ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΩΛΟΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ;

Η νοοτροπία που διέπει το «παλάτι», η αισθητική που διακρίνει τα μέλη που το συγκροτούν, αποτυπώνονται ανάγλυφα στο «αλιευτικό καταφύγιο» που τελικά διαμορφώνουν και έτοιμοι να παραδώσουν, ως εκτέλεση έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Αφού στην αρχή το παράτησαν στη μέση, μετά μεσολάβησε η αυθαίρετη ανάληψη των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ και η επιστροφή τους δεκατέσσερις μήνες περίπου αργότερα -ανήμερα της αναβληθείσης γενικής συνέλευσης της ΔΑΕΤ Α. Ε.(!), εκτόξευσαν το κόστος του -όπως σε όλα σχεδόν τα έργα- σε βάρος του δημοτικού χρήματος.
Τώρα, είναι έτοιμοι να το παραδώσουν καταστρέφοντας την αισθητική και τη γραφικότητα που είχε ο μώλος του Λουτρακίου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο αρχικός σχεδιασμός του μελετητή ή του υδραυλικού μηχανικού προέβλεπε αυτό το προκλητικό θέαμα που παρουσιάζεται σήμερα.
Η αισθητική τους επιπρόσθετα αποτυπώνεται λίγα μέτρα πιο πάνω και στο βιομηχανικό κτίριο -που επίσης εκτόξευσαν το κόστος του στα ύψη- του spa Λουτρακίου, έχοντας δίπλα τους το νεοκλασικό κτίριο, ενώ ήταν πολύ εύκολο να αναζητήσουν φωτογραφίες του αρχικού οικοδομήματος και πάνω σ’ αυτές να προσαρμόσουν ολόκληρη την εξωτερική άποψη του κτιρίου.
Να επανέλθουμε στο μώλο και να επισημάνουμε τις απόψεις δημοτών, αλλά και αλιέων ότι το έργο δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει καν, γιατί έτσι όπως έχει γίνει είναι ως να πετάχτηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού στη θάλασσα, τα χρήματα των δημοτών του Λουτρακίου. Θα ήταν προτιμότερο η επέκταση του να είχε διεύθυνση προς το δημαρχιακό μέγαρο, αυξάνοντας παράλληλα και το μήκος του, έναντι της σημερινής επέκτασης. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το έργο θα είχε νόημα, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούσε και μεγαλύτερο αριθμό κάποιων επαγγελματικών σκαφών, καθώς επίσης και κάποιων ιδιωτικών λέμβων αναψυχής.
(210410)




ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΠΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
ΙΔΕΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΟΘΗΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ


Σπύρο, πέραν όλων των άλλων που διαθέτεις -προτερημάτων για σένα κι ενδεχομένως κάποιων που συναγελάζεσαι, κατακριτέων για μια πολύ μεγάλη μερίδα εχεφρόνων ανθρώπων- έχεις κι άλλο ένα «προτέρημα» που είναι καταστροφικό.
Η υπερεκτίμηση που διαθέτεις -λόγω των δύο εφημερίδων που εκδίδεις- ότι μπορεί να ανεβοκατεβάζεις δημάρχους και συνδυασμούς και να καθορίζεις κατά το προσωπικό σου συμφέρον την τύχη και το μέλλον ενός ολόκληρου τόπου.
Στο πλαίσιο αυτό, ήταν σε βάρος σου η απόφαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου κι όχι για το περιεχόμενο των κειμένων. Θα μπορούσες να μας πεις και να εξηγήσεις ποιος ήταν ο λόγος -πέραν της δεδομένης έχθρας σου προς τον Παύλο Παύλου- αφού το γεγονός δημοσιεύθηκε, γιατί το επανέλαβες; Γιατί θα τη δικαιολογούσα την πράξη σου αυτή -που στην κυριολεξία με είχε αιφνιδιάσει τότε- δεδομένου ότι προσπαθούσα να σου δώσω να καταλάβεις την πολιτική επίπτωση και αδυνατούσες να την αντιληφθείς; Όπως θα θυμάσαι έλεγες αφού δεν προλαβαίνει να εκπέσει τι σημασία έχει; Γιατί να δημοσιεύσουμε αυτό το θέμα που είχε δοθεί στην εφημερίδα;
Σπύρο, η θεώρηση των πραγμάτων που έχεις στη σφαίρα που κινείσαι, έχεις ως συνέπεια να αδυνατείς να διαβάσεις και να αντιληφθείς τα επερχόμενα για σένα που μάλλον αισιόδοξα δεν είναι. Χαρακτηριστικό είναι ότι Λουτρακιώτες και Λουτρακιώτισες, υπερήφανοι Αρβανίτες, που είναι φειδωλοί στη διατύπωση των απόψεών τους και απλά παρακολουθούν γεγονότα κι εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνουν, όταν βλέπουν κάποιο υποψήφιο και κυρίως υποψήφιους δημάρχους να προβάλλονται από τα έντυπά σου, τους κακοχαρακτηρίζουν διερωτώμενοι: «Τι δουλειά έχουν με το Γιαλοψό; Έτσι, θέλουν να ηγηθούν της πόλης»;
Σπύρο, είτε το θέλεις είτε όχι, είτε σου αρέσει είτε όχι, έχεις ταυτισθεί με συγκεκριμένες πρακτικές και καταστάσεις -μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν- που σε εκφράζουν γιατί μάλλον είσαι εσύ.
Πρέπει να έχεις υπόψη σου, να γνωρίζεις, ότι τα έντυπα και ειδικότερα οι εφημερίδες είναι διακίνηση κι όχι εμπόριο ιδεών. Η κάθε εφημερίδα, δεν είναι προθήκη καταστήματος. Δεν πουλάει εμπόρευμα. Η τελευταία εικοσαετία έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει κερδοφορία στις επιχειρήσεις που διακινούν μόνο ιδέες ή υπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών. Με τη ψυχή στο στόμα γίνεται για κάποιες το ίσα βάρκα - ίσα νερά… Για τις άλλες;..
Σπύρο, υπάρχουν κι άλλα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.
Πως η εφημερίδα σου, όταν αποστέλλεται δωρεάν σε πάνω από τέσσερις χιλιάδες φύλα μπορεί κι επιβιώνει; Γιατί δεν είναι μόνο το κόστος της εκτύπωσης και του χαρτιού, αλλά και τα ταχυδρομικά τέλη. Όταν μάλιστα εσύ δεν έχεις όπως ομολογείς πολιτική αντίληψη και πολιτική παιδεία, δεν έχεις σχέση με τη δημοσιογραφία, δεν έχεις το ψώνιο του δημοσιογράφου, γιατί και πως συντηρείς όχι πια μία, αλλά δύο εφημερίδες; Τι άραγε συμβαίνει;
(210410)




«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»!..

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για όσους έχουν ζήσει τη μαύρη παρένθεση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Στο Λουτράκι υπάρχουν πάρα πολλοί που διώχθηκαν ή υπέστησαν ζημίες για τις αντίθετες πολιτικές τους αντιλήψεις.
Ωστόσο, δεν είναι και λίγοι αυτοί, των οποίων αντιλήψεις, πρακτικές, δράση -λόγω και της δεσπόζουσας θέσης που διαθέτουν- συμπεριφέρονται ως θιασώτες μιας εποχής που κανείς δεν θέλει ούτε να θυμάται, αλλά ούτε και να ξαναζήσει.
Ήδη η τοπική κοινωνία τους έχει στιγματίσει και θα λάβουν αυτό που τους αναλογεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
(210410)

Return top