μέθοδος ακριβώς ίδια με τον εμπνευστή της.
Δεν θα διστάσει ο Σπύρος Γιαλοψός να κατηγορήσει πρόσωπα, να διαβάλει αξιοπρέπειες να σπιλώσει ανθρώπους, αρκεί να εξασφαλίζει ο ίδιος το εμπόρευμά του και να μπορεί να σαχλαμαρίζει στα καφενεία.
Δεν διστάζει να μασκαρεύει τη φτήνια του και την κακομοιριά του σε δήθεν …λουτρακιώτικη κουλτούρα!..
-
Ο «βέρος» Λουτρακιώτης Γιαλοψός που κόπτεται για το «αμιγές» της τοπικής κοινωνίας δεν μας λέει ποια κουλτούρα εξυπηρετούσε όταν ζητούσε(;) από στέλεχος της Παρέμβασης 1.500 Ευρώ για να ανασκευάσει τις βρωμιές που ο ίδιος είχε δημοσιεύσει;.. Και μην τολμήσεις Σπύρο να το διαψεύσεις, γιατί η κουβέντα έγινε παρουσία μάρτυρα.
- Ο «βέρος» Λουτρακιώτης Γιαλοψός δεν μας λέει ποια τοπική κουλτούρα υπηρετούσε όταν, κατά δήλωσή του(!) αυτός πέταγε προκηρύξεις των «ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ» στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές;..
Κι αυτή η δήλωση Σπυρέτο έγινε παρουσία μαρτύρων!..
Η τακτική Γιαλοψού είναι γνωστή. Βάζει δήθεν ανώνυμες «αλεπούδες» να πλήξουν τα πρόσωπα γιατί τις ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ με το εν ανεπαρκεία μυαλό του να τις αντιμετωπίσει. Κλασικός μαθητευόμενος Γκαιμπελίσκος!..
Αναμενόμενη όμως τακτική από ανθρώπους παρωχημένους που έμειναν κολλημένοι στις πελατειακές σχέσεις τους και που το μόνο ιδανικό τους είναι να τιμολογούν τις όποιες πολιτικές τους απόψεις.
Δυστυχώς, όμως, για εσένα Γιαλοψέ… το γαϊδούρι όταν ψοφάει… τινάζει τα πέταλά του.

Μιχάλης Πούλος είναι οικονομολόγος.
(150410)





Return top