ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΩΛΟΣΚΥΛΑ

Σπύρο, έχεις ένα μειονέκτημα που το γνωρίζεις, αλλά αδυνατείς να αντιληφθείς τις επιπτώσεις σε χειρισμούς και αντιδράσεις. Σου λείπει η πολιτική κρίση, το πολιτικό ένστικτο, εν κατακλείδι έχεις αδυναμία να μπορείς να προβλέψεις το επέκεινα.
Χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, σ’ έβαλαν στη μέση και το τέλος των παχυλών οικονομικών απολαβών σου είναι προδιαγεγραμμένο. Μοιραία, ήρθε ή ώρα και θα πρέπει να αντιληφθείς ότι δεν είσαι στο ελάχιστο πολιτικό πρόσωπο, αλλά είσαι ένα πρόσωπο εγκλωβισμένο της κουτοπονηριάς του.
Το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι στο τσίρκο που έστησες γιατί ήσουν στο… τσακίρ κέφι, με το συνδαιτυμόνα σου δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη να το απολαμβάνει, σου είχα επιστήσει την προσοχή να μη δώσεις συνέχεια στα δημοσιεύματα, αλλά αγρόν ηγόραζες. Ξεκίνησες το δεύτερο γύρο. Νομίζω ότι πρέπει να είσαι πανέτοιμος να δεχθείς πλέον δια του Τύπου τις απαντήσεις, οι οποίες θα είναι ακόμη σφοδρότερες σε σχέση με την πρώτη φορά μέσω του ιστολογίου.
Είναι αναγκαίο η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί και θα προκληθείς να απαντήσεις για τη διαπλοκή σε ολόκληρο το εύρος της, επειδή ξέρω ότι γνωρίζεις και ποια είναι ακριβώς αυτά που γνωρίζεις, αν έχεις παίξει και αν ναι ποιο ρόλο με τους ανένταχτους, τι έχει συμβεί και με ποιες προϋποθέσεις έγινε η αποκατάσταση προσώπου που είχες θίξει. Ακόμη να σου θυμίσω κάποια τηλέφωνα σε… τσακίρ κέφι που ήθελες να γίνουν Σάββατο απόγευμα για να κερδίσεις… τι άλλο;
Σπύρο, γιατί δεν διαθέτεις πολιτική κρίση, αλλά το μόνο που σ’ ενδιαφέρει είναι η «κονόμα», να σου θυμίσω όταν σου επέστησα το Μεγάλο Σάββατο τον κίνδυνο να χάσεις τις οικονομικές απολαβές ελέω «Καλλικράτη», αν στην απευκταία περίπτωση απορροφήσει η Κόρινθος το Λουτράκι, απάντησες ότι δεν έχω πρόβλημα ο Αλέκος Πνευματικός είναι φίλος μου και θα είμαι το δεξί του χέρι!..
Άνους ων, δέχθηκες να σε ρίξουν στον τυφώνα -το παιχνίδι που σ’ έβαλαν να παίξεις- χωρίς προηγουμένως αφενός να έχεις εξασφαλίσει πώς θα εξέλθεις από τη δίνη του, αφετέρου χωρίς να γνωρίζεις ότι αυτά τα παιχνίδια είναι ψυχοφθόρα και με σημαντικές απώλειες, ενώ όσοι σύρονται σ’ αυτά και εκ των πραγμάτων δέχονται να αντιπαρατεθούν, είναι στοιχειωδώς πεντακάθαροι και δεν έχουν το παραμικρό ψεγάδι. Εσύ αλήθεια που πας;
Ακόμη δεν δίστασες, πέραν του αυτοσεβασμού που δεν διαθέτεις κατά κοινή ομολογία, να εξυβρίσεις τον εαυτό σου και ολόκληρη την οικογένειά σου. Και από πού; Από τα ίδια σου τα εργαλεία που σου φέρνουν όλο αυτό το παράλογο χρήμα. Τις δύο εφημερίδες σου!
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις ο αρβανίτικος ιδιωματισμός μπιθικέν αφορά παν μη γηγενή. Κατά συνέπεια, το μπιθικέν επιστρέφει πρώτα και καλύτερα σ’ εσένα. Εξυβρίζεις τον πατέρα σου -τον έχω γνωρίσει προσωπικά, αλλά το κυριότερο από τρίτους έχω ακούσει μόνο καλά λόγια. Εξυβρίζεις τη γυναίκα σου, τη μητέρα των δύο παιδιών σου. Τη Χριστίνα Γιαλοψού, μια καθ’ όλα αξιοπρεπή σύζυγο και μάνα και διαθέτω ιδία αντίληψη. Τέλος τα δύο παιδιά σου, τον Ματθαίο και τον Λουκά, τα οποία χάριν της μητέρας τους έχουν αποκτήσει μια πάρα πολύ καλή ανατροφή κι από τα εφηβικά τους βήματα έχουν μάθει να συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και να κερδίζουν το σεβασμό του συνομιλητή τους. Δυστυχώς, Σπύρο, αυτός είσαι!
Επειδή λοιπόν πρέπει κι επιβάλλεται να αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι, είναι επιβεβλημένο να ξεκουκουλωθείτε όλοι, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ψίθυροι και φήμες που συζητά η τοπική κοινωνία στο Λουτράκι.
Οι γνήσιοι Αρβανίτες, οι καθαροί, έντιμοι κι αξιοπρεπείς άνθρωποι, άνοιξαν την πόρτα τους τουλάχιστον στο γράφοντα, αλλά νομίζω και τους άλλους τους καλοδέχτηκαν, γιατί αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουμε πρόθεση να παίξουμε παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών και των συμφερόντων τους, για να αυξήσουμε τα έσοδά μας με κάποιες χιλιάδες ευρώ. Ούτε ενδύθηκα, ούτε εποφθαλμιώ το ρόλο του μεσσία ή του σωτήρα -νομίζω και οι άλλοι- κι αυτό οι έντιμοι πολίτες αυτού του τόπου το αντιλαμβάνονται.
Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των ανθρώπων, των ευυπόληπτων κι όχι των ανυπόληπτων πολιτών, είναι ότι ο χαρακτηρισμός μπιθικέν εκστομίζεται από όλους αυτούς που επενδύουν και προσβλέπουν στη διαπλοκή, προσποιούνται και δεν αγαπούν τον τόπο τους κι είναι έτοιμοι στην πρώτη ευκαιρία να τ’ αρπάξουν για να το ξεπουλήσουν.
Οι υπερήφανοι, έντιμοι και αξιοπρεπείς Αρβανίτες, αλλά και οι κάτοικοι αυτού του τόπου, από αυτού του τύπου τα κωλόσκυλα θέλουν κι επιδιώκουν να απαλλαγούν.
(140410)

Return top