ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Θεός έκανε αυτό που έπρεπε, έδωσε την απαιτούμενη φώτιση -μετά και την παρέμβαση του μεγαλοεπιχειρηματία- και ο υπουργός Εσωτερικών - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης, στη νέα τάξη πραγμάτων έδωσε στο Λουτράκι αυτό που δικαιούτο.
Καλόν θα είναι μέχρι τη ψήφιση του «Καλλικράτη» από την Εθνική Αντιπροσωπεία στα τέλη Μαΐου, να επιδειχθεί η απαιτούμενη σοβαρότητα και να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι κατ’ αρχήν από τη δημοτική αρχή και κατά δεύτερο λόγο από τα πολιτικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στα τοπικά πράγματα.
Η ευτυχής εξέλιξη με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί, απαιτεί παράλληλα και μια σειρά διεργασιών που θα προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη ημέρα. Η εικόνα που έχει δοθεί στους μελλοντικούς συνδημότες από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όχι μόνο τις καλύτερες, αλλά μάλλον τις χειρότερες εντυπώσεις έχει αφήσει. Την αίσθηση που απεκόμισαν οι εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγ. Θεοδώρων τη μετέφεραν κι ήταν αντικείμενο συζήτησης στη δική τους συνεδρίαση. Η εικόνα αυτή, ήταν κι ένας από τους κύριους λόγους που δεν ήθελαν να συνεχίσουν συζητήσεις για μελλοντική συνεργασία των δύο δήμων.
Η επιθυμία, ωστόσο, του μεγαλοεπιχειρηματία τους ανάγκασε να κάνουν πίσω κι έτσι απεφάσισαν, αναγκαστικά, να ασχοληθούν σοβαρά και διεξοδικά για να συνυπάρξουν και να διεκδικήσουν ώστε να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερα.
Πολλά ακούγονται για ενδεχόμενο σύστασης αυτόνομου ψηφοδελτίου και τη διεκδίκηση του δήμου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατους τριγμούς στο πολιτικό προσωπικό του Λουτρακίου, λόγω και της πολυδιάσπασης που υπάρχει.

Το δέον γενέσθαι

Από τώρα πρέπει να αρχίσει η προετοιμασία και ο σχεδιασμός μεταξύ των δύο δήμων για την ομαλή εξέλιξη των διαδικασιών ενόψει της 01/01/11 που οι δύο υφιστάμενοι δήμοι θα συγκροτούν το νέο δήμο Λουτρακίου.
Το πολιτικό προσωπικό του όμορου δήμου φαίνεται να διαθέτει τα προσόντα να αναλάβει τη διεκπεραίωση του εν λόγω εγχειρήματος. Το ζητούμενο είναι, τι θα γίνει και πως θα ανταποκριθεί το δικό μας πολιτικό προσωπικό επισημαίνει τέως κορυφαίος θεσμικός παράγοντας. «Ποιος είναι αυτός που έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί με την ενδεδειγμένη επάρκεια των απαιτήσεων; Με το φανάρι του Διογένη να τον ψάχνουμε δεν θα τον βρούμε στην… παιδική χαρά του «παλατιού». Κατά συνέπεια, μόνο ο Μιχάλης Δρίτσας έχει τη δυνατότητα να συντονίσει και να προωθήσει τις διαδικασίες και τις διαπραγματεύσεις, τόσο για σοβαρή εκπροσώπηση όσο και για τη διασφάλιση κεκτημένων, αλλά και για την κατανόηση των θεμάτων που θα τεθούν στο τραπέζι και πως θα πρέπει να αντιμετωπισθούν».
Ο Μιχάλης Δρίτσας, έχει την υποχρέωση να επιφορτισθεί μ’ αυτού του είδους το έργο, δεδομένου ότι ως συνιδρυτικό μέλος της Παρέμβασης και νυν Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών -λόγω και του ρόλου που έχει παίξει από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη και της στήριξης που έχει της παράσχει- εκ των πραγμάτων έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στον τόπο.
Η σελίδα για τον τόπο γυρίζει και τώρα είναι η ώρα να χαραχθεί σε ενιαία βάση μια υγιής προοπτική για ένα ευοίωνο μέλλον για το νέο δήμο Λουτρακίου και τις επερχόμενες γενεές του.
(290410)
Return top