ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ… ΤΟΥ «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ» ΜΠΑΜΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Του Μιχάλη Πούλου*

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 και για άλλη μια φορά έλαμψαν τα αστέρια της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών.
Πρωταγωνιστικό ρόλο βέβαια, όπως πάντα, ο συνήθης «star» Γιώργος Γκιώνης. Πιθανολογώ, ότι πρέπει να είναι ο μοναδικός δήμαρχος που ποτέ δεν θυμάται για ότι και αν ερωτηθεί.
Επίσης, ποτέ δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις σε ότι αποφασίζει ότι δήθεν γνωρίζει και θα μπει στον κόπο να δώσει… τα φώτα του! Ακόμη πιο... διασκεδαστικός, είναι όταν ο ίδιος αποφασίζει να απευθύνει ερώτηση.
Σίγουρα, πρέπει να διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοτυπία. Απαγορεύει τις απαντήσεις!..
Τρικυμία εν κρανίω!..
Ευτυχώς, όμως, που υπάρχει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μπάμπης Γεωργίου για να διατηρεί το επίπεδο των συζητήσεων. Όπως πάντοτε ημιμαθής, ο κατά τα άλλα συμπαθής Μπάμπης, συνδέει την αυστηρή τήρηση του κανονισμού μόνο με την αφαίρεση του λόγου.
Δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι το πρόβλημα του δημοτικού συμβουλίου είναι ο ίδιος ο μέντοράς του. Ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, που εκ συστήματος δεν απαντά σε ερωτήσεις.
Δεν είναι ποτέ προετοιμασμένος.
Δεν τηρεί τις υποσχέσεις του όταν λέει θα σας δώσω τα στοιχεία στο επόμενο συμβούλιο.
Δεν απαντά ποτέ επί της ουσίας και κατά συνέπεια δεν βοηθάει να αναπτυχθεί πραγματικός διάλογος.
Τα φαινόμενα αυτά Μπάμπη Γεωργίου ρίχνουν το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και οι προσωπικοί σου σχολιασμοί δίκην πυροσβέστη, όταν νομίζεις ότι δυσκολεύεται να απαντήσει ο δήμαρχος- κι όχι η υπέρβαση στο χρόνο ομιλίας. Άλλωστε, δεν θα υπήρχαν υπερβάσεις αν πίεζες τον Γιώργο Γκιώνη να απαντά επί της ουσίας. Αυτός εξάλλου, είναι και ο ρόλος σου!
Επίσης, οι απελπισμένες σου κραυγές ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι ο ναός της Δημοκρατίας δεν ταιριάζουν με τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του Γιώργου Γκιώνη ότι στο δημοτικό συμβούλιο δεν κάνουμε πολιτική! Μάλλον λάθος ρόλους έχετε αναλάβει να υπηρετήσετε και σε λάθος τόπο βρίσκεσθε.
Επίσης, δεν ταιριάζει με το δημοκρατικό κεκτημένο, ο καυτηριασμός εκ μέρους σου της διαδικασίας συλλογής υπογραφών. Όπως κάλλιστα γνωρίζεις, η προσφυγή σ’ αυτή την επιλογή, αποτελεί την τελευταία άμυνα των δημοτικών συμβούλων πριν ένα θέμα θαφτεί!
Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ο Μπάμπης Γεωργίου ήταν πραγματικά συγκινητικός όταν για άλλη μια φορά βροντοφώναξε ότι: «Δεν ασχολούμεθα με τον Τύπο»!
-
Ξέχασε και πάλι ότι ο ίδιος διάβασε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωση του Σπύρου Γιαλοψού μόνο γιατί επιτίθετο στον Παύλο Παύλου.
- Ξεχνάς φαίνεται και εκτίθεσαι Μπάμπη Γεωργίου!..
- Ξεχνάει ο Μπάμπης Γεωργίου ότι ο ίδιος ζήτησε την καταγγελία των ανώνυμων δημοσιευμάτων και όταν έπρεπε να δείξει το μπόι του καταδικάζοντας πρώτος τους ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ, αλλά και την φυλλάδα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ για τα εντελώς ανώνυμα άρθρα της, τα έκανε πάνω του...
Τέτοια πρωτόγνωρη ευαισθησία!..
Εμείς περιμένουμε και θα θυμίζουμε συνεχώς ότι τα έργα κάνουν τους καλούς προέδρους και όχι τα παχιά λόγια.

* Ο Μιχάλης Πούλος είναι οικονομολόγος.
(220410)
Return top