Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, να έχει δώσει φώτιση στον υπουργό Εσωτερικών - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Αποκέντρωσης Γιάννη Ραγκούση και με την ανακοίνωση σήμερα του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» να υπάρχει επόμενη ημέρα για το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας.
Και η επόμενη ημέρα θα υπάρχει, μόνο αν συνενωθεί ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας με το δήμο Αγ. Θεοδώρων, αν και ήδη έχει εκδηλωθεί δυσφορία και δυσαρέσκεια από τους μελλοντικούς να ελπίζουμε συνδημότες. Τελικά, αν όλα πάνε καλά και κατ’ ευχήν, ευελπιστείται ότι θα βρεθεί το modus vivendi των δύο συνιστωσών του νέου διευρυμένου δήμου, καθ’ ότι στον όμορο δήμο υπάρχουν ψυχραιμότεροι και πιο εγκρατείς από τους «παρορμητικώς» αντιδρώντες.
Αν όλα λοιπόν, πάνε σύμφωνα με τις προσδοκίες σχεδόν ολόκληρης της πλειοψηφίας του δήμου, το δεύτερο που ενδιαφέρει άμεσα είναι να μη χαθεί ούτε εκατοστό από τη σημερινή επικράτεια του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας. Γιατί, τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη περίπτωση η δημοτική αρχή της μειοψηφίας του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, όχι μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά από τη δημοσίευση της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα τέλη του 2007, που δεν ήταν ευνοϊκή για την προοπτική του Λουτρακίου, δεν έχει κινηθεί στο παραμικρό. Λες κι όλα αυτά αφορούσαν κι αφορούν κάποιον άλλο δήμο κι όχι το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας. Συνεπώς, οποιαδήποτε απώλεια υποστεί ο δήμος θα έχει γίνει αμαχητί!
«Συμπεριφερόντουσαν και συμπεριφέρονται για ένα μείζον θέμα για τον τόπο ως «μωραί παρθέναι» χωρίς να αντιδρούν και να αγωνιούν στο ελάχιστο περιμένοντας οι εξελίξεις να είναι από τύχη και από μόνες τους ευνοϊκές για το δήμο μας», επισημαίνει στο loutraki-press τέως κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, ο οποίος δεν τρέφει και τις καλύτερες των εκτιμήσεων για όσους συγκροτούν τη σημερινή δημοτική αρχή της μειοψηφίας του Γιώργου Γκιώνη.
Σώφρονες δημότες που διαθέτουν πολιτικό νου και σκέψη, αν και το προηγούμενο διάστημα εκδήλωναν την αισιοδοξία τους, χθες το βράδυ και σήμερα νωρίς το πρωί άφηναν να διαφαίνεται η κορύφωση της αγωνίας τους, οδεύοντας προς την ώρα ανακοίνωσης του «Καλλικράτη». Συγκεκριμένα, χθες βράδυ, δημοτικοί παράγοντες τόνιζαν ότι η νύχτα θα είναι μακριά, άσχετα αν η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη απολαμβάνει τον ύπνο του δικαίου επί μία τετραετία...
Μακάρι, να πάνε όλα κατ’ ευχήν και να μην τύχει να σηκώσουμε τα μάτια μας προς την Κόρινθο και τη δούμε να πανηγυρίζει με το δικό μας αφανισμό.
(280410)
Return top