ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
ΣΕ ΝΙΚΟ ΛΟΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Σήμερα το πρωί στις 11, εγκαινιάζεται στην Περαχώρα ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός.
Πρόκειται για ένα έργο που ανήκει κατ’ εξοχήν στον ελληνικό λαό και τους δημότες του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, αλλά είναι έμπνευση του Νίκου Λόη και υποστηρίχθηκε από το Λάμπρο Παπαθεοδώρου. Πρόκειται για δύο δημοτικούς συμβούλους που ήταν συνεργαζόμενοι και τώρα κρατούν διακριτές αποστάσεις από τη δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη, η οποία από το εν λόγω έργο πέρασε και δεν ακούμπησε…
Το 2000, ο Νίκος Λόης ως πρόεδρος της τότε δημοτικής επιχείρησης Όμηρος, χωρίς να ρωτήσει κανέναν είχε υποβάλλει αίτημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και είχε πάρει το οκέι ένα χρόνο αργότερα από τον αρμόδιο υπουργό -που τυγχάνει να είναι ο ίδιος και σήμερα- Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Στα τέλη του 2007 ο Λάμπρος Παπαθεοδώρου έχοντας ανάγκη πόρων, ωστόσο κάνοντας ορθολογική διαχείριση των υπαρχόντωφν κεφαλαίων προκειμένου να ανταποκριθεί υποχρεώσεων του δήμου, απαίτησε από το Νίκο Λόη για να ολοκληρώσει το έργο, τη διασφάλιση ότι ο Πυροσβεστικός σταθμός Περαχώρας θα επανδρωθεί. Κι αυτό το εξασφάλισε από μόνος του και πάλι ο Νίκος Λόης, κινούμενος αυτή τη φορά ως αντιπρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Η δημιουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού είναι καλή και αναγκαία για τον τόπο, οι άνδρες που θα το επανδρώσουν καλοδεχούμενοι, αλλά να είναι προπαντός αχρείαστοι.
(170410)




ME ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΟ
ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΘΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΔΙΦΩΝΗ!

Με μια μικρή επιφύλαξη να ελπίσουμε ότι ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας σώνεται και δεν τον απορροφά η Κόρινθος ελέω «Καλλικράτη».
Ωστόσο, αυτό που αποτελεί αδυναμία να ερμηνεύσει ο κάθε εχέφρων νους είναι γιατί ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας είναι υποχρεωτικό να αναδειχθεί φεσωμένος, ή θα προτιμηθεί το εμπορικό κέντρο για να μην χρεωθεί ο δήμος;
Τι παιχνίδια είναι αυτά που κάνει επιτέλους η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη;
Ο λόγος για το κτήμα Διφωνή, την πρόταση που έφεραν με επτά υπογραφές αυτοί που πραγματικά αγωνιούν για το μέλλον του τόπου και η δημοτική αρχή της μειοψηφίας δεν δίνει δεκάρα… όπως επισημαίνει τέως κορυφαίος θεσμικός παράγοντας.
«Η πρόταση των Νίκου Λόη και Γιώργου Μάρκελλου εξαγοράς με χρήματα του δήμου και των οργανισμών του, ενόχλησε την παρέα που μετράει 258 ημέρες και σήμερα (μας έκαναν να τις μετράμε) για να απαλλάξει τον τόπο από την παρουσία της και να ελπίζουμε σε καλύτερη προοπτική. Είναι αδιανόητο όταν μπορούμε να κάνουμε μια εξαγορά με ίδιους πόρους να ψάχνουμε πως θα χρεώσουμε το δήμο. Νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε ανενόχλητους στο πανηγύρι που έχουν στήσει με τις ασφαλτοστρώσεις; Έτσι πιστεύουν ότι θα χαθούν τα λεφτά των συμπολιτών μας; Να ρίχνουν άσφαλτο σε απομακρυσμένα σημεία; Η προηγούμενη δημοτική αρχή κέρδισε τη δημαρχεία»;
Μπορεί να γίνει τροποποίηση προϋπολογισμών όπως επισημάνθηκε από τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Μάρκελλο, τονίζει ο πρώην θεσμικός παράγοντας και να αγορασθεί το κτήμα - πνεύμονας πρασίνου σε δύο ή τρεις δόσεις και να μη γίνει ούτε εμπορικό κέντρο -όταν μάλιστα δεν υπάρχει και συντελεστής δόμησης στην πόλη, ούτε πάρκιν, ούτε και να χρεωθεί περισσότερο ο δήμος. Δεν μας φταίνε τίποτε οι συμπολίτες μας προσθέτει.
«Ας σταματήσει ο Γιώργος Γκιώνης να κοιτάζει τις κολώνες, το ταβάνι και να βάλει μπρος να το αποκτήσει ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τον τόπο μας».

Υ. Γ.: Σπύρο είχα την τύχη να διαβάσω σήμερα το νέο φύλο της εφημερίδας σου και σ’ ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις. Να ξέρεις ότι είμαστε μόνο στην αρχή του πρώτου κύκλου των αποκαλύψεων, όσον αφορά το βίο και την πολιτεία σου. Επειδή κάποιος σου έγραψε σε συνεννόηση με σένα και το πρώτο θέμα της εφημερίδας σου, θα διατυπώσω όλα αυτά που εννοείς πίσω από τις γραμμές, ακριβώς για να επικρατήσει ένας καθαρός, έντιμος και πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας. Το κυριότερο, να είναι ενημερωμένοι τόσο οι υποψήφιοι, όσο και η κοινή γνώμη...
(170410)

Return top