ΣΠΥΡΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ


Σπύρο, όπως με πληροφόρησαν σαν μικρός μαθητευόμενος γκαιμπελίσκος προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο προκειμένου να εστιάσεις την προσοχή φίλων και γνωστών σε ψεύδη και λάσπη και να τους αποτρέψεις από την ουσία, που είναι τα πεπραγμένα σου.
Το κυριότερο δε, είναι ότι δεν αντελήφθης την επισήμανση ότι το τέλος των παχυλών οικονομικών απολαβών σου είναι προδιαγεγραμμένο, λαμβανομένου υπόψη ότι αυτό είναι το μόνο και ουσιαστικό ενδιαφέρον σου κι ως εκ τούτου αυτός ο προβληματισμός θα έπρεπε να σε απασχολεί.
Ωστόσο, από το πρωί δεν έχεις πει λέξη για τα πραγματικά κωλόσκυλα που μόνο σκοπό έχουν να τα αρπάζουν σε βάρος της πόλης και των δημοτών της, αλλά διαδίδεις ένθεν κακείθεν ότι εξυβρίζω την οικογένειά σου. Σε αντίθεση με όλα τα ρυπαρά που εσύ διαδίδεις για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου με το χέρι στην καρδια κατέγραψα τα καλύτερα, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα είσαι εσύ.
Σπύρο, σου επαναλαμβάνω τι έγραψα αυτολεξεί μπας και αντιληφθείς αυτά που διαβάζεις:
Άνους ων, δέχθηκες να σε ρίξουν στον τυφώνα -το παιχνίδι που σ' έβαλαν να παίξεις- χωρίς προηγουμένως αφενός να έχεις εξασφαλίσει πως θα εξέλθεις από τη δίνη του, αφετέρου χωρίς να γνωρίζεις ότι αυτά τα παιχνίδια είναι ψυχοφθόρα και με σημαντικές απώλειες, ενώ όσοι σύρονται σ' αυτά κι εκ των πραγμάτων δέχονται να αντιπαρατεθούν, είναι στοιχειωδώς πεντακάθαροι και δεν έχουν το παραμικρό ψεγάδι. Εσύ αλήθεια που πας;
Ακόμη δεν δίστασες, πέραν του αυτοσεβασμού που δεν διαθέτεις κατά κοινή ομολογία, να εξυβρίσεις τον εαυτό σου και ολόκληρη την οικογένειά σου. Και από που; Από τα ίδια σου τα εργαλεία που σου φέρνουν όλο αυτό το παράλογο χρήμα. Τις δύο εφημερίδες σου!
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις ο αρβανίτικος ιδιωματισμός μπιθικέν αφορά παν μη γηγενή. Κατά συνέπεια, το μπιθικέν επιστρέφει πρώτα και καλύτερα σ' εσένα. Εξυβρίζεις τον πατέρα σου -τον έχω γνωρίσει προσωπικά, αλλά το κυριότερο από τρίτους έχω ακούσει μόνο καλά λόγια. Εξυβρίζεις τη γυναίκα σου, τη μητέρα των δύο παιδιών σου. Τη Χριστίνα Γιαλοψού, μια καθ' όλα αξιοπρεπή σύζυγο και μάνα και διαθέτω ιδία αντίληψη. Τέλος τα παιδιά σου, τον Ματθαίο και τον Λουκά, τα οποία χάριν της μητέρας τους έχουν αποκτήσει μια πάρα πολύ καλή ανατροφή κι από τα εφηβικά τους βήματα έχουν μάθει να συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και να κερδίζουν το σεβασμό του συνομιλητή τους. Δυστυχώς, Σπύρο, αυτός είσαι!
Οφθαλμοφανές είναι ότι πλέκω το εγκώμιο της οικογένειάς σου.
Με πληροφόρησαν ότι μεσημεριάτικα είσαι και πάλι στο... τσακίρ κέφι. Μήπως θα ήταν καλύτερα να προβληματιστείς με τα έργα σου και να ανακρούσεις πρύμναν στη μέχρι σήμερα ρότα σου, μπας και κάτι διασώσεις;
(140410)
Return top